Cherrybrook Jonnye

SHLA-I, VVJ-II

♡ 23.10.2012 - 27.11.2017

Virallinen nimi: Cherrybrook Jonnye, "Jonne" Syntynyt: 23.10.2012 (3v. 23.11.2012)
Rek.nro: VH13-017-0722 Rotu & sukupuoli: Minishetlanninponi, ori
Säkäkorkeus: 85 cm Väritys: Mustankimo
Kasvattaja: Cherrybrook Shetland Ponies Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Valjakko, noviisi Saavutukset: SHLA-I, VVJ-II

Rambo-style is so much fun!

"Aika jonne kyllä tää meidän poni", oli ensimmäisiä asioita joita päässäni pyörittelin kun katselin kimon miniponin hortoilua tarhassa. Jonne muutti meille Briteistä, hyvältä kasvattajalta ja hyvästä suvusta. Kasvattaja on meille jo entuudestaan tuttu kun ollaan sieltä poneja mukanamme Suomeen raahattu, mutta Jonne on ensimmäinen joka meille sitten jäi. Joskus heitän kiusoillani että sen takia ettei poniparkaa kehdannut eteenpäin laittaa myytäväksi, mutta on Jonne kuitenkin oikeasti kiva tyyppi.

Perusluonteeltaan ori on tosi innokas ja rehti. Tietysti sillä virtaa suonissa shetlanninponeille ominainen tarve luoda karkailusta, kerjäämisestä ja kepposista omanlaistaan taidetta, muttei Jonne kuitenkaan ole mikään barbaarimainen rambo vaikka hermot sen kanssa kyllä tasaisin väliajoin menee. Kaiken hölmöilyn alta aika ajoin paljastuu sitten sellainen paljasjalkainen romantikko ettei todeksi meinaa uskoa. Suurimman osan ihmisistä Jonne kuitenkin tutustuttaa jääräpäiseen nahkarotsi-persoonaansa ainakin aluksi.

"Jonnen suonissa virtaa shetlanninponeille ominainen tarve luoda karkailusta, kerjäämisestä ja kepposista omanlaistaan taidetta muttei se kuitenkaan mikään barbaarimainen rambo ole, vaikka hermot sen kanssa kyllä tasaisin väliajoin menee."

Jonne pitää huomiota itsestäänselvänä etuutena, johon se on oikeutettu mielestään jatkuvasti. Tästä syystä oripojan pää pilkistääkin karsinasta aina sen kuullessa askeleita. Orin ollessa hellyydenkipeimmillään, se ottaa käyttöönsä taktisen hurmausvaihteen. Jos se kutsuvalla hörinällään ei saa huomiota osakseen, niin se ottaa rajummat konstit käyttöön. Harjauksen aikana Jonne on yleensä oikein nätisti mutta varustaminen ei varsinaisesti ole sen lempipuuhaa. Sormet ja muutkin ruumiinosat on syytä pitää suojassa Jonnen hammashyökkäyksiltä, jotka kyllä ajan kanssa vähentyvät rutkasti kunhan ori oppii tuntemaan käsittelijänsä.

Valjakkoponina pieni ja päättäväinen Jonne on tosi hieno tapaus! Ori ei anna periksi sitten niin millään, eivätkä vaikeammatkaan osuudet saa sitä lannistuksiin; ponin voitontahto on kerrassaan kadehdittavaa! Jonne on nopea oppimaan ja työmoraali on korkealla, joskin se kaikkein parhain anti täytyy kaivaa esiin työllä ja tuskalla. Uutta ohjastajaa ori testaa yleensä armotta eikä välttämättä kaikkein ystävällisimmillä tavoilla. Jos pinna meinaa ponin kanssa palaa, kannattaa vain hengähtää syvään ja yrittää rauhoittua, sillä Jonnen kanssa ei kannata tukkanuottaisille ruveta - orin korkea voitontahto pätee nimittäin tässäkin touhussa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Douglas den Wejkelpt
Minishetlanninponi, 82 cm, mkm
ii. Dimitri den Wejkelpt
Minishetlanninponi, 84 cm, trn
iii. Obyssey
iie. Cottonhill Bon-Bon
ie. Elouise den Wejkelpt
Minishetlanninponi, 86 cm, rnkm
iei. Earl v. Zandkamp
iee.Missour Starless
e. Cherrybrook Katherinn
Shetlanninponi, 93 cm, mkm
ei. Hillyhilly Namous
Shetlanninponi, 100 cm, trn
eii. Xawier
eie. Deerlake's Dreampie
ee. Cherrybrook Kiss
Shetlanninponi, 87 cm, rnkm
eei. Oscar
eee. Mimousa MEL

Douglas den Wejkelpt on 83 cm korkea mustankimo poniori, joka asuu kasvattajansa luona Wejkelpt Studissa Iso-Britanniassa. Hyväkäytöksinen ja rohkea ori on vanhoilla päivillään toiminut lähinnä pienempien lasten ratsuna, mutta kilpaili nuorempana valjakkoajossa juniorien kanssa. Loistavan luonteensa ansiosta Douglas oli oikein oiva opetusponi, joka kierteli myös näyttelykehiä hyvin tuloksin. Orilla on useita jälkeläisiä, joista suuri osa on menestynyt juuri etenkin näyttelyissä.

Dimitri den Wejkelpt oli tummanruunikko shetlanninponiori, joka painui ihmisten mieleen väkisinkin suhteellisen ikävän luonteensa ansiosta; kisapaikoillakin ori alettiin tunnistaa jo kaukaa, eikä hyvästä kisaurasta huolimatta ihailijoita paljoa ollut. Hampain ja kavioin ihmisiin kontaktia ottanut Dimitri oli kyllä hyvien valjakkoponin ominaisuuksiensa puolesta suosittu jalostusponi aikanaan, mutta tammavalinta kannatti aina tehdä huolella jos halusi minimoida mahdollisuuden saada talliinsa yhtälailla känkkäränkkä poniherra.
Ruunikko ori Obyssey muutti omistajalleen lähinnä pelkän pakon sanelemana; shetlanninponi kuului pakettiin erään hienon puoliveriorin kanssa sillä kaksikko oli todellakin erottamaton. Obyssey oli luonteeltaan hyvin kovapäinen ja ärhäkkä, mutta valjakon edessä orista kuoriutui mukava ajettava. Poni kilpaili jonkin verran ja sai pari jälkeläistä, mutta suurimman osan ajastaan se vietti hevosystävänsä seuraponina.
Cottonhill Bon-Bon oli todella suloinen musta ponitamma lempeällä ja seurallisella luonteella. Bonnie työskenteli lähinnä lasten opetusponina ja starttasi silloin tällöin valjakkokisoissakin. Tammalla ehti syntyä yhteensä kolme jälkeläistä ennen eläkkeelle siirtymistä.

Elouise den Wejkelpt oli ruunikonkimo, pienikokoinen tamma, joka kierteli lähinnä näyttelykehiä ja toimi valjakkoponina sekä pienimpien lasten ratsuna. Todella rauhallinen ja kuulainen tapaus, joka onkin siirtänyt hyviä luonteenpiirteitään laajalle osalle jälkeläisistään. Todella kaunis ponitamma nautti suuresti huomiosta ja tuli loistavasti toimeen lasten kanssa! Tammalle syntyi kaikkiaan neljä varsaa ja tätä nykyä Elouise viettää rauhallisia eläkepäiviä omistajansa luona.
Earl v. Zandkamp oli kimo poniori, jonka kutsumus tuntui olevan ajaa omistajansa hulluden partaalle. Todella luonteikkaana ponina Earl keksi aina uusia ja yllättäviä tapoja järjestää erilaisia tilanteita ympärilleen, mutta toki ponin virkeydestä oli hyötyä myös valjakon edessä. Ori keräsi hyvää menestystä valjakkokisoissa sekä näyttelyissä. Orilla on yhteensä kahdeksan jälkeläistä, joista vain kaksi on tammoja.
Missour Starless keräsi huomiota osakseen etenkin näyttelykehässä, mutta se toimi myös valjakkoponina, joskin näissä kilpailuissa se ei koskaan kummempaa menestystä itselleen kerännyt. Starless oli todella kaunis, punaruunikko ponitamma, joka kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle. Tamman jälkeläisetkin ovat menestyneet hienosti näyttelyissä! Luonteeltaan rauhallinen, ehkä jopa hiukan laiskakin, mutta silti oikein toimiva harrasteponi.

Cherrybrook Katherinn on Cherrybrook -siittolan oma kasvatti, joka kilapaili lähinnä valjakossa ja jonkin verran myös kouluratsastuksessa. 93 cm korkea mustankimo tamma ei juurikaan välittänyt paijauksista ja rapsutuksista, vaan vetäytyi usein omiin oloihinsa mököttämään. Työnsä tamma hoiti aina kunnialla ja suhtautui sille tuttuihin ihmisiin selkeästi tuttavallisemmin. Tamma on nykyään lähinnä jalostuskäytössä ja viettää muutoinkin oikein rauhallista elämää.

Hillyhilly Namous oli 100 cm korkea tummanruunikko ori, jonka olemassaolon huomasi varsin persoonallisesta syystä; poni oli nimittäin aivan ylettömän äänekäs tapaus; siellä missä Namous, siellä korviariipivä melu! Nuorempana ori kävi jonkin verran valjakkokisoissa, mutta jatkuva huutaminen ja kisakumppaneihin hyvin suuren osan keskittymisestä heittävä herra ei lopulta osoittanut mainittavia taitoja lajia kohtaan. Myöhemmin lähinnä omistajiensa lemmikkiponina toiminut Namous sai elämänsä aikana pari varsaa.
Xawier oli musta, 102 cm korkea shetlanninponiori äärettömän suurella voitontahdolla. Ori kilpaili sekä valjakossa että ponilaukoissa, mutta jälkimmäisissä vain nuoremmalla iällä. Ponilaukoissa ori keräsi hyvää menestystä, mutta lajissa oli turhan vähän järkeiltävää herran päänupille - niinpä mukaan kuvioihin keksittiin valjakkoajo, joka osoittautuikin loistavaksi lajivalinnaksi ponille. Luonteeltaan fiksu ja energinen, suht lempeä persoona hyvin orimaisella twistillä. Xawier sai elämänsä aikana viisi jälkeläistä.
Deerlake's Dreampie eli Dream oli kimo pikkutamma, joka vietti koko ikänsä kasvattajan luona lähinnä ylläpitämässä emälinjaansa. Tamman kanssa käytiin nuorempana näyttelyissä, mutta varsinaisessa kisakäytössä se ei koskaan ollut. Luonteeltaan Dream oli rauhallinen ja ystävällinen, hiukan laiskakin ponirouva, joka varsoi kuusi kertaa ennen lopullista eläkkeelle siirtymistään.

Cherrybrook Kiss oli ehdottomasti yksi kasvattajiensa suursuosikki! Tamma niitti mainetta etenkin näyttelykehissä, mutta kilpaili hyvällä menestyksellä myös valjakossa ja tämä näkyi etenkin ruusukkeita ja pokaaleja pursuilevista palkintokaapeista. Tammalla on useita jälkeläisiä, joista kasvattajan tuntui myöskin olevan hyvin vaikea luopua. Todella hyväluonteinen ja kiltti tamma, kuin halittava pehmolelu!
Oscar on suloinen mustankirjava poniori lempeällä luonteella ja suurella ruokahalulla! Ori kilpaili valjakkoajossa hienon uran, jonka aikana se keräsi lukuisia sijoituksia ja useita luokkavoittoja. Oscarilla on yhteensä seitsemän jälkeläistä, joista viimeinen syntyi juuri samoihin aikoihin kuin oriherra siirtyi täysipäiväiselle eläkkeelle.
Mimousa MEL ei nuorempana juurikaan vieraillut kisakentillä, mutta näyttelykehässä tamma oli tuttu näky. Todella kaunis ja sopusuhtainen poni oli suosittu jalostusponi ja useat sen jälkeläisetkin ovat pärjänneet hyvin näyttelyissä. Kiltti ja yhteistyönhaluinen ponitamma jouduttiin lopettamaan vanhuudenvaivoihin 26-vuotiaana.

Jälkeläiset

♡ 12.12.2014 t. Wyat Kitkat Cupcake
♡ 07.12.2015 o. Ivanhoe v.d. Zanneshof
♡ 10.06.2016 t. Vuornan Fluffy Puff Tutu
♡ 08.07.2016 o. Vuornan Sodapop
♡ 09.06.2017 o. Vuornan Furrypaws

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

21.11.2012 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Kohta kolmevuotta täyttävä Jonnye muutti tänään meille Vuornaan. Supersuloinen kimo poniori pisti heti ranttaliksi ja yritti parhaansa mukaan päästä ulos vapauteen tekemään perusteellisempaa tutkimusta ympäristöstään. Pajun ilme oli tuskainen, mutta sekin rauhoittui kunhan teki hiukan tuttavuutta poniin. Jonnyeta ennen meillä ei ole montaakaan shetlanninponia ollut (eikä ensimmäistäkään miniä), joten ihan ymmärrettävästi Paju hiukan vierastaa ajatusta näistä hirviömäisistä karvapalloista. Itse odotan lähinnä suurella riemulla ponin kasvamista ja valmentautumista - etenkin kun sen vanhemmatkin ovat niin kivasti kisakentillä pärjänneet. Jonnye alkoi (onneksi) iltaa myöten jo hiukan rauhoittua ja suostui vähän maistelemaan sen eteen kannettua heinäkasaakin. Naapurikarsinassa asusteleva Nino kyllä oli tuohtunut yön pikkutunneille asti uuden asukkaan saamasta huomiosta.

23.5.2013 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Tänään oli Jonnella kyllä jännät paikat kun meidän kengittäjä vieraili tallilla ja vuoli samalla myös Jonnen töppöset. Kasvattajalta olimme saaneet kuulla että kaikesta totuttelusta huolimatta Jonne suhtautu kavioidensa renklaamiseen hiukan epäilevästi, ja tämän saimme todellakin huomata käytännössä tänään itsekin. Alkuunsa Jonne suostui seisomaan ihan nätisti, mutta kengittäjän alkaessa vuolla herran kavioita, alkoi Jonne puolestaan vuolla kengittäjän takamusta. Muutama napakka komennus kengittäjän suusta saivat ponin kuitenkin taas hetkeksi aloilleen - kunnes siirryttiin seuraavaan jalkaan. Välillä minua nolotti niin, etten tohtinut vilkaistakaan ponin touhuilua saati kehdannut mennä pitelemään kiinni ponin venkoilevasta päästä. Kengittäjä sai hommansa kuitenkin hyvin tehtyä ja hiestä märkä mies-rukka antoi kaiken päätteeksi huvittuneesti naureskellen Jonnelle suuren porkkanapalan ja jotenkin minusta tuntui, että tästä kokemuksesta alkoi uusi ja omituinen ystävyys.

6.6.2012 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Kesä on meillä alkanut aika reippaissa merkeissä ja tänään otimme vuorostaan Jonnen hiukan tarkempaan syyniin. Ohjastajana toimi tänään Sera, joka on Jonnen kanssa aiemminkin (onneksi) puuhastellut ihan reippaastikin. Ori oli heti valmennuksen alusta lähtien todella enerisellä tuulella ja kipitti menemään sen minkä vaan suinkin pääsi. Sera antoi ponin kulkea alkuunsa hiukan reippaammin, mutta alkoi säätelemään tempoa kun ryhdyimme ensimmäisiin tehtäviin. Aloittelimme käynnissä runsailla ympyröillä, pysähdyksillä ja peruutuksilla. Jonne kuunteli ohjastajaa hyvin, teki nättejä ympyröitä ja pysähtyikin oikeaan aikaan. Peruutukset olivat alkuunsa hiukan vinoja, mutta kun Sera paransi hiukan apujensa läpituloa, alkoi sekin tehtävä sujua! Siirryimme raviin ja jatkoimme samalla harjoituksella. Alkuunsa ympyrät olivat aivan liian isoja liian kovasta vauhdista johtuen, mutta Sera sai nopeasti hommat jälleen hallintaansa, hienoa! Lopuksi teimme vielä kahdeksikoilla asetuksia ja hioimme muutenkin reittejä. Valmennus sujui edelleenkin todella hienosti ja Jonne kuunteli ohjastajaa jo moitteettomasti. Kehuin valtavasti kaksikkoa ja sitä, miten meidän monsteriponista on tulossa niin hieno valjakkoponi kivisestä alusta huolimatta!

11.08.2012 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Tämänpäiväinen valjakkovalmennus on aamusta saakka lepatellut perhosina vatsassa; Jonnea ohjastaa tänään ponille vieraampi tyyppi Jasu. Varustamisesta lähtien Jonne on koettanut pomottaa käsittelijäänsä ja kun oltiin päästy kärryille ja liikkeelle, alkoi vasta kunnon vastarinta. Jonne puski päätään kohti taivasta, pysähteli ja hypähteli vuoroin, sekä kieputti häntäänsä kiukkuisesti. Jasu vain hymähteli pikkuorin uhmalle ja teki parhaansa saadakseen ponin hallintaan. Kun tätä sielujentaistoa oli jatkunut useita minuutteja, alkoi Jonne vihdoin ymmärtää että kiva treeni menisi ihan sivu suun pelkällä pelleilyllä. Aloitimme treenin pujottelutehtävällä. Valjakko tuli aluksi käynnissä ja tehtävä sujui alusta alkaen oikein kivasti. Jasulla oli hyvä tuntuma poniin ja se kuunteli (aluksi tosin pienellä viiveellä) hyvin ohjastajansa apuja. Pujottelun jälkeen pyysin kaksikkoa tekemään aina ympyrän, joten pikkuhiljaa pienennettiin, ja uralle palattaessa pysähdyksen. Siirryimme suorittamaan samaista tehtävää ravissa. Ympyrä suoritettiin kuitenkin yhä käynnissä, mutta pysähdykseen lisättiin peruutus. Pujottelu sujui ravissa alkuunsa aika katastrofaalisesti - Jonne porskutti menemään niin reippaasti, ettei Jasulla ollut toivoakaan saada ponia kartioiden välistä. Toisella yrityksellä Jasu oli heti valmiina ja tällä kertaa pujottelu sujui jo hiukan paremmin, joskin kaksi viimeistä kartiota harpattiin yli. Toistojen jälkeen tehtävä viimein onnistui, samoin ympyrä ja peruutus. Kehuin kaksikkoa ja vielä muutaman onnistuneen suorituksen jälkeen oli jo aika lopettaa valmennus jotta puhtia ponilla jäisi vielä huomisellekin!

3.12.2012 - Valjakkovalmennus, valmentajana Eliel (Liia)
Kuultuani Liian aivan turhankin helposta etenemisestä miniponi Jonnen kanssa lähinnä valmentajan roolissa, en voinut olla tulematta paikan päälle varta vasten kaksikkoa valmentamaan (kiusaamaan). Minut nähdessäni Liia näytti heti hiukan paniikinomaiselta, mutta jatkoi silti Jonnen kanssa lämmittelyä hyvään tahtiin. Vitsaillessani että seuraavaksi ohjastaja voisi siirtyä juoksemaan ponin vieressä, näytti Liian ilme pienen hetken syvästi järkyttyneeltä, ennen kuin hänkin pääsi kiinni vitsailuuni. Aloitimme kunnon lämpöjen jälkeen pujottelulla. Alkuunsa laitoin vain kolme kartiota, jotka kaksikko handlasikin ihan hyvin. Kun lisäsin kartioita ja välimatkat hiukan lyhenivät, alkoi hommassa tuntua selkeä yrityksen maku, jes! Liia ohjasi ponia kieli keskellä suuta, Jonne viskoi ärsyyntyneenä päätään ja kartiot pyörivät pitkin kenttää. Vähintään murtunut Liia kuunteli tarkasti ohjeistukseni, kiinnitti enemmän huomiota valmisteluun, asetukseen ja välimatkan arviointiin. Toisella yrityksellä harjoitus onnistui jo hiukan paremmin; alku meni hyvin, mutta sitten käännökset lähtivät taas liian ajoissa ja kärry kaatoi kartiot. Yritysten (ja taas yritysten) jälkeen saimme aikaan oikein hyvän suortuksen, jota toki täytyy hioa vielä paljon, mutta tästä on loistava lähteä jatkamaan hommia. Työskenneltiin vielä hetki ravissa ja ympyröitä sekä peruutuksia tehden, jonka jälkeen olin jo sitä mieltä, että voitaisiin jatkaa seuraavalla kerralla. Olihan tässä pakertamista jo ollutkin!

4.12.2012 - Valjakkovalmennus, valmentajana Eliel (Liia)
Muahhahhah, eilisen pujottelu-treenin jälkeen tänään onkin sitten luvassa lisää tarkkuusharjoituksia. Tuskainen Liia köpötteli Jonnen kanssa taas valmiiksi kentällä, rentoon tahtiin lämmitellen. Kehoitin kaksikkoa liikkumaan jo heti alkuunsa hiukan napakammin eteen, niin saataisiin valmennus jo pian vauhtiinsa. Jonne teki työtä käskettyä ja lähti oikein mielellään kipittämään reippaammalla vauhdilla pitkin kenttää. Lämpöjen jälkeen alettiin treenailemaan mahdollisimman tarkkaa pysähdystä - kaksikon oli tarkoituksena pysähtyä tarkalleen osoitettuun paikkaan, pysyä aloillaan viisi sekuntia ja jatkaa reipasta käyntiä eteen. Ensimmäinen suoritus oli hyvä vain niiltä osin, että pysähdys kesti aika tarkalleen viisi sekuntia. Mitään kommentoimatta annoin kaksikon yrittää uudestaan, mutta lopputulos ei edelleenkään vakuuttanut. Pysähdys oli huonosti valmisteltu, töksähtävä, ponin jalat olivat sikin sokin ja se vilkuili ympärillen, liikkeellelähtö oli myös töksähtävä ja äkkinäinen. Liia kuunteli antamani kritiikin ja korjasi suoritusta parhaansa mukaan. Ohjeistin samalla ja lähes välittömästi kunnon valmistelulla ja huolellisuudella, oli pysähdys paljon kauniimpi. Siirryimme raviin ja treenasimme yksinkertaista koulurataa, mutta juuri oikea ajoitus oli tärkeässä roolissa. Harjoitus meni ihan hyvin, joten treenasimme vielä hetken kartioita aluksi käynnissä ja sitten ravissa. Eilisen opit olivat menneet hyvin perille, eikä tehtävä käynnissä tuottanut juurikaan ongelmia - päinvastoin, suoritus näytti oikein hallitulta ja hyvältä. Ravissa tuli taas omat ongelmansa eteen, mutta pienillä korjauksilla sekin lähti hienosti sujumaan, jes! (Tuulettelin vain salaa, ettei Liia näkisi hetkellistä riemuani.)

30.6.2013 - Valjakkovalmennus, valmentajana Eliel (Liia)
Pitkästä aikaa päästiin taas pistämään vipinää Jonnen ja Liian kinttuihin valmennuksen merkeissä - ja kukapa muukaan heitä nyt olisi saapunut piiskaamaan kuin tietenkin minä! Kaksikko oli päässyt edistymään ihan hurjasti tänä aikana. Jonne puhalsi hienosti yhteen hiileen heti alusta saakka ja kuunteli hyvin Liian apuja. Poni liikkui reippaasti ja nätisti eteen ja alkuverkat etenivät hyvin. Lämpöjen jälkeen lähdettiin maastoon treenaamaan maratonia, jossa keskityttiin aluksi esteiden pujotteluun. Käytössä eivät enää olleet kentän heppoisat kartiot, joten tarkkuutta täytyi löytyä roimasti. Ravissa kaksikko onnistui hyvin tehtävän kanssa, mutta ensimmäisellä laukkakerralla minuakin hiukan pääsi jännittämään. Jonnella oli laukassa turhan paljon vauhtia, mutta Liia onnistui kääntämään ponin pois ennen estettä. Kun vauhti oli sopiva, saatettiin yrittää taas uudelleen. Hyvällä ja hallitulla laukalla pujottelu onnistui oikein nappiin! Reitti jatkui loivan nousun kanssa, joka söi selkeästi ponilta voimia turhan nopean alun takia. Nousun jälkeen oli jo hyvä lähteä jäähdyttelemään väsynyttä ponia reippaassa käynnissä, mutta valmennus oli onnistunut nuorelta ponilta oikein hienosti!

17.10.2013 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Olen kyllä ihan mielettömän ylpeä meidän miniponi-Jonnesta, joka vaan porhaltaa täysillä eteen ja onnistuu jatkuvasti paremmin ja paremmin hommissaan! Ihanaa huomata näinkin suurta kehityssä pienessä ajassa (ja pienessä ponissa) ja toivottavasti jo kohta puoleen aletaan olla valmiita kisakentillekin. Tänään puuhailtiin Jonnen kanssa kuitenkin hiukan rennommissa merkeissä. Pieni auringonhäivä on pyrkinyt paistelemaan jo muutaman päivän ajan täällä meillä pohjoisessakin ja vihdoin tänän aamuna taivas paljastui ihanan sinisenä. Tästä riemastuneena lähdimme Jonnen kanssa hiukan maastoilemaan kärryjen kanssa. Köpöttelimme ihan kaikessa rauhassa käynnissä ja ravissa eteen, hiekkatiellä oli tietysti nostettava pienet laukat ja hiukan päästeltävä menemään, mutta muuten retki sujui rauhallisesti. Tallille palattuamme saatoin pysyä suunnitelmassani pestä hiukan Jonnen mudasta laikkuuntunutta olemusta, joka ei niinkään ollut herran mieleen. Jonne mulkoili minua pahasti jättäessäni sen loimi päälle lämpimään talliin ja veikkaampa, että poni olisi paljon mielummin kieriskelly ulkona kurakoissa kavereidensa kanssa.

Kilpailumenestys (46 sijoitusta VVJ)

21.12.2015 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 03/40
09.02.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 05/30
16.01.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 03/40
17.01.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 04/40
18.01.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/40
25.02.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/30
27.02.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/30
01.03.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/30
01.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/30
03.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/30
18.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 05/40
19.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/40
30.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/30
30.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/30
07.06.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 06/40
23.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/30
04.06.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/40
05.06.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 03/40
27.06.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi – 05/29
12.08.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 05/60
16.08.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 06/40
21.09.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/40
22.08.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 03/20
05.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/30
09.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 04/30
21.03.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 03/40
30.03.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 04/40
13.03.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/40
18.03.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/40
15.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 05/40
22.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 06/40
23.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/40
21.04.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 06/40
16.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/30
17.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 05/30
14.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 01/37
18.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/37
24.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 03/30
24.05.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 05/30
08.06.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 04/40
27.06.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi – 05/25
13.08.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 06/60
14.08.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 06/60
28.09.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 02/40
28.09.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 06/40
23.08.2016 VVJ Valjakkoajo kutsu Noviisi - 03/20

Shetlanninponien laatuarvostelu 20.10.2016
Palkittu vuoden 2016 lokakuussa Shetlanninponien laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla
pistein 26 + 12 + 30 + 20 + 15 + 9 = 112p. SHLA-I

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 30.11.2016
Vuoden 2016 marraskuun Valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa myönnetty toinen palkinto
pisteillä 4 + 40 + 20 + 20 + 15 = 99p., VVJ-II

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015