Hukanpoika

♡ KTK-III, SLA-I, KRJ-I, VVJ-II & SV-I

Virallinen nimi: Hukanpoika, "Hukka" Syntynyt: 3.7.2016 (15v)
Rek.nro: VH16-018-2252 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevonen, ori
Säkäkorkeus: 138cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Fagerholmin Ratsutila Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo B & Vaativa Saavutukset: KTK-III, SLA-I, KRJ-I, SV-I, VVJ-II

Soft like marshmallow, Sweet like cotton candy

Myös Hukan muutto meille Vuornaan sattui pahimman piekkari-kuumeeni aikoihin, mutta jostain kumman syystä Hukka aiheuttikin Pajussa suupielien kiristelyn sijaan pieniä salaisia hymyjä. Yllätin Pajun muutamia kertoja jopa rapsuttamassa Hukan korvantaustaa! Eipä se kyllä mikään ihme ole - Hukka on supersuloinen poni ja luonteeltaankin aivan ihastuttava tapaus. Hukalla on melko vahva luotto omaa charmiaan kohtaan, eikä se arastele käyttää hurmausvoimaansa jokaiseen mahdolliseen vastaantulijaan. Ponin tummat silmäripset ja tuuhea tukka pehmeän hörähdyksen kera ovat aivan omiaan sulattamaan karskimmankin hevosmiehen sydämen.

Hukka käyttäytyy karsinassa ylipäänsä hyvin. Poni nauttii harjailusta ja kaikesta saamastaan huomiosta, joten se toivottaa jokaisen vieraan riemulla tervetulleeksi karsinaansa. Harjat kannattaa ehkä pitää turvassa jos ei halua noukkia niitä ympäri tallin käytävää, mutta muutoin Hukasta ei juuri huonoa sanaa keksi. Varustamisen ori on yhdistänyt niin voimakkaasti kaikkeen kivaa puuhailuun että silloin poni kannattaa ainakin vielä toistaiseksi sitoa kiinni. Myös selkäännousun aikana on hyvä pyytää joku pitämään ori aloillaan, vaikka onneksi pienen orin selkään ponnistaa melko helposti pienestä hyörinästä huolimatta.

Taluttaessa käsittelijän on kyllä oltava ehdottomasti tarkkana etenkin jos lähettyvillä saattaa olla tammoja tai Hukan ikähaarukassa olevia oreja. Jos toinen ori on yhtään uhmakas, ei Hukan tapoihin kuulu tilanteen rauhoittaminen tai ohittaminen kiltisti - poni pistää ihan varmasti tuulemaan ja aivan samalla mitalla kuin toinenkin. Tammat täytyy tietysti koittaa hurmata parhaansa mukaan ja tästä ominaisuudesta oli nuorempana ihan rutosti haittaa kisapaikoilla. Onneksi vanhemmiten ori on saatu ruotuun ja nykyään se keskittyy kisapaikoilla paljon enemmän työhönsä kuin vieraisiin hevosiin. Kotioloissa orin saa hallintaan tiukalla komennuksella ja muistutuksella siitä että kuka taluttaa ja ketä, mutta välimatkaa täytyy muihin hevosiin silti pitää.

Alkujaan Hukka hankittiin meille puhtaasti kouluratsun uraa toimittamaan, mutta emän kisaura valjakossa innosti kokeilemaan pistää Hukka kärryjenkin eteen. Alkuunsa tarkoituksena oli ihan vain kärrytellä menemään kotioloissa, mutta voi jehna kun Hukasta löytyikin ihan älyttömästi potkua valjakkoajoonkin! Ei paljon auttanut muuta kuin ryhtyä valmentautumaan ihan tosissaan, eikä kyllä ole jouduttu sitä hetkeäkään katumaan - Hukasta kuoriutui ihan uskomaton valjakkoponi. Kärryjen edessä ori on varma ja tarkka, se suorittaa ketterästi kaikki tarkkuutta vaativat osuudet ja malttaa pitää päänsä kylmänä niin koulu- kuin maraton osuuksilla. Potkua riittää hienosti pitkille matkoille ja raskaampaankin maastoon, eikä Hukkaa pelota erikoisemmatkaan esteviritelmät. Uuttera ja rohkea valjakkoponi, josta saa olla aina ja pelkästään hurjan ylpeä!

Melko pienikokoisena ponina Hukan askel ei ole mikään kaikkein miellyttävin istua mutta ulkopuolisen silmään ravi ja laukka ovat molemmat oikein koreita askellajeja. Hukka saakin paljon kiitosta irtonaisista ja komeista liikkeistään, sekä ryhdikkäästä ja reippaasta olemuksestaan. Melko paljon ori vaatii ratsastajaltaan tukea etenkin sille hankalampien liikkeiden suorittamiseen. Toistojen kautta Hukka sisäistää nopeasti uudet liikkeet ja se jaksaa hioa samojakin liikkeitä yhä uudestaan ja uudestaan. Reippaana ratsuna Hukka on kova kipittämään eteen, joten ratsastajan täytyy pitää huolta vauhdinsäätelystä ja siitä ettei suoritus näytä turhan hutiloidulta.

i. Kortteen Hukka
SPH, 142cm, rn
ii. Hekuma
SH, 142cm, prn
iii. Uskalias Uuno
iie. Ahon Kaunokki
ie. Puhveli
SPH, 139cm, trn
iei. Kaiun Pormestari
iee. Taskukokoinen
e. Koivumäen Titityy
SPH, 136cm, m
ei. Koivumäen Tartaani
SPH, 146cm, m
eii. Timo
eie. Kultava
ee. Koivumäen Uni
SPH, 141cm, rt
eei. Nukkumatti
eee. Riemun Ralla

ISÄ ♡ Kortteen Hukka on 142 cm korkea ruunikko piekkariori, joka asuu Kortteenmäen Ratsutilalla. Hukka on omistajansa ensimmäinen kasvattama hevonen, joten se on koko ikänsä saanut nauttia tietynlaisesta erityisasemasta (johon on kuulunut muutama ylimääräinen porkkanapala silloin tällöin). Hukka kilpaili kouluratsastuksessa Helppo B-tasolla hyvällä menestyksellä monia luokkavoittoja ja mestaruuksia keräten. Muutama kuukausi sitten kisaeläkkeelle siirtynyt ori viettää päivänsä harrasteratsuna (ja omistajansa lellikkiponina). Luonteeltaan ystävällinen ja reipas Hukka on saanut yhteensä kolme jälkeläistä, mutta sitä kaavaillaan käytettävän vielä muutamalle tammalle ennen eläkkeelle siirtymistään.

II ♡ Hekuma on aina syntymästään saakka venyttänyt omistajansa hermoja erilaisin metkuin ja kepposin. Nuorena punarautias pienhevosori oli todella vallaton persoona, jonka kanssa sai ihan todella miettiä tekemisiään. Iän ja koulutuksen myötä Hekuma toki "aikuistui" myös käytökseltään, mutta kyllä se vieläkin rakastaa pelleillä omistajansa kustannuksella. Hekuma kilpaili nuorempana etenkin kouluratsuna, mutta joitain satunnaisia startteja myös rataesteillä. Kisamenestys oli kohtalaista ja Hekuma oikein hienosti toimiva ratsu. Orilla on yksitoista jälkeläistä, jotka lähes kaikki ovat siirtyneet kisakentille.

IE ♡ Puhveli oli pienikokoinen tummanruunikko tamma, joka asui samalla omistajalla koko ikänsä. Tamma siirryttyä jalostuskäyttöön se varsoi yhteensä viisi kertaa. Varsoista vain yksi, Kortteen Hukka, on ori. Puhveli kilpaili nuorena sekä koulu- että esteratsastuksessa lyhyen uran, mutta koska sille ei pienen kokonsa vuoksi ollut helppoa löytää uutta ratsastajaa alkuperäisen kasvettua liian isoksi, jämähti tamman kisaura siihen. Todella hyväluonteinen ja fiksu hevonen, joka on sittemmin ollut ahkerassa harrastuskäytössä.

EMÄ ♡ Koivumäen Titityy on vain 136 cm korkea musta tamma jolta Hukanpoika on suurimmilta osin ulkomuotonsakin perinyt. Titityy on luonteeltaan todella rauhallinen ja ystävällinen tamma, jota omistajakin kuvailee sanoilla "pomminvarma" ja "luottoratsu". Tamma on kilpaillut koulussa Helppo B-tasolla ja valjakossa noviisi-luokissa, mutta se siirtyi eläkkeelle jo muutamia vuosia sitten. Kisamenestys etenkin valjakossa vakuutti piekkaripiirit, joten tammalle on kertynyt useampiakin jälkeläisiä, joista todennäköisesti viimeiseksi Hukanpoika jää. Tällä hetkellä tamma asuu yhä omistajansa luona ja viettää rauhallisia eläkepäiviä.

EI ♡ Koivumäen Tartaani polveutuu kasvattajansa ensimmäiseen omistamaan suomenhevoseen nimeltä Timo. Isänsä tavoin Tartaani oli loistava kouluratsu ja pienhevosmitoistaan huolimatta se pärjäsi loistavasti vaativilla kisakentillä niin koulussa kuin rataesteilläkin. Luonteeltaan Tartaani oli reipas ja rauhallinen, sen kanssa tuli loistavasti toimeen hiukan vähemmänkin hevosten kanssa ollut henkilö. Kisaurallaan Tartaani onnistui lopulta niin loistavasti, että se oli melko suosittu jalostushevonen aikanaan. Kasvattaja jätti itselleen peräti kolme orin jälkeläistä taatakseen linjojen säilymisen vielä pitkään.

EE ♡ Koivumäen Uni, pieni ja pippurinen raudikko tamma on ajanut varsaikäisestä lähtien käsittelijänsä hermoromahduksen partaalle. Uni on äärimmäisen topakka ja itsevarma tamma, joka ei takuulla tee yhtään mitään ilmaiseksi. Unin kanssa kilpailtiin nuorena hiukan valjakossa ja koulussa, mutta pahansisuiselle tammalle oli haastavaa löytää etenkin sopivan kokoista ja osaavaa ratsastajaa, joten kisaura jäi hiukan lyhyeen. Näytteykehässä Uni pärjäsi kauniina hevosen oikein loistavasti, muttei hurmannut luonteellaan tuomareitakaan. Vanhemmiten tamma varsoi kahdesti, orivalinnat tehtiin todella tarkoin ja jälkeläisistä onkin tullut hyväluonteisia yksilöitä.

Jälkeläiset

Hukka on käytettävissä jalostukseen tuontisukuisille suomenhevostammoille. Ori periyttää mahdollisesti pientä kokoaan sekä potentiaalia niin kouluun kuin valjakkoon.

 

26.11.2017 tamma Vuornan Hukansydän : SV-I, KTK-III & KRJ-II
1.3.2018 tamma Runon Inkanelli : KTK-III
16.11.2018 tamma Peuranpihka : KTK-III

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

13.8.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Fagerholmin tilalta meille muutti tänään aivan uskomattoman kiva otus; piekkariori Hukanpoika eli Hukka. Ihanan valloittava musta herrasmies on meidän ensimmäinen alle 140 cm menevä piekkari ja rakastuin oriin heti ihan täysillä. Se on niin suloinen pieni taskuunmenevä möllykkä ettei mitään rajaa! Pajukin vaikutti aika ihastuneelta nähdessään orin tepastelevan ulos trailerista ja luulen, että tällä kertaa hänellekin on aivan okei että "tuhlaan rahojani miniversioon". Täytyy kaiketi odottaa hetki ennen kuin uskallan kertoa mitä kaikkea minulla on suunnitteilla Vuornalle ja sen "miniversioille". Hukan muuttopäivä sujui kaikenkaikkiaan hyvin rauhallisesti ja poni käyttäytyi lähes moitteetta; edes meidän muut nuoret orit eivät saaneet Hukkaa sortumaan huonon käytöksen puolelle. Karsinassaan Hukka vaikutti viihtyvän oikein loistavasti ja heinäkin maistui, joten varmasti voidaan Pajun kanssa jättää ori hyvillä mielin totuttelemaan uuteen kotiinsa. Sormet kyllä jo syyhyävät päästä orin kanssa treenaamaan ja valmentautumaan, meillä on muiden hevosten kanssa nyt ollutkin aika hiljaista kun isolla osalla on kisaura jo päättynyt. Hukan muutto tuli siis juuri sopivaan aikaan ja siihen riittää loistavasti aikaa panostaa vaikka millä mitalla!

8.9.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Hukka on kotiutunut meille aivan erinomaisesti! Ollaan treenailtu kaikessa rauhassa koulua ja hiukan jo valjakkoakin, mutta otetaan tietysti ihan hissukseen näin alussa. Hukka on tosi innostunut valjakosta, joten elätellään kyllä melkoisesti toiveita että voitaisiin päästä emätamman tavoin kisakentille siinäkin lajissa! Hukka on tosi miellyttävä ajettava ja vaikka ollaankin pitäydytty vielä ihan yksinkertaisissa jutuissa, vaikuttaa se myös äärettömän tarkalta ja nopealta reagoimaan. Ratsunakin ori toimii tietenkin todella loistavasti, mutta hiukan ponimaisen askeleensa vuoksi etenkin ravissa on aina alkuunsa hiukan haastava istua. Pajun vatsa tuntuu menevän sekaisin jo pelkästään orin menoa katsellessa, eikä häntä saa istutettua Hukan selkään edes lahjomalla. Tänään meillä kävi eläinlääkäri katsomassa yhtä tiineetä tammaa ja siinä sivussa hän teki pienet perustarkastukset nuoremmille hevosille. Hukkakin pääsi syynäykseen ja sai aivan erinomaiset arvioinnit lääkäriltä; kuulemma täysin terve ja terhakka nuori ori joka liikkuu vaivatta eikä paikkoja tunnu kolottavan. Nassukin oli kunnossa, joten Hukan suhteen eläinlääkärikäynti meni hienosti!

16.9.2016 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Tänään oli valjakkoon valmennusvuorossa Hukka, jonka suoritusta olin kyllä innolla odottanutkin. Tänään olin itse valmentajan roolissa, mutta kärryissä istuva Minttu on Hukan kanssa todella paljon treenannut, joten hyvissä käsissä poni ehdottomasti oli. Alkutunnista Hukka eteni tosi reippaasti, se ei meinannut oikein ottaa kuuleviin korviinsakaan Mintun pidätteitä, vaan paahtoi vaan menemään pitkin uraa. Tuntui omistuiselta, että ori oli niin uppiniskaisella tuulella, mutta lämppäyksen aikana se hiukan jo rauhoittui ja tultiin siihen tulokseen, että orilla vaan oli takanaan turhan pitkä rupeama pelkkää koulutreeniä, ettei se meinannut innoltaan kyetä keskittymään. Aloiteltiin treenaamalla ravivoltteja ja Hukka alkoi vertyä työnteolle ihan tosissaan; se liikkui rauhallisesti mutta eteenpäinpyrkivästi ja kaikki näytti oikein hienolta. Sisällytettiin treeniin myös temmonvaihtelut ja nekin menivät hienosti! Kun lähdettiin treenaamaan peruutuksia, muuttui Hukan mood hiukan ja tekemiseen tuli ryppyjä. Ohjastaja ei millään meinannut saada Hukkaa astumaan askeltakaan taaksepäin, jouduttiin oikein kunnolla vääntämään ja kääntämään ennenkuin Hukka suostui yhteistyöhön. Päätäni puistellen ihmettelin mikä kumma oria vaivasi, mutta selkeästi se oli päättänyt että tänään ei ilman tappelua peruutella. Lisättiin harjoitukseen myös ravivoltit, joiden jälkeen pysähdys ja peruutus - tämä helpotti Hukan mielestä tehtävää hiukan ja peruuttelu taittui jo paremmin. Otettiin vielä loppuun kiemurauraa, joka suoritettiin aluksi käynnissä. Asetukset ja suoristukset menivät hyvin läpi, mutta ravissa homma oli hiukan haasteellisempi. Pienellä ohjauksella kaksikko sai tämänkin tehtävän vietyä kuitenkin kunnialla loppuun ja vaikka Hukka olikin tänään muutaman kerran osoittanut mieltään, sujui valmennus pääosin oikein hienosti!

9.11.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Oona (Liia)
Tänään ryhdyttiin alkulämpöjen jälkeen hommiin ratsukolle varsin tutuissa merkeissä. Ensin treenasimme siirtymisiä käynti - pysähdys - peruutus ja myöhemmin käynti vaihtui raviin. Harjoitus sujui ongelmitta ratsukolta ja pysähdys oli virheetön. Tämän harjoituksen jälkeen siirryttiin kokoamaan ja lisäämään ravissa ja treenattiin myös ympyröillä ja kiemuraurilla reippaita asetuksia. Tehtävä sujui tasaisesti ja varmasti, mutta ohjeistin Liia rohkeasti pyytämään Hukalta vielä reippaammin taivutusta. Tämä veikin liikkeet tavallaan aivan uuteen ulottuvuuteen ja selvästi jopa ratsukko huomasi kuinka positiivisesti ohjeistus oli vaikuttanut. Pistettiin ratsukkoon välillä hiukan vauhtia uusien lisäysten ja lyhyiden laukkatehtävien parissa. Varsinainen laukkaharjoitus liittyi kolmikaariseen kiemurauraan, jolla oli tarkoituksena tulla kaksi kaarta myötälaukkaa ja yksi vastalaukkaa. Suoritus oli helppoa ja hallittua, puutuin lähinnä ratsastajan apujen eleettömyyteen ja reittien säilymiseen. Treenattiin vielä siirtymiä suoraan käynnistä ja pysähdyksestä laukkaan. Pysähdyksestä nostettu laukka oli Hukalle alkuunsa ihan turhan riemukas juttu, ja ori meinasi jatkuvasti ampaista liikkeelle kuin tykinsuusta. Kehotin Liiaa napakampiin apuihin, jotka menivät läpi yllättävän helposti. Pitkän puurtamisemma jälkeen annoin kaksiolle vihdoin luvan siirtyä loppuverkoille samalla hiukan keskustellen päivien valmennuksesista.

3.8.2017 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Edellisestä valmnnuskerrastani Hukan kanssa olikin jo ehtinyt vierähtää melkoisesti aikaa, mutta vaihdoin pääsin itse poistumaan kärryistä kentän keskelle. Ohjaksiin istui Minttu, joka hänkin suhtautui tehtävään suurella mielenkiinnolla - Hukkaa hän ei ollut ohjastanut aikapäiviin, joten varmasti tuntui jännittävältä nähdä millainen ajettava orista on tullut. Hukka eteni yhtä reippaasti kärryjenkin edessä kuin ratsailta, ohjastaja joutui heti alkulämpöjenkin aikana hiukan hillitsemään orin kaahotusta, mutta pikkuhiljaa se asettui ja ryhtyi työskentelemään. Treenattiin aluksi pelkästään käynnissä siirtymisiä pysähdys - peruutus - käynti, joka sujui oikein nätisti. Muutettiin käynti raviin, eikä harjoitus edelleenkään tuottanut pienintäkään ongelmaa. Volttien ja ympyröiden jälkeen nostettiin nopeat laukat suuntaansa ja siirryttiin päivän varsinaisen harjoituksen eli ravikahdeksikon pariin. Hukalla oli tapana oikoa reiteissä mikäli ohjastaja ei ollut jatkuvasti tarkkana, joten tämä harjoitus tuli varmasti suureen tarpeeseen. Haettiin uralla sopiva vauhti, jonka jälkeen lähdettiin suorittamaan kahdeksikkoa. Vauhti pysyi hyvänä, toiselle puoliskolle siirryttäessä vaihdettiin käyntiin ja toiselle ympyrällä siirryttäessä reitti pysyi oikein hyvänä. Hukka ei päässyt oikomaan eikä kaahottamaan - hienoa! Toistettiin harjoitus muutamia kertoja, jonka jälkeen treenattiin vielä alkutunnista tekemiämme siitymisiä, joihin lisättiin askelten laskemisia mukaan - tämä olikin ohjastajalle varsin tarpellinen harjoitus! Tältä päivältä päätettiin alkaa lopettelemaan, seuraava valmennuskerta häämöttääkin jo ihan näköpiirissä kun naapuritilan Manta tulee meitä rääkkäämään. Ja mielellään Hukkaa kyllä esitteleekin ulkopuoliselle valmentajalle kun siitä kerran on tullut näin hieno valjakkomestarin alku!

VVJ:n alaisissa valjakkoajokisoissa 50 sijoitusta

12.10.2016 Metsovaara Vaativa - 02/50
21.10.2016 Metsovaara Vaativa - 02/50
25.10.2016 Metsovaara Vaativa - 03/50
30.10.2016 Metsovaara Vaativa - 02/50
20.11.2016 Metsovaara Vaativa - 03/29
13.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 03/30
13.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 05/30
14.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 01/30
17.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 05/30
05.12.2016 Mörkövaara Vaativa - 02/40
06.12.2016 Mörkövaara Vaativa - 01/40
07.12.2016 Mörkövaara Vaativa - 05/40
09.12.2016 Mörkövaara Vaativa - 05/40
11.02.2106 Vähäpelto Vaativa - 04/30
11.02.2106 Vähäpelto Vaativa - 04/30
27.12.2016 Vähäpelto Vaativa - 02/17
30.12.2016 Vähäpelto Vaativa - 04/17
30.12.2016 Vähäpelto Vaativa - 01/17
03.02.2017 Teilikorpi Vaativa - 01/30
03.03.2016 Iowa Vaativa - 04/30
15.02.2017 Metsovaara Vaativa - 06/40
15.02.2017 Wild Side Cobs Vaativa - 03/40
16.02.2017 Wild Side Cobs Vaativa - 06/40
18.02.2017 Breandan Vaativa - 03/12
24.02.2017 Breandan Vaativa - 01/12
03.11.2016 Ros Cirein Vaativa - 02/40
05.11.2016 Ros Cirein Vaativa - 06/40
05.11.2016 Ros Cirein Vaativa - 04/40
10.11.2016 Ros Cirein Vaativa - 02/40
25.10.2016 Breandan Vaativa - 03/40
19.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 02/30
20.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 01/30
23.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 03/30
26.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 05/30
28.11.2016 Vähäpelto Vaativa - 04/30
10.12.2016 Mörkövaara Vaativa - 01/40
02.12.2016 Metsovaara Vaativa - 03/50
04.12.2016 Metsovaara Vaativa - 01/50
06.12.2016 Metsovaara Vaativa - 05/50
19.02.2106 Vähäpelto Vaativa - 03/30
20.02.2106 Vähäpelto Vaativa - 01/30
05.03.2016 Iowa Vaativa - 05/30
06.03.2016 Iowa Vaativa - 04/30
06.03.2016 Iowa Vaativa - 03/30
08.03.2016 Iowa Vaativa - 04/30
19.02.2017 Metsovaara Vaativa - 05/40
20.02.2017 Metsovaara Vaativa - 05/40
12.02.2017 Swildie Vaativa - 04/50
25.02.2017 Breandan Vaativa - 02/12
26.02.2017 Breandan Vaativa - 01/12

KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa 41 sijoitusta

03.02.2017 Romilly Helppo B - 03/71
05.02.2017 Romilly Helppo B - 07/71
01.03.2017 Pirunkorpi Helppo B - 03/40
06.03.2017 Pirunkorpi Helppo B - 05/40
15.03.2017 Fiktio Helppo B - =red>01/40
12.02.2017 Fiktio Helppo B - 02/40
12.03.2017 Eelinnemi Helppo B - 01/100
12.04.2017 Hengenvaara Helppo B - 05/40
13.04.2017 Hengenvaara Helppo B - 05/40
15.06.2017 Koistila Helppo B - 06/40
17.06.2017 Koistila Helppo B - 06/40
12.07.2017 Wild Side Cobs Helppo B - 03/30
14.07.2017 Wild Side Cobs Helppo B - 03/30
02.09.2017 Koistila Helppo B - 03/30
09.09.2017 Koistila Helppo B - 05/30
11.09.2017 Koistila Helppo B - 03/30
21.08.2017 Maana Helppo B - 01/30
22.08.2017 Maana Helppo B - 03/30
23.08.2017 Maana Helppo B - 02/30
24.08.2017 Maana Helppo B - 02/30
06.12.2017 Jukola Helppo C - 02/45
07.02.2017 Romilly Helppo B - 04/71
03.03.2017 Daelwyn Helppo B - 06/40
15.03.2017 Pirunkorpi Helppo B - 01/40
16.03.2017 Pirunkorpi Helppo B - 03/40
18.02.2017 Fiktio Helppo B - 04/40
13.03.2017 Eelinniemi Helppo B - 04/100
11.04.2017 Fiktio Helppo B - 06/40
18.04.2017 Hengenvaara Helppo B - 04/40
20.04.2017 Hengenvaara Helppo B - 01/40
17.06.2017 Koistila Helppo B - 04/40
19.06.2017 Koistila Helppo B - 05/40
11.06.2017 Fiktio Helppo B - 06/40
03.05.2017 Kärmenniemi Helppo B - 06/69
11.09.2017 Koistila Helppo B - 02/30
27.09.2017 Koistila Helppo B - 02/30
30.09.2017 Koistila Helppo B - 04/30
27.08.2017 Maana Helppo B - 03/30
29.08.2017 Maana Helppo B - 02/30
11.09.2017 Vuorna Helppo B - 02/30
12.09.2017 Vuorna Helppo B - 01/30

Cupit ja muut sijoitukset

31.10.2016 VSR-Cup Valjakkoajo Hortensia Noviisi yhdistetty - 02/13
31.3.2018 VSR-Cup Kouluratsastus Susiraja Helppo B - 1/102
31.8.2018 VVJ Keilakunkku Lorun Suomenratsut Noviisi - 4/89

Suomenhevosvarsojen laatuarvostelutilaisuus 9/2016

Syyskuussa 2016 palkittu Suomenhevosvarsojen laatuarvostelussa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 69,5p, SV-I

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.12.2017

Hukkaponi kantakirjattiin Suomenhevosten tilaisuudessa
joulukuun 20.päivä 2017 kolmannella palkinnolla pistein 68p. KTK-III

Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.11.2018

20.11.2018 Hukka kävi Suomenhevosten laatuarvostelussa
jossa se palkittiin ensimmäisellä palkinnolla yhteensä 92 pisteellä, SLA-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.4.2019

Hukka on palkittu Kouluratsujen laatuarvostelussa
huhtikuussa 2019 ensimmäisellä palkinnolla ja pistein 104p., KRJ-I

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelutilaisuus 30.12.2019
Palkittiin joulukuun tilaisuudessa toisella
palkinnolla pistein 7 + 41 + 16 + 20 + 15 = 99p. VVJ-II

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015