Jeilin Hiienhiisu

♡ KTK-III, SLA-I, KRJ-I & ERJ-I

Virallinen nimi: Jeilin Hiienhiisu Syntynyt: 1.3.2018 (12v.)
Rek.nro: VH18-018-0583 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 152 cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Jeili Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo A, re 90 cm Saavutukset: KTK-III, SLA-I, KRJ-I & ERJ-I

Meidän ensimmäinen jeililäinen suomenhevonen Kuoma osoittautui niin ihanaksi ja sympaattiseksi kaveriksi että, haluttiin samaisesta paikasta vielä toinenkin suomenhevonen elämäämme ilahduttamaan. Enempiä pohtimatta ihastuin täysillä voikkoon Lemmes-nimiseen oriin, jonka puolisoksi valikoitui tummanpuhuva Hiienkerkkä. Tässä vaiheessa olisi voinut järkevä hevosihminen pohtia hiljaa mielessään että jos yhdistetään mörökölli ja hapannaama niin lopputulema ei välttämättä ole se kaikkein aurinkoisin, mutta mitäpä me Vuornassa; odotettiin vaan pahaa-aavistamattomina varsan saapumista kuin kuuta taivaalta.

Tummanpuhuva Hiisu on tallin oma kiukkupylly joka yleensä tykkää mörköillä yksinään tarhan kauimmaisessa nurkassa. Muiden hevosten seura ei Hiisua juuri lämmitä, vaan kaikkein mieluiten se viettäisi päivät murjottaen omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Ihmisten kanssa tamma viihtyy hyvin ja se tykkää päästessään kunnon harjaukseen tai treeniin, mutta liiallinen tuttavallisuus saa tammalta täyden tyrmäyksen. Ylitsepursuilevat hellyydenosoitukset tai turhanpäiväinen lääppiminen eivät jaksa tammaa siis ilahduttaa, vaan kannattaa pitäytyä suosiolla asiallisuuden rajoissa.

Taluttaessa Hiisu seuraa hyvin käsittelijänsä esimerkkiä eikä juuri poukkoile ympäriinsä saati raahaa taluttajaansa ruohomättäältä toiselle. Tästäkin huolimatta kannattaa etenkin kisapaikoilla pitää silmät päässä ja Hiisu kaukana tuntemattomista hevosista - liian läheisille nuuskijoille Hiisu tarjoaa varsin avokätisesti kaviota kohti näköä. Varustaessa Hiisu on kiltinpuolinen, välillä saattaa hammasrivitö louskuttaa käsittelijän takinliepeitä mikäli hommat hoidetaan tamman mielestä päin mäntyä. Rauhallisuus, tasaisuus ja itsevarmuus on Hiisun kanssa toimiessa silkka välttämättömyys mikäli haluaa tulla tamman kanssa toimeen mahdollisimman helpolla. Ja ilman isompia vääntöjä.

Vaikka Hiisusta voisikin sanoa löytävänsä luonteen puolesta useammankin parannettavan asian, niin urheiluhevosena se on todella taitava jo monipuolinen! Valjakkoajoa lähdettiin tamman kanssa kokeilemaan isäorin inspiroimana; vaikka emän kanssa ei valjakkoa olekaan kisatut niin isältään Hiisu on silti perinyt potentiaalia kärryttelyyn. Ajettaessa tamma on oikein miellyttävä kunnon lämmittelyiden päätteeksi. Kun isoimmat vauhdit on saatu alta pois, vastaa tamma apuihin moitteetta ja se jopa tuntuu nauttivan täysin siemauksin kaikista valjakkoajon osa-alueista. Tamma pärjää yhtä hyvin niin kouluosuudessa kuin tarkkuudessakin, eikä se jää muista jälkeen kestävyydessäkään!

Ratsuna tamma on melkein yhtä mukava kuin ajettaessa, mutta Hiisun isoin vika on ehdottomasi sen malttamattomuus, joka korostuu entisestään ratsain. Tamman selkään ei voi istuttaa aivan ketä tahansa, vaan ratsastajan on oltava ainakin sen verran kokenut ja jämäkkä, ettei Hiisu onnistu kyydittämään kuskiaan hurjaa laukkaa pitkiin kenttää. Tammahan nimittäin lähtee jos siltä tuntuu. Etenkin rataesteillä Hiisu on aika konstikas, joten uusia ratsastajia totutetaan tamman kanssa työskentelyyn aika varovaisesti. Kun ratsastajalla on homma hanskassa, niin Hiisu toimii estekentillä oikein hyvin yhdeksäänkymppiin saakka. Isompiakin esteitä on toki kotioloissa hypätty, mutta kisapaikoilla ollaan jättäydytty hiukan varmemmalle tasolle. Hyppääjänä Hiisu on melko omatoiminen eikä se tarvitse ratsastajalta varmistusta aivan kaikkeen, mutta ei kuski saisi olla ihan nukuksissakaan. Onneksi koulukentillä tamma on hiukan rauhallisempi, eikä se jaksa vauhkota joaisesta laukannostosta tai pohkeenväistöstä. Parhaimmillaan tamma on kuulainen ja energinen, sopivan reaktiivinen ja ryhdikäs ratsu, jonka työskentelyä on ilo seurata ulkopuolisenkin silmin.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Lemmes
SH, 150 cm, vkko
KTK-III, SLA-II, VVJ-II & KRJ-III
ii. Körömölli
SH
iii. Rist'nevan Raisu
iie. Mörön Oleanteri
ie. Lemmin
SH
iei. Lemmenleikki
iee. Hiivaaran Myrtti
e. Hiienkerkkä
SH, 159 cm, klm
KTK-II & SLA-II
ei. Mesikervinen
SH, 156 cm, trn
eii. Mesivaari
eie. Piinallinen
ee. Hiienmintti
SH, 151 cm, m
eei. Rokuan Duutsoni
eee. Minttunen

Jälkeläisinfo

Hiisu on yleispainotteisesti koulua, esteitä ja valjakkoa kilpaileva tamma joka on harkitusti käytettävissä jalostukseen. Periyttää hyvää ratsastettavuutta sekä mahdollisesti mustaa väritystään.  

1.5.2019 t. VIR MVA Ch Vuornan Kanelihilla KTK-II

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

15.3.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Kuoman muuttopäivän jälkeen ajateltiin oitis että kyllähän meille toinenkin jeililäinen suomenhevonen talliin menisi ja ryhdyttiin kyselemään tilausvarsaa. Itse ihastuin Lemmes-nimiseen voikkoon oriin ja Paju tykästyi mustaan Hiienkerkkään. Enempiä ajattelematta esitettiin toiveemme Jeiliin ja siunauksen saatuamme alkoi kärsimätön odotus. Hiienhiisu syntyi maaliskuun ensimmäisenä päivänä ja muutti meille Vuornaan reilun vuoden iässä. Hiisu paljastui nopeasti varsinaiseksi vastarannan kiiskeksi ja nuoren tamman koulutus osoittautui melko haasteelliseksi. Välillä tuntui avioliiton lisäksi koetuksella olevan koko usko suomenhevoseen, mutta lopulta Hiisustakin alkoi pilkistellä pieniä lupauksia yhteistyöstä. Musta tamma tulee toimeen tiettyjen tammojen kanssa, mutta mikään erityisen sosiaalinen hevonen ei todella ole kyseessä. Toisinaan Hiisun näkee laitumella seisoskelemassa sulassa sovussa muiden seurassa, mutta yleensä se hakeutuu möllöttämään tarhan kauimmaiseen nurkkaan. Varsin hassu pikku mököttäjä, jonka kanssa ei varmasti tulla pääsemään turhan helpolla.

8.5.2018 : Valjakkovalmennus, kirjoittajana Liia
Hiisun kanssa valmentautuminen on kyllä aina yhtä jännää puuhaa, mutta tänään jännitti erityisesti meidän uusi valmentajamme Raili. Nainen on juuri muuttanut läheiseen kylään, josta hän mielellään tulee valmentamaan myös kotitallille. Koska valjakkovalmentajia ei pilvin pimein täällä meidän lähettyvillä ole, tartuttiin oitis tilaisuuteen saada tuoretta näkökulmaa Hiisun koulutukseen. Raili osoittautui aika tiukaksi tapaukseksi ja hän pisti meidät töihin heti liittyessään seuraamme. Alkulämpöjä oli otettu hyvin, joten Hiisu liikkui jo varsin vetreästi ja energisestikin eteen. Tamma otti hyvin avut vastaan eikä ruikuttanut vaikka joutuikin tekemään kaikkea muutakin kuin vaan juoksemaan pitkin uraa. Raili kokosi kartioista meille tehtäväradan, jonka suoritukseen tarvittiin kyllä todellakin tarkkuutta ja varmasti myös malttia, mikä ei ehkä ole Hiisun ominaisuuksista se kaikkein vahvin. Lähdettiin kuitenkin suorittamaan hyvillä mielin ja onneksemme pari ensimmäistä kertaa tehtävä suoriutuikin ilman ongelmaa. Askellaji tosin oli käynti, joten siinäpä saattoi ollakin suurin onnistumisemme syy, sillä heti kun siirryttiin suorittamaan ravissa, alkoi homma haparoida. Hiisu olisi mieluusti vaan jolkottanut menemään kartioista välittämättä, eikä sitä oikeastaan kiinnostanut tylsä tehtävä tuon taivaallista. Muutamalla napakalla muistutuksella sain Hiisun taas kuulolle ja suoriuduttiin jotenkuten tehtävästä tässäkin askellajissa. Raili kyllä huomautteli että aika paljon vaaditaan treeniä vielä ennen kisauraa ja tarjoutui tulemaan valmentamaan vielä jatkossakin. Auliisti otetaan kyllä kaikki apu vastaan, sillä vaikka lahjakas hevonen onkin, ei Hiisu nyt aivan lukeudu niiden helpoimpien yksilöiden joukkoon!

22.6.2018 : Estevalmennus, valmentajana Liia
Haa, tänään pääsenkin pistämään meidän tammapulla Hiisuun ja sen ratsastajaan Paulaan vähän vauhtia esteradoilla! Tosin, eipä sillä että Hiisu mitään erityisiä energiaruiskeita tätä nykyä tarvitsisi. Tänään kaksikko oli ottanut jo hyvän lämmön itsenäisesti, joten saatoin vain arvovaltaisesti talsia kentän keskelle ja aloittaa käskytyksen. Alkuunsa työskenteltiin pelkästään puomeilla; Hiisu on tarkka ratsu, jonka maailma tuntuu romahtavan pienestäkin puomin kolauksesta. Harjoitus alkoi kuitenkin hyvin, treenailtiin siinä samalla vähän lähestymisiä kuvitellulle esteelle ja etäisyyksien arviointia. Hetken kuluttua nostin esteet tuttuun ja turvalliseen kuutenkymmeneen senttiin, ja aloimme lähestymään yksittäisiä esteitä. Hiisusta muuttui jälleen norsu posliinikaupassa, mutta ratsastaja sai sen hyvin kannustettua eteen. Kun puomit eivät hyökänneet ratsun päälle eivätkä edes kolisseet, alkoi Hiisunkin meininki muuttua rennommaksi. Nostin esteitä muutaman pykälän lähes kahdeksaankymmeneen senttiin, joka alkaa olla jo Hiisun tasolla. Jälleen pienen alkukankeuden jälkeen homma sujui kuitenkin edelleen hyvin. Tamma porskutti tasaisesti eteen ja hyppäsi rohkeasti - jalat sojottivat tuttuun tapaan mikä minnekin, mutta puomit pysyivät paikoillaan. Kun kokosin pienen 60 cm radan ratsukolle, alkoi jännitys taas nousta pintaan. Radan alku sujui näppärästi; kaksi ensimmäistä pystyä sujui hyvin, kolmas ylittyi hiukan haparoiden ja pienelle sarjalle lähestyttäessä osasin jo odottaa pahinta. Ensimmäisellä esteellä Hiisun jalka osui esteeseen kolahduksen saattelemana. Tamman itseluottamus oli mennyttä ja loppu rata sujui pienoisen katastrofin vallassa. Uudella yrityksellä ohjeistin ratsastajaa ihan viimeisen päälle. Hiisu lähti rohkeaan uusintaan, selvitti kolmanneen esteen ilman suurempia ongelmia ja lähestyi sarjaa ihan hyvässä tatsissa. Sarja ylittyi - ei puhtaasti - mutta ylittyipä kuitenkin, eivätkä puomit kolisseet maahan! Päätimme, että tämä oli aivan loistava suoritus meidän aloittelijalla, jonka kanssa ratoja täytyy kyllä ehdottomasti treenata lisää positiivisia onnistumia korostaen; mitenpä muutenkaan sitä tammaan saataisiin itseluottamusta valettua!

23.6.2018 : Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Eilisen estetreenipäivän jälkeen olikin mukava päästä valmentamaan koulussa meidän Hiisua. Tamma lämppäsi ratsastajineen kentällä sovitusti ja meno näytti ihan hyvältä. Heti ensitöikseni puutuin hiukan ratsastajan turhankin helponnäköiseen meininkiin ja ilmoitin että nyt jatketaan ilman jalustimia. Tuimia katseita sain osakseni viimeistään siinä vaiheessa kun kevennys astui mukaan kuvaan. Tätä (ilmeisen epämiellyttävää) rääkkiä jatkui hetki kahdeksikkojen kera, kunnes annoin luvan laittaa jalustimet takaisin ja siirryttiin kiemurauralle. Asetuksia haettiin alkuunsa hiukan liioitellustikin, suoristettiin aina ennen uudelle kiemurauralle siirtymistä ja haettiin käyntiin hyvää tempoa. Raviin siirryttäessä haettiin hyvä asetus ja edelleen tempo. Kaksikko liikkui hyvin yhteen ja Hiisu kuunteli ratsastajaansa lähes moitteetta. Hyvä! Ennen laukkatyöskentelyä tutustuttiin hetki vielä väistöjen ihmeelliseen maailmaan, joka selvästi ei ole Hiisulle sitä suurinta herkkua. Laukassa teimme pelkkää pääty-ympyrää kunnes homma alkoi sujua ja siirryimme uralle, jolla haimme taas sopivaa tempoa, hyvää asetusta ja hiukan kokoamistakin. Hiisu koetti alkuunsa vaivihkaa saada laukkaan vähän turhankin paljon potkua, mutta sinnikkäästi ratsastaja sai tamman pidettyä hallussa. Loppuverkoille kaksikon päästettyäni vaikutti ainakin ratsastaja huojentuneelta.

20.1.2020 : Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Ihan rehellisesti sanottuna ei oltaisi voitu ikipäivänä uskoa, että Hiisu hyväksyttäisiin suomenhevosten kantakirjaan. Vaan niinpä tänään sitten kävi ja vieläpä ihan kelvollisin pistein! Hiisu käyttäytyi tosi hyvin ollessaan arvioitavana, eikä sählännyt lainkaan omiaan. Keli ei ulkona ollut kaikkein otollisin ja oudot maneesit ovat tammaa tupanneet aiemmin jännittää, mutta nyt neiti soi käyttäytyä lähes moitteettomasti! Etukäteen tuli jännitettyä aika lailla, etenkin kun Hiisun on ollut kisaeläkkeelläkin jo hyvän tovin eikä sen kanssa juuri ole tallin rajojen ulkopuolella käyty. Erinomaisesta esiintymisestä ja yllättävästä menestyksestä inspiroituneina päätettiin tähdätä tamman kanssa myös helmikuun laatuarvosteluihin jos vaan saadaan kaikki vielä siihen mennessä valmiiksi. Ja tokihan tässä olisi tammasta meille kotiinkin jäävä varsa vielä tehtävälistalla kunhan vaan löydetään sopiva ori!

KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa yhteensä 44 sijoitusta

23.3.2018 Mustasuo Helppo A - 6/50
3.4.2018 Mustasuo Helppo A - 7/50
4.4.2018 Mustasuo Helppo A - 6/50
6.4.2018 Helmwald Helppo A - 4/30
2.4.2018 Vuorna Helppo A - 4/30
4.4.2018 Vuorna Helppo A - 1/30
23.4.2018 Rustvalla Helppo A - 4/30
24.4.2018 Rustvalla Helppo A - 5/30
24.4.2018 Rustvalla Helppo A - 5/30
27.4.2018 Rustvalla Helppo A - 1/30
7.5.2018 Kärmeniemi Helppo A - 2/50
8.5.2018 Kärmeniemi Helppo A - 6/50
1.5.2018 Mörkövaara Helppo A - 2/30
22.4.2018 Brunnby Helppo A - 2/30
23.4.2018 Brunnby Helppo A - 1/30
25.4.2018 Brunnby Helppo A - 4/30
13.5.2018 Huvitus Helppo A - 1/30
26.5.2018 Huvitus Helppo A - 5/30
27.5.2018 Huvitus Helppo A - 4/30
9.5.2018 Kievarinkuja Helppo A - 5/50
14.5.2018 Ratsutalli Lilja Helppo A - 7/50
15.5.2018 Ratsutalli Lilja Helppo A - 5/50
10.4.2018 Helmwald Helppo A - 2/30
15.4.2018 Helmwald Helppo A - 5/30
18.4.2018 Helmwald Helppo A - 1/30
5.4.2018 Vuorna Helppo A - 2/30
27.3.2018 Moana part breds Helppo A - 6/40
29.4.2018 Rustvalla Helppo A - 2/30
1.5.2018 Rustvalla Helppo A - 3/30
3.5.2018 Rustvalla Helppo A - 4/30
7.5.2018 Rustvalla Helppo A - 4/30
9.5.2018 Rustvalla Helppo A - 5/30
2.5.2018 Mörkövaara Helppo A - 1/30
4.5.2018 Mörkövaara Helppo A - 2/30
8.5.2018 Mörkövaara Helppo A - 1/30
30.4.2018 Brunnby Helppo A - 2/30
2.5.2018 Brunnby Helppo A - 5/30
12.5.2018 Huvitus Helppo A - 3/30
20.5.2018 Huvitus Helppo A - 2/30
24.5.2018 Huvitus Helppo A - 1/30
28.5.2018 Huvitus Helppo A - 3/30
21.5.2018 Ratsutalli Lilja Helppo A - 2/50
23.5.2018 Runoratsut Helppo A - 5/50
30.5.2018 Runoratsut Helppo A - 3/50

ERJ:n alaisissa esteratsastuskisoissa yhteensä 44 sijoitusta

1.4.2018 Elohilja 90 cm - 4/30
2.4.2018 Runoratsut 80 cm - 3/50
2.5.2018 Elohilja 90 cm - 4/50
5.5.2018 Elohilja 90 cm - 7/50
6.5.2018 Elohilja 90 cm - 1/50
15.5.2018 Huvitus 90 cm - 2/30
18.5.2018 Huvitus 90 cm - 2/30
22.5.2018 Huvitus 90 cm - 1/30
11.5.2018 Cadogan 70 cm - 2/30
11.5.2018 Huvitus 90 cm - 1/30
13.5.2018 Huvitus 90 cm - 1/30
15.5.2018 Kärmeniemi 80 cm - 3/30
12.6.2018 Elohilja 90 cm - 6/50
26.6.2018 Tuiskula 80 cm - 3/30
23.6.2018 Adina 70 cm - 1/30
25.6.2018 Adina 70 cm - 3/30
26.6.2018 Adina 70 cm - 3/30
1.7.2018 Elohilja 90 cm - 3/30
10.7.2018 Elohilja 90 cm - 5/30
11.7.2018 Brusque Ponies 90 cm - 6/50
14.7.2018 Brusque Ponies 90 cm - 5/50
15.7.2018 Brusque Ponies 90 cm - 7/50
28.4.2018 Supernatural 80 cm - 2/50
30.4.2018 Supernatural 80 cm - 7/50
13.5.2018 Cadogan 70 cm - 2/30
18.5.2018 Cadogan 70 cm - 5/30
18.5.2018 Cadogan 70 cm - 5/30
25.5.2018 Cadogan 70 cm - 3/30
27.5.2018 Cadogan 70 cm - 2/30
28.5.2018 Cadogan 70 cm - 3/30
29.5.2018 Cadogan 70 cm - 3/30
20.5.2018 Huvitus 90 cm - 4/30
24.5.2018 Huvitus 90 cm - 3/30
26.6.2018 Tuiskula 90 cm - 4/30
29.6.2018 Tuiskula 80 cm - 4/30
30.6.2018 Tuiskula 90 cm - 2/30
27.6.2018 Adina 70 cm - 3/30
28.6.2018 Adina 70 cm - 2/30
2.7.2018 Adina 70 cm - 3/30
11.7.2018 Runoratsut 60 cm - 4/27
18.7.2018 Runoratsut 60 cm - 2/27
16.7.2018 Brusque Ponies 90 cm - 7/50
17.7.2018 Brusque Ponies 90 cm - 3/50
11.7.2018 Daelwyn 90 cm - 2/27

VVJ:n alaisissa valjakkoajokisoissa yhteensä 44 sijoitusta

21.4.2018 Erkinheimot Noviisi - 5/30
4.4.2018 Roscoff Noviisi - 3/40
6.4.2018 Roscoff Noviisi - 3/40
8.4.2018 Roscoff Noviisi - 3/40
27.4.2018 Erkinheimot Noviisi - 1/30
13.5.2018 Erkinheimot Noviisi - 2/30
16.5.2018 Erkinheimot Noviisi - 2/30
16.5.2018 Erkinheimot Noviisi - 4/30
21.5.2018 Erkinheimot Noviisi - 1/30
16.5.2018 Erkinheimot Noviisi - 4/30
2.5.2018 Liljelunds Noviisi - 5/30
6.5.2018 Liljelunds Noviisi - 2/30
8.5.2018 Liljelunds Noviisi - 4/30
4.6.2018 Kaihovaara Noviisi - 1/50
5.6.2018 Kaihovaara Noviisi - 1/50
9.6.2018 Kaihovaara Noviisi - 5/50
10.6.2018 Kaihovaara Noviisi - 4/50
15.6.2018 Kaihovaara Noviisi - 2/50
12.6.2018 Valyrian Shetlands Noviisi - 1/30
14.6.2018 Valyrian Shetlands Noviisi - 2/30
17.6.2018 Valyrian Shetlands Noviisi - 1/30
7.6.2018 Duán Stable Noviisi - 5/30
12.4.2018 Roscoff Noviisi - 5/40
17.4.2018 Roscoff Noviisi - 3/40
20.4.2018 Roscoff Noviisi - 5/40
29.4.2018 Erkinheimot Noviisi - 3/30
29.4.2018 Erkinheimot Noviisi - 4/30
25.5.2018 Erkinheimot Noviisi - 4/30
27.5.2018 Erkinheimot Noviisi - 3/30
29.5.2018 Erkinheimot Noviisi - 4/30
8.5.2018 Liljelunds Noviisi - 2/30
19.4.2018 Duán Stable Noviisi - 5/30
20.4.2018 Duán Stable Noviisi - 4/30
25.4.2018 Duán Stable Noviisi - 5/30
16.6.2018 Kaihovaara Noviisi - 7/50
11.6.2018 Mörkövaara Noviisi - 1/30
15.6.2018 Mörkövaara Noviisi - 3/30
19.6.2018 Mörkövaara Noviisi - 2/30
29.6.2018 Mörkövaara Noviisi - 3/30
29.4.2018 Breandan Noviisi - 3/31
10.6.2018 Duán Stable Noviisi - 3/30
12.6.2018 Duán Stable Noviisi - 4/30
15.6.2018 Duán Stable Noviisi - 4/30
15.6.2018 Duán Stable Noviisi - 5/30

Näyttelymenestys
31.7.2019 VSR Rotunäyttelyt : III-palkinto

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.1.2020
Hiienhiisu kantakirjattiin suomenhevosten omassa kantakirjatilaisuudessa
kolmannella palkinnolla pistein 18 + 16 + 17 + 16 = 67p. KTK-III

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.2.2020
Hiisu palkittiin suomenhevosten omassa laatuarvostelussa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 11 + 22 + 23 + 20 +16 = 92p. SLA-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.5.2020
Hiisu palkittiin esteratsujen laatuarvostelussa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 100p. ERJ-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.10.2020
Palkittu kouluatsujen laatuarvostelussa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 5,5 + 40 + 22 + 20 + 15 = 102,5p. KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - muu © Vuorna 2015