Korpimoinen

♡ KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I & VVJ-II

Virallinen nimi: Korpimoinen, "Moilanen" Syntynyt: 1.8.2017 (8v. 1.9.2018)
Rek.nro: VH17-018-1510 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevonen, ori
Säkäkorkeus: 140 cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Veli Hietaniemi Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo B & 90 cm & Noviisi Saavutukset: KTK-II, SLA-I, ERJ-I, KRJ-I & VVJ-II

Simply the best, better than all the rest

Läheisellä tilalla oli kaupan nuori piekkariori, josta kuultiin ohimennen eräissä koulukisoissa. Melko suppea mainospuhe piti sisällään sanat "älyttömän hieno", "ei mikään turhanpäiväinen pikkuponi" ja "tukkaa riittää niin että itteäkin jo hävettää". Pajukin oli yllättävän myötämielinen menemään katsomaan ori paikanpäälle vaikka pienhevonen se olikin. Tuulettelin salaa ja sovin tapaamisesta pikimmiten. Parin päivän päästä Hietaniemen tilalle hyökättyämme meidän eteen talutettiin ihan älyttömän komea ori joka hurmasi meidät kummatkin välittömästi. Korpimoinen tähysti meitä tuuhean tukkansa alta ja tepasteli pitkin pihaa kaula kaarella korskahdellen. Kasvattajan mukaan poni on varsin itsetietoinen ja varma persoona mutta ystävällisen ja lempeän luonteensa ansiosta sen käsittely sujuu moitteetta. Olin pakahtua riemusta kun Pajukin oli täysin vakuuttunut (kerrankin) että tässä on meille juuri sopiva uusi projektiponi. Lätkäistiin kättä päälle ja niin meistä tuli Moilasen uusia henkilökohtaisia palvelijoita ja käskyttejä.

Tarhattaessa Moilanen täytyy aina ehdottomasti taluttaa ensin portista sisälle ja sulkea pakotiet ennen orin irtipäästämistä; Moilanen tuskin tietää parempaa tapaa viettää päivää kuin vapaana pitkin tallin pihapiiriä kirmailu. Taluttaessakin saa käsittelijä olla mielellään hereillä, eikä nukuksissa kannata olla muunkaan käsittelyn aikana. Vaikka Moilanen seurankipeänä persoonallisuutena nauttiikin hurjasti ihmisten huomiosta ja kaikenlaisesta puuhailusta, ei se pysty vastustamaan kiusausta satunnaiseen temppuiluun. Onneksi ori on rungoltaan huomattavasti pienempi kuin meidän isoimmat temppuiluun syvästi viehtyneet oriherrat, joten Moilasen käsittely sujuu tottunein ottein.

Kun on kengittäjän vuoro vierailla Moilasen luona, pyyhkii mies yleensä hikeä otsaltaan jo ennen kuin on työhön ryhtynytkään. Eläinlääkärikään ei kaikista toimenpiteistä pääse ihan ilman kiukuttelua, mutta onneksi Moilasella on sen verran älliä päässään ettei se viitsi loputtomasti vastaan kinata. Lastaamisessa oli nuorempana Moilasen mielestä maailman kamalin asia, mutta onneksi saatiin ori sinut myös matkustamisen kanssa - muutoin olisi kisaura kyllä jäänyt haaveeksi. Kisapaikoilla Moilanen on alusta alkaen jaksanut käyttäytyä niin kuin kuuluukin, eikä se etenkään suorituksen aikana pälyile pitkin kentän reunoja tai anna ajatustensa harhailla tammaneiteihin.

Vanhempiensa tavoin Moilanen on todella osaava ja monipuolinen urheiluhevonen. Kispaikoillakin mennään eikä meinata ja orin valtava voitontahto on osoittautunut yhdeksi sen parhaimmista luonteenpiirteistä. Ratsastajaltaan Moilanen vaatii tietynlaista jämptiyttä ja valmiutta kunnon raatamiseen - pelkät selässä istuskelevat oloneuvokset ori lyttää samantien. Yrittelijäs ja ahkera ratsastaja saa tästä kuitenkin itselleen todella upean ratsun lajiin katsomatta! Valjakkohevonen Moilasesta saatiin kuin saatiinkin leivottua, vaikka alku olikin tässä lajissa haparoivaa. Ajokkina Moilanen tarvitsee melkoisesti apuja ja tukeja ohjastajaltaan, mutta kovalla treenillä siitä on tullut yhä vain taitavampi ja taitavampi kärryttelynkin suhteen. Koulu- ja tarkkuusosiot sujuvat hienosti ja kartiot pysyvät koskemattomina kunhan ohjastajakin tekee oman osuutensa huolella. Maraton on ollut alusta lähtien orille ehdottomasti se haastavin osuus.

Koulukentällä Moilanen on hiukan helpommin käsiteltävissä kuin rataesteillä, vaikka hyppäämisestä ori nauttiikin hurjasti enemmän. Kouluratsuna Moilasen parhaita puolia ovat koreat liikkeet ja helppo kokoaminen. Laukkatyöskentelyssä ori pyrkii helposti puskemaan eteen ja ravissakin saattaa kokemattomampi ihminen hiukan pelätä Moilasen jyrämäistä liikettä. Kun ori on hyvin ratsastajan apujen alla, ei tarvitse pelätä hevosen mellastavan pitkin kenttää ja tallaavan matkalla aitojenkin ylitse. Rataesteillä ratsastajan skarppius korostuu entisestään, sillä hypätessä Moilanen vasta haluaisikin päästellä menemään! Kokemattomalle ratsastajalle ori on ehdottomasti no no hevonen esteille - maastoesteistä nyt puhumattakaan. Rataesteillä kannattaa Moilasen kanssa keskittyä niihin itse hyppyihin ja varmoihin lähestymisiin. Ori on tarkka ja huolellisella valmistelulla ratsastajakin voi taata etteivät puomit kolise!

i. Kopee
Suomenpienhevonen, 144 cm, prn
ii. Kapteeni Hankihöpö
Suomenpienhevonen, 142 cm, prn
iii. Kallentti
iie. Miretta
ie. Pajupiika
Suomenhevonen, 149 cm, vkko
iei. Metsästäjä
iee. Pikku-Piika
e. Sulonen
Suomenpienhevonen, 140 cm, prt
ei. Sulosetä
Suomenpienhevonen, 142 cm, prt
eii. Surtto
eie. Hehkun Uula
ee. Pusunen
Suomenpienhevonen, 139 cm, prt
eei. Leeviletti
eee. Halittaa

ISÄ ♡ Kopee on omistajansa yksi tärkeimmistä kisa- ja jalostushevosista. Punaruunikko, 144 cm korkea ori edustaa suhteellisen tuntematonta sukulinjaa mutta keräämänsä kisamenestyksen ansiosta se on oikea kultakimpale suomenhevosjalostukseen! Orin jälkeläiset ovat nekin niittäneet menestystä koulukentillä sekä näyttelykehässä. Kopee on luonteeltaan rauhallinen ja lempeä, ratsuna reipas ja tarkka. Orin tiedetään periyttäneen jälkeläisilleen ruunikon värityksensä lisäksi myös näyttäviä ja suuria liikkeitään. Kopee on vielä hiljakseen kisakäytössä jonka jälkeen ori siirtyy jalostuskäyttöön ja ansaitulle eläkkeelle.

EMÄ ♡ Sulonen on oikea monitoimiponi! Kaunis punarautias 140 cm korkea pikkutamma on useasti palkittu niin näyttelykehässä kuin koulu- ja valjakkoradalla. Kouluratsuna tamma on todella motivoitunut ja helposti ratsastettava, valjakossa neidistä taas löytyy ihan uusi vaihde joka sinkoaa kärryt voittoon hetkessä. Sulonen on luonteeltaan seurallinen ja ystävällinen - joskin omapäinenkin se kyllä osaa olla. Tammalla on Korpimoisen lisäksi yksi tammajälkeläinen joka toimii lähinnä harrasteratsuna.

II ♡ Kapteeni Hankihöpö oli punaruunikko pienhevosori, jolta Kopee suurimmalta osin ulkonäkönsäkin peri. Höpö syntyi ravitallin ensimmäisenä ratsukasvattina ja se myytiinkin jo nuorena pois nurkista. Uuden omistajan kanssa Höpö pääsi viettämään hyvää ja rentoa maalaiselämää. Hiukan vanhempana orin kanssa osallistuttiin muutamiin koulukisoihin ilman sen suurempaa menestystä. Luonteeltaan rauhallinen ja tasaisen varma ori astui viisi tammaa ja kaikista sen jälkeläisistä on tullut todella hyväluonteisia käyttöhevosia!
IE ♡ Pajupiika oli todella kaunis ja näyttävä voikko hevostamma, joka kilpaili omistajansa tyttären kanssa ahkerasti erityisesti koulukentillä. Hyppääjänä lähinnä katastrofaalisen maineen itselleeni kirinyt Piika toimi tasaisella maalla oikein hienosti, mutta mahtavista ominaisuuksistaa ja hyvästä luonteestaan huolimatta se varsoi vain kerran. Eläkkeelle siirryttyään tamman jalat äityivät niin huonokuntoisiksi, että se päätettiin lopettaa jo 21-vuotiaana.

EI ♡ Sulosetä on Surtosta polveutuva valjakkohevonen, joka keräsi isänsä tavoin hurjasti menestystä kisakentiltä. Luonteenltaan Sulosetä oli melko omapäinen ja päättäväinen, se tarvitsi itselleen aina ehdottomasti kokeneen käsittelijän. Ori oli kaunisliikkeinen ja rakenteeltaan muutenkin todella hieno, joten myös näyttelykehät olivat sille varsin tuttuja paikkoja. Jalostuskäyttöön siirryttyään Sulosetä astui parisenkymmentä tammaa ja sen varsoista iso osa on kilapillut valjakossa.
EE ♡ Pusunen ei ollut millään tapaa kovinkaan erikoinen tamma, mutta omistajat halusivat siitä ehdottomasti muutaman varsan sukujuuria jatkamaan. Pusunen kilpaili hiukan koulussa ja valjakossa, mutta rataesteille se ei osoittanut minkäänlaista mielenkiintoa. Jo varsaikäisestä saakka hyvin seurallinen ja ihmisrakas tamma oli myös loistava ratsu aloitteleville harrastajille ja se opettikin montaa tulevaa kisaratsastajaa. Varsoja tammolle syntyi lopulta neljä, joista kaksi jäi kotiin kasvattajalleen.

Jälkeläisinfo

Moilanen on käytettävissä rajoitetusti jalostukseen tuontisukuisille suomenhevostammoille. Ori kilpailee yleispainotteisesti, joten odotetaan periyttävän kapasiteettia monipuolisesti eri lajeihin.   2.3.2018 o. Runon Naavakorppi KTK-II, SV-I
2.5.2018 t. Vuornan Puuteripihka KTK-II
9.11.2018 t. Tihkutuutu

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

1.8.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Kerrankin lähdettiin Pajun kanssa ihan yksissä tuumin pienhevosostoksille! Läheisellä tilalla oli kaupan nuori piekkariori josta kuultiin ohimennen edellisenä viikonloppuna koulukisoissa. Hietaniemen tilalle saavuttuamme meidän eteen talutettiin ihan älyttömän komea ori joka hurmasi meidät kummatkin välittömästi. Korpimoinen tähysti meitä tuuhean tukkansa alta ja tepasteli pitkin pihaa kaula kaarella korskahdellen. Kasvattajan mukaan poni on varsin itsetietoinen ja varma persoona mutta ystävällisen ja lempeän luonteensa ansiosta sen käsittely sujuu moitteetta. Olin pakahtua riemusta kun Pajukin oli täysin vakuuttunut (kerrankin) että tässä on meille juuri sopiva uusi nuorukainen. Korpimoinen muuttaa meille muutaman viikon sisällä enkä kyllä malttaisi odottaa enää hetkeäkään että päästään sen kanssa tutustumaan ja treenaamaan! Orin isä on kisannut oman uransa yksinomaan koulussa, mutta emätamma on kisannut myös valjakossa - ja toivottavasti saadaan orista vielä hyvä hyppääjäkin treenattua!

14.8.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Jes! Tänään meille vihdoin saapui kauan odottamamme pienhevosori Korpimoinen eli Moilanen! Hevosori on ollut meille varattuna jo pidemmän aikaa, mutta muuttopuuhia päästiin tekemään vasta nyt. Ollaan Pajun kanssa käyty katsomassa nuorta oria pariinkin otteeseen ja päästy seuraamaan orin koulutusta videoiden välityksellä. Moilanen on todella energinen ja hiukan varovainenkin persoona, jonka kanssa puuhatessa kaikki ottaa alkuun aikansa, mutta lopussa kiitos seisoo. Ori vaikuttaa vanhempiensa tavoin todella potentiaaliselta yleisratsulta ja se onkin mukavaa vaihtelua meidän koulusuokkien joukkoon. Moilasen rullaillessa trailerissaan tänään Vuornan pihaan, olimme tehneet aikalailla alkuvalmisteluja oria varten - Vuornan orisiiven ollessa pienessä rempassa meidän täytyi hetki ihan miettimällä miettiä miten me saataisiin taas uusi nuori ori turvallisesti sisään talliin. Onneksi vanhemmista oreista saattoi laskea tarhaan suurimman osan ja loput vietiin väliaikaisesti varsatalliin. Uuden orin taluttaminen läpi täyden oritallin ei nimittäin hurjasti houkutellut. Toki me saatettiin jättää vanhaherra Hamppu karsinaansa nököttämään, mutta se onkin persoona jota ei vähempää voisi kiinnostaa ryhtyä toisten kanssa kilpasille. Kun Moilanen saapui ja saimme sen turvallisesti karsinaansa, huomasimme orin suhtautuvan Hamppuun pelkällä suurella mielenkiinnolla ilman isottelun aikeitakaan. Jätimme hyvillä mielin kaksikon talliin ja huomasimme, ettei sieltä kuulunut yhtäkään hermostunutta huudahdusta. Kaksikosta kehkeytyikin oikein loistava parivaljakko ja täytyy toivoa, että Moilanen imee itseensä mahdollisimman paljon Hampun positiivisia ominaisuuksia.

2.10.2017 - Estevalmennus, valmentajana Liia
Koska olen itse viime aikoina istunut hevosen selässä melkein turhankin tiuhaan tahtiin, päätin tarjoutua pitämään valmennuksen Moilaselle ja Marille, joka on orille oikein tuttu henkilö. Kaksikko on enemmänkin harjoitellut yhdessä koulua ja valjakkoa, joten esteitäkin oli tosi mielenkiintoista päästä kokeilemaan. Moilanen oli pirteä kuin mikä heti tunnin alusta lähtien, mutta kuunteli silti moitteetta ratsastajaansa. Välillä jarrut eivät ihan ottaneet toimiakseen silloin kuin piti, mutta Mari on topakka ja sai orin aina kuulolle. Alkuverkoilla tehtiin runsaasti ympyröitä ja siirtymisiä, käytettiin avuksemme myös puomeja ja kavaletteja. Moilanen oli haljeta riemusta kun kokosin ratsukolle ensimmäisen matalan radan, joka oli tarkoitus tulla hyvin rauhallisella vauhdilla. Rauhallinen eteneminen ei olisi Moilasta voinut vähempää kiinnostaa, vaan ori ampaisi matkaan kuin raketti. Mari sai käännettyä orin pois ensimmäiseltä esteeltä ja uudemmalla yrityksellä poni suostui jo pysymään käsissä. Esteet ylittyivät turhankin dramaattisella ilmavaralla ja Moilasen meno lähinnä nauratti. Muutaman uusinnan jälkeen alkoi isoin into jo hiipua ja ori kaikkien onneksi alkoi vihdoin oikeasti keskittyä. Suoritus parani ihan huomattavasti ja esteitäkin saattoi jo hiukan nostaa. Muutama este laitettiin orin omalle tasolle, loput olivat hiukan matalempia. Rata oli lähestymisten suhteen hyvin yksinkertainen, mutta keskityttiin lähinnä vauhdinsäätelyyn ja tyylipisteisiin. Kaksikko suoriutui radasta heti ensimmäisellä yrittämällä oikeastaan tosi hienosti, eikä suoritus siitä ainakaan enää huonontunut! Olin tosi ylpeä ratsukosta ja tunnin loputtua ehdotin Marille että voitaisiin pitää toinenkin estevalmennus jo mahdollisimman pian - ehkä Marikin innostuisi joskus lähtemään Moilasen kanssa kisakentille asti!

13.12.2017 - Estevalmennus, valmentajana Liia
Otettiin estevalmennus Marin ja Moilasen kanssa uusiksi vielä ennen joululomaa, jotta kaikki pyhien herkut sitten maistuisivat aivan erityisen herkullisilta. Moilanen teputti jälleen eteen reippaasti ja halukkaasti, alkuverkat sujuivat aivan yhtä hienosti kuin aiemminkin ja kaksikko paahtoi kivasti yhteen! Tänään otettiin varsinaisen treenauksen aiheeksi lähestymiset ja reitit; rakensin ratsukolle pari aika tiukalla mutkalla varustettua reittiä ja melko kinkkisen sarjan. Näille esteille tullessaan saisivat kyllä kumpikin ihan tosissaan keskittyä ja pistää parastaan! Ensin tultiin haasteellisimman kohdat irrallisina esteinä. Sarjaa Moilasen kanssa harjoiteltiin useampaankin otteeseen, sillä Marin oli hiukan haasteellista saada ori pysymään sopivassa vauhdissa koko suorituksen ajan. Puomit eivät kuitenkaan kolisseet, vaan radasta irrotettuina kaikki esteet sujuivat hyvin. Kun kokeiltiin ensimmäistä kertaa koko rataa, oli Marilla varmasti keskittymiskyky aivan tapissaan; ratsastaja vaikutti jopa hiukan jännittyneeltä ja Moilanen varmasti aisti tilanteen haasteellisuuden. Ensimmäiset pari estettä ylittyivät mahtavalla ilmavaralla, mutta j ensimmäisen hankalan käännöksen jälkeen muuttui eteneminen huomattavasti haparoivammaksi. Moilanen ylitti esteen kuitenkin puhtaasti ja kaksikko jatkoi sarjalle. Sarjan viimeinen este putosi kolisten maahan ja tästä suivaantuneena Moilanen tuntui luovuttavan koko leikin suhteen. Uudemmilla kerroilla ohjeistin kaksikkoa parhaani mukaan, testattiin hiukan hitaampaa vauhtia ja Mari valmisteli hyppyjä entistä huolellisemmin. Pakko myöntää että rata oli nuorelle ratsukolle todella haasteellinen, mutta lopulta saatiin puhdas suoritus ja vieläpä melko komeakin sellainen! Tuuletettiin kumpikin Marin kansssa innoissamme ja Moilanen sai ihan hurjat kehut! Orista tulee takuulla mahtava esteratsu, kunhan treenataan vielä ja uskalletaan vain yrittää haasteellisempiakin juttuja sen kanssa.

22.3.2018 - Kouluvalmennus, valmentajana Eliel (Liia)
"Ja pistä siihen kantturaan vauhtia hop hop hop", karjuin keskellä kenttää rautiaan pienhevosorin löntystellessä pitkin uraa. Selässä hikoilevalla Liialla ei tuntunut olevan minkäänlaista käryä siitä mitä tältä valmennukselta halusin, mutta ainakaan se ei ollut laiskasti eteen mateleva kaksikko. Moilanen on kuulopuheiden mukaan yleensä ihan reipas ja halukas ratsu, mutta tänään orin korvien väliin ei tainnut mahtua muuta kuin ajatuksia päiväunista. Kun hevonen liikkui jotenkuten siedettävästi eteen, saatoin antaa ratsukolle ensimmäisen harjoiteltavan tehtävän; kulmat, väistöt ja siirtymiset. Moilanen tuntui olevan kunnon ratsu siinä mielessä ettei se pyrkinyt oikomaan aina tilaisuuden tullen, vaan kuunteli tarkkaavaisesti mihin ratsastaja sitä nyt ikinä ohjasikaan. Kulmissa poni venyi ja vanui, myös väistöt sujuivat ilman suurempaa dramatiikkaa. Lisäykset saivat hiukseni harmaantumaan hetkessä; Moilasen askel ei juuri pidentynyt, vaan ori mennä tallusti lähes samaan malliin kuin tavallisestikin. Tässä vaiheessa Liiallakin oli jo hermo tiukassa ja vihdoin hän tajusi ojentaa karvamahaa oikein kunnolla. Moilanen tajusi että hommiin pitää ruhtua just nyt eikä huomenna ja suoritus parani aivan silmissä. Kun siirryttiin laukkatyöskentelyyn, oli Moilanen jo kuin eri hevonen ja liikkui oikein nätisti eteen! Laukoilla treenattiin kolmikaarisella vaihtoja ja uralla nostoa suoraan käynnistä. Nostot sujuivat hyvin, kolmikaarisella vaihdot osoittautuivat alkuunsa haasteellisiksi, mutta pienellä apujen hienosäädöllä ja huolellisella valmistelulla alkoi tämäkin tehtävä sujua! Hermoja raastavan alkutunnin jälkeen kaksikosta tulikin kyllä oikein sujuva parivaljakko, joka kyllä takuulla tulee koulukentilläkin menestystä keräämään.

7.12.2018 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Meidän valjakko-veteraani Moilanen pääsi tänään pitkästä aikaa mukaan treenaamaan! Orilla on vielä edessä laatuarvosteluja, joten aivan kaikkea ei sovi sitä ennen unohtaa ja vaipua eläkeikään turhankin innokkaasti. Moilanen virkistyi kyllä oitis kun vain sai kärryt näköpiiriinsä; matkaan olisi pitänyt lähteä hetimmiten ja varustaminen muuttui melko haastavaksi. Olin koonnut maneesiin kartioista erilaisia reittejä, joita tänään olisi tarkoituksena harjoitella. Alkuverkoilla Moilanen oli reipas ja energinen, ohjastaja sai orin kyllä hyvin kuulolle eikä tarvinnut pelätä että kärryt kolisisivat pitkin seiniä. Otettiin alkuun voltteja ja siirtymisiä, jotka sujuivat mainiosti. Pysähdyksissä Moilanen pyrki aluksi lähtemään liikkeelle ihan omia aikojaan, mutta taipui kyllä lopulta ohjastajansa tahtoon. Kartioihin siirtyessämme tultiin reittiä ensin käynnissä. Vauhdin tuli olla reipas ja liikkeen verkkaista, mutta kartioidenkin tuli tietysti pysyä aloillaan. Reitti oli melko haasteellinen ohjastajalle, mutta Moilanen suoriutui hyvin! Ravissa samainen tehtävä osoittautui hurjan hankalaksi, mutta ohjastaja oli sitkeä sissi eikä periksi annettu ennen virheetöntä suoritusta! Treeni teki kyllä ehdottomasti hyvää myös Moilaselle, joka takuulla haluaisi päästä useamminkin valjakon eteen.

ERJ:n alaisissa esteratsastuskisoissa 40 sijoitusta

02.09.2017 Vuorna 90 cm - 01/30
07.09.2017 Vuorna 90 cm - 03/30
01.10.2017 Vuorna 90 cm - 01/30
08.10.2017 Vuorna 90 cm - 04/30
10.10.2017 Vuorna 90 cm - 01/30
10.10.2017 Vuorna 90 cm - 03/30
01.10.2017 Roscoff 90 cm - 04/30
11.10.2017 Vuorna 90 cm - 01/30
13.10.2017 Vuorna 90 cm - 05/30
14.10.2017 Vuorna 90 cm - 01/30
19.10.2017 Vuorna 90 cm - 01/30
21.10.2017 Vuorna 90 cm - 01/28
29.10.2017 Vuorna 90 cm - 04/28
11.11.2017 Vuorna 90 cm - 02/30
15.11.2017 Vuorna 90 cm - 03/30
22.11.2017 Vuorna 90 cm - 03/30
11.11.2017 Roscoff 90 cm - 05/30
14.11.2017 Roscoff 90 cm - 05/30
19.11.2017 Roscoff 90 cm - 05/30
04.11.2017 al Najya 90 cm - 01/30
09.09.2017 Vuorna 90 cm - 01/30
23.09.2017 Reiter 90 cm - 04/30
07.10.2017 Roscoff 90 cm - 04/30
08.10.2017 Roscoff 90 cm - 02/30
08.10.2017 Roscoff 90 cm - 05/30
10.10.2017 Roscoff 90 cm - 05/30
21.10.2017 Vuorna 90 cm - 03/30
24.10.2017 Vuorna 90 cm - 03/30
26.10.2017 Vuorna 90 cm - 01/30
30.10.2017 Vuorna 90 cm - 02/30
01.11.2017 Vuorna 90 cm - 04/30
02.11.2017 Vuorna 90 cm - 05/30
24.11.2017 Vuorna 90 cm - 03/30
25.11.2017 Vuorna 90 cm - 02/30
27.11.2017 Vuorna 90 cm - 03/30
20.11.2017 Roscoff 90 cm - 03/30
25.11.2017 Roscoff 90 cm - 02/30
29.11.2017 Roscoff 90 cm - 02/30
06.11.2017 al Najya 90 cm - 02/30
08.11.2017 al Najya 90 cm - 05/30

KRJ:n alaisissa koulukisoissa 42 sijoitusta

15.09.2017 Salpicar Helppo B - 05/30
16.09.2017 Salpicar Helppo B - 02/30
28.10.2017 Vuorna Helppo B - 05/30
04.11.2017 Teilikorpi Helppo B - 01/30
18.10.2017 Team J&K Helppo B - 04/40
06.11.2017 Vuorna Helppo B - 01/30
10.11.2017 Vuorna Helppo B - 02/30
11.11.2017 Vuorna Helppo B - 03/30
12.11.2017 Vuorna Helppo B - 04/30
31.10.2017 Team J&K Helppo B - 04/38
01.11.2017 Team J&K Helppo B - 01/38
07.11.2017 Team J&K Helppo B - 03/40
15.11.2017 Team J&K Helppo B - 04/40
20.11.2017 Team J&K Helppo B - 06/40
21.11.2017 Team J&K Helppo B - 05/40
21.11.2017 Rustvalla Helppo B - 05/30
21.11.2017 Rustvalla Helppo B - 04/30
22.11.2017 Rustvalla Helppo B - 04/30
15.11.2017 Team J&K Helppo B - 01/24
17.11.2017 Team J&K Helppo B - 01/24
20.11.2017 Team J&K Helppo B - 04/24
23.09.2017 Salpicar Helppo B - 01/30
24.09.2017 Salpicar Helppo B - 04/30
19.10.2017 Team J&K Helppo B - 02/40
21.10.2017 Team J&K Helppo B - 05/40
14.11.2017 Vuorna Helppo B - 04/30
16.11.2017 Vuorna Helppo B - 05/30
16.11.2017 Vuorna Helppo B - 05/30
19.11.2017 Vuorna Helppo B - 04/30
08.11.2017 Vuorna Helppo B - 02/30
23.11.2017 Vuorna Helppo B - 02/30
29.11.2017 Vuorna Helppo B - 04/30
22.11.2017 Team J&K Helppo B - 04/40
23.11.2017 Team J&K Helppo B - 06/40
23.11.2017 Team J&K Helppo B - 02/40
23.11.2017 Rustvalla Helppo B - 02/30
26.11.2017 Rustvalla Helppo B - 03/30
27.11.2017 Rustvalla Helppo B - 02/30
25.11.2017 Team J&K Helppo B - 01/24
27.11.2017 Team J&K Helppo B - 03/24
03.12.2017 Team J&K Helppo B - 03/24
03.12.2017 Team J&K Helppo B - 02/24

VVJ:n alaisissa valjakkoajokisoissa 41 sijoitusta

18.09.2017 Hengenvaara Noviisi - 03/100
19.09.2017 Hengenvaara Noviisi - 01/100
22.09.2017 Hengenvaara Noviisi - 02/100
12.09.2017 Härdelli Noviisi - 05/27
14.10.2017 Hengenvaara - Noviisi - 01/19
19.10.2017 Hengenvaara - Noviisi - 01/19
15.10.2017 Vuorna Noviisi - 02/30
14.10.2017 Härdelli Noviisi - 03/30
18.10.2017 Härdelli Noviisi - 05/30
23.10.2017 Härdelli Noviisi - 03/30
01.11.2017 Härdelli Noviisi - 03/30
03.11.2017 Härdelli Noviisi - 01/30
02.11.2017 Koistila Noviisi - 01/30
08.11.2017 Koistila Noviisi - 02/30
14.11.2017 Koistila Noviisi - 01/30
23.11.2017 Härdelli Noviisi - 05/30
23.11.2017 Härdelli Noviisi - 02/30
20.11.2017 Duán Stable Noviisi - 05/30
14.7.2018 Wyat Shetlands Noviisi - 6/37
19.7.2018 Wyat Shetlands Noviisi - 5/37
28.7.2018 Wyat Shetlands Noviisi - 1/37
07.10.2017 Härdelli Noviisi - 01/28
08.10.2017 Härdelli Noviisi - 03/28
15.10.2017 Härdelli Noviisi - 05/28
12.10.2017 Teilikorpi Noviisi - 04/30
13.10.2017 Teilikorpi Noviisi - 04/30
05.10.2017 Vuorna Noviisi - 05/30
17.10.2017 Vuorna Noviisi - 01/30
18.10.2017 Vuorna Noviisi - 04/30
19.10.2017 Vuorna Noviisi - 03/30
05.11.2017 Härdelli Noviisi - 03/30
11.11.2017 Härdelli Noviisi - 05/30
13.11.2017 Härdelli Noviisi - 04/30
15.11.2017 Härdelli Noviisi - 03/30
19.11.2017 Härdelli Noviisi - 03/30
16.11.2017 Koistila Noviisi - 05/30
28.11.2017 Koistila Noviisi - 03/30
12.11.2017 Vuorna Noviisi - 01/21
25.11.2017 Härdelli Noviisi - 04/30
27.11.2017 Härdelli Noviisi - 03/30
25.11.2017 Duán Stable Noviisi - 04/30

Cupit ja muut sijoitukset
28.8.2018 VVJ Keilakunkku Lorun Suomenratsut Noviisi - 12/120

Näyttelymenestys
27.2.2018 NJ Tuulenpesä, irtoSERT (pt. Sorel)
31.3.2018 VSR Rotunäyttely - II-palkinto
30.11.2018 VSR Rotunäyttely, II-palkinto

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.12.2017
Kantakirjattu Suomenhevosten kantakirjatilaisuudessa joulukuussa 2017
toisella palkinnolla pistein 20 + 18 + 20 + 19 = 77p., KTK-II

Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.12.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelussa joulukuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 14 + 24 + 18 + 20 + 20 = 96p., SLA-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 31.12.2018
Korpimoinen palkittiin Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa joulukuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 6 + 40 + 19 + 20 + 15 = 100p. ERJ-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.4.2019
Moilanen palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa huhtikuussa 2019
ensimmäisellä palkinnolla pistein 7,5 + 40 + 18 + 20 + 15 = 100,5p. KRJ-I

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelutilaisuus 30.3.2020
Palkittiin Valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa maaliskuussa 2020
toisella palkinnolla pistein 5,5 + 41 + 18 + 20 + 15 = 99,5p. VVJ-II

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015