Joikujärven Eemil

♡ KTK-II, SLA-II, ERJ-III & VVJ-III

Virallinen nimi: Joikujärven Eemil Syntynyt: 24.12.2009 (8v. 24.12.2012)
Rek.nro: VH16-018-2726 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevonen, ori
Säkäkorkeus: 143 cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Siiri K., Joikujärvi Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo B, 90 cm, Noviisi Saavutukset: KTK-II, SLA-II, VVJ-III, ERJ-III

Paju tuijotti mua syyttävästi suu tiukkana viiruna ja syvän huokauksen säestämänä se tokaisi; "taisi jäädä taas yksi pikkujuttu mainitsematta". Poljin nolona hiekkaa rispaantuneen kengän kärjellä ja mutisin "no muttakun sillä on vanha kiva suku". Lähdin varovasti taluttamaan oria pitkin tallipihaa varsin tietoisena Pajun arvioivasta tuijotuksesta. Lopulta mies vain hymähti pienesti ja totesi että "eipä kai noista pienhevosista eroon päästä" ja saapasteli menemään. Suurena piekkarifanina en voi ymmärtää Pajun paljon vähemmän innostunutta asennetta pienhevosiin. Koistilan myytävien suokkien joukosta Joikujärven Eemil teki heti lähtemättömän vaikutuksen ja Pajukin yllättyi iloisesti kun kerroin orin vanhoista sukuhaaroista. Eemilin sadassaneljässäkympissä huiteleva säkäkorkeus jäi tietyistä syistä mainitsematta ja nyt voin olla täysin varma ettei Paju laske mua yksin hevosostoksille pitkiin aikoihin...

Saatiin kuulla Koistilasta melko kattava selostus Eemilin nuoruusvuosista. Emänsä tavoin se on ollut aina säpsy ja melko kova jännittäjä, kotiutumisessa vierähti reilusti aikaa ja alkuunsa kaikki koulutukseen liittyvä vaikutti ihan toivottomalta. Työmotivaatio ei nuorella oripojalla ollut ihan älyttömän korkealla, mutta positiivisella asenteella ja vaihtelevilla harjoituksilla Eemilkin alkoi pääsemään työn makuun. Vanhemmiten orista on kuoriutunut oikein ahkera pieni puksuttaja jonka kanssa treenaaminen on hauskaa. Isältään Eemil on selkeästi perinyt energistä luonnettaan ja vaikka ori onkin nykypäivänä kuulemma huomattavasti rauhallisempi kuin nuorempana, riittää vauhtia kyllä aikuisiällekin; välillä Eemilin sähläyksen kanssa saa hyväksikäyttää kaiken kärsivällisyytensä.

Meille muuttaessaan Eemil teki oitis selväksi että hän ei suostu samaan tilaan tallimme koirien kanssa. Tämä päätös on myöskin pitänyt ja herra vetää herneen nenäänsä aina joutuessaan omasta mielestään liian lähelle koiria. Eemilin sijoittamisessa onkin ollut hankaluutensa, mutta lopulta vietiin herra lisäsiipeen johon oli tarkoituksena majoittaa pelkästään myyntiin siirtyneitä kasvatteja. Järjestely sopii Eemilille mainiosti siinäkin mielessä, että siivessä ei ole muita vakkariasukkaita ja omassa ylhäisessä ykinäisyydessään viihtyvä ori saa syödä heinänsä ilman naapureiden rouskutusta ja hamuilevia huulia.

Mitä käyttöön tulee, on Eemil ihan tosissaan upean monipuolinen ja potentiaalinen urheiluhevonen. Kispaikoillakin mennään eikä meinata ja Eemilin valtava voitontahto on osoittautunut yhdeksi sen parhaimmista luonteenpiirteistä. Ratsastajaltaan Eemil vaatii tietynlaista jämptiyttä ja valmiutta kunnon raatamiseen - pelkät selässä istuskelevat oloneuvokset ori lyttää samantien. Yrittelijäs ja ahkera ratsastaja saa tästä kuitenkin itselleen todella upean ratsun lajiin katsomatta!

Koulukentällä Eemil on hiukan helpommin käsiteltävissä kuin rataesteillä, vaikka hyppäämisestä ori nauttiikin hurjasti enemmän. Kouluratsuna Eemilin parhaita puolia ovat koreat liikkeet ja helppo kokoaminen; taitava ratsastaja saa orin melko helposti toimimaan aina Helppo B-tasolle saakka. Laukkatyöskentelyssä ori pyrkii helposti puskemaan eteen ja ravissakin saattaa kokemattomampi ihminen hiukan pelätä Eemilin jyrämäistä liikettä. Kun ori on hyvin ratsastajan apujen alla, ei tarvitse pelätä hevosen mellastavan pitkin kenttää ja tallaavan matkalla aitojenkin ylitse. Rataesteillä ratsastajan skarppius korostuu entisestään, sillä hypätessä Eemil vasta haluaisikin päästellä menemään! Kokemattomalle ratsastajalle ori on ehdottomasti no no hevonen esteille - maastoestetreenistä nyt puhumattakaan. Rataesteillä kannattaa Eemilin kanssa keskittyä niihin itse hyppyihin ja varmoihin lähestymisiin. Eemil ei kokonsa puolesta loista nopeilla tai erityisesti ketteryyttä vaativilla radoilla, mutta vahvana hyppääjänä se on silti pärjännyt urallaan erinomaisesti. Ori on tarkka ja huolellisella valmistelulla ratsastajakin voi taata etteivät puomit kolise!

Valjakkohevosta Eemilistä saattoi ryhtyä uumoilemaan jo ensimmäisten treenien jälkeen. Eemilin kanssa harjoitellessa saattoi huokaista helpotuksesta ettei ori kuulunut meidän ihan ensimmäisten valjakkosuokkien joukkoon, vaan sitä on tullut ennestään kisattua muitakin suomalaisia juntturoita. Maasto-osuuksilla vauhti ja ilo tuntuvat kumpikin vaan ennestään kohoavan ja välillä sitä saa ihan kunnolla toppuutella oria ettei oltaisi ihan pulassa. Koska Eemil juoksisi (jos itse saisi päättää) kaikki energiansa heti alkuvaiheessa, on ohjastajan tärkeä säädellä orin vauhtia. Kun energiat pysyvät kohdallaan, voi ihan hyvillä mielin luottaa orin kykyihin ottaa tämäkin laji omakseen!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Taikakuun Elvis
SPH, 147 cm, rt
Sijoitukset
ii. Taikakuun Elmeri
SPH, 144 cm, tprn
KTK-I
iii. Taikakuun Eeli
SPH, 146 cm, prt
iie. K.T Lupiini
SPH, 145 cm, rn
ie. K.T Lilja
SPH, 143 cm, trn
iei. Ch Magnolian Muskettisoturi KTK-II
SPH, 146 cm, rt
iee. Kivi Lintu TM
SPH, 144 cm, tprn
e. Onnen Roosia
SPH, 146 cm, rt
ei. Taikakuun Rölli
SPH, 146 cm, prt
eii. Suhinan Kiirastuli
SPH, 147 cm, prt
eie. Tuohimäen Peikkotyttö KTK-II, SHLA-II, YLA1
SPH, 147 cm, vprt
ee. Raikukallion Lilja
SH, 155 cm, prt
eei. Taikakuun Tulisielu SLA-II, YLA2, VVJ-III
SH, 155 cm, trt
eee. Kuujärven Lumottu Prinsessa KTK-I
SPH, 138 cm, prt

isälinja: Taikakuun Elvis - Taikakuun Elmeri - Taikakuun Eeli - LNA Eemeli - Syreenin Hapanlimppu - Keijun Rentukka - Taikatuulen Tuiskaus - Hevosenkengän Kuiskaus - Iki-Ihana (9) -- emälinja: Onnen Roosia - Raikukallion Lilja - Kuujärven Lumottu Prinsessa - R.I Minttu Karamelli - Minttusuklaa - K.T. Riimitär - H.F. Rinkeli - Piitana (kadonnut) (8) Katso täältä Eemilin sukutaulu kuudenteen polveen saakka!

Jälkeläisinfo

Joikujärven Eemil on rajoitetusti käytettävissä suomenhevosjalostukseen vähintään kolmepolvisille tammoille. Periyttänee hyviä urheiluhevosen ominaisuuksiaan ja mahdollisesti pientä kokoaan.

 20.2.2017 t. Koistilan Sireeni SV-I, EV-II (e. Fiktion Syreeni)
1.4.2018 t. Nupun Vaskivitja (e. Sävyttömän Kiisu)

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

12.9.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Koistilasta lähti jälleen kerran myyntiin toinen toistaan hienompia suomenhevosia ja tietysti olin ensimmäisenä paikan päällä kärkkymässä. Joikujärven kasvattama pienhevosori Eemil varasti lähes välittömästi täyden huomioni; hurjan suloinen ja täpäkkä poniori aivan upealla vanhalla suvulla ja menestyksekkäällä kisauralla varustettuna. Päässäni pyörivät Pajun sanat kuinka meidän talli täyttyi pienhevosiin ja minishetlanninponeihin ja kaikkeen pieneen ja pörröiseen, mutta tapojeni mukaisesti pudistin päästäni moiset hölynpölyt; kyllähän sitä pitää ponikokoisia olla! Koeratsastuksen jälkeen rustasin pää pyörällä tarjouksen Eemilistä ja riemastuin ihan valtavasti kuullessani melkein heti perään että ori voi meille muuttaa! Enää täytyi vain selvitä Pajun odotettavasti tuimasta vastaanotosta, mutta varmasti tämä ihana kultaponi sulattaa Pajunkin kaltaisen mörököllin sydämen tosta noin vaan!

3.10.2017 - Estevalmennus, valmentajana Siiri (Liia)
Pitkästä aikaa saavuin valmentamaan vuornalaisia hevosia ja tänään ensimmäisenä eteen lykättiin pienikokoinen suomenhevosori Eemil. Liia näytti selvästi olevan hyvin ihastunut oriin ja esitteli sitä kuin mitäkin kultakimpaletta - ja kyllähän oikein komea hevonen kyseessä olikin. Valmennuksen alettua kelailin mielessäni että "jaa, tässä sitä taas mennään". Eemilillä oli sata lasissa heti alusta saakka ja Liialla työ ja tuska saada innosta soikeana hypähtelevä ori pidettyä aisoissa. Kunnon lämmittelyt vaan alle ja reilusti erilaisia siirtymisiä ja tehtäviä niin kyllä se siitä sitten alkoi vihdoin rullaamaan. Aloiteltiin ihan pelkillä puomi- ja kavalettiharjoituksilla kuultuani että Eemilin kanssa on keskitytty lähinnä koulutreeniin viimeaikoina. Reilusti kisanneena ja hienosti koulutettuna ratsuna nämä harjoitteet olivat tietysti kaksikolla helppoja kuin mikä, mutta perusasioita kannattaa silti aina tasaisin väliajoin kahlata. Ensimmäiset esteet Eemil hyppäsi hienosti, vauhti nyt meinasi nousta välillä turhan kiihkeäksi mutta aina lopulta ori kuunteli ratsastajaansa - aina täytyi ilmeisesti kuitenkin saada hiukan kokeilla että josko nyt saisin vaan rynnätä kaikkien läpi täysillä. Radan koottuani jätettiin esteet kuuteenkymppiin ja hiukan sen alle, radassa korostuivat oikeat lähestymiset ja vauhdin säätely sekä tarkka valmistelu. Tarkkuutta vaativat radat eivät välttämättä olleet sitä Eemilin ihan ominta alaa, mutta tästäkin huolimatta kaikki lähti rullaamaan odotettua paremmin. Yhtään pudotusta tai virhettä ei tullut ja kaksikko toisti radan uudestaan ja uudestaan yhtä hienosti. Nostettiin esteet orin omalle tasolle ja tällöin alkoi jo näkyä yritystä ja hikikarpaloita ratsastajan otsalla, mutta yhä edelleen radat sujuivat oikein hienosti. Varmasti kaksikko tulee pärjäämään hienosti syksyllä kun orin olisi määrä alkaa kisauraansa lopettelemaan viimeisten kisojen myötä.

24.12.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Aamulla jouluaaton rauhassa ja riisipuuroa suuhunsa mättäessä sitä ei juuri maallisilla asioilla paljoa päätään vaivannut. Meidän ihanat tallitytöt Julia ja Birgitta olivat luvanneet hoitaa tallihommat aattona, joten minulle ja Pajulle jäi ihanasti aikaa loikoiluun ja laiskotteluun. Iltatalli oli toki kipaistava hoitamassa, mutta muuten ah, niin kiireetön aamupäivä oli kerrassaan tervetullut. Aina siihen saakka kunnes puhelin pärähti soimaan. Hengästyneen Birgitan sanoista oli kerättävissä kolme, jotka jo selittivät koko tilanteen. Eemil ja Jänö. Pää kolmantena jalkana sännättiin Pajun kanssa tallille ja siellähän meitä jo odotti herrojen aiheuttama fiasko; kelmit itse juoksivat ympäri tallipihaa yksi nuori orivarsa perässään. Eemil havitteli hyvin määrätietoisesti tietään tammatalliin, mutta oven salpa oli onneksi liian monimutkainen kavioilla tai turvalla avattavaksi. Jänö puolestaan oli ottanut asiakseen keskellä tallipihaa koreana seisovan joulukuusen kaluamisen. Tästä alkoikin sitten varsin moniosainen kiinniottorituaali, joka lopulta huipentui ratsastuskentälle. Sieltä Paju noukki arkkivihollisensa Eemilin, joka jo kovaa häkää koetti lirkutella kummastuneille hevosrouville viereisessä tarhassa. Jänölläkin oli täysi flirtti päällä ja hiukan jopa jännitti ottaa suurikokoinen ori taltettavakseen. Onneksi Jänö kuitenkin tammoista huolimatta salli itsensä otettavan kiinni ja korskahdellen tepasteli sisään omaan karsinaansa. Kaikki olivat kyllä hurjan ärtyneitä kaksikon metkuiluun, mutta kaipa sitä jouluaattoonsakin itsekukin tallinomistaja joutuu mahduttamaan vähintäänkin yhden katastoraalisesti käyttäytyvän kaviokkaan. Eemil toki oli itseensä aivan äärettömän tyytyväinen ja mussutti iltaheiniään autuaan onnellisena.

11.4.2018 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Eemilin kanssa ollaan valmentautumisen suhteen pidetty pientä breikkiä, joten tänään kyllä hitusen jännitti että miten hommat tulisivat rullaamaan. Keskittyisimme tänään lähinnä tarkkuuteen ja ohjasapujen vastaanottoon sekä suoritusten kosmeettiseen hienosäätöön. Alkulämpöjen aikana Eemil oli hiukan tahmea - ei vauhdin, vaan apujen vastaanottamisen suhteen - mutta alkoi toimia paremmin kunhan saimme sitä hiukan heräteltyä yhteistyöhön. Aloitimme käynnillä ja runsailla ympyröillä, joiden aikana tehtiin runsaasti pysähdyksiä ja peruutuksia. Eemil kuunteli hienosti ohjastajaa ja ympyrät olivat oikein nättejä. Raviin siirryttäessä ori hiukan oikoi reittejä, joten aluksi keskityimme pelkkiin ympyröihin. Kun tehtävä alkoi sujua, lisäsimme mukaan myös pysähdykset ja lopulta peruutukset. Tehtävä oli kaksikolle helppo, mutta niinhän sen kuuluikin. Tämän jälkeen siirryimme kahdeksikolle ja keskityimme asetuksiin sekä reitteihin vielä enemmän. Huolellisuutta vaadittiin paljon, joten alkuunsa homma ei aivan sujunut oppikirjan mukaan. Fiksasimme hiukan ohjastajan apuja selkeämmiksi, jolloin Eemil alkoi huomattavasti reippaammin noudattamaan pyyntöjä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan valmennus sujui hienosti ja tästä on taas hyvä jatkaa treenausta täydellä teholla!

9.6.2018 - Kouluvalmennus, valmentajana Karri (Liia)
Tänään ryhdyttiin alkulämpöjen jälkeen hommiin ratsukolle varmasti suhteellisten yksinkertaisten mutta silti todella tärkeiden tehtävien parissa. Ensin treenasimme siirtymisiä käynti - pysähdys - peruutus ja myöhemmin käynti vaihtui raviin. Harjoitus sujui ongelmitta ratsukolta ja jopa pysähdys oli virheetön; ei ole tavatonta nähdä kovatasoisiakin ratsukoita, joilla perusasiatkin kaipaavat vielä hiomista. Tämän harjoituksen jälkeen siirryttiin kokoamaan ja lisäämään ravissa ja treenattiin myös avo- sekä sulkutaivutuksia. Tehtävä sujui tasaisesti ja varmasti, mutta ohjeistin Liia rohkeasti pyytämään Eemililtä vielä reippaammin taivutusta. Tämä veikin liikkeet tavallaan aivan uuteen ulottuvuuteen ja selvästi jopa ratsukko huomasi kuinka positiivisesti ohjeistus oli vaikuttanut. Pistettiin ratsukkoon välillä hiukan vauhtia uusien lisäysten ja lyhyiden laukkatehtävien parissa. Varsinainen laukkaharjoitus liittyi kolmikaariseen kiemurauraan, jolla oli tarkoituksena tulla kaksi kaarta myötälaukkaa ja yksi vastalaukkaa. Suoritus oli helppoa ja hallittua, puutuin lähinnä ratsastajan apujen eleettömyyteen ja reittien säilymiseen. Laukassa treenattiin vielä siirtymiä kootussa ja lisätyssä sekä keskilaukassa ja tässä tehtävässä saatiinkin puurtaa hiukan enemmän. Lisätty laukka oli Eemilille ihan turhan riemukas juttu, ja ori meinasi jatkuvasti ampaista liikkeelle turhan reippaalla tahdilla. Kehotin Liiaa napakampiin apuihin, jotka menivät läpi yllättävän helposti. Koottu laukka on yksi Eemilin vahvuuksista, mutta tänään aina lisäysten jälkeen laukkaa sai hakea ja hakea kohtuuttoman kauan. Puurrettiin hiki hatussa Eemilin kanssa useita ja useita kertoja, kunnesa saatiin aikaiseksi muutamat täydelliset siirtymät. Tyytyväisenä Liia siirtyi loppuverkoille, joiden aikana heitin reippaasti kommenttia ratsukolle - varmasti paljon hyödyllistä sellaista!

Kilpailumenestys (42 sijoitsta KRJ)

08.10.2014 KRJ 6 sins, Helppo B, 3/47
31.01.2015 KRJ Erkinheimot, Helppo B, 1/30
03.02.2015 KRJ Erkinheimot, Helppo B, 2/30
22.12.2016 KRJ Walcott Shetlands, Helppo B, 6/57
23.12.2016 KRJ Walcott Shetlands, Helppo B, 6/57
26.12.2016 KRJ Walcott Shetlands, Helppo B, 6/57
14.01.2017 KRJ Mandelbacke, Helppo C, 2/23
10.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Helppo B, 4/50
10.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Helppo B, 6/60
11.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Helppo B, 6/50
13.02.2017 KRJ Romilly, Helppo B, 3/59
13.02.2017 KRJ Metsovaara, Helppo C, 4/40
14.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Helppo B, 6/50
14.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Helppo B, 3/60
17.02.2017 KRJ Romilly, Helppo B, 1/45
13.03.2017 KRJ Eelinniemi, Helppo C, 2/88
17.03.2017 KRJ Eelinniemi, Helppo C, 7/91
23.03.2017 KRJ Tuiskula, Helppo B, 2/39
29.03.2017 KRJ Tuiskula, Helppo B, 5/39
11.04.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 1/40
14.04.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 6/40
15.04.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 4/40
18.04.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 3/40
20.04.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 3/40
17.04.2017 KRJ Walcott Shetlands, Helppo B, 3/27
18.04.2017 KRJ Walcott Shetlands, Helppo B, 5/28
18.04.2017 KRJ Walcott Shetlands, Helppo B, 5/27
22.04.2017 KRJ Ricota, Helppo C, 1/25
23.04.2017 KRJ Walcott Shetlands, Helppo B, 2/27
25.04.2017 KRJ Walcott Shetlands, Helppo B, 2/28
30.04.2017 KRJ Harmony Sporthorses, Helppo B, 5/30
03.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 5/78
03.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 7/50
04.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 6/50
04.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 5/78
06.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 6/50
07.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 2/50
14.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 5/78
16.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 5/78
19.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 5/50
23.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 3/50
26.05.2017 KRJ Hengenvaara, Helppo B, 3/50

Kilpailumenestys (40 sijoitsta ERJ)

01.05.2016 ERJ Mörkövaara, 60cm, 1/30
04.05.2016 ERJ Mörkövaara, 60cm, 5/30
05.05.2016 ERJ Mörkövaara, 60cm, 1/30
06.05.2016 ERJ Mörkövaara, 60cm, 5/30
09.05.2016 ERJ Mörkövaara, 60cm, 1/30
03.06.2016 ERJ Metsovaara, 50cm, 1/13
07.06.2016 ERJ Metsovaara, 50cm, 3/13
08.06.2016 ERJ Metsovaara, 50cm, 2/11
02.02.2017 ERJ Ventos, 40cm, 4/30
04.02.2017 ERJ Ventos, 40cm, 2/30
05.02.2017 ERJ Ventos, 40cm, 1/30
13.02.2017 ERJ Ventos, 40cm, 1/30
22.10.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 05/28
23.10.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 04/28
28.10.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 01/28
11.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 03/30
12.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 03/30
12.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 02/30
13.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 05/30
15.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 01/30
17.02.2017 ERJ Ventos, 40cm, 3/30
03.03.2017 ERJ Kultahuisku, 60cm, 3/30
06.03.2017 ERJ Elm Ponies, 60cm, 2/30
08.03.2017 ERJ Elm Ponies, 60cm, 1/30
11.03.2017 ERJ Kultahuisku, 60cm, 2/30
13.03.2017 ERJ Kultahuisku, 60cm, 4/30
13.03.2017 ERJ KK Stewart, 60cm, 3/59
15.03.2017 ERJ Kultahuisku, 60cm, 2/30
18.03.2017 ERJ Bellgrove, 50cm, 3/11
23.03.2017 ERJ Myyränkolo, 60cm, 5/30
27.03.2017 ERJ Myyränkolo, 60cm, 1/30
28.10.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 05/26
06.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 04/30
07.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 04/30
13.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 04/30
17.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 05/30
22.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 05/30
27.11.2017 ERJ Vuorna 90 cm - 01/30
24.10.2017 ERJ Team J&K 90 cm - 02/39
27.10.2017 ERJ Team J&K 90 cm - 05/39

Kilpailumenestys (42 sijoitsta VVJ)

05.01.2017 VVJ Koistila, noviisi tarkkuus, 5/30
08.01.2017 VVJ Koistila, noviisi tarkkuus, 1/30
09.01.2017 VVJ Koistila, noviisi koulu, 2/30
24.02.2017 VVJ Huvitus, noviisi tarkkuus, 5/40
27.02.2017 VVJ Huvitus, noviisi koulu, 2/40
28.02.2017 VVJ Huvitus, noviisi koulu, 5/40
01.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 2/30
03.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 4/30
04.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 4/30
06.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 4/30
07.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 3/30
11.03.2017 VVJ Mörkövaara, noviisi koulu, 1/30
12.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 5/30
14.03.2017 VVJ Mörkövaara, noviisi tarkkuus, 2/30
15.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 2/30
17.03.2017 VVJ Mörkövaara, noviisi tarkkuus, 2/30
21.03.2017 VVJ Mörkövaara, noviisi koulu, 5/30
21.03.2017 VVJ Wyrda Horses, noviisi koulu, 1/30
22.03.2017 VVJ Mörkövaara, noviisi koulu, 5/30
23.03.2017 VVJ Mörkövaara, noviisi koulu, 2/30
27.03.2017 VVJ Mörkövaara, noviisi koulu, 3/30
27.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 2/30
27.03.2017 VVJ Wyrda Horses, noviisi koulu, 2/30
29.03.2017 VVJ Mörkövaara, noviisi tarkkuus, 1/30
30.03.2017 VVJ Hengenvaara, noviisi tarkkuus, 4/30
22.04.2017 VVJ Hukkapuro, noviisi tarkkuus, 3/30
22.04.2017 VVJ Wolf Sporthorses, noviisi koulu, 1/30
25.04.2017 VVJ Hukkapuro, noviisi koulu, 3/30
29.04.2017 VVJ Hukkapuro, noviisi tarkkuus, 4/30
30.04.2017 VVJ Wolf Sporthorses, noviisi tarkkuus, 2/30
03.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi tarkkuus, 1/30
04.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi koulu, 5/30
04.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi tarkkuus, 4/30
07.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi koulu, 2/30
07.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi tarkkuus, 4/30
11.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi koulu, 1/30
13.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi tarkkuus, 5/30
19.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi tarkkuus, 4/30
20.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi koulu, 3/30
23.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi tarkkuus, 4/30
27.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi tarkkuus, 5/30
30.05.2017 VVJ Teilikorpi, noviisi tarkkuus, 5/30

VSR-Cupien sijoitukset
31.3.2018 VSR-Cup Esteratsastus Susiraja 80 cm - 3/80

Suomenhevosten rotunäyttelyt 31.3.2018
31.3.2018 VSR Rotunäyttely - II-palkinto

Näyttelymenestys
31.12.2017 NJ Haavelaakso Hevosorit - 4/13, irtoSERT

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.1.2018
Eemil kantakirjattiin suomenhevosten omassa kantakirjatilaisuudessa tammikuussa 2018
toisella palkinnolla pistein 19 + 18 + 18 + 18 = 73p. KTK-II

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.10.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelussa lokakuussa 2018
toisella palkinnolla pistein 13 + 20 + 1,25 + 21 + 20 = 75,25p. SLA-II

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 30.10.2018
Palkittu Valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa lokakuussa 2018
kolmannella palkinnolla pistein 7 + 40 + 0,25 + 20 + 15 = 82,25p. VVJ-III

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 31.5.2019
Palkittu esteratsujen laatuarvostelussa toukokuussa 2019
kolmannella palkinnolla pistein 8 + 40 + 0 + 20 + 15 = 83p., ERJ-III

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - muu © Vuorna 2015