Brunnby

mountain & moorland pony breeds
etusivu jalostusorit siitostammat ponikasvatus

Rockafella

Syntynyt 23.1.2015, 15-vuotias
Welsh part bred 75%, ori
Ruunivoikko, 139cm

Omistaja Liia VRL-11284 Brunnby
Kasvattaja Paraatiponit

Yleispainotteinen
Kilpailee tasolla Helppo A, re: 100cm
VH15-023-0038

Siinä missä Rascalin kanssa samana päivänä meille muuttanut Ikaros tuntuu toisinaan olevan oikea äkäpussi ja ongelmapesäke, on Rascal ihana ja leppoisa halikaveri. Rascalissa on kyllä ehdottomasti energiaa ja nuoren ponin intoa joka tekee toisinaan senkin käsittelyyn omat haasteensa, mutta perusluonteeltaan ori on järkevä ja ystävällinen. Rascalin kanssa on pienestä pitäen tehty paljon maastakäsittelyä, joka tuntuukin olevan kovasti ponin mieleen. Oria eivät vallitsevat sääolosuhteet haittaa, vaan se käyttäytyy aina yhtä rohkeasti ja rauhallisesti vaikka tuuli riepottaisi ja vettä sataisi vaakasuunnasta. Rascal sopii hyvin nuorempienkin harjattavaksi, mutta muun käsittelyn hoitaa aina joku kokeneempi - orina tälläkin ponilla on aina toisinaan omat metkunsa.

           

Sukutaulu

VIR MVA Ch Penparc Golden Rock
wb, 134cm, vkk
KTK-II
Locket of Golds
wb, 135cm, vkk
Mardie Gros
Yvette
Penparc Ceri
wb, 133cm, rt
Delirious
Moonfield Faint
Blackwoods Iavas
wpb 50%, 139cm, rnvkk
VWY-II, ERJ-I
Dynamite Jack xx
xx, 167cm, rnkm
Goldwood's Frozen Motion xx
Goldwood's Choo Choo
Blackwoods Earello
wb, 135cm, rnvkk
Maddoc Othello
Rheinallt Myf LlewJälkeläiset

Rascal on käytettävissä jalostukseen yksipolvisille ponitammoille. Periyttänee energistä ja hyvää luonnetta sekä potentiaalia kouluratsastukseen.     22.9.2019 o. Brunnby Snicker Doodle KTK-II
  5.9.2019 o. Maldwyn Goldfall KTK-II
  29.3.2021 o. Brunnby Belmont KTK-III, KRJ-II

Kilpailutulokset

Rockafella on kilpaillut KRJ:n alaisissa kilpailuissa tasolla Helppo A yhteensä 40 sijoitusta sekä ERJ:n alaisissa tasolla 100cm yhteensä 44 sijoitusta. Ponin sijoitukset näkee tästä linkistä.

Päiväkirja

28.5.2019 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Cherrypondin vähentäessä ponejaan me tietysti kaahattiin päätä pahkaa paikalle, eikä paljoa tullut mietittyä että mitäs me sitten oikeastaan tarvittaisiin tai kuinka paljon tallissa on tilaa. Mukaan tuli sitten haalittua kolme Paraatiponien kasvattamaa welshoria, joista ainoana part bredinä hurmaava Rockafella. Rehellisesti sanottuna ori oli ihan täysin heräteostoksena hankittu, mutta täytyyhän sitä ponitytön välillä suoda itselleen tällaisia pieniä lipsahduksiakin. Suvultaan Fella on aika jännä tapaus; isänä itsellenikin hyvin tuttu voikko b-ori Penparc Golden Rock, joka näyttelykehän lisäksi on kiertänyt lähinnä kouluratoja. Emä taas on ihan toisesta puusta veistetty; Blackwoods Iavas ei takuulla koskaan ole näyttelykehää nähnytkään ja kisannutkin se on puhtaasti rataesteillä. Fella on entisellä omistajallaan ehtinyt kerätä sijoituksia kouluratsastuksessa, mutta takuulla pääsee meillä kokeilemaan myös rataesteitä. Saa nähdä mihin tämän tättähäärän kanssa sitten joudutaan!

1.12.2021 : Esteratsastuskilpailut Kultasaaren Kartanolla, kirjoittanut Liia
Fletonin kanssa osallistuttiin Kultasaaren avajaispäivään ja esteratsastuskisoihin, joissa osanotto olikin melko runsasta. Olimme parin poniorin kanssa matkanneet Suomeen muutamaa kivaa ponitammaa tapaamaan ja samalla pitkittyneellä reissulla oli mukava keksiä muutakin puuhaa. Felton oli aluksi hiukan hermostunut saapuessamme paikalle, mutta onneksi ori rauhoittui hiukan lämmittelyiden aikana. Ja olihan tukena kouluponi Bonehedd, joka tosin sekin vaikutti aika jännittyneeltä. Felton osallistui kahteen eri luokkaan, 60 ja 70 senttisiin, jotka molemmat olivat reilusti sen oman osaamistason alapuolella. Ja ehkä se oli tällä kertaa ihan hyvä päätös, sillä poni oli selvästi ruosteessa! Ensimmäisessä luokassa Felton liikkui aika nihkeästi eteen, eikä oikein ottanut innostuakseen toisessakaan luokassa. Kummastakin tuli kuitenkin puhdas suoritus nollalla virhepisteellä. Ruusukkeen saivat lähes kaikki osallistujat, mikä olikin kiva juttu!