Hassulan Beam Sunset

KTK-II, SHLA-I

Virallinen nimi: Hassulan Beam Sunset, "Pentti" Syntynyt: 03.05.2016 (4v. 03.06.2016)
Rek.nro: VH16-017-0262 Rotu & sukupuoli: Shetlanninponi, ori
Säkäkorkeus: 98 cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Funfair Ponies Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Valjakko, noviisi Saavutukset: KTK-II, SHLA-I

Believe in sunrise!

Tasan ei aina käy onnen lahjat. Beam Sunset sai nopeasti lempinimekseen "Pentti" ja jos ponin pääkopassa joitain ylimääräisiä älynväläyksiä olikin, ne ropisivat varmasti pois nimen myötä. Pentti ei ehkä ole se penaalin terävin kynä, mutta hurjan komea ja hyväluonteinen silti! Välillä ponin toimia seuratessa kulkeutuu pakostakin kyselemään mielessään että "miksi?", "miksi ihmeessä suka täytyy sen tuhannen kerran tunkea suuhun" tai "miksi ihmeessä joku jaloista täytyy aina änkeä sisään ämpäriin". Pentti jaksaa hölmöillä kokeiluillaan ja satoja kertoja toistamillaan huonoilla ideoilla joko naurattaa tai itkettää käsittelijäänsä, mutta mahdollisesta älynpuutteesta huolimatta tässä on kyllä yksi maailman lempeimmistä tai herttaisimmista poneista, usko pois!

Hoidettaessa Pentti käyttäytyy moitteetta; se väistää käsittelijäänsä lähes pyytämättä ja kunnioittaa muutenkin ihmistä. Pentti on onnellinen päästessään harjattavaksi, eikä se pistä pahakseen muitakaan hoitotoimenpiteitä. Varustuksen aikana poni saattaa jo hiukan innostua edessä häämöttävästä ratsastuslenkistä, mutta silloinkin se on kyllä varsin helppo hallittava; kunhan vain komentaa kerran napakasti niin johan seistään taas kiltisti aloillaan. Taluttaessa ori on käyttäytyy myöskin hyvin, muttei silti sovellu kaikkein pienimpien taluteltavaksi, sillä ohikulkevat muut ponit saattavat välillä saada Pentin syvän innostuksen ja riemun valtaan.

"Toisinaan tuntuu ettei Pentin päässä liiku kuin preerian vieno tuuli ja vahingossa sinne eksyneet ajatukset ruoasta. Hölmöstä luonteestaan huolimatta ori on oikein energinen ja toimiva puksuttaja etenkin valjakkoajoon!"

Emänsä tavoin Pentti on koulutettu myös ratsuksi, mutta valjakkoajo on ehdottomasti sitä ponin ominta alaa. Ratsuna Pentti on kiltti ja innokas, sen selässä on mukava istua ja ravikin on yllättävän tasainen näinkin pieneksi poniksi. Koulutunneilla ori käy toisinaan vaihtelun vuoksi ja pärjääkin kentällä oikein kivasti. Poni ottaa avut hyvin vastaan eikä se pidä lainkaan vieraana asiana rataesteitäkään - ainoa ongelma niiden suhteen vain on se, että Pentti on kertakaikkisen huono hyppääjä. Ori tarvitsee ratsastajaltaan sataprosenttista keskittymistä ja ratojenkin on oltava yksinkertaisia jotta vältytään suuremmilta vahingoilta. Kaikesta huolimatta Pentti kyllä tyytyväisesti puksuttaa eteen ja hyppääkin suurella riemulla.

Ajettaessa energinen, valpas ja miellyttämisenhaluinen Pentti pistää jauhot suuhun kaikilta jotka uskaltavatkaan sen kyvykkyyttä epäillä! Ori noudattaa prikulleen saamiaan apuja ja tarkkuuskokeet ovatkin sen varminta alaa. Koulukokeissa saa ohjastaja olla vauhdinsäätelyn suhteen tarkkana, mutta muutoin hommat hoituvat silläkin saralla kuin itsestään! Maratonosuus on aina ollut Pentille se kaikkein hankalin, mutta pitkällisellä treenaamisella ponille on saatu hiottua oma pettämätön taktiikka pysyä muiden ajassa ja jaksaa hienosti aina loppuun saakka. Kärryjen edessä Pentti on siis oikea superponi, joka varmasti tekee aina parhaansa ja vieläpä siitä nauttien!

i. Mangon Sunny Side Up
Minishetlanninponi, 84 m, rnhkko
KTK-II
ii. Sun Of A Beach
Minishetlanninponi, 82 cm, rnhkko
KTK-III
iii. Odyssy v.h. Goedehof
iie. Strawberry Fields
ie. Mountain Mist
Minishetlanninponi, 84 cm, phkko
iei. Bourbon Pamoyo
iee. Mountain Magic
e. Hassulan Pearl Bae
Shetlanninponi, 99 cm, rt
KTK-III
ei. Pekoniruhtinas
Shetlanninponi, 105 cm, prt
KTK-II
eii. Mustikkaruhtinas
eie. Norrbys Frida
ee. Dorothie Bae
Shetlanninponi, 98 cm, rt
eei. Yollon's Forie
eee. Dios Lea

Jälkeläiset

Hassulan Beam Sunset astuu noin kaksipolvisia shetlanninponijalostukseen soveltuvia tammoja. Odotetaan periyttävän etenkin hyviä valjakkoponin ominaisuuksiaan sekä energistä luonnettaan.  

♡ 12.9.2016 t. Vuornan Flirty Vanilla (e. Tiilikan Flirtti)
♡ 3.10.2016 t. Ice Cream Beam Dei (e. Lumikki)
♡ 8.10.2016 t. Vuornan Chasing Sunsets (e. Vuornan Miss Jazzbell)
♡ 27.7.2017 t. Vuornan Glittering Goldie (e. Päivärinteen Hilla)

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

25.5.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Nyt saatiin vihdoin meille Vuornaan eka Funfairin kasvatti, jee! Beam Sunset on supersuloinen ori joka oli tietenkin pakko pilata lempinimellä "Pentti". Aluksi kutsumanimi oli pelkkää vitsailua kun koitettiin miettiä mikä tälle ponille sopisi, mutta kuten sitä aina käy, niin ne hölmöimmätkin nimet kyllä jäävät jos vain aikaa kuluu tarpeeksi. Pian kävi kuitenkin ilmi että Pentti on aivan nimensä veroinen köpöttelijä; toisinaan tuntuu, ettei orin päässä liiku kuin preerian vieno tuuli ja vahingossa sinne eksyneet ajatukset ruoasta. Ori on todella kovasti ruoan perään ja sen motivointi pienellä porkkananpalalla käy leikiten. Hiukan hitaasta järjenjuoksustaan huolimatta Pentti on todella kultainen persoona, joka etenkin näin koulutusvaiheessa puksuttaa eteen hyvinkin energisesti! Pentin isä on kilpaillut pelkästään valjakossa mutta emä on koulutettu myös ratsaille, joten täytyy toivoa että saataisiin myös Pentistä emänsä tavoin yleisponi niin valjakkoon kuin kouluunkin. Tämän näyttää tietysti vasta aika, mutta eipä sitä ole liian aikaista alkaa suunnitelemaankaan!

17.6.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Pentin koulutus on sujunut hyvällä tahdilla ainakin valjakkoajon osalta, mutta ratsunpuuhat ponilta jäävät kyllä vain harrastuksen tasolle. Pentti toimii kyllä hyvin ratsailtakin ja on kovin innokas, mutta selkeästi liian innoton koulukentille. Valjakkoajossa ori taas on näyttänyt olevansa todella motivoitunut ja halukas voittamaan, mikä on tietysti aina välttämätöntä kisaaville poneille. Tänäänkin ratsastustreeneissä Pentti köpötti kuulaisesti pitkin uraa ja teki juuri mitä ratsastaja pyysi, mutta sen ajatukset tuntuivat välillä harhailevan ihan jossain muilla mailla. Pentti pääsi tänään myös Pajun siistittäväksi ja sai hyvin epämääräisen sydämenmuotoisen kuvion leikkurista takapuoleensa. Onneksi kesäkarva on ponilla melko lyhyt ja kiiltävä, joten hullunkurinen kuvio ei aivan jokakäänteessä iske silmään. Taitaa kyllä jäädä Pajulle ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi kun hän pääsee koneella lähellekään meidän ponejamme.

8.8.2016 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Tänään otettiin valmennus-syyniin Pentti. Älyttömäksi estefaniksi paljastunut poni tuhahti heti maneesiin tullessaan kun se huomasi minut kentän keskellä, eikä esteitä näkynyt missään. Täytyy myöntää että Pentin kanssa ei olla pitkään aikaan päästy rentoilemaan tai irrottelemaan esimerkiksi esteiden parissa, mutta eiköhän me saada kaivettua esiin ponin söpöstä nassusta motivaatiota ja innostusta tähänkin treeniin. Alkutunti meni osittain ihan hyvässä lämmittelyvireessä, osin taas ohjastaja joutui muistuttelemaan Penttiä tasaisin väliajoin siitä että nyt oikeasti tehtiin töitä. Minä kentän keskellä olin herralle selkeästi jonkinlainen kimmoke toimia edes suhteellisen hyvin, mutta aina kun välimatkamme kasvoi, alkoi poni poukkaroida ohjastajaansa vastaan. Oli huvittava seurata ponin toimia, mutta koska ohjastaja kyllä hyvin tunsi Pentin, saatoin luottaa siihen että ori on jo kohta kurissa. Kun kaksikko oli lämmitellyt aikansa, kuunteli Pentti jo ohjastajaansa ja kaikki sujui muutenkin aivan mallikkaasti. Penttiä kiinnosti lähinnä uralla laukkailu ja vapaana hengailu, sillä heti ensimmäisen kartioharjoituksen aikana se veti itsensä ihmeelliselle mutkalle, laski turpansa kohti maata ja teki kaikkensa vaikeuttaakseen ohjastajan työskentelyä. Täytyy sanoa että olin melko tyrmistynyt Pentin käyttäytymisestä; yleensä poni on miellyttämisenhaluinen ja tekee aina parhaansa, joten ponin tämänpäiväinen niskurointi aiheutti kyllä suurta hämmennystä. Katselin hyvin yllättyneenä kun ohjastaja yritti parhaansa mukaan saada ponin hallintaansa. Keskeytettiin tehtävä ja pyysin ohjaamaan Pentin uralle, jossa jatkettiin muutama kierros siirtymisten ja pysähdysten sekä ympyröiden parissa, jonka jälkeen koitettiin uudestaan kun näytti siltä että poni oli taas paremmin kuulolla. Tällä kertaa Pentti edelleen hitusen nakkeli niskojaan, muttei selvästi kehdannut alkaa yhtä suurta sotaa ohjastajaansa vastaan. Muutaman yrityksen jälkeen kartiot kuitenkin ihan hyvin, samoin asetukset ympyrällä molempiin suuntiin. Kaksikko nosti vielä muutaman laukan suuntaansa, mutta päätimme jo sen jälkeen lopetella tapahtumarikkaan valmennuksen ja koittaa heti huomenna uudelleen.

9.8.2016 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Eilisen fiaskomaisen valmennuksen jälkeen lähdimme uutta energiaa ja intoa puhkuen taluttamaan Penttiä maneesiin. Orilla taisi itselläänkin olla varsin tuoreessa muistissa sen eiliset temput, sillä samaa yritettiin lähes ensiaskeleilla; kun ohjastaja pääsi ponin selkään, se kiskoi päätään kohti maata ja lähti rivakasti pomppimaan pitkin kenttää. Mutta eipä auttanut tällä kertaa ja pian Pentti jo luovuttikin temppuilunsa suhteen. Valmennus jatkui tästä eteenpäin oikein lupaavasti; lämmittelyt sujuivat hyvin, asettamiset olivat nättejä ja täytyy myöntää, että poni kuuntelikin ohjastajaansa moitteetta! Meitä hiukan epäilytti Pentin niin yhteistyöhön innostunut olemus, vaikka kyllähän se oli todettu että tämä poni osaa kun vain viitsii. Jatkoimme laukkatyöskentelyyn, teimme kahdeksikkoa ja kiemura-uraa reilusti asettaen. Pentti kulki oikein kivasti eteen, muutaman kerran hiukan turhankin hyvin, mutta kuunteli aina lopulta ohjastajansa toppuuttelua. Tosi ylpeänä omistajana taputtelin ponia ja päästin kaksikon jäähdyttelemään näin onnistuneen valmennuksen jälkeen! Tänään olikin jo ollut tarjolla sitä paljon tavallisempaa Penttiä, vieläkin kyllä ihmetyttää etenkin ponin eilinen käytös, mutta ehkä tämän valmennusrupeaman jälkeen ori kaipaa jo hiukan irtautumista ainaisesta treenaamisesta.

15.8.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Valmentautumiseen selvästi hiukan väsähtänyt Pentti pääsi tänään maastoesteradalle! Aiemmin aamulla oltiin treenattu maastoesteitä meidän kentäsuokkien kanssa ja nyt oli ihan huippukiva tilaisuus päästä muidenkin kanssa moista herkkua kokeilemaan. Esteet laskettiin ihan minimiinsä Pentin ei-niin-loistavien hyppääjänkykyjen vuoksi, mutta hauskaa meillä oli moninkerroin enemmän kuin olisi voinut uskoakaan! Pentti oli todella vireä ja iloinen koko tunnin ajan, hyppäsi suurella riemulla ja vaikka välillä siellä selässä kyllä pelotti istua ja täytyi melkein tarrata harjaan kiinni ettei olisi niissä erikoisloikissa selästä lentänyt, niin kyllä siitä itsekin tuli nautittua. Kun oltiin aikamme hypätty normiesteitä, siirryttiin vielä hiukan testaamaan taso- ja vesiesteitä. Vesieste sai Pentin riemun valtaan ja se olisi kuuman kesäpäivän paahteessa varmasti halunnut pulahtaa virkistävään veteen. Tasoeste osoittautuikin hankalammaksi, kun poni ei alkuunsa oikein ymmärtänyt että mitä olisi pitänyt tehdä. Totuteltiin hissukseen Penttiä esteeseen ja tulin selästäkin pois taluttaakseni orin esteen yli. Kun Pentti vihdoin tajusi idean (ja ettei este ollut mitenkään päin vaarallinen), se ylitti tämänkin esteen luottavaisin mielin. Kaikinpuolin todella hauska kokeilukerta, toivottavasti useamminkin päästään Pentin kanssa näitä kokeilemaan!

19.10.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Uii, Pnetin ensimmäinen jäkeläinen syntyi syyskuussa ja Flirty Vanillaksi ristitty kimo ponitamma jäi meille Vuornaan asumaan ainakin toistaiseksi. Nyt lokakuun alkupuolella kaksi toistakin Pentin astumaa tammaa on varsonut; Deissä asuva Lumikki varsoi ihanan tammavarsan joka nimettiin Ice Cream Beamiksi, ja meidän oma kasvatti Miss Jazzbell varsoi sekin suloisen tammarsan Chasing Sunsetin. Toivottavasti tulevaisuudessa Pentille olisi luvassa myös orijälkeläisiä, vaikka näistäkin kaikista varsoista on kyllä tullut niin hurjan hienoja ja suloisia ettei voi kuin vain ylpeillä! Tänään meidän oli tarkoituksena treenata Pentin kanssa Elielin tahdissa, mutta Eliel päättikin viimehetkellä vaihtaa valmennettavan ponin meidän nuoreen Nalleen, jolla onkin iso ja tärkeä kisaputki aloillaan. Pentillä on kisaura jo melko hyvin taputeltuna, joten ihan hyvin mielin vaihdettiin valmennusvuoro nuoremmalle ponille. Pentin kanssa käytiin sitten vähän maastoilemassa kun päivä sattui kerrankin olemaan selkeä ja aurinkoinen. Monta päivää (viikkoa) jatkunut sade on kyllä sanut paikat kuraisiksi ja liukkaiksi joten varovainen sai olla pelloilla ja metsissä liikkuessaan, mutta kyllä me uskallettiin ottaa pienet laukkapätkätkin. Pentti oli kyllä tosi innoissaan rentouttavasta maastolenkistä ja varmasti nyt tämän turvin on taas lisää pirteyttä kisaamiseen ja valmentautumiseen lähipäivinä!

13.11.2016 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Pentin kanssa ollaan valmentautumisen suhteen pidetty pientä breikkiä, joten tänään kyllä hitusen jännitti että miten hommat tulisivat rullaamaan. Keskittyisimme tänään lähinnä tarkkuuteen ja ohjasapujen vastaanottoon sekä suoritusten kosmeettiseen hienosäätöön. Alkulämpöjen aikana Pentti oli hiukan tahmea, mutta alkoi liikkua paremmin eteen kunhan saimme sitä hiukan heräteltyä. Aloitimme käynnillä ja runsailla ympyröillä, joiden aikana tehtiin runsaasti pysähdyksiä ja peruutuksia. Pentti kuunteli hienosti ohjastajaa ja ympyrät olivat oikein nättejä. Raviin siirryttäessä ori hiukan oikoi reittejä, joten aluksi keskityimme pelkkiin ympyröihin. Kun tehtävä alkoi sujua, lisäsimme mukaan myös pysähdykset ja lopulta peruutukset. Tehtävä oli kaksikolle helppo, mutta niinhän sen kuuluikin. Tämän jälkeen siirryimme kahdeksikolle ja keskityimme asetuksiin sekä reitteihin vielä enemmän. Huolellisuutta vaadittiin paljon, joten alkuunsa homma ei aivan sujunut oppikirjan mukaan. Fiksasimme hiukan ohjastajan apuja selkeämmiksi, jolloin Pentti alkoi huomattavasti reippaammin noudattamaan pyyntöjä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan valmennus sujui hienosti ja tästä on taas hyvä jatkaa treenausta täydellä teholla!

24.11.2016 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Pentti pääsi tänään taas valmennettavakseni, ponin kisaura on sujunut hienosti ja sijoituksia on kertynyt reippaalla tahdilla, mutta luokkavoittoja soisi olla enemmänkin. Pentillä ei todellakaan ollut vauhti silmässä valmennuksen alussa ja Sera saikin hoputtaa herraa minkä kerkesi. Lopulta saimme taiottua löntystävän mammuttiponin alta meille huomattavasti mieluisamman persoonan ja liike alkoi sujua paljon nätimmin. Aloittelimme valmennuksen pujottelulla kartioita apuna käyttäen. Tehtävä aloitettiin käynnissä ja pitkällä sivulla tehtiin pysähdyksiä ja peruutuksia. Pujottelussa Sera sai olla jälleen tarkkana vauhdin kanssa; Pentti pudotti vauhdin saman tien olemattomiin, jos ohjastaja erehtyi keskittymään pelkästään ohjaamiseen. Ravissa pujottelu sujui paljon paremmin, jonka kunniaksi nostimme laukan aina pitkällä sivulla. Laukka ei ollut lainkaan tahmeaa vaan oikein polkevaa ja rytmikästä, hyvä! Teimme vielä hetken laukkatyöskentelyä jossa tarkoituksena oli väistää kentälle asettelemiani kartioita erilaisia reittejä käyttäen. Poni pysyi Seralla oikein hyvin hallinnassa, vauhti oli suhteellisen hyvä ja muutamia haparointeja lukuunottamatta he suoriutuivat tästäkin tehtävästä hienosti.

5.2.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Pentti kantakirjattiin joulukuussa ponikantakirjassa kakkospalkinnolla ja vaikka komea ori poni onkin, niin täytyy kyllä myöntää että hiukan jopa yllätyin ponin menestyksestä! Nyt kun Pentti on siirtynyt jo pois kisakentiltäkin, niin päästään valmistautumaan laatuarvosteluihin, jee! Toivottavasti ehditään ponin kanssa mukaan jo mahdollisimman pian. Tänään meillä oli kuitenkin ihan arkista menoa ja pitkän harjailusession päätteeksi juoksutin oria hiukan liinassa, jonka jälkeen oli sitten tarkoitus antaa poni meidän yhden aloittelevan ratsastajan käyttöön. Liinassa Pentti liikkui kauniisti ja käyttäytyi tapojensa mukaan oikein hienosti. Kun ponille pistettiin satula ja ratsastaja iskettiin selkään päälle, oli Pentillä edelleen herrasmiehen elkeet. Poni ymmärsi hetimmiten että nyt selässä ei ole mikään kaikkein taitavin tyyppi ja se liikkuikin sen mukaan. Välillä Pentti kyllä selkeästi koitti hiukan lintsata etenkin ravissa ja sen liikkuminen oli hullunkurista käynnin ja ravin sekoitelmaa. Toki tärkeintä oli nyt saada ratsastaja pysymään selässä mukana ja hyvinhän se menikin! Aloittelijoille soveltuvat shettikset ovat meillä hiukan kiven alla (kröhöm, ompa kumma juttu) mutta onneksi Pentti vetää hommat tosi hyvin! Tunnin jälkeen ori sai palkinnoksi hurjasti rapsutuksia niin minulta kuin ratsastajaltakin (ja vahingossa muutaman porkkanankin, hups).

Kilpailumenestys (41 sijoitusta VVJ)

27.06.2016 Marcius Noviisi – 05/28
03.08.2016 Wyat Noviisi - 04/40
07.08.2016 Wyat Noviisi - 04/40
08.08.2016 Wyat Noviisi - 03/40
06.08.2016 Viisikko Noviisi - 04/60
29.09.2016 Hengenvaara Noviisi - 10/100
12.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 01/40
16.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 06/40
18.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 02/40
22.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 01/40
22.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 05/40
23.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 02/40
03.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 04/40
11.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 04/40
16.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 01/40
19.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 05/40
21.09.2016 Dei Noviisi - 03/22
12.10.2016 Hengenvaara Noviisi - 03/30
13.10.2016 Hengenvaara Noviisi - 05/30
11.11.2016 Metsovaara Noviisi - 02/50
13.11.2016 Metsovaara Noviisi - 02/50
22.08.2016 Wyat Noviisi - 02/40
27.08.2016 Wyat Noviisi - 04/40
22.08.2016 Breandan Noviisi - 01/20
11.09.2016 Hengenvaara Noviisi - 02/100
16.09.2016 Hengenvaara Noviisi - 08/100
22.09.2016 Hengenvaara Noviisi - 10/100
23.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 04/40
24.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 01/40
25.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 06/40
26.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 05/40
30.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 04/40
30.09.2016 Ros Cirein Noviisi - 01/40
06.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 04/40
07.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 02/40
08.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 02/40
08.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 03/40
18.10.2016 Ros Cirein Noviisi - 04/40
18.10.2016 Hengenvaara Noviisi - 03/30
19.10.2016 Hengenvaara Noviisi - 01/30
19.11.2016 Metsovaara Noviisi - 03/50

Ponien kantakirjatilaisuus 20.12.2016
Kantakirjattu vuoden 2016 joulukuun Virtuaalisessa ponikantakirjassa
toisella palkinnolla (17 + 18 + 18 + 17 = 70p.) KTK-II

20.4.2017 Shetlanninponien laatuarvostelu
Palkittu vuoden 2017 huhtikuun Shetlanninponien laatuarvostelussa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 13 + 40 + 30 + 22 + 10 + 10 = 125p., SHLA-I
"Hyvä ja mukavasti etenevä luonne, jota oli helppo seurata loogisesti. Käyttöön sopiva luonne, mukavaa kun oli mainittu myös ratsastuksesta. Hoitotoimenpiteisiin olisin vielä kaivannut mainintaa matkustuskäytöksestä ja eläinlääkärin sekä kengittäjän kanssa toimimisesta. Myös toisten ponien kanssa viihtymisestä olisi voinut mainita, miten käyttäytyy toisten seurassa."

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015