Kuupellon Hellistys

KTK-II, SLA-I, KRJ-I & ERJ-I

Virallinen nimi: Kuupellon Hellistys, "Tylli" Syntynyt: 20.3.2017 (8v. 20.4.2018)
Rek.nro: VH17-018-0965 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 152 cm Väritys: Rautias
Maahantuoja: Uppe Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Vaativa B, re 100 cm Saavutukset: KTK-II, ERJ-I, SLA-I, KRJ-I

Elettiin huhtikuun loppua, oltiin jo ihan vapun korvilla mutta taivaasta putosi niskaan ryökkiöittäin märkää räntää ja taivas oli masentavan harmaa. Vaan eivätpä Suomen tylsät sääilmiöt paljoa mieltä painaneet kun talutin onnesta säteillen meidän uusinta hankintaa Kuupellon Hellistystä karsinaansa. Tyllin muuttoa oli odoteltu vatsa jännityksestä kipristellen ja kun tamma vihdoin tuli, sai se minut näkemään silmissäni vaaleanpunaisia sydämiä yhdessä pienessä hetkessä! Kaunis pörröpää muutti Symppiksen sekä Tupun naapuriksi ja tämä ystävyyskolmikko nähdäänkin usein laitumella toisiinsa nojailemassa.

On tietysti rikkaus, mitä erilaisempia hevosia tallissa asustaa, mutta Tylli on lyhyesti ilmaistuna juuri sellainen kuin jokaisen hevosen toivoisi olevan. Tamma on ihan äärettömän ystävällinen ja hellä pususuu joka tekee innokkaasti tuttavuutta kaikkien kanssa. Tylli on varttunut lasten ja muiden hevosten joukossa, joten se omaa varsin sosiaalisen luonteen ja sitä saa halailla ja paijailla ihan mielinmäärin! Miellyttämisenhaluisena persoonana tamma yleensä tekee mitä siltä pyydetään ilman vastalauseita, mutta jos joskus eteen sattuu hiukan huonompi päivä, niin rapsutustuokio ja muutama herkullinen omenalohko saavat Tyllin varmasti taas paremmalle mielelle.

Hoidettaessa Tyllin voisi halutessaan pitää vaikka iraallaan tallipihalla ja luottaa täysillä siihen, ettei tamma saa mitään kepulikonsteja mieleensä. Tamma on oiva kaveri hevostaitojen harjoitteluun ja sen kanssa monet lapset ovatkin saaneet aloittaa hiukan isompiin kaviollisiin tutustumisen. Ja taatusti älykäs ja ahkera Tylli on myös kokeneemman hevostelijan paras ystävä, sillä tämä hevonen ei koskaan kyllästy työntekoon! Kaikki erilaiset toimenpiteet sujuvat Tyllin kanssa oikein hienosti, tamma on herkkä ja kuuntelee kyllä valppaasti mitä siltä pyydetään maastakäsinkin. Taluttaessa voisi suositella ainakin pienimpien käsittelijöiden olevan varuillaan, sillä ruohomättäät saattavat houkutella Tylliä nappaamaan suuhunsa pientä evästä.

Ratsuna Tylli toimii moitteetta niin koulu- kuin estekentillä. Se on reipas, herkkä ja nöyrä ratsu, ahkera ja varmajalkainen kuten suomenhevosen kuuluukin. Koulukisoissa Tylli kisaa jopa Vaativan B -tason luokissa, mutta parhaimmillaan se on ehdottomasi oman ratsastajansa kanssa. Tylli on ratsuna hiukan yksiavioinen ja sillä kestää pitkään löytää uuden ratsastajan kanssa sopivat sävelet. Herkkänä ratsuna tamma kyllä reagoi moitteetta apuihin oli ratsastaja kuka hyvänsä, mutta tutun käsittelijän kanssa se taipuu huomattavasti parempiin suorituksiin. Ravityöskentely on tammalla melko vahvaa ja sen liikkeet ovat isot, laukka on eteenpäinpyrkivää ja pyöreää. Käyntityöskentely saattaa olla kisoissa se suurin kompastuskivi, ellei ratsastaja huomaa olla tarkkana.

Metrisiä esteitä liihotteleva Tylli jakaa rataesteillä mielipiteet kahtia. Toiset ovat sitä mieltä että tamma on maailman paras esteratsu, toiset taas huokailevat paatuneina sen selässä. Tylli rakastaa hyppäämistä ja tietää silloin tasantarkkaan mitä se haluaa ja tekee. Tamman itsevarma ja oma-aloitteinen hyppytyyli ajaa toisen ratsastajan raivon partaalle, kun taas toinen työskentelee mielellään yhteistyössä Tyllin kanssa. Ratsastajalta vaaditaan kykyä hahmottaa milloin Tyllillä lähtee turhankin lujasti omat piuhat päälle, sillä toisinaan tamma helposti ennakoi hyppyjä. Tarkkavaisella ja rennolla ratsastuksella Tyllistä saa esiin parhaan mahdollisen suorituksen, sillä tamma nauttii pienestä siimasta ja kun sille antaa tilaa työskennellä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Kuupellon Viljo
sh, 155 cm, vprt
ii. Vihurin Vilu
sh, 154 cm, prt
iii. Vinkeä
iie. Vihurin Talvikko
ie. Kuupellon Halla
sh, 152 cm, rtkm
iei. Myrskypurje
iee. Valkoviehä
e. Sysliina
sh, 150 cm, rt
ei. Valomieli
sh, 151 cm, rt
eii. Pengermäen Villimieli
eie. Kirvalelli
ee. Sillava
sh, 153 cm, rt
eei. Tuliteritys
eee. Siljakka

Keväällä 2017 olimme tapaamassa Tyllin vanhempia

ISÄ ♡ Kuupellon Viljo on yksi kasvattajansa rakkaimmista hevosista ja tämän saimmekin huomata omistajan äärimmäisen ylpeästä tavasta esitellä ori meille. Vaaleanpunarautiaan orin liikkumista ratsastuskentällä oli ilo katsoa; Viljolla on näyttävä ja irtonainen askel, eikä olekaan ihme että se on pärjännyt kouluratsastuskisoissa Vaativa B-tasolla erinomaisesti. Rataesteet ori hyppäsi helponnäköisesti ja kovalla energialla, ratsastajalla näytti olevan paljon työtä jotta hän sai Viljon pidettyä ihanteellisessa vauhdissa. Orin ratsastaja kuvaili Viljoa todella miellyttäväksi ratsuksi joka reagoi apuihin moitteetta ja keskittyy työhönsä täysillä. Hypättäessä orissa kuulemma oli melkolailla virtaa ja vauhtia, mutta kokenut ratsastaja sai herran hyvin pidettyä aisoissa. Omistaja esitteli meille myös Viljon palkintoruusukkeita rataestekilpailuista ja täytyy kyllä sanoa että hiukan nousivat paineet omistaa näin hienon kisaratsun jälkeläinen! Hellistys on Viljon ensimmäinen tammavarsa; kaksi orijälkeläistä oli syntynyt jo aiemmin ja näistä kumpikin kouluttautuu kovaa vauhtia kisakentille.

EMÄ ♡ Sysliina esiteltiin meille kun se oli kantavana Hellistyksestä, joten ratsastustreeniä emme päässeet enää tässä vaiheessa seuraamaan, mutta saatoimme tehdä tammaan tuttavuutta tallipihalla. Sysliina on 150 cm korkea rautias tamma, kasvattajasta emme olleet koskaan kuulleetkaan, mutta asuu jossain päin Hämettä pienellä tilallaan. Sysliina halusi heti tehdä tuttavuutta, haisteli uteliaasti takinliepeet ja saappaat läpi. Todella ystävällinen ja kultainen hevonen, jonka kanssa oli helppo tulla juttuun! Nuorempana Sysliina oli kilpaillut Helppo A-tasolla kouluratsastuksessa ja jonkin verran myös rataesteillä. Hyppääjänä tamma ei ollut kummoinenkaan, mutta kouluratsuna kuulemma vailla vertaa; ja tämän puolesta puhui tämänkin hevosen pursuileva palkintokaappi. Sysliina on varsonut jo kerran aiemmin, mutta Hellistys jäänee todennäköisesti tamman viimeiseksi jälkeläiseksi ennen eläkkeelle siirtymistä.

Tyllin isovanhemmista kerrottua

II ♡ Vihurin Vilu, vanhoissa valokuvissa komeileva puarautias ori, oli omistajansa kertoman mukaan äärimmäisen lempeä ja miellyttävä hevonen. Vilun kanssa kelpasi nuoremmankin hevosihmisen treenata omia taitojaan ja kisakentillä orin meno oli moitteetonta! Vilu kisasi nuoruudessaan runsaasti niin rataesteillä kuin kouluratsastuksessakin, keräten kummassakin lajissa hyvää menestystä. Vilu oli yksi omistajansa eniten näyttelyissä kiertänyt suomenhevonen, se kantakirjattiin lopulta peräti ensimmäisellä palkinnolla yli kaikkien odotusten! Orilla on viisitoista jälkeläistä, näistä reilusti yli puolet on aktiivisessa kisakäytössä tai suuntaamassa sitä kohti. Vilu menehtyi vanhuuden tuomiin vaivoihin ollessaan 28-vuotias.
IE ♡ Kuupellon Halla oli kaunis rautiaankimo tamma, yksi ensimmäisiä Kuupellon omia kasvatteja. Tamma emä, Valkoviehä, taas on kasvattajan ensimmäinen oma hevonen, joten Hallakin oli luonnollisesti omistajalleen hyvin tärkeä. Luonteeltaan Halla peri emänsä itsepäisen ja herkän luonteen, mutta se oli silti ihmistä kohtaan ystävällinen ja etenkin tutun käsittelijän kanssa käyttäytyi rauhallisesti. Halla kilpaili runsaasti etenkin kouluratsuna, mutta sillä on myös joitain startteja estekentiltä. Ratsuna tamma kokosi itsensä helposti, liikkui kuin enkeli ja hurmasi ahkeralla luonteellaan. Halla kantakirjattiin toiselle palkinnolle ja kaikki sen viisi varsaa ovat yhtälailla perineet emänsä kaunista ulkomuotoa.

EI ♡ Valomieli oli rautias melko pienikokoinen ori, joka asui koko ikänsä pienen ravitallin ainoana ratsuhevosena. Valomieli sai paljon treeniä ja huomiota osakseen ja melko nuorella iällä huomattiinkin orin potentiaali etenkin kouluratsastusta kohtaan. Valomieli oli luonteeltaan melko orimainen ja todella energinen, ylimääräisiä menohaluja koitettiin purkaa raviradalla satunnaisella treenillä ja tämä toimikin aivan erinomaisesti. Vaativa B -tasolla kisannut Valomieli osoittautui todella hyväksi periyttäjäksi myös jälkeläisilleen, jotka ovat kaikki poikkeuksetta olleet loistavia kouluratsuja. Esteillä ori kuumui niin paljon, ettei hyppäämisestä tullut oikein mitään, joten tämä puuha jätettiin vain kotikentälle. Valomieli siirtyi eläkkeelle ollessaan 23-vuotias ja se lopetettiin muutamia vuosia myöhemmin pahojen hammasongelmien vuoksi.
EE ♡ Sillava oli kuulopuheiden mukaan kuin ihmisen mieli! Tamman kanssa omistaja teki paljon maastakäsin työskentelyä ja suosi mahdollisimman luonnollista hevoskäsittelyä. Sillava oli kisannut edellisellä omistajallaan runsaasti koulukisoissa, mutta jännevian vuoksi tamma joutui pois kisakentiltä jo 8-vuotiaana. Lähes loppuunratsastettu Sillava sai uuden omistajan myötä myös uuden alun ja kärsivällisellä kuntoutuksella se pääsi vielä rentoon ratsastuskäyttöön vanhemmiten. Sysliina on tamman toinen jälkeläinen, ainoa jonka Sillavan omistaja raaski myydä.

Jälkeläisinfo

Tylli on yleispainotteisesti koulua ja esteitä kilpaileva suomenhevostamma joka on harkitusti käytettävissä jalostukseen. Tamma periyttää hyvää ratsastettavuutta sekä mahdollisesti äärimmäisen ystävällistä luonnettaan.  

3.5.2017 t. Vuornan Pihlasilla (i. Vienolan Priimus)
30.11.2017 o. Vuornan Harmasvilla KTK-II (i. Havukuisma)
kantavana orista Inkiväärivirsu

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

21.4.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Tyllin karsina oli laitettu valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen tamman muuttoa meille Vuornaan; nimikylttikin oli maalattu vaaleanpunaisella ja Paju oli joutunut silmiään pyöritellen tekemään siitä sydämen muotoisen. Tylli muuttaa meille Upen kautta ja täytyy kyllä sanoa että toivottavasti saamme jatkossakin käyttää hyväksemme hänen hevosvainujaan; Tylli on ihan hurjan hieno löytö, jollaista meidän talliin ollaan jo pidemmän aikaa kaivattukin! Kun Kuupellon Tilan traileri vihdoin häämötti kaukana meille johtavalla hiekkatiellä, en enää meinannut housuissani pysyä! Uppe oli mukana tammaa tuomassa ja nauroi makeasti kasvattajan kanssa ilmiselvälle kärsimättömyydelleni. Kun Tylli talutettiin ulos trailerista kykenin vain tuijottamaan sitä ja olimpa kerrankin hetken hiljaa; tamma oli vieläkin upeampi ja kauniimpi ja vaikka mitä kuin olin edes odottanut! Pajukin vaikutti hurjan tyytyväiseltä ja puristi kättäni mielissään. Mieleni teki suoraapäätä kapsahtaa kiinni tamman kaulaan ja pussailla se pilalle, mutta hillitsin itseni ja tuttavuutta tehtiin ihan rauhallisissa merkeissä. Jee, olen ihan hurjan innoissani tästä meidän uudesta ihanasta ihanasta ihanasta hankinnasta!

3.5.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Ihana Tylli! Tamma on kotiutunut meille niin loistavasti, että tuntuu kuin se olisi kuulunut meidän vakiovarustukseen jo iät ja ajat. Nuoresta iästään huolimatta tamma on ihanan kärsivällinen ja rauhallinen oppija, eikä sillä mene hermoon vaikka treenattaisiin samaa juttua useammankin kerran. Ollaan otettu asiaksemme treenata kaikkien hevostemme kanssa enemmän myös maasttakäsin työskentelyä, joka onkin lähtenyt tosi kivasti sujumaan. Tyllin kanssa on treenattu paljon luopumista ja luoksetuloa, tamma on herkkä näidenkin asioiden suhteen ja reagoi kyllä lähes heti. Tamman kanssa on oikein antoisaa toimia siitäkin syystä, että siitä oikein huokuu tyytyväisyys kun se pääsee käyttelemään omaa pääkoppaansa. Tänään meille tuli varustemyyjä, jonka matkasta saatiin ostettua vihdoin Tyllille oma satula! Lisäksi täytyi tietysti täyttää Tyllin varustekaappia pörröisellä riimulla, muutamalla satulahuovalla ja enkkuviltillä. Siitä onkin aivan liian pitkä aika kun on viimeksi päässyt oikein kunnolla shoppailemaan hevosille! Ostosten jälkeen lähdettiin juoksuttamaan tammaa liinassa ensimmäistä kertaa muuton jälkeen. Näiden muutaman päivän aikana ollaan lähinnä Tyllin kanssa tutustuttu harjailun, taluttelun, sekä tietysti maastakäsittelyn merkeissä, mutta tamma on kotiutunut niin hyvää vauhtia että eiköhän pieni juoksutustuokio suju ihan hienosti. Tänään myös Norris-poni sai tulla tarhaan seuraamaan Tyllin juoksutusta ja poni irrotteli hurjaa vauhtia sekin koko juoksutuksen ajan. Tylli liikkui oikein kivasti ja kiltisti, mitään isompia ongelmia ei esiin tullut. Energiaa oli tietysti ihan valtavasti kun kaikki vauhdikkaammat koulutushommat ovat nyt jääneet pienelle tauolle uuden kodin myötä!

29.9.2017 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Hui, en ollutkaan pitkiin aikoihin valmentanut oman tallin ratsukkoa, joten ihan syystäkin jännitti ja paljon! Kentällä minua lämmittelemässä odotteli suomenhevostamma Tylli, joka vaikutti jo ensisilmäyksiltä lähtien tänään hiukan tahmealta. Tamma liikkui alkuunsa eteen hiukan hitaanpuoleisesti, joten herättelyyn saatiinkin käyttää aikaa ihan reippaasti. Kun liike alkoi olla rentoa mutta huomattavasti aktiivisempaa, siirreyimme treenaamaan yksinkertaisia väistöjä, joiden kanssa tämän tasoisella ratsukolla ei ollut pienintäkään ongelmaa. Tylli vastasi ratsastajansa apuihin todella huolellisesti ja varmasti, eikä Bean tarvinnut juuri kättään liikauttaa kun tamma jo teki sen mitä pyydetiin! Todella harmonista ratsastusta ja kehuinkin heitä paljon tästä. Valmennuksen pääohjelmassa oli laukkatyöskentely; aluksi kaksikko sai hakea tasapainoisen laukan pitkin uraa, jonka jälkeen siirryttiin treenaamaan laukanvaihtoja halkaisijalle. Tehtävä sujui jälleen täysin moitteetta, Tylli kulki kauniisti eteen ja näytti ryhdikkäältä. Hienoa! Teimme muutaman kokoamisen, jonka jälkeen treenasimme temmonvaihteluita. Aluksi minun täytyi hiukan patistaa ratsukkoa ryhdikkäämpään suoritukseen, mutta Bea sai tamman nopeasti alleen ja näky oli oikein erinomainen. Valmennus oli kulunut kuin siivillä, enkä voinut muuta kuin kehua suuresti ratsukkoa ja päästää heidät loppuverkoille!

2.2.2018 - Estevalmennus, valmentajana Liia
Tyllin estetreenit ovat jääneet vähän unholaan tässä kaiken kiireen ja säädön keskellä, mutta onneksi itsekin vihdoin havahduin suosta Pajun muistuttelun jälkeen. Tyllillähän on kaikki tarvittavat sijoitukset jo kasassa, mutta tietysti taitoja täytyy pitää yllä jo ihan laatuarvosteluita ja cupeja varten. Paju hyppäsi tänään vaihteen vuoksi Tyllin selkään ja tamma oikein terästäytyi huomatessaan kentällä odottelevat esteet! Lämmittelyt aloitettiin kevyellä koulutreenillä ja yksinkertaisilla liikkeillä sekä siirtymisillä. Temmonvaihtelutkin sujuivat hienosti, eikä lisäyksissäkään Tylli rynnännyt eteen innostaan huolimatta. Varsinainen estevalmennus aloitettiin kavaleteilla ja siitä sitten pikkuhiljaa siirryttiin esteiden pariin. Kasasin alkuunsa muutaman reippaasti vajaan metrin sarjan ja pystyjä, jotka ylittyivät hienosti. Sarjalla ratsastaja sai tehdä roimasti pidätteitä jotta askeleet sopivat välimatkoihin ja olikin aika hilkulla etteivät esteet kolisseet maahan. Tylli hyppäsi rennosti ja varmasti kunhan vauhti pysyi sopivana. Kun nostin esteitä tamman omalle tasolle, alkoi suorituksessa näkyä ja tekemisen meininki. Raahastin kentälle vielä muutamia esteitä jotta saatiin rata aikaiseksi, tällä kertaa harjoiteltiin tiukkoja käännöksiä ja mahdollisimman nopeaa suoritusta, minkä toki luulisi tammallekin olevan ihan mieluisaa puuhaa. Ja kyllähän Tylli sitten riemastuikin kun pääsi tositoimiin; esteet ylittyivät hyvin ja varmasti vaikka vauhtia olikin. Puututtiin yksittäisiin ongelmiin kuten ylimääräisten askelten vähentämiseen pidemmillä reiteillä ja ratsastajan omituiseen tapaan himmailla esteiden jälkeen ihan turhia. Kun saatiin näitä asioita korjattua, lähti suorituksesta ainakin muutama sekunti vielä pois. Tylli korskui innosta ja hyppäsi kuin viimeistä päivää - tämän valmennuksen jälkeen se kai on pakko myöntää että hieno esteratsuhan tuokin vanhus on!

7.4.2018 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Tämänpäiväinen valmennus jännitti melkoisesti, sillä meidän uusi ratsastajamme Enni osallistui valmennukseen Tyllin kanssa. Kaksikko on joitain kertoja keskenään käynyt harjoittelemassa, mutta koska ihan yleisesti tiedetään Tyllin olevan melko tarkka ratsastajastaan (ja siitä, että se mielellään pysyisi samana), niin valmennus pisti kyllä perhoset vatsasssa lepattamaan. Alkutunti meni hyvin ja sulassa sovussa; Tylli kulki reippaasti ja halukkaasti eteen ja Enni varoi häiritsemästä sen menoa liikaa. Tylli on hevonen, joka mielellään työskentelee yhdessä ratsastajan kanssa, mutta arvostaa myös omaa tilaa ja rauhaa toisinaan - tämän ratsastaja oli jo selvästi oppinutkin. Kun ohjia oli aika alkaa hiukan kokoamaan ja lämppäyksiä aloiteltiin voltein, pysähdyksin ja siirtymisin, muuttui Tylli meni hetkellisesti hiukan nurinkuriseksi. Tamman täytyi päästä osoittamaan mieltään edes jotenkin, mutta koska kunnollista ja pätevää syytä ei tuntunut löytyvän, jäi sen kiukuttelu lyhyeen. Kaksikko sopi selvästi todella hyvin yhteen, silä näin lyhyessä ajassa en koskaan ole Tyllin nähnyt uutta ratsastajaa hyväksyvän! Ravityöskentelyssä keskityttiin asetuksiin, reitteihin ja väistöihin, tänään pidättäydyttäisiin ihan vaan perushommissa. Kaikki sujui hienosti, laukkaa nostaessa Tylli päätti hiukan kokeilla ratsastajaansa ja nosti laukan yhdellä ampaisulla, mutta Enni lähinnä huvittui tamman hötkyilystä. Laukassa lähinnä poneilla viimeaikoina ratsastaneella Ennillä tuntui olevan pientä totuttelu-ongelmaa, mutta kyllä se Tyllinkin iso laukka lopulta luonnistui! Olen tämän valmennuksen perusteella aivan innoissani siitä, että Enni tuli taloon! Varmasti hän pärjää loistavasti meidän hevosten kanssa kun kerran nirppanokka-Tyllikin on jo taltutettu!

1.8.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Varsahommia! Tylli vieraili eilen Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa saaden itselleen ensimmäisen palkinnon, jee! Nyt tähtäimessä oliviat suokkien oma laatuarvostelu ja koululaatis, mutta näiden lisäksi luvassa on vielä jotain jännittävää; varsa! Tyllistä on kyllä ehdottomasti vihdoinkin aika jättää jälekäinen tänne meille Vuornaankin, kunhan vaan keksitään sopiva ori. Omasta takaa löytyisi tietysti hurmaavat Vaakku ja Inkkari, mutta toisaalta huvittaisi kyllä lähteä kalaan hiukan pidemmällekin. Kaiken pohdinnan keskellä otettiin Tylli tänään kunnon harjaukseen eilisen hienon esiintymisen jälkeen ja viilentyneen ilman (sekä eilisten vesisateiden) innoittamana päätin lähteä tamman kanssa pienelle maastoretkelle Pajun ja Surupullan kanssa. Tammat ovat aina tulleet melko hyvin juttuun, joskin Suru on Tylliä huomattavasti hitaampi maastossa ja Tyllin täytyy aina tasaisin väliajoin malttaa odotella kaveriaan. Laukkapätkällä saatiin kumpikin kyllä hyvään vauhtiin, vaikkakin Tylli oli kyllä täysin odotetusti ensimmäisenä pellonreunassa. Maastoretki aintoi ihanasti kyytiä kaikille stressinaiheille ja muullekin ikävälle, kuinkakohan usein sitä osaakaan kiittää tästä maaseutuelämästä!

Kilpailumenestys (40 sijoitsta KRJ)

07.10.2017 Teilikorpi Vaativa B - 01/40
08.10.2017 Teilikorpi Vaativa B - 02/40
01.11.2017 Elm Ponies Vaativa B - 01/30
19.10.2017 Team J&K Vaativa B - 06/40
22.10.2017 Team J&K Vaativa B - 04/40
01.11.2017 Vuorna Vaativa B - 05/30
07.11.2017 Vuorna Vaativa B - 04/30
08.11.2017 Vuorna Vaativa B - 02/30
03.11.2017 Brunnby Vaativa B - 02/30
03.11.2017 Brunnby Vaativa B - 03/30
26.11.2017 Brunnby Vaativa B - 05/30
28.11.2017 Brunnby Vaativa B - 05/30
30.11.2017 Brunnby Vaativa B - 01/30
27.11.2017 Brunnby Vaativa B - 05/30
18.11.2017 Duán Stable Vaativa B - 05/30
19.11.2017 Duán Stable Vaativa B - 01/30
14.11.2017 Vaalama Vaativa B - 04/24
19.11.2017 Vaalama Vaativa B - 01/24
23.11.2017 Vaalama Vaativa B - 04/24
11.12.2017 Teilikorpi Vaativa B - 01/40
11.10.2017 Teilikorpi Vaativa B - 05/40
19.10.2017 Teilikorpi Vaativa B - 05/40
10.11.2017 Vuorna Vaativa B - 04/30
10.11.2017 Vuorna Vaativa B - 04/30
17.11.2017 Vuorna Vaativa B - 05/30
18.11.2017 Vuorna Vaativa B - 04/30
06.11.2017 Brunnby Vaativa B - 04/30
07.11.2017 Brunnby Vaativa B - 04/30
09.11.2017 Brunnby Vaativa B - 05/30
01.11.2017 Kontola Vaativa B - 01/21
01.11.2017 Kontola Vaativa B - 02/21
19.11.2017 Duán Stable Vaativa B - 01/30
23.11.2017 Duán Stable Vaativa B - 03/30
22.11.2017 Duán Stable Vaativa B - 04/30
26.11.2017 Duán Stable Vaativa B - 05/30
15.11.2017 Team J&K Vaativa B - 02/25
13.12.2017 Teilikorpi Vaativa B - 05/40
18.12.2017 Teilikorpi Vaativa B - 05/40
20.12.2017 Teilikorpi Vaativa B - 03/40
13.12.2017 Duán Stable Vaativa B - 01/30

Kilpailumenestys (44 sijoitsta ERJ)

03.06.2017 Hortensia 100 cm - 06/40
07.06.2017 Hortensia 100 cm - 05/40
16.06.2017 Cadogan 100 cm - 01/30
27.06.2017 Cadogan 100 cm - 02/30
11.07.2017 Cadogan 100 cm - 02/30
14.07.2017 Cadogan 100 cm - 03/30
15.07.2017 Cadogan 100 cm - 05/30
18.07.2017 Cadogan 100 cm - 03/30
22.09.2017 Reiter 100 cm - 05/30
23.09.2017 Reiter 100 cm - 02/30
24.09.2017 Reiter 100 cm - 04/30
03.10.2017 Vuorna 100 cm - 03/30
04.10.2017 Vuorna 100 cm - 01/30
05.10.2017 Vuorna 100 cm - 03/30
21.10.2017 Vuorna 100 cm - 02/30
21.10.2017 Vuorna 100 cm - 02/30
22.10.2017 Vuorna 100 cm - 04/30
13.11.2017 Teilikorpi 100 cm - 03/40
18.11.2017 Teilikorpi 100 cm - 04/40
11.11.2017 Brunnby 100 cm - 04/30
13.11.2017 Brunnby 100 cm - 05/30
15.11.2017 Brunnby 100 cm - 01/30
11.06.2017 Ros Cirein 100 cm - 02/30
17.06.2017 Ros Cirein 100 cm - 03/30
19.06.2017 Ros Cirein 100 cm - 01/30
12.06.2017 Cadogan 100 cm - 04/30
21.07.2017 Cadogan 100 cm - 04/30
23.07.2017 Cadogan 100 cm - 01/30
24.07.2017 Cadogan 100 cm - 02/30
28.09.2017 Reiter 100 cm - 01/30
23.09.2017 Vuorna 100 cm - 01/30
27.09.2017 Vuorna 100 cm - 02/30
07.10.2017 Vuorna 100 cm - 01/30
06.10.2017 Roscoff 100 cm - 02/30
09.10.2017 Roscoff 100 cm - 05/30
10.10.2017 Roscoff 100 cm - 03/30
23.10.2017 Vuorna 100 cm - 05/30
30.10.2017 Vuorna 100 cm - 04/30
01.11.2017 Brunnby 100 cm - 05/30
03.11.2017 Brunnby 100 cm - 01/30
16.11.2017 Brunnby 100 cm - 01/30
11.11.2017 Ruskavaara 100 cm - 04/30
16.11.2017 Ruskavaara 100 cm - 05/30
19.11.2017 Ruskavaara 100 cm - 04/30

Näyttelymenestys
31.12.2017 NJ Haavelaakso, irtoSERT
31.3.2018 VSR Rotunäyttely, II-palkinto
Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.1.2018
Tylli kantakirjattiin suomenhevosten omassa kantakirjatilaisuudessa tammikuussa 2018
toisella palkinnolla pistein 19 + 18 + 18 + 18 = 73p. KTK-II

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.7.2018
Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa heinäkuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 7,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102,5p., ERJ-I

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.8.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelussa elokuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 15 + 20 + 20 + 20 + 20 = 95p., SLA-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 30.12.2018

Hellistys palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa joulukuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla yhteensä 102,5 pisteellä, KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - muu © Vuorna 2015