Purrloin Athena

KTK-III & KRJ-I

Laatuarvostelutilaisuudet sekä kantakirjaustiedot
20.12.2017 Virtuaalisen Hevoskantakirjan tilaisuudessa kolmas palkinto KTK-III (66p.)
15.7.2018 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelun tilaisuudessa ensimmäinen palkinto KRJ-I (103p.)

Virallinen nimi: Purrloin Athena, "Nana" Rekisterinumero: VH14-011-0532
Rotu, sukupuoli: Hannover, tamma Painotus: Koulupainotteinen
Syntymäaika: 29.06.2015 (8v. 29.07.2016) Koulutustaso: Grand Prix
Kasvattaja: Purrloin & Steehorst Väri & Säkä: Punaruunikko, 165 cm
Omistaja: Liia VRL-11284 Saavutukset: KTK-III & KRJ-I

Simple device with a BIG mission!

Jo varsana Nana omisti rutkasti (ehkä hieman ylitsepursuilevaakin) itseluottamusta. Häntä eivät ihmiset määränneet eikä satula ollut kiva juttu. Pitkien päivien, taisteluiden, maanitteluiden ja lopulta hiuksen hienon yhteistyön säikeen avulla tamma saatiin kuin saatiinkiin kentälle ratsastaja selässään. Seuraavaksi tamma jo ilmoittikin varsin negatiivisen asenteensa pohjeapuja vastaan ja pitkät päivät alkoivat alusta. Nanan kanssa minkään asian opettelu ei ole ollut lasten leikkiä, sillä tamma on kyllin fiksu (ja itseriittoinen) kyseenalaistamaan joka ikisen sille asetetun tehtävän. Kaiken raadannan jälkeen korokkeella seisoo kuitenkin kiitos!

Isänsä tavoin Nanalla tuntuu olevan jatkuvasti päällä mieletön energiavaraus; laitumella tamma pitää huolta huippu-urheilijan imagostaan ja ryntäilee sinne tänne pitkin päivää. Nana on jatkuvasti elossa ja menossa oleva kipakka tamma, jonka kanssa on hauska työskennellä jos planeetat vain sattuvat oikeisiin asemiin. Vaikka Nanan ylitsepursuileva innokkuus saa toisinaan käsittelijän riipimään hiuksia päästään ja pelkästään tamman saaminen ratsastuskuntoon tuntuu ylitsepääsemättömältä haasteelta, piilee tässäkin hevosessa se lempeämpi puoli, joka vain on suurimman osan ajasta visusti piilossa.

Hoidettaessa tamma aloittaa yleensä innokkaan hyörinän, joka muuttuu viimeistään varustaessa hillittömäksi steppaamiseksi tamman tajutessa että kohta treenataan. Komentoja Nana kuuntelee, mutta jatkuvalla kieltämisellä on tammaan yllyttävä vaikutus, eikä se kuuntele kovin tehokkaasti tuntemattomampia käsittelijöitä. Taluttaessa tamma täytyy pitää jatkuvasti lähellä ja hyvässä otteessa. Jos välimatka taluttajaan kasvaa Nanan mielestä tarpeeksi pitkäksi, käyttää se varmasti tilaisuuden hyväkseen ja saattaa riuhtaista itsensä karkuteille suuntana tuiki tuntematon.

Nana rakastaa niin koulua, esteitä kuin maastoiluakin ja onkin siksi varsin mainio yleisratsu harrastamiseen. Maastossa tamma on varma, ei säiky turhia ja vauhtiakin riittää varmasti ihan riittämiin. Maastoon Nanan kanssa ei koskaan lähdetä yksin, vaan mukana täytyy olla vähinttänkin toinen ratsukko. Radalla hypättäessä Nana on nopea, todella reipas ja notkea. Ratsastajalta vaaditaan taitoa ja varmaa kättä, mutta helppoja ratoja Nanan kanssa voi hypätä ilman maisterin tutkintoakin. Vesiesteet ovat Nanan mielestä yksinkertaisimmista päästä, samoin erilaiset tasoesteet. Pensasesteet ovat epäilyttäviä ja ne tamma harppaakin yleensä mahdollisimman suurella ilmavaralla. Vaikka Nanalla hypätäänkin mahdollisimman usein kotioloissa, ei sen kanssa koskaan olla lähdetty kilpailemaan rataesteillä.

Koulutunneilla Nana onnistuu yllättämään kärsivällisyydellään ja keskittymiskyvyllään sekä tasaisella kuuliaisuudellaan. Kun tammalla on kunnon lämmöt alla se porskuttaa nätisti eteenpäin ja kuuntelee ratsastajan apuja moitteetta. Herkkä ja kevyt Nana sopii parhaiten ratsastajalle, joka käyttää pääasiassa paino- ja pohjeapuja. Työskentely eri askellajien välillä, kokoaminen ja lisäykset, sekä väistöt ovat Nanan vahvinta alaa. Heikkouksina koulukentillä voitaisiin mainita herkkähipiäisyyden apujen suhteen; Nana hermostuu nopeasti mikäli ratsastaja on liian epätarkka tai ohjeistus epäjohdonmukaista.

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Anarchycall
HANN, 168 cm, prn
ii. Destholm Aphatic
HANN, 168 cm, prn
iii. Goljath Nesser
iie. Harmoni
ie. Iridesse
HANN, 163 cm, rtkm
iei. Lateran II
iee. Lyrica Diva
e. Purrloin Tabora
HANN, 162 cm, tprt
ei. Waterford
HANN, 164 cm, tprn
eii. Talant
eie. Diamond Queenie xx
ee. Nonneboss Tabora
HANN, 166 cm, rt
eei. Nonneboss Massimo
eee. Nonneboss Olivia

ISÄ. Kun kävimme katsomassa Athenan vanhempia kasvattajan luona, pisti isäori sukat pyörimään jaloissa. Anarchycall on punaruunikko 168 cm korkea hevosori, joka on kilpaillut hyvällä menestyksellä niin koulu- kuin esteratsastuksessakin. Kaunisliikkeinen ja notkea ratsu, luonteeltaan hyvin määrätietoinen ja päättäväinen. Ori on kilpaillut usean eri ratsastajan kanssa, mutta parhaiten toimii kevyellä kädellä ja mahdollisimman pehmeästi ratsastettuna. Omistajan mukaan Anarchylle oikeanlaisen ratsastajan löytäminen ei ole ollut hankalaa, mutta ori toimii selkeästi paremmin tietynlaisten ihmisten kanssa. Pari vuotta sitten pelkkään jalostuskäyttöön siirtynyt Anarchy viettää loppuikänsä omistajansa hoivissa Saksassa. Orilla on useita jälkeläisiä, jotka kaikki hakevat menestystä kisaradoilta ja osa niistä on jopa perinyt isänsä määrätietoisen luonteen.

EMÄ. Purrloin Tabora on kaunis ruunikko hevostamma, jonka kouluvalmennusta päästiin seuraamaan videon välityksellä. Tamma itse tavattiin pulskassa kunnossa vielä syntymäton Athena vatsassaan. LuonteeltaanTaboraa kuvaillaan temperamenttiseksi ja energiseksi. Se otti meidät vieraat ihmiset vastaan hiukan epäilevästi ja kyräillen, mutta antoi lopulta hiukan jopa silittää. Tabora on kilpaillut hienolla menestyksellä kouluratsuna GP-tasolla, se on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla ja on kasvattanut suosiotaan myös siitostammana. Ratsuna nöyrä ja energisyydestään huolimatta osaa tutun käsittelijän kanssa rauhoittua ja keskittyä olennaiseen. Tabora on varsonut yhteensä kolme kertaa nykyisen omistajansa luona, mutta eläkepäiviään se lähtee viettämään pitkäaikaisen kilparatsastajansa luokse.

II Destholm Aphaticista (Goljath Nesser x Harmoni) meille kerrottiin useita superlatiiveita käyttäen. Aphatic syntyi melko uudelle puoliverikasvattajalle Saksan Kölniin keskellä kesää ja liian aikaisin. Heikkokuntoisesta varsasta kasvoi kuin ihmeenkaupalla isokokoinen, 168 cm korkea, punaruunikko nuori ori, joka osoitti jo nuorella iällä kapasiteettia kouluratsastukseen. Kuusivuotiaana Aphatic myytiin Purrloin & Steenhorst -siittolalle, jossa se pääsi tosissaan näyttämään kykynsä kisaratsuna. Luonteeltaan rauhallinen ja kärsivällinen ori ei ratsuna ollut täysin mutkaton, sillä se ehdottomasti osasi vaatia arvoistaan ja hellää kohtelua. Vakioratsastajansa kanssa Aphatic kisasi todella loistavalla menestyksellä useita vuosia ja siirtyi lopulta täysipäiväiselle eläkkeelle ollessaan 25-vuotias. Aphatic kuoli vanhuuden tuomiin vaivoihin 29-vuotiaana jättäen jälkeensä lähes kaksikymmentä potentiaalista ja hyvähermoista jälkeläistä.
IE Iridesse (Lateran II x Lyrica Diva) on nuoresta varsasta saakka ollut omistajansa, Frans Steehorstin, omistuksessa ja kiertänyt miehen mukana lukuisilla eri talleilla päätyen lopulta Purrloin & Steehorst -siittolaan ollessaan 15-vuotias. Kimo Iridesse kilpaili nuorena sekä koulu- että esteratsastuksessa, mutta kisaura loppui lyhyeen, sillä tamma ei kestänyt kisapaikkojen meteliä ja niistä aiheutuvaa stressiä. Luonteeltaan herkkä ja melko temperamenttinen tamma varsoi kerran nuorempana ja vielä pari kertaa siittolassa asuessaan. Tamman jälkeläiset ovat osoitteutuneet hyviksi kisaratsuiksi ja ne ovat perineet myös emätammansa kaunista ja urheilullista rakennetta.

EI Waterford (Talant x Diamond Queenie xx) on yksi Purrloin & Steehorst -siittolan ensimmäisistä oreista. Äärettömän komea Fordie hurmasi kauniin punaisella ulkomuodollaan ja ryhdikkäällä olemuksellaan. Orista huokui emän puolelta periytyvä täysiverisyys, eikä se välttämättä ollut kaikkein helpoimmasta päästä käsiteltävä. Helposti kuumuvalla orilla ratsastivat vain samat henkilöt, eikä sitä annettu kaikkien käsiteltäväksikään. Kisakentillä Fordie näyttäytyi usean vuoden ajan, loppua kohden enää lähinnä esteradoilla, mutta nuorempana se kilpaili aktiivisesti myös kouluratsuna. Fordie on yksi omistajiensa eniten käyttämästä siitosorista, jolla on lähes neljäkymmentä jälkeläistä. 26-vuotias Fordie on yhä hyvässä vedossa ja viettelee ansaittuja eläkepäiviä omistajiensa luona.
EE Nonneboss Tabora (Nonneboss Massimo x Nonneboss Olivia) oli muutama vuosi sitten leasingissa Purrloin & Steehorst -siittolassa, jonka nimiin se sai yhteensä kaksi varsaa. Luonteeltaan tasainen ja rauhallinen tamma sopeutui hyvin väliaikaiseen ympäristöönsä ja elo sen kanssa sujui ongelmitta. Tammalla oli hyvät äidinvaistot, joten se piti tarkkaa huolta varsoistaan. Nuorempana Tabora on kiertänyt runsaasti näyttelyitä ja hiukan myös kisakenttiä kouluratsuna - näyttelykehässä tamman menestys oli huomattavasti parempaa, muttaei tamma ratsunakaan hullumpi ollut. Leasingin jälkeen Tabora palasi omistajansa luo, joka käytti tammaa vielä kertaalleen jalostukseen ratsuponiorin kanssa, mutta tämän jälkeen tamma on päässyt pelkkään rentoon ratsastuskäyttöön odottelemaan täyspäiväistä eläkettään.

Jälkeläiset

Athena on rajoitetusti käytettävissä jalostukseen tuontisukuisille puoliverioreille. Periyttänee hyvää ratsastettavuuttaan ja suorituskykyä etenkin kouluun.   ♡ 10.3.2016 fwb-o. Vuornan Gouverneur KTK-II (i. Gainsbourg)
♡ 11.10.2016 fwb-t. Broadhurst Primavera (i. Pyrmonter)
♡ 28.11.2016 hann-t. Prezelle RGE KTK-II (i. Waldron GER)
♡ 8.1.2018 hann-t. Noria (i. Nasrullah)

Kilpailutulokset (43 sijoitusta KRJ)

29.10.2014 KRJ Harjunpää Grand Prix - 02/48
21.11.2014 KRJ Halmasoja Grand Prix - 02/30
12.12.2014 KRJ Petäjävaara Grand Prix - 04/40
12.08.2015 KRJ Rohkelikko Grand Prix - 04/30
24.09.2015 KRJ Hallaharja Grand Prix - 05/30
13.11.2015 KRJ Ginevra Grand Prix - 05/30
02.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 01/30
07.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 05/30
10.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 02/30
11.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 03/30
12.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 04/30
14.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 04/30
18.01.2016 KRJ Team Fallacy Grand Prix - 04/30
22.01.2016 KRJ Hillstead Grand Prix - 04/27
12.01.2016 KRJ Elken Grand Prix - 04/30
29.02.2016 KRJ Thirteen Grand Prix - 01/30
02.03.2016 KRJ Thirteen Grand Prix - 05/30
15.03.2016 KRJ Piikuja Grand Prix - 01/30
13.03.2016 KRJ Viisikko Grand Prix - 04/30
15.03.2016 KRJ Viisikko Grand Prix - 01/30
01.03.2016 KRJ Poukaman Grand Pirx - 01/27
31.10.2017 KRJ-Cup Hukkapuro Int. II - 16/179
15.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 01/30
25.09.2015 KRJ Hallaharja Grand Prix - 05/30
28.09.2015 KRJ Hallaharja Grand Prix - 02/30
30.09.2015 KRJ Hallaharja Grand Prix - 05/30
05.10.2015 KRJ Hallaharja Grand Prix - 05/30
05.10.2015 KRJ Hallaharja Grand Prix - 02/30
10.10.2015 KRJ Hallaharja Grand Prix - 04/30
14.11.2015 KRJ Ginevra Grand Prix - 02/30
03.12.2015 KRJ Team Riekkujat Grand Prix - 01/30
16.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 04/30
18.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 03/30
19.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 05/30
20.12.2015 KRJ Serellenders Grand Prix - 01/30
20.01.2016 KRJ Team Fallacy Grand Prix - 03/30
20.01.2016 KRJ Team Fallacy Grand Prix - 03/30
05.03.2016 KRJ Thirteen Grand Prix - 05/30
21.03.2016 KRJ Mörkövaara Grand Prix - 01/30
21.03.2016 KRJ Mörkövaara Grand Prix - 02/30
26.03.2016 KRJ Mörkövaara Grand Prix - 04/30
28.03.2016 KRJ Mörkövaara Grand Prix - 01/30
19.03.2016 KRJ Viisikko Grand Prix - 03/30

Näyttelymenestys

5.11.2017 NJ Yateley Showjumpers Puoliveritammat - 5/12, irtoSERT (pt. Jannica)

Athenan päiväkirjamerkinnät & Valmennukset

16.10.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Kohta nelivuotias hannovertamma Purrloin Athena muutti tänään Vuornaan suoraan kasvattajansa luota Saksasta. Athenan oli tarkoitus jäädä kasvattajansa luokse kisakäyttöön, mutta siirtyikin yllättäen myyntiin tallin vähentäessä hevosmääräänsä. Meille oli ollut yleispainotteinen puoliveritamma jo pidemmän aikaa hakusessa, joten tartuin oitis mahdollisuuteen saada saksalainen menopeli tänne meille. Athenan muuttopäivä oli täynnä yllätyksiä, kun hyvin kovatahtoinen hevostamma aloitti kotiutumisensa. Sora lensi pihassa pitkälle iltapäivään saakka ja tuntui, että tamman keuhkoissa riitti ilmaa ja ääntä loputtomasti. Ulkomuodoltaan tamma on eittämättä todella kaunis ja upea, mutta täytyy myöntää että temperamenttisuutensa ansiosta Athena sai kyllä ainakin meikäläisen epäilemään ja vahvasti että tuleeko tästä yhtään mitään. No, koulutusta jatketaan kunhan päsätään tamman kanssa hiukan tutustumaan ja luomaan jonkinlaista suhdetta, toivottavasti tällä tavoin tuleva urakka helpottuu ja tamma tuntee edes pientä sääliä allekirjoittanutta kohtaan!

9.3.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana tivsha, kiitos!
Tänä aamuna saavuin viikon sisään jo toistamiseen Vuornaan, nyt vuorossa oli suloisen hannovertamman Nanan ja tämän omistajan Liian kouluvalmennus. Olin himpun verran myöhässä sovitusta ajasta, jonka vuoksi ratsukko oli jo itsenäisesti suorittamassa alkuverkkaa minun saapuessani paikanpäälle. Nana liikkui oikein tyytyväisen näköisenä eteen, se kuunteli ratsastajansa apuja huolellisesti ja pyrki tekemään reippaasti kaiken mitä tältä pyydettiin. Ensimmäisenä kysyin siis itseltäni, mitä minä voin tämän ratsukon kanssa edes tehdä, sillä he näyttivät olevan niin valmis paketti. Lähdimme vähitellen siirtymään tälle päivälle kaavailemieni tehtävin pariin, joka tarkoitti pitkälti laukkatyöskentelyä. Liia sai ensimmäiseksi etsiä siis ratsultaan menevän, mutta tasapainoisen, laukan uraa pitkin, ja hyvän laukan lyötyessä siirtyä keskiympyrälle. Aluksi ratsukko sai ottaa muutamat laukanvaihdot ympyrällä, jotka sujuivat kuin mallikirjasta konsanaan, ilman yhden yhtä virhettä. Vähitellen rupesimme tekemään siirtymisiä laukasta raviin ja käyntiin, ja niistä taas suoraan laukkaan siirtyminen. Nanan ollessa hyvin ratsastajansa avuilla, ei Liian tarvinnut kuin vähän jännittää vatsalihaksiaan niin Nana siirtyi hitaampaan askellajiin, vastaavasti pieni pohkeenpuristus sai sen taas siirtymään laukkaan. Koska nämä siirtymiset oli niin helppo juttu, siirryimme tekemään keskihalkaisijalle laukanvaihtoja, joita tuli melkeinpä jokaisella askeleella. Kyseinen tehtävä vaati erittäin huolellisia apuja ratsastajalta, jotta hevonen osasi toimia oikein - ja niinhän se toimikin. Siis miten täydellinen ratsukko! Lopussa jätimme laukkaamisen pois, siirtyen ravin kautta passageen uraa pitkin. Nana kokosi itsensä kauniisti ja liikkui todella tahdikkaasti eteenpäin, nostellen ja koukistaen jalkojaan upeasti liikkeen aikana. Reilun tunnin työskentelyn jälkeen lähdimme lopettelemaan ja siirtymään loppuverkan pariin. Loppuverkassa Liia sai vielä taivutella ratsuaan ravissa ja hidastaa käyntiin kera pitkien ohjien ollessa tyytyväinen tamman liikkeeseen. Kuten alussa jo enteilin, oli tämä ratsukko aivan liian täydellinen parivaljakko valmennettavaksi, sillä virheitä ei juuri koko tunnin aikana nähty. Liia teki koko valmennuksen ajan hyvää työtä, kuin myös Nana näytti olevan oikein tasapainoinen ja varma ratsu, joka tuntui nauttivan työskentelystä.

20.8.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Hui, en ollutkaan pitkiin aikoihin valmentanut oman tallin ratsukkoa, joten ihan syystäkin jännitti ja paljon! Kentällä minua lämmittelemässä odotteli puoliveritamma Nana, joka vaikutti jo ensisilmäyksiltä lähtien tänään hiukan tahmealta. Tamma liikkui alkuunsa eteen hiukan hitaanpuoleisesti, joten herättelyyn saatiinkin käyttää aikaa ihan reippaasti. Kun liike alkoi olla rentoa mutta huomattavasti aktiivisempaa, siirreyimme treenaamaan yksinkertaisia väistöjä, joiden kanssa tämän tasoisella ratsukolla ei ollut pienintäkään ongelmaa. Nana vastasi ratsastajansa apuihin todella huolellisesti ja varmasti, eikä Bean tarvinnut juuri kättään liikauttaa kun tamma jo teki sen mitä pyydetiin! Todella harmonista ratsastusta ja kehuinkin heitä paljon tästä. Valmennuksen pääohjelmassa oli laukkatyöskentely; aluksi kaksikko sai hakea tasapainoisen laukan pitkin uraa, jonka jälkeen siirryttiin treenaamaan laukanvaihtoja halkaisijalle. Tehtävä sujui jälleen täysin moitteetta, Nana kulki kauniisti eteen ja näytti ryhdikkäältä. Hienoa! Teimme muutaman kokoamisen, jonka jälkeen treenasimme passagea. Aluksi minun täytyi hiukan patistaa ratsukkoa ryhdikkäämpään suoritukseen, mutta Bea sai tamman nopeasti alleen ja näky oli oikein erinomainen. Valmennus oli kulunut kuin siivillä, enkä voinut muuta kuin kehua suuresti ratsukkoa ja päästää heidät loppuverkoille!

12.9.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Salazar, kiitos!
Maanantaiaamu yllätti jälleen ja väsyneenä jouduin toteamaan edessä olevan taas uuden työpäivän uusine haasteineen. Tänään luvassa oli kouluvalmenteluita, joista ensimmäinen ratsukko osoittautui mielettömän kauniiksi punaruunikoksi, Nanaksi ratsastajineen. Alkuverryttelyt koostuivat tiivistetysti pohkeenväistöistä ja kolmikaarisesta kiemuraurasta ravaillen. Halusin tähdätä tällä verkalla siihen, että hevonen heräisi kunnolla ja saisi jalkansa vetreiksi, pian kun olisi luvassa roimasti haastavampia juttuja. Nana väisti pohjetta sekä sisään kolmikaariselle, että ulos sieltä hurjan nätisti. Tamma ei vaikuttanut toimissaan toispuoleiselta, vaan väistöt olivat tasaisen hyviä kummallekin puolelle tehtyinä. Nyt olivat sekä ratsastaja että hevonen skarppeina ja valmiina treenaamaan kuin kovat tekijät konsanaan, mitä epäilemättä olivatkin. Seuraavaksi halusin nähdä tamman laukkaa ja reaktionopeutta. Ohjeistus oli laukata kahdeksikolla, vaihtaa laukka keskellä ja tehdä kahden askeleen ravisiirtymiset puolessa välissä molempia ympyröitä. Tuskin olin uskoa silmiäni nähdessäni ihan itse kuinka taidokkaasti Nana selvitti kahdeksikkotehtävää, joka vaati täydellistä keskittymistä ja hevoselta nopeaa reagointia sekä eteenajaviin- että pidättäviin apuihin. Haparointia ei ollut havaittavissa, vaihdot olivat teräviä ja puhtaita, ravipätkät tarkasti sen kaksi askelta mitkä olin vaatinut, olettaen niin nopean siirtymisen muka tarjoavan jotakin haastetta… Ohjasin saman tehtävän vielä eri variaatiolla, nyt sillä tavoin että ympyrät ravattiin, seuraavalle vaihdettaessa otettiin pikku pätkä pohkeenväistöä sinne suuntaan jonne oltiin kääntymässä, ja äsken mukana olleet ravisiirtymiset vaihdettiin kolmen askeleen vastalaukkaan. Valmennuksen ollessa loppuverkkoja vaille paketissa, jäin pyörittelemään päässäni vain yhtä kysymystä: mihin näin taitava parivaljakko edes tarvitsi ohjattua valmennusta? Tuskin itsekään olisin suoriutunut yhtä loistokkaasti!

28.12.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Vihdoin ja viimein muutto Brandbyyn saatiin hoidettua loppuun ja myös meidän eläkeläistamma Nana kiikutettua uuteen kotiinsa. Nana ei koskaan ole ollut muutoksien suhteen mitään erityisen innokasta tyyppiä, mutta tällä kertaa rouva vaikutti jopa melko hyväksyväiseltä (ehkä sen turvan eteen kiikutettu kauralasti vaikutti hiukan asiaan). Nanan kanssa valmistaudutaan jo täyttä häkää kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun ja papereita kerätään kasaan tiuhaa tahtia. Tamman jälkeläiset ovat kukin tahollaan keränneet hyvää menestystä, joten hyvillä mielin voidaan kyllä kiikuttaa Nana arvioitavaksi!

Web design © Milja (taustakuva © Pexels.com)
Tämä on virtuaalihevonen