Kärmeniemen Pärlsmyg

SLA-I, KRJ-I & ERJ-I

Virallinen nimi: Kärmeniemen Pärlsmyg, "Myssy" Syntynyt: 8.3.2016 (8v. 3.4.2017)
Rek.nro: VH16-018-1185 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 152 cm Väritys: Rautiaankimo
Kasvattaja: Kärmeniemi Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, helppo B & 100 cm Saavutukset: SLA-I, ERJ-I, KRJ-I

I'm a Blonde so excuse me!

Kaunis lumenvärinen hevostamma Myssy muutti meille kasvattajansa luota tilausvarsana meidän omasta orista Toukosta. Huippupomppaajaa neidistä uumoiltiin jo nuorella iällä eikä varsinkaan sen asian suhteen jouduttu pettymään! Jos kaipaa ratsultaan hievahtamatonta vakautta ja pettämätöntä huolellisuutta, ei rämäpäinen ja huoleton Myssy ole oikea valinta. Tamma kokee jokaisen päivän uutena seikkailuna jonka pyörteissä on mukava keikaroida, eikä se välitä rutiininomaisesta treenaamisesta tai tylsistä lepopäivistä - tamma haluaa vain hypätä esteitä korkealta ja kovaa!

Käsiteltäessä Myssy on periaatteessa ihan yhteistyökykyinen (tai ainakin sen tarkoituksena on olla) mutta eihän kukaan pysty olemaan täysin hievahtamatta aloillaan jos suorastaan pursuilee intoa ja iloa! Aamut ovat Myssyn käsittelyn kannalta kaikkein epätoivoisinta aikaa, sillä silloin jos joskus rönsyilee tamma jälleennäkemisen iloisissa merkeissä lievästi sanottuna yli laitojen. Myssyn kanssa on hyvä muistaa pitää huumori mukana tilanteessa kuin tilanteessa, sillä pahantahtoinen tamma ei missään nimessä kuitenkaan ole. Myssy rakastaa huomiota ja seuraa, eikä sen mielestä rapsutuksia tai harjausta voi koskaan saada liikaa. Karsinassa Myssy kannattaa sitoa kiinni jollei tahdo joutua väistelemään jatkuvasti innoissaan tallin tapahtumia seuraavaa tammaa. Satuloitaessa narua kannattaa varmuuden vuoksi vetää vielä hiukan tiukemmalle, sillä tamma yhdistää satulan ja suitset tasan tarkkaan yhteen ja ainoaan asiaan, joka sattuu olemaan sen lempi puuhaa koko maailmassa - työntekoon.

Ratsuna Myssy on joinakin päivinä hiukan haastava suuresta energiamäärästään johtuen, mutta se kuuntelee kuitenkin ratsastajaansa ja on yhteistyönhaluinen. Kunnon alkulämmittelyjen jälkeen tamma alkaa olemaan jo ihan ratsastettavissa eivätkä koulujututkaan suju yhtään pöllömmin. Koulutunneilla treenattaessa Myssylle jotakin uutta tai muuten vain hankalaa liikettä, on tamma aluksi aina hämmennyksissä kuin eksynyt lapsi. Onneksi harjoitus tekee kuitenkin mestarin tässäkin tapauksessa - tai jos ei mestaria, niin ainakin helppo B -tasoisesti hyvin pärjäävän ratsun. Myssyllä on nätti ja kevyt askel, se on miellyttävä ratsastettava ja vastaa apuihin pehmeästi. Koulutunteihin haastetta tuo tietenkin tamman iänikuinen energisyys ja tahto mennä lujaa eteenpäin eikä vain tepastella kaula kaarella kiemurauraa pitkin.

Arvatenkin esteet ovat Myssylle huomattavasti se mieluisampi ja luontaisempi juttu ja tamman koko potentiaali pääseekin hyvin esille esteradoilla. Myssy on vauhdikas hyppääjä; se ponnistaa voimalla ja on aika haka nopeissa ja tiukissa käännöksissä. Tammalla tuntuu olevan jokin yliluonnollinen kyky ponnistaa aina tismalleen oikeista kohdista, liidellä sulavasti esteiden yli ja laskeutua aina yhtä pehmeästi ja varmasti; tamma olisikin loistava harjoitusratsu kokemattomammillekkin hyppääjille, jos se olisi hitusen helpompi käsiteltävä. Vaikka Myssy onkin hyvin lahjakas ja taitava hyppääjä, joka selviää hyvin omine nokkineenkin, saa ratsastaja kuitenkin silti tarkkailla huolellisesti etenkin tamman vauhtia ja yleistä turvallisuutta; tässä on oikea huimapää, joka ei aina osaa aivan täysillä ottaa huomioon kuinka kovalla vauhdilla tiukat käännökset kannattaa suorittaa.

Kisapaikoilla Myssy jatkaa samaa energistä linjaansa. Esteet ylitetään nopeasti ja varmasti, välissä ehkä pörähdetään muutamalle uudelle kaverille, mutta sitten keskitytään taas siihen olennaiseen eli hyppäämiseen. Lastaaminen ja kisapaikalle siirtyminen eivät tuota fiksulle tammalle suurempia ongelmia, mutta jos matka on pitkä saattaa neidin aika käydä pitkäksi ja silloin alkaa todennäköisesti meteli. Aikaa kannattaa varata pitkille matkoille sen verran, että tammaa ehtii käydä välillä taluttelemassa ja rapsuttelemassa.

i. Pinellan Touko
Suomenpienhevonen, 145 cm, rtkm
KRJ-I, ERJ-I, SLA-II, YLA2
ii. Pinellan Tavasti
Suomenhevonen, 153 cm, rnkm
iii. Tarkkajätkä
iie. Pinellan Illuusio
ie. Pinellan Tammi
Suomenpienhevonen, 141 cm, rt
iei. Ohtojärven Riekko
iee. Kasparin Mirella
e. Siniketun Pilfink
Suomenhevonen, 160 cm, trtkm
SLA-I, YLA1, KERJ-I
ei. Rokki-Pena
Suomenhevonen
eii. Penapena
eie. Roklapsi
ee. Siniketun Pärluggla
Suomenhevonen
eei. Ei Pöllömpi
eee. Siniketun Pärl

Jälkeläiset

♡ 2.2.2017 o. Vuornan Einoleino (i. Vuornan Kajas)
♡ 14.2.2017 t. Vuornan Keijupöly (i. Mäkisuon Kuukiuru)
♡ 5.3.2018 t. Vuornan Kipinäkirsu (i. Kaaheen Kipinäherkkä)

28.3.2016 - Päiväkirjamerkintä, Liia
Tänään meille muutti vihdoista viimein oman Touko-orimme ensimmäinen talliin jäävä jälkeläinen! Varsan emäksi valikoitui Kärmeniemen huippusuloinen kimo Pilfink, jonka ulkonäköä tammavarsassa onkin - ja rutkasti. Tamman nimeksi valikoitui Pärlsmyg ja kamalilla ruotsin taidoillani päätin olla edes yrittämättä vääntää sanaa suustani. Saman päivän iltana tamma oli kuitenkin kotoisasti jo ansainnut uuden lempinimen, Myssy, jonka lausuminen käy hyvin paljon helpommin tällaiseltakin kankeakieliseltä suomalaiselta. Luonteeltaan Myssy on aivan ihana - kasvattaja kertoi varsan olevan todella energinen ja iloinen pakkaus vilpittömällä ja rennolla twistillä. Varmasti pääsemme tutustumaan vielä paremmin näihin ominaisuuksiin kunhan varsa alkaa kotiutua meille. Myssyn emä kilpailee aktiivisesti kenttäratsastuksessa mutta myös rataesteillä ja koulussa. Toukon kanssa kilpaillaan pelkästään rataesteitä ja koulua, aika näyttää päästäänkö Myssynkin kanssa kiertämään kenttäkisoja ja pidättäydytäänkö vain näissä hiukan perinteisemmissä lajeissa.

14.4.2016 - Päiväkirjamerkintä, Liia
Myssy on kotiutunut meille Vuornaan oikein hienosti! Olen edelleen tammasta aivan täpinöissäni ja jaksan mitä ilmeisimmin liiankin kanssa mainostaa sen sukujuuria ja muita hienouksia, mutta kyllähän sitä nyt kehua saa kun on oikein hieno hevonen kyseessä! Tänään pistettiin Myssy taas liikkeeseen liinassa sekä irtohypityksen merkeissä. Myssy innostui taas hurjasti pelkästään esteet nähdessään ja vauhtia kyllä riitti! Liinassa Myssy säntäili alkuunsa pitkin maneesia ja meno oli melko kaoottista, mutta pikkuhiljaa saatiin luotua jonkinlainen sidos välillemme ja tamma malttoi pikkuisen keskittyäkin siihen mitä siltä pyydettiin. Kestävyyttä tamma kyllä tarvitsee lisää ja Myssy tuntuukin heti alkumetreillä ryntäilevän kaikki energiansa pois, joten tarkkana saa kyllä tulevaisuudessa olla kun lähdetään ratsain ratoja treenaamaan. Päästyään irti ja esteiden kimppuun, ei neitiä taas pidätellyt yhtään mikään! Vauhti oli paikoin niin hurja että ihan hirvitti, mutta onneksi Myssy on jaloistaan varma ja hyppää hienosti ja helposti esteet vauhdista huolimatta. Odotan kyllä suurella innolla mitä tamman kanssa tulevaisuus tuo tullessaan - ponnua kun näyttää piisaavan ja intoa sitäkin enemmän!

8.6.2016 - Estevalmennus, Eliel (Liia)
Valmennettavakseni saapui tänään nuori hevostamma Myssy Liia selässään. Liia vaikutti melko hermostuneelta, joten aloiteltiin melko rennosti ja alkuverkoilla keskityttiinkin lähinnä ratsukon yhteispelin vahvistamiseen ja kontaktin luomiseen. Myssy liikkui todella energisesti eteen, eikä meno kyllä alkuunsa mitenkään silmiä hivellyt, mutta pikkuhiljaa neiti alkoi asettumaan ja yhteinen rytmikin löytyi. Tänään ei vielä tultaisi varsinaisesti hyppäämään, mutta puomien ja kavalettien avulla treenataan lähestymisiä ja linjoja sekä askelten sovittamista. Puomeilla Myssy toimi kärsivällisesti ja rauhallisesti, se kuunteli hienosti apuja ja teki työnsä parhaansa mukaan - hieno alku! Heti ensimmäiselle kavaletille ohjautuessamme tamma kuitenkin terävöityi ja virkistyi melkolailla ja ensimmäiset kavaletit ylitettiin kummallisin harppauksin. Liia pidätti ratsuaan parhaansa mukaan ja käänsipä hän tepastelevan tamman muutaman kerran voltillekin kun meno oli yltyä turhankin reippaaksi. Onneksi saatiin tämäkin ylienergisyys purettua harjoittein ja lopulta Myssy ylitti kavaletitkin ilman turhia krumeluureja. Selvästi tammassa on vielä esillä nuoruuden tuomaa yli-innokkuutta, mutta eiköhän sekin aivan takuulla tasaannu kunhan saadaan ikää ja kokemusta alle! Lupaavan oloinen ratsu kaikinpuolin.

30.8.2016 - Estevalmennus, Liia
Radalla odottelevat esteet saivat Myssyn hereille jo alkutunnista lähtien, eikä tammaa tarvinnut kyllä lainkaan ajaa eteen koko valmennuksen aikana - mukavaa vaihtelua toki tämäkin kesän paahteessa laiskistuneille hevosille! Alkutunnin puomiharjoitukset sujuivat hienosti ja siirryttiinkin radan pariin jo melko pian lämmittelyjen jälkeen. Tänään treenattiin melko tiukkoja reittejä ja lähestymisiä, joissa Myssyllä on hiukan petrattavaa. Tamma hyppää hyvin, mutta tiukat käännökset ovat sille hiukan haasteellisia. Valmennuksen alku oli aika epätoivoinen, kun Myssy pudotti aina käännöksissä raviin ja tarvittiin monta uusimisyritystä ennen kuin ensimmäinenkään rata saatiin kokonaan suoritettua. Ratsastajaa kannustin pitämään tamman kunnolla tuntumassa ja tekemään rohkeasti paljon pidätteitä jotta avut menivät kunnolla läpi. Välillä laukattiin vain suoraa, jotta saatiin kunnon tempo alle. Useiden yritysten jälkeen saimme vihdoin ensimmäisen puhtaan suorituksen, josta ratsukosta kumpikin selvästi hoksasi jotain, sillä sen jälkeen rata alkoi sujua huomattavasti paremmin! Ylimääräisiä askeleita pääsi välillä mukaan, mutta niihin ei puututtu vielä sen emepää; tärkeintä oli että hankala rata saatiin läpi puhtaasti. Kehuin ratsukkoa ja päästin heidät loppuverkoilleen.

1.10.2016 - Kouluvalmennus, Liia
Myssy tallusti ratsastajineen pitkin uraa valsin haluttoman näköisenä. Tamma on vahvasti osoittanut tänään mieltään vähän kaikkea kohtaan, eikä siitä totisesti ole helppo saada hyvää suoritusta irti. Alkuverkoilla teimme reilusti siirtymisiä ja ympyröitä, jotka sujuivat alkuunsa melko tahmeasti. Kannustin ratsastajaa kaikki sympatiat hänen puolellaan ja pikkuhiljaa Myssykin alkoi heräilemään työnteolle; toki tähän kaikkeen vaadittiin ratsastajalta hyvin rautaista otetta. Ryhdyimme treenaamaan asetuksia kolmikaarisella kiemurauralla, jonka lisäksi suoristuksen yhteydessä tehtiin pysähdys ja peruutus. Peruutuksissa Myssy pisti hanttiin todella raivokkaasti, eikä se mukamas alkuunsakaan tiennyt mitä siltä odotettiin. Ratsastaja sai käyttää kaiken tahdonvoimansa ratsunsa kurinpalautukseen, mutta lopulta Myssy heltyi ja ymmärsi ettei tämän ratsastajan kanssa nyt kannattanut isommin pelleillä. Kun peruutukset sujuivat, teimme samaa harjoitusta ravissa, mutta peruutusten sijaan otimme suoristukseen lyhyen laukan. Laukka nousi hyvin, mutta oli melko tahmeaa, joten neuvoin ratsastajaa istumaan syvempään ja puolipidätteiden lisäksi pitämään jatkuvan pohjetuntuman tammaan. Tämä tepsi ja laukastakin tuli melko hyvää. Laukkaympyröillä päästiin vielä paremmin hiomaan tempoa ja laukan pyöreyttä, sekä pientä kokoamistakin. Kaikenkaikkiaan lopputunnista Myssy toimi huomattavasti paremmin kuin alkuunsa, joten saatettiin hyvillä mielin lopetella tältä päivää.

28.10.2016 - Kouluvalmennus, Liia
Ollaan nyt ahkerasti treenattu Myssyn kanssa kouluratsastuksen saralla ja pikkuhiljaa on tammasta alkanut oikean ratsastajan kanssa kuoriutua oikein oivallinen ratsu! Aloittelijaa ei Myssyn selkään henno päästää vaikka tamma kiltti onkin; minkäänlaista yhteistyötä on vain turha odottaa kun Myssy huomaa ettei ratsastajan auktoriteetti ja osaaminen ole kyllin riittävää. Ratsukko oli jo lämpännyt kentälle päästyäni ja Myssy liikkui mukavasti eteen. Ravi oli rentoa, joskin vauhtia pyysin hiukan enemmän niin liikkeet pääsivät irtonaisemmiksi. Aloitettiin valmennus väistöillä pitkällä sivuilla ja lyhyille sivuille palattaessa tehtiin temmon lisäystä. Käynnissä tehtävä sujui lähes moitteetta, mutta ravissa väsitöjen aikana ratsastaja toppuutteli tamman menoa liiaksikin saakka ja Myssy pudotti lähes heti käyntiin. Neuvoin apujen kanssa ja ratsastajaa käyttämään reilummin pohjetta ohjasapujen sijaan. Muutaman harjoituskerran jälkeen väistöt sujuivat myös ravissa. Ravissa lisäykset sujuivat hienosti heti alusta saakka, mahtavaa! Laukkatyöskentelyssä tehtiin myös temmon vaihtelua ja treenattiin myös vastalaukkaa. Laukka oli alkuunsa melko tahmeaa, mutta jälleen paremmilla pohjeavuilla saatiin lisää potkua. Vastalaukka ei ole koskaan ollut Myssylle ongelma, eikä myöskään tänään, vaan harjoitus sujui oikein nätisti. Olen kyllä hurjan tyytyväinen Myssyyn ja meidän ratsastajiin, sillä tamma ei todellakaan ole ollut mikään maailman helpoin koulutettava vaikka potentiaalia siinä onkin reilusti!

5.6.2017 - Päiväkirjamerkintä, Liia
Myssyn kanssa ollaan päästy jo ihan hurjan pitkälle valmennuksissa! Tamma toimii hienosti niin koulu- kuin estekentilläkin, eikä nuoruusvuosien tahmaisuutta ole enää jäljellä nimeksikään! Toki on paljon hienosäätämistä vielä jäljellä ja työtä tehtävänä, mutta oikein lupaavalta alkaa jo näyttää. Tänään pidettiin tamman kanssa vähän rennompaa päivää ja hyvillä mielin lähdin hakemaan Myssyä tarhasta mielessäni kunnon puunaus ja mahdollisesti kevyt lenkki läheiselle rannalle. Myssyn nähdessäni järvenranta kuulosti entistä paremmalta, sillä tamma oli onnistunut kuraamaan itsensä niin pahasti ettei puhdasta läikkääkään meinannut erottua sen kovettuneesta karvasta. Naurahdellen talutin Myssyn heti aluksi harjattavaksi ja sen jälkeen pakkasin satulalaukkuun ja reppuun muutamia tarvikkeita pikaista pesuoperaatiota varten. Onneksi Myssy nauttii uimisesta, eikä ollut temppu eikä mikään saada sitä järveen kastamaan itseään. Aikansa leikittyään sidoin tamman rannalla nököttävään kuuseen kiinni ja aloin ahkeroimaan mutapaakkujen kimpussa. Tovi ehti vierähtää ennen kuin kaiken lian keskeltä alkoi erottua kaunis ja suloinen hevostamma. Urakasta hiukan uupuneena lähdimme tallustamaan takaisin kohti tallia rauhallista tahtia - Myssy kun on omanlaisensa supertamma, joka tuntuu osaavan vaistota mielentilanikin ilman erityistä ohjeistusta!

11.8.2017 - Estevalmennus, Liia
Tänään valmensin Myssy ja yhtä meidän tallin uusista ratsastajista. Maneesiin saapuessani en hämmästynyt yhtään, kun näin hevostamman laahustavan pitkin uraa ja ratsastajan keskittyvän lähinnä puhelimen näpräämiseen. Ratsastaja sai kyllä heti kuulla kunniansa puhelimen käytöstä ja keskittymiskyvyn puutteesta ja kehotin ratsastajaa oitis antamaan tammalle hyvin runsaasti apuja, että saataisiin hevonen hereille horroksesta. Purkaukseni kuullessaan Myssy myös automaattisesti reipasti hiukan tahtiaan, joka sai minut myhähtelemään huvittuneena. Kun Myssy vihdoin edes liikkui, saatettiin aloittaa valmennus lämppäämällä puomien kanssa. Alkutunti alkoi sujumaan ja rullaamaan hyvin, ratsukko pelasi kivasti yhteen ja Myssy vaikutti innokkaalta. Kokosin kaksi yksittäistä pystyä suoralle linjalle ja pyysin ratsukkoa ylittämään alkuunsa ne. Myssyn loikat hämmästyttivät hiukan ratsastajaa, joka tömähti hypyn jälkeen takaisin satulaan. Käskin pitämään parempaa tuntumaa tammaan, jotta se ei pääsisi harppomaan omituisia tiikeriloikkiaan, jotka olivat tammalle hyvin ominaisia ilman kunnon apuja. Toinen este ylittyi jo paremmin ja muutamien toistojen jälkeen homma alkoi sujua. Myssykin on huomattavasti edennyt esteratsun urallaan, eivätkä värikkäätkään puomit saa sitä sydänkohtauksen partaalle. Seuraavaksi kaksikko sai kokeilla hyvin yksinkertaista rataa, jonka tarkoituksena oli lähinnä saada ratsukko tulevaa varten tutustumaan toisiinsa vielä paremmin. Täytyi myöntää, että Myssy sopi kyllä ratsastajansa kanssa yksiin hienosti, eikä ongelmia näillä helpoilla radoilla ainakaan tullut. Hienoa!

Kilpailumenestys 42 sijoitusta KRJ

01.06.2016 KRJ kutsu Helppo B - 06/40
05.06.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/40
13.11.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/30
12.12.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/30
15.12.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/30
18.12.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/30
13.02.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/40
03.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 03/40
05.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 04/40
05.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 06/40
10.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 02/40
11.02.2017 KRJ kutsu Helppo B - 03/40
21.02.2017 KRJ kutsu Helppo B - 01/30
22.02.2017 KRJ kutsu Helppo B - 02/30
18.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 07/100
13.04.2017 KRJ kutsu Helppo B - 02/40
12.06.2017 KRJ Huvitus Helppo B - 04/40
13.06.2017 KRJ Huvitus Helppo B - 05/40
14.06.2017 KRJ Huvitus Helppo B - 06/40
12.06.2017 KRJ Koistila Helppo B - 01/40
15.06.2017 KRJ Koistila Helppo B - 01/40
10.06.2016 KRJ kutsu Helppo B - 03/40
21.10.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/18
16.10.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/23
05.11.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
12.11.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/30
17.02.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/40
11.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 03/40
14.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 02/40
15.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 04/40
20.03.2017 KRJ kutsu Helppo B - 01/40
25.02.2017 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
29.02.2017 KRJ kutsu Helppo B - 04/30
15.04.2017 KRJ kutsu Helppo B - 03/40
15.04.2017 KRJ kutsu Helppo B - 01/40
17.04.2017 KRJ kutsu Helppo B - 03/40
14.06.2017 KRJ Huvitus Helppo B - 04/40
19.06.2017 KRJ Huvitus Helppo B - 06/40
16.06.2017 KRJ Koistila Helppo B - 04/40
20.06.2017 KRJ Koistila Helppo B - 04/40
20.06.2017 KRJ Koistila Helppo B - 03/40
31.10.2016 KRJ-Cup kutsu Helppo B - 22/299

Kilpailumenestys 40 sijoitusta ERJ

15.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 01/30
19.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 03/30
20.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 04/30
21.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/40
21.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 01/40
22.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 06/40
23.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/40
27.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 03/40
27.06.2016 ERJ kutsu 100 cm - 06/40
09.09.2016 ERJ kutsu 100 cm - 03/30
10.09.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/30
02.11.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/31
14.11.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/30
14.11.2016 ERJ kutsu 100 cm - 01/30
18.11.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/30
20.11.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/30
12.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/40
13.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/40
14.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 04/40
22.02.2016 ERJ kutsu 100 cm - 07/65
14.09.2016 ERJ kutsu 100 cm - 01/30
03.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 06/40
04.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 03/40
05.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 01/40
06.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 05/40
14.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 06/40
16.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 01/40
19.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/40
22.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 04/40
24.10.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/40
04.11.2016 ERJ kutsu 100 cm - 01/31
01.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 05/40
09.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 05/40
13.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 03/40
15.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 02/40
18.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 03/40
20.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 06/40
25.01.2016 ERJ kutsu 100 cm - 01/40
23.02.2016 ERJ kutsu 100 cm - 07/65
18.02.2017 ERJ kutsu 100 cm - 06/40

VSR Cup-sijoitukset
31.03.2017 VSR-Cup Kouluratsastus Susiraja Helppo B - 12/173
31.03.2017 VSR-Cup Esteratsastus Susiraja 100 cm - 06/158
30.04.2017 VSR-Cup Kouluratsastus Susiraja Helppo B - 02/154

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.1.2018
Pärlsmyg palkittiin Suomenhevosten laatuarvostelussa tammikuussa 2018 ensimmäisellä
palkinnolla pistein 9 + 19 + 25 + 23 + 16 = 92p., SLA-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.1.2018
Pärlsmyg palkittiin Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa tammikuussa 2018 ensimmäisellä
palkinnolla pistein 5,5 + 40 + 22 + 20 + 15 = 102,5p., ERJ-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.3.2018
Vuoden 2018 maaliskuun Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa myönnetty
ensimmäinen palkinto pistein 6 + 41 + 22 + 20 + 15 = 104 p. KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015