Kottarainen

♡ KTK-II, SLA-I, KRJ-I & ERJ-I

6.5.2017 - 27.2.2020

Virallinen nimi: Kottarainen, "Kottis" Syntynyt: 6.5.2017 (8v. 6.6.2018)
Rek.nro: VH18-018-0197 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, ori
Säkäkorkeus: 141 cm Väritys: Hopeanruunikko
Maahantuoja: VRL-08368 Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Vaativa B & 100 cm Saavutukset: KTK-II, SLA-I, ERJ-I, KRJ-I

Jos pitäisi jollekin kuvailla omaa unelmahevostaan niin läiskäisisin siinä tilanteessa kyselijälle Kottaraisen kuvan käteen. Ori on paksujen jouhiensa ja tanakan runkonsa kanssa just eikä melkein sellainen hevonen mistä haaveilin jo pienenä ponityttönä. Kottarainen muutti meille Kaarnan Suomenhevosista ja on siinä mielessä melko erikoinen yksilö meidän talliin, että edellisen omistajan kanssa ori oli jo kisannut kaikki vaadittavat kisasijoitukset ja haalinut kasaan jopa kantakirjakelpoisuuden. Siinäpä sitä sitten seistiin keskellä Vuornan pihaa maailman täydellisin suomenhevonen vierellä ja koitettiin päästä yli siitä ajatuksesta että "meidän talli on ihan rämä tällaiselle kultakimpaleelle". Tai että "en mä osaa tätä kuitenkaan käsitellä, liian hieno". Kun angstin yli oli päästy ja Kottikselle annettu mahdollisuus kotiutua, tajusin aika nopeasti että Kottis on ihan tavallinen suomijannu joka syö heinää ja tarpoo mudassa niinkuin muutkin!

Vaikka Kottis onkin melko helppo käsiteltävä niin välillä tuntuu, että sen perusluonteen tosiaankin määrittää kuinka pitkän matkan päässä seuraava tamma lymyää. Kun ori on rauhallinen oma itsensä sen kanssa sujuvat hommat oikein kivasti ja mukavasti, mutta heti ensimmäisen tamman vilahtaessa kulman takaa muuttuu orista koriseva pörhistelijä. Ruunaus on käynyt lyhyen ajan sisään mielessä sen sata kertaa, mutta tiedettävästi siinä jäätäisiin lopulta vain tappiolle näin upean hevosen kanssa.

Varustaminen ja hoitotoimenpiteet sujuvat Kottiksen kanssa oikein jouheasti ja jos eivät suju, niin rääpäle vaan narulla kiinni käytävälle niin jo alkaa sujua! Kiinnisitomisella on Kottikseen jokin maaginen vaikutus; sillä silmänräpäyksellä kun riimunnaru sitaistaan vaikka läpimätään oksankarahkaan, jähmettyy Kottis aloilleen täysin liikkumattomaksi. En tiedä mitä raukkaparka kiinnisitomisesta oikein kuvittelee, muttei kyllä tee mieli sitä käsitystä korjatakaan. Kengittäjä ja eläinlääkärikin saavat orin kanssa toimittaa omat hommansa melko rauhallisin mielin. Varmoilla ja rauhallisilla otteilla pääsee Kottiksen kanssa pitkälle ja sen kanssa tulevat toimeen hiukan vähemmänkin hevosten kanssa puuhailleet käsittelijät.

Koulukentällä liihottava Kottis on hurjan upea näky korean askeleensa ja liehuvan tukkansa kera. Orilla ei voi etenkään kilapiluaikoina pitää montaa vapaapäivää, sillä energiaa tuppaa aina melkoisesti kasaantua. Kottis on mukavan kevyt ja pehmeä ratsastettava, eikä sitä yleensä tarvitse useampaa kertaa liikkeelle pyytää. Väistöt sujuvat kuin tanssi ja erityisesti käynnissä sekä ravissa ori toimii moitteetta. Laukkatyöskentelyssä ratsastajalta vaaditaan jo hiukan enemmän tarkkaavaisuutta, sillä Kottiksella on tapana päästellä menemään ilman sen suurempaa ajatusta. Kun avut menevät hyvin läpi, toimii ori hienosti myös laukassa.

Isänsä tavoin Kottiksesta kuoriutui hieno hyppääjä jo nuorella iällä. Pienori hyppää jopa metrin ratoja siististi ja kevyesti, eikä se hevillä kiellä kunhan ratsastajan ja ratsun yhteistyö sujuu. Rataesteillä orin vahvuuksia ovat reippaan etenemisen lisäksi ketteryys ja taipuisuus, vahva ponnistus ja tietysti myös riemukas suhtautuminen hyppäämiseen! Estetreeneissä Kottista ei koskaan tarvitse kahta kertaa käskeä, vaan se tarttuu ilolla työhön. Ratsastajan harteille jää tyylipisteistä ja tarkkuudesta huolehtiminen; Kottis kuuntelee kyllä jämäkkää ratsastajaa ja osaa hommansa kunhan siltä vain tohtii kaahotuksesta huolimatta pyytää.

i. Merikotka
Suomenhevonen, 154 cm, prt
ii. Majakka
Suomenhevonen, 157 cm, prt
iii. Merimaili
iie. Untuvainen
ie. Viipuri
Suomenhevonen, 149 cm, vrn
iei. Kavaljeeri
iee. Vilna
e. Hennin Omenarakas
Suomenpienhevonen, 140 cm, hprn
ei. Trapetsiini
Suomenhevonen, 142 cm, rt
eii. Kuiron Tyranni
eie. Hymähdys
ee. Appelsiini-Kerttu
Suomenpienhevonen, 148 cm, hprn
eei. Onnelan Koi
eee. Nekta-Riina

ISÄ ♡ Merikotka on hevoskokoinen punarautias suomenhevonen, jonka hyppääjänlahjat huomattiin jo hyvin nuorella iällä; orilla oli taipumus hypätä vaikka minkälaisista aidoista yli, joten omistaja joutui tekemään hevoselleen melkoiset rakennelmat tarhan ympärille. Luonteeltaan vilkas ja valpas nuori ratsu oppi nopeasti ja rataesteiden lisäksi sillä kisattiin runsaasti myös kouluratsastuksessa. Hyppääjänä vahva ja rohkea Merri keräsi hiukan enemmän menestystä, mutta koulukin sujui aina Helppo A -tasolle saakka. Kisauransa jälkeen ori siirtyi jalostuskäyttöön ja se onkin periyttänyt jälkeläisilleen rohkeaa luonnettaan ja potentiaalia erityisesti esteratsastukseen. Jälkeläisiä Merrille syntyi yhteensä kymmenen kappaletta, mutta se on yhä hiljaisessa käytössä muutamille tammoille.

II ♡ Majakka oli iskokoinen rautias hevosori, jonka käsittelijältä vaadittiin roimasti niin päättäväisyyttä kuin hevosmiestaitojakin. Jakki ei ollut se tallin helpoin hevonen käsiteltävänä, mutta kisaratsuna ori oli vailla vertaa. Oikeanlaisen ratsastajan kanssa Jakki pärjäsi loistavasti niin koulussa kuin esteillä - starttasipa ori muutaman kerran myös kenttäkisoissakin. Ratsuna vahva ja reipas hevonen, joka tarvitsi itselleen ehdottomasti osaavan kuskin. Muutamia kertoja myös näyttelykehässä tuomareita ihastuttanut Jakki herätti tammanomistajien huomion helposti ja se olikin aikanaan hyvin suosittu jalostusori, jolla onkin perätin kolmekymmentä jälkeläistä. Jakki menehtyi vanhuudenvaivoihin ollessaan 28-vuotias.
IE ♡ Viipurin sukujuuret rantautuvat parissa polvessa Ruotsiin, mutta tamma itse muutti Suomeen ollessaan vasta kolmevuotias. Kaunis vaaleanruunikko on juuri ja juuri hevosmittoihin kavunnut lähinnä näyttelykehiä kierrellyt ratsu, jonka tamman omistaja hankki rikastuttamaan omaa hevosjalostustaan. Viipuri on luonteeltaan rauhallinen ja herttainen tamma, juuri sopiva opetusratsu pienemmillekin harrastajille. Ratsuna miellyttävä ja kaunisliikkeinen, mutta kisakentille Viipurin kanssa ei silti koskaan lähdetty. Tamma varsoi yhteensä viisi kertaa, jonka jälkeen se siirtyi täyspäiväiselle eläkkeelle.

EMÄ ♡ Hennin Omenarakas on hurjan suloinen ja sympaattinen hopeanruunikko pikkutamma, jolta Kottarainen on suurilta osin ulkonäkönsäkin perinyt. Omppu on osaava ja taitava ratsu etenkin koulussa, mutta sillä on kisattu myös valjakkoajoa. Herkkänä ja reippaana ajettavana Omppu oli haka erityisesti tarkkuutta vaativilla radoilla ja sen kanssa pystyivät aloittelevatkin kuskit helposti harjoittelemaan. Ratsastettaessa erityisesti Ompun lyhyt askellus ja pomppuisa ravi toivat omaa haastettaan mukaan matkaan, mutta ulkopuolisen silmään tamman liikkeet olivat oikein nättejä. Helpolla kouluradoilla Omppu keräsi aina hyvää menestystä ja kisauransa jälkeen varsat menivät kaupaksi. Neljästä jälkeläisestä vain yksi ei lähtenyt kisakäyttöön. Tamma viettää jo eläkepäiviään omistajansa lasten luottoratsuna ja lemmikkinä.

EI ♡ Trapetsiini oli puhtaasti pelkästään valjakkoa kisannut rautias pienhevosori, joka keräsi osan menestyksestään myös näyttelykehässä. Luonteeltaan Pera oli rauhallinen ja kiltti, sen kanssa tuli loistavasti toimeen kuka tahansa. Ajettaessa tarkka, kärsivällinen ja innokas ori, joka selästäkin käsin toimi oikein hyvin, mutta valjakkoa kohtaan sillä tuntui aina olleen erityistä paloa. Peraa käytettiin jalostukseen vain viidelle tammalle ennen orin eläkkeelle siirtymistä. Jalkavaivojen vuoksi ori lopulta lopetettiin 24-vuotiaana.
EE ♡ Appelsiini-Kerttu ei sukunsa puolesta juuri säväytä suomenhevoskasvattajaa, mutta harvinaisen kauniin rakenteensa ja hyvän ratsastettavuutensa ansiosta kyllä. Näyttelykehässä Kerttu peittosi jo nuorena kaikki muut ja säväytti tuomarit vielä lempeällä luonteellaankin. Omistajalleen suurena ylpeydenaiheena tamma koulutusvaiheen jälkeen osoittautui vielä loistavasti kouluratsuksikin, joten siitä tuli hyvin arvokas lisä tallinsa hevoskantaa. Kerttu varsoi elämänsä aikana kolme kertaa ja varsoista tuli kaikista loistavia kisaratsuja.

Jälkeläisinfo

Kottarainen on käytettävissä jalostukseen tuontisukuisille suomenhevostammoille. Ori periyttää mahdollisesti pientä kokoaan sekä ratsastettavuutta niin kouluun kuin esteille.

 

16.9.2017 o. Kaarnan Kuukiuru
7.5.2018 t. Vuornan Lohtulaulu KTK-II
15.7.2019 t. Tillin Serafiina

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

20.1.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Kottaraisen myynti-ilmoituksen nähtyäni en juuri tyytynyt jarruttelemaan saati pohdiskelemaan - puhelinlangat alkoivat laulaa lähes salamana ja niin kisakentilläkin useaan otteeseen ihailemani ori varattiin meidän nimiin! En ollut pysyä nahoissani ja Kaarnan Suomenhevosiin ajaessamme automatka tuntui tietysti piinaavan pitkältä - jopa siitäkin seikasta huolimatta että Paju päästeli ajoittain menemään hienoista ylinopeutta. Saavuttuamme perille täysissä mielen ja ruumiin voimissa, oli meitä talliporukka jo vastassa. Meidät talutettiin suorinta reittiä oikean karsinan luokse ja sydänhän siinä suli! Pikkuruisen hopeanruunikon poniorin pää pilkisti oitis karsinan yli. Kottarainen oli ihan hurjan suloinen ja komea silmäripisineen sekä pörröisine jouhineen. Kottarainen on siinäkin mielessä meille ihan täydellinen ostos, että orin kanssa ei tarvitse enää kisauspuolesta stressata, vaan sen kanssa päästään keskittymään jalostuskeen ja kaikkiin mahdollisiin tuleviin kissanristiäisiin mitä keksitään. Koeratsastus sujui sekin kerrassan loistavasti ja olin niin iloinen että Paju loi huolestuneita katseita minuun tämän tuosta. No kai sitä nyt saa iloita jos löytää itselleen täydellisen hevoskaverin!

8.3.2018 - Estevalmennus, valmentajana Maisa (Liia)
Kottis liikkui pirteästi ja halukkaasti eteen ja Liia selässä ei juuri muuta joutunut tekemään kuin oleilemaan ja hiukan ohjaamaan, joten pistin ratsukon heti alkutunnista saakka keskittymään erilaisiin taivutuksiin ja yksinkertaisiin koululiikkeisiin. Alkuverkkojen jälkeen siirryttiin treenaamaan puomeilla ja kavaleteilla. Kottis kuunteli hienosti apuja ja teki kaiken mitä siltä pyydettiinkin ilman oikuttelua. Ensimmäistä rataa kootessani ori selvästi terästäytyi ja puhkui intoa jo pelkästä ajatuksesta että kohta päästäisiin hyppäämään! Ratsukko selvitti esteet todella keveysti, joskin Liialla oli selkeästi työn ja tuskan takana pitää ori kurissa. Selkeästi tapakoulutusta vaadittaisiin, mutta ehkä ylimääräinen into karisee sitten iän ja kokemuksenkin myötä. Niin ainakin sopii toivoa! Ensimmäinen rata hypättiin maksimissaan 80 cm korkuisilla esteillä ja asettelin esteet suhteellisen yksinkertaisille reiteille, jotta vältyttäisiin suurimmilta katastrofeilta jos ratsun vauhti jäisinkin päälle. Radan alussa vauhtia oli niin paljon että hiukan jännitti, mutta keskivaiheilla tapahtui jotain ihmeellistä ja Kottis ryhtyi turhan vouhkaamisen sijaan kuuntelemaan ratsastajaansa. Loppurata sujui todella mallikkaasti ja käskin Liian ratsastaa putkeen vielä toistamiseen. Selvästi tässä hevosessa kyllä kaiken alla on ytyä ja tahtoa hypätä, kunhan Liia vain saa minut raahattua heitä kunnolla valmentamaan vielä jatkossakin!

22.3.2018 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Valmensin tänään koulussa meidän pientä söppänäherraa Kottista ja Meriä. Kaksikko oli saanut keskenään lämmitellä ja ratsukko näytti sopivan hyvin yhteen, vaikkei Meri Kottista ole ihan hirveästi vielä ehtinytkään aiemmin ratsastaa. Alussa otettiin väistöharjoituksia niin käynnissä kuin ravissakin; Kottis hoiti homman kotiin heti alusta lähtien ja Merikin näytti heti rentoutuvan. Ravityöskentelyssä tehtiin vielä kahdeksikkoa ja siirtymiä ravista pysähdykseen ja käynnin kautta laukkaan. Laukkaharjoituksia tehtiin aluksi vain suoralla, mutta myöhemmin siirryttiin pääty-ympyrälle, jolla treenattiin asetusta. Ravista suoraan pysähdykseen siirtyminen oli alkuunsa hyvinkin haasteellista kaksikolle, mutta muutamien toistojen jälkeen tehtävä alkoi sujua melko hyvin. Kottis olisi änkenyt käyntiaskeleita jokaiseen mahdolliseen väliin, mutta sinnikkäällä ratsastuksella ja selkeillä avuilla homma helpottui. Laukannostot sujuivat hienosti, samoin laukkatyöskentely pääty-ympyrällä. Aika ajoin Kottiksella on ollut ongelmia laukkatyöskentelyn suhteen etenkin juuri ympyrällä; Kottis meinaa aina pikkuhiljaa koventaa vauhtiaan, jolloin laukka muuttu lähinnä sekopäiseksi vauhkoamiseksi. Meri pysyi tarkkana ja vauhdinsäätely toimi hienosti! Kottis asettuu ja liikkuu kauniisti, kunhan ratasataja osaa sitä pyytää. Todella hyvä valmennuskerta, jonka jälkeen mielelläni vielä istuttaisin Merin orin selkään!

6.6.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
"No eikä kyllä varmasti oteta Kottista mukaan", Paju parahti taluttaessaan Nuppia karsinaan. Meidän oli tarkoitus lähteä maastolenkille uittamaan Nuppia ja alkuperäisen suunnitelman mukaan toisen piti polkea pyörällä vieressä. "No mutta kun kivempi on mennä kahdella hevosella", maanittelin Pajua ja hypistelin samalla Kottiksen otsatukkaa. Paju huokaisi ärtyneenä ja suostui pitkin hampain; "Se on sitten sun vastuulla jos jotain tapahtuu", mies vielä murahti ja ryhtyi harjaamaan kiukkuisin vedoin Nupin kiiltelevää karvaa. Tuulettelin mielessäni ja ryhdyin valmiselemaan myös Kottista tulevaa retkeä varten. Pistettiin oripojille satulat selkään - vaikka kumpikin niistä tulee hyvin muiden hevosten kanssa toimeen erityisesti ratsain, niin eipä sitä ikinä voi tietää vaikka ne keksisivätkin tehdä jotain typerää. Lenkille lähtiessämme Nuppi erityisesti liikkui silmät puoliummessa ja johtohevonen vaihtui Kottikseksi jo lenkin alussa. Kottis liikkui reippaasti ja Paju sai ravata meitä kiinni omalla löntystelijällään. Vaikka matkaan olikin lähdetty jo varhain aamulla, alkoi keli nopeasti kuumeta ja matkaa taitettiin hyvin rauhallisella vauhdilla. Rannalle päästyämme Nuppikin vierkistyi ja kauhoi vettä onnessaan. Kottis ei suhtautunut vesileikkeihin niin suurella innolla, mutta suostui kastamaan hiukan jalkojaan veteen. Vesi näytti niin houkuttelevalta, etten voinut vastustaa kiusausta käydä itsekin pienellä uinnilla - Kottis odotti sillä välin mielellään kuivalla maalla puuhun sidottuna, mutta Nuppi halusi myös tehdä pienen uimalenkin. Kottis katseli oria ärtyneesti tukkansa alta ja tuhahti. Paluumatka sujui yhtälailla rauhallisissa merkeissä ja Paju joutui myöntämään, että kyllä meidän tallista löytyy järkeviäkin hevosoreja, joiden kanssa ei turhaa tarvitse stressata!

20.9.2018 - Estevalmennus, valmentajana Maisa (Liia)
Kokosin kaikessa rauhassa esterataa tämän päivän valmennusta varten, kun hopeanruunikko ori Liia selässään lepatteli maneesiin. Orilla oli ihan tosissaan ilo irti ja tulta kavioissa, eikä se millään olisi malttanut pelkästään kävellä. Aloitettiin alkuverkat aika haipakkaan (ihan jo siitäkin syystä että minun kävi sääliksi selässä kamppailevaa ratsastajaa) ja Kottikseksi kutsuttu ori alkoi kaikkien meidän onneksi pikkuhiljaa rauhoittumaan. Alkuverkoilla tehtiin hiukan yksinkertaisia kouluharjoitteita, ne sujuivat ratsukolta kuin tanssi, joten pikkuhiljaa aloin pohdiskella että olisikohan tämä ylivilkas tättähäärä kuitenkin melkoisen lahjakas kisaratsu. Viimeisetkin epäilyksen haivenet karisivat pois, kun aloiteltiin estetreeniä. Kottiksella on uskomaton keskittymiskyky innostaan huolimatta, se osaa itsekin huolehtia ponnistuksesta ja lähestymisestä, se on suomenhevoseksi uskomattoman ketterä ja vieläpä rakastaa hypätä! Keskityttiin alkuunsa siihen, miten voitaisiin käännöksissä saada karsittua muutama sekunti suorituksesta pois, sarjoihin ja muuriin. Muuri oli Kottiksen mielestä hiukan jännä ja se teki alkuunsa hölmöjä loikkauksia esteen yli, mutta tottui lopulta ajatukseen ja lopetti pelleilyn. Sarjoilla on useiden ratsukoiden kanssa aina jotain ongelmaa, mutta tämän kaksikon kanssa kaikki sujui loistavasti ja kuin oppikirjan mukaan heti alusta saakka. Vauhtia sen sijaa kaksikko kaipasi ja pientä potkua takalistolle, joten tässä asiassa sentään pääsin neuvomaan ja pätemään. Ja kyllä Kottiksesta potentiaalia löytyy vauhdinkin suhteen, ori vaan ei rakenteeltaan ole niin sulava kuin esimerkiksi puoliveriset ja se vauhti täytyy ehkä hiukan onkia esiin. Seuraavalla valmennuskerralla varmasti paneudutaan tähän ajankäyttöön vielä paremmin!

1.10.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Ollaan haaveiltu Kottiksesta varsaa omaan talliin jo iät ja ajat ja vihdoin ultrattiin meidän stadi-tamma Putsku orista kantavaksi, jee! Kottiksen ensimmäinen jälkeläinen, Kaarnan Kuukiuru, syntyi jo edellisen omistajan luona. Kuukiuru on kerännyt hyvää menestystä koulussa ja esteillä, joten kelpo kisaratsu tuli siitäkin! Ensimmäinen meillä syntynyt Kottiksen jälkeläinen, Vuornan Lohtulaulu, on sekin yhtälailla kerännyt menestystä kisakentillä. Tamma on myös kantakirjattu toisella palkinnolla ja tottapuhuen odotetaan myös Putskun ja Kottiksen varsasta näyttelykehien tulevaa tähteä! Tämän varsan jälkeen Kottis saa keskittyä tuleviin laatuarvosteluihin ja mahdollisesti sitä käytetään vielä jalostukseen tammalle tai parille - ollaan Vuornassa jokatapauksessa melko maltillisia hevosten jälkeläismäärien suhteen, joten kolmekin jälkeläistä on kyllä hyvä saavutus. Lähestyvä talvi on pistänyt hevoset puskemaan itselleen melkoista talvivarustusta, mutta Kottis näyttää olevan tässä touhossa muista jäljessä. Orilla on yhä melko lyhyt karva ja neuvoistani huolimatta ori tuntuu yhtä lykkäävän karvojensa kasvatusta. Tällä menolla Kottis joutuu viettämään koko talven loimiin käärittynä. Koska kelit eivät ole vielä totaalisesti viilenneet, otin asiakseni tänään pestä kaikkein mutaisimmat yksilöt. Kottiskin joutui käsittelyyni ja syvästi kastumista inhoavana persoonana se yritti vaikeuttaa työtäni viimeiseen saakka. Kottis kuopi maata näreissän ja tömäytteli jalkojaan lattiaa vasten. Vesiämpärit olivat kaatua sen tuhat kertaa ja letkuakin tallottiin minkä kerettiin. Lopulta minun oli pakko hälyttää Paju pitämään oria kiinni, jotta saisin työni päätökseen ilman isompia välinemenetyksiä. Loppuillan Kottis seisoi suu mutrussa loimitettuna karsinassaan ja varmasti kiukuttelee vielä huomennakin.

KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa 48 sijoitusta

19.09.2017 KRJ Ribcage's Warmbloods, Vaativa B: 3/21
09.10.2017 KRJ Team J&K, Helppo B: 2/40
09.10.2017 KRJ Vuorna, Helppo B: 5/30
13.10.2017 KRJ Team J&K, Vaativa B: 6/36
14.10.2017 KRJ Team J&K, Helppo B: 5/40
14.10.2017 KRJ Vuorna, Helppo B: 3/30
15.10.2017 KRJ Vuorna, Helppo B: 5/30
15.10.2017 KRJ Team J&K, Vaativa B: 2/36
18.10.2017 KRJ Team J&K, Helppo A: 2/40
22.10.2017 KRJ Team J&K, Vaativa B: 5/40
25.10.2017 KRJ Teilikorpi, Vaativa B: 5/40
26.10.2017 KRJ Vuorna, Helppo A: 2/30
27.10.2017 KRJ Team J&K, Helppo A: 5/40
30.10.2017 KRJ Vuorna, Helppo A: 4/30
31.10.2017 KRJ-Cup Lokakuun KRJ-Cup, Vaativa B: 25/258
01.11.2017 KRJ Teilikorpi, Vaativa B: 6/40
01.11.2017 KRJ Vuorna, Vaativa B: 2/30
02.11.2017 KRJ Leijonalaakso, Vaativa B: 6/40
02.11.2017 KRJ Team J&K, Helppo A: 3/40
02.11.2017 KRJ Team J&K, Vaativa B: 3/40
03.11.2017 KRJ Team J&K, Vaativa B: 4/40
03.11.2017 KRJ Härdelli, Helppo B: 2/31
03.11.2017 KRJ Härdelli, Helppo B: 5/31
03.11.2017 KRJ Vuorna, Vaativa B: 3/30
04.11.2017 KRJ Härdelli, Helppo B: 2/31
04.11.2017 KRJ Mörkövaara, Vaativa B: 3/30
04.11.2017 KRJ Mörkövaara, Vaativa B: 4/30
05.11.2017 KRJ Härdelli, Helppo B: 5/31
05.11.2017 KRJ Härdelli, Helppo B: 5/31
05.11.2017 KRJ Vuorna, Vaativa B: 1/30
06.11.2017 KRJ Brunnby, Vaativa B: 3/30
06.11.2017 KRJ Härdelli, Helppo B: 4/31
07.11.2017 KRJ Härdelli, Helppo B: 2/31
07.11.2017 KRJ Mörkövaara, Vaativa B: 2/30
09.11.2017 KRJ Brunnby, Vaativa B: 5/30
09.11.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A: 1/40
09.11.2017 KRJ Teilikorpi, Vaativa B: 2/40
10.11.2017 KRJ Härdelli, Helppo B: 1/31
10.11.2017 KRJ Mörkövaara, Vaativa B: 1/30
12.11.2017 KRJ Team J&K, Helppo A: 4/40
12.11.2017 KRJ Team J&K, Vaativa B: 2/40
18.11.2017 KRJ Team J&K, Vaativa B: 2/40
26.11.2017 KRJ Brunnby, Vaativa B: 3/30
26.11.2017 KRJ Brunnby, Vaativa B: 3/30
27.11.2017 KRJ Vuorna, Helppo B: 2/30
28.11.2017 KRJ Brunnby, Vaativa B: 2/30
28.11.2017 KRJ Vuorna, Helppo B: 5/30
30.4.2018 KRJ-CUP Kaihovaara, Vaativa B: 9/224

ERJ:n alaisissa esteratsastuskisoissa 42 sijoitusta

24.09.2017 ERJ Maana, 90 cm: 5/50
27.09.2017 ERJ Moana part breds, 80 cm: 3/36
28.09.2017 ERJ Moana part breds, 80 cm: 3/36
28.09.2017 ERJ Moana part breds, 90 cm: 4/39
28.09.2017 ERJ Susiraja, 80 cm: 3/30
29.09.2017 ERJ Moana part breds, 80 cm: 5/36
29.09.2017 ERJ Susiraja, 80 cm: 3/30
29.09.2017 ERJ Maana, 100 cm: 3/50
30.09.2017 ERJ Susiraja, 80 cm: 2/30
01.10.2017 ERJ Susiraja, 80 cm: 3/30
01.10.2017 ERJ Vuorna, 90 cm: 5/30
01.10.2017 ERJ Vuorna, 90 cm: 3/30
03.10.2017 ERJ Vuorna, 90 cm: 3/30
03.10.2017 ERJ Susiraja, 80 cm: 3/30
03.10.2017 ERJ Roscoff, 90 cm: 4/30
04.10.2017 ERJ Susiraja, 80 cm: 3/30
04.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 1/30
05.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 4/30
05.10.2017 ERJ Brunnby, 100 cm: 3/30
05.10.2017 ERJ Susiraja, 80 cm: 2/30
05.10.2017 ERJ Roscoff, 90 cm: 2/30
05.10.2017 ERJ Roscoff, 90 cm: 1/30
06.10.2017 ERJ Roscoff, 90 cm: 1/30
06.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 2/30
07.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 2/30
07.10.2017 ERJ Vuorna, 90 cm: 4/30
07.10.2017 ERJ Roscoff, 90 cm: 1/30
08.10.2017 ERJ Turmeltaja, 100 cm: 2/30
09.10.2017 ERJ Turmeltaja, 100 cm: 3/30
09.10.2017 ERJ Vuorna, 90 cm: 4/30
09.10.2017 ERJ Vuorna, 90 cm: 5/30
10.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 3/30
11.10.2017 ERJ Turmeltaja, 100 cm: 3/30
12.10.2017 ERJ Turmeltaja, 100 cm: 4/30
12.10.2017 ERJ Turmeltaja, 100 cm: 2/30
12.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 2/30
13.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 3/30
14.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 5/30
16.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 2/30
17.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 1/30
19.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 2/30
20.10.2017 ERJ Mörkövaara, 100 cm: 4/30

Näyttelymenestys
16.2.2018 NJ Pirunkorpi Suomenhevosorit - 3/12, irtoSERT (pt. Lissu T.)

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.5.2018
Kantakirjattu toisella palkinnolla toukokuussa
2018 pistein 18 + 18 + 18 + 18 = 72p., KTK-II

Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.12.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelussa joulukuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 13 + 24 + 20 + 20 + 17 = 94p., SLA-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 31.12.2018
Kottarainen palkittiin Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa joulukuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 6,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 101,5p., ERJ-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.4.2019
Kottis palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa huhtikuussa 2019
ensimmäisellä palkinnolla pistein 8 + 42 + 20 + 20 + 15 = 105p. KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015