Etusivu Orit Tammat Toiminta

Copperhill's Ophelia

♡ KTK-III, NFL-I, YLA1 & KRJ-I

Muffin on palkittu vuoden 2016 toukokuussa NF-ponien laatuarvostelussa palkinnolla NFL-I(146p.)
Palkittiin vuoden 2016 elokuun Yleislaatuarvostelun tilaisuudessa YLA1 (99p.)
KRJ:n laatuarvostelussa Muffin palkittiin vuoden 2016 joulukuussa KRJ-I (103,5p.)
Kantakirjattu vuoden 2018 huhtikuussa kolmannelle palkinnolle KTK-III (66p.)

Virallinen nimi: Copperhill's Ophelia, "Muffin" Rekisterinumero: VH13-027-0016
Rotu, sukupuoli: Newforestinponi, tamma Painotus: Koulupainotteinen
Syntymäaika: 07.04.2012 (4v. 27.11.2012 / 8v. 27.10.2013) Koulutustaso: ko Helppo B, re 70 cm
Säkäkorkeus: 143 cm Väri: Ruunikonpäistärikkö
Omistaja: Liia VRL-11284 Roscoff Maahantuoja: Heini H. & Nerian

"Cupcakes are great (OK, they're amazing), but we're having a Muffin moment!"

Copperhill's Ophelia eli Muffin on äärettömän suloinen ponitamma, jonka laiskanpulskea ulkomuoto herätti heti kättelyssä huvitusta talliporukan keskuudessa. Sporttisten ratsuponien ja welshien rinnalla järkälemäinen tamma näyttää kiistatta hiukan eksyneeltä, mutta kaiken minkä Muffin ulkomuotonsa puolesta menettää, antaa se luonteensa puolesta takaisin! Muffin on äärettömän kiltti ja rauhallinen poni, joka seuraa hoitajaansa kuin koiranpentu. Tammaa ei järkytä tuuli eikä sade, vaan se on ehdottomasti vetisten nummien asukki. Muffin on möhkälemäinen poni, joka saa katsojansa poikkeuksetta suuren hämmennyksen valtaan esitellessään taitojaan kouluratsastuskentällä, eikä se persoonansakaan puolesta ketään surulliseksi tee. Mainio ja ystävällinen ponitamma, jonka kanssa puuhailusta voi todella nautiskella; kokoajan ei tarvitse olla varuillaan koska hampaat louskahtavat kiinni takapuoleen tai poni kauhistuu nurkissa ujeltavaa tuulta. Muffin pärjää hienosti muidenkin eläinten kanssa, eikä se laumassa komentele tai anna muiden komennella itseään liian kanssa, vaan tamma on enemmänkin sellainen hiljaista kunnioitusta muissa lajitovereissa herättävä persoona.

Käsiteltäessä rauhallinen ja hyväkäytöksinen Muffin ei vaadi hoitajaltaan sen kummempaa kuin että harjaa viuhuu ja mahdollisimman pitkään! Tamma nauttii harjailusta suunnattoman paljon ja usein sen näkeekin nuokkumassa karsinassaan ahkerien ponityttöjen harjattavana. Varustaminen ja taluttamistilanteetkin sujuvat vaivatta, kunhan muistaa pitää tammaa kuitenkin sen verran silmällä, ettei se ala haahuilemaan kohti meheviä ruohomättäitä. Vaikka Muffin onkin kuin itse kuuliaisuus, on ponilla kuitenkin päässään sen verran älliä että se kyllä huomaa kaikki otolliset hetken mahansa täyttämiseen herkuilla!

Jos jo ponin järkälemäisestä koosta ja suurehkosta mahasta ei voi asiaa päätellä, on Muffin aika toivoton tapaus rataesteillä. Matalat esteet tamma ylittää suht hyvin, mutta korkeampia esteitä ei rouvalla tohdi edes kokeilla. Muffinin on kaikinpuolin turvallisempaa pysytellä tukevasti maankamaralla, eikä ole epäilystäkään etteikö tamma olisi täsmälleen samaa mieltä.
Jos Muffin olisi rakenteeltaan hiukan kevyempi, se voisi pärjätä kouluradoilla huomattavasti vaikeammallakin tasolla. Luonteensa puolesta tamma on oikein loistopakkaus koulupuksuksi; se malttaa kuunnella tarkkaavaisesti ratsastajaa, tekee hommansa huolella ja varmasti, eikä koskaan turhaan hätäile. Välillä rouva saattaa toki lipsahtaa tahmeudenkin puolelle, mutta homma ei ole vielä tässä vaiheessakaan menetetty. Tarmokkaalla herättelyllä Muffinin saa kyllä taas polkemaan alleen ja homman toimimaan.

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Copperhill's Ophelix
Newofrstinponi, 142 cm, trt
ii. W. Alien Alert
Newforestinponi, 139 cm, mkm
iii. Moneyday
iie. Queen's Shadows
ie. Satin Squirrel
Newforestinponi, 137 cm, rt
iei. Foysters Ransom
iee. Strawberry
e. Easthor Josephine
Newforestinponi, 139 cm, rnpäist
ei. Easthor Jonathan
Newforestinponi, 146 cm, mpäist
eii. Beasty Boy
eie. Jazzmin
ee. Brooklime Fortune Teller
Newforestinponi, 136 cm, rn
eei. Timmy's Golden Nugget
eee. Rusthill Fortuna

Copperhill's Ophelix on tummanrautias 142 cm korkea newforestinponiori, jonka nähdessä ei jää epäselväksi keneltä Muffin on perinyt järkälemäisen ulkomuotonsa. Ophelix on reilusti koulukenttiä kiertänyt herrasmies, joka on pärjännyt varsin mukavalla menestyksellä helppo B -luokissa. Esteillä ori on aika haparoiva hyppääjä, eikä ponin ulkomuodonkaan puolesta meno edes voisi olla kovin sulavaa. Ophelix on luonteeltaan rauhallinen ja tasainen, erittäin luotettava ratsu, joka ei stressaa edes kisapaikoilla. Ophelixilla on yhteensä kolme jälkeläistä, jotka kaikki kilpailevat koulupainotteisesti. Tällä hetkellä ori viettää eläkepäiviä omistajansa luona Iso-Britanniassa ja toimii lähinnä perheen lasten ratsuna.

W. Alien Alert on pienikokoinen, 139 cm korkea, mustankimo newforestinponiori, joka näyttää aivan usvaisten nummien asukilta. Omistajansa luona jo pitkään eläkkettä viettäneellä orilla on yhteensä kuusi jälkeläistä, joista vain yksi, Copperhill's Ophelix, on ori. Alien kilpaili nuoruudessaan kouluratsastuksessa helppo C -tasolla keräämättä sen kummempaa menestystä. Kotioloissa orilla myös hiukan hypättiin matalia ratoja. Luonteeltaan Alien on rauhallinen ja ystävällinen, oikea halailtava nallekarhu!
Moneyday oli musta, 140 cm korkea ori, joka aikoinaan tuli tutuksi etenkin näyttelykehästä. Hyvätapainen ja kärsivällinen ori oli hyvä ratsu niin kouluun kuin esteillekin, mutta suurin osa sen yhteensä kahdestatoista jälkeläisistä on kilpaillut ainoastaan koulussa. Ori kuoli vanhuuden vaivoihin 27-vuotiaana omistajansa luona.
Ruunikonkimo tamma Queen's Shadows oli suloinen, vain 136 cm korkea tamma. Kasvattajansa ensimmäisenä varsana tamma oli koko elämänsä ajan silmäterän asemassa ja poniin panostettiin paljonkin. Koulukentillä Queen kilpaili helppo B -tasolla ihan näppärästi, mutta enemmänkin se sai huomiota näyttelykehässä. Tamma kuoli jo 16-vuotiaana vaikeaan varsomiseen. Tätä ennen se ehti saada vain yhden varsan.

Satin Squirrel oli pienikokoinen rautias ponitamma, jolla säkäkorkeutta oli vain 137 cm. Hyväluonteinen ja kärsivällinen ponitamma kilpaili nuorempana kouluratsastusluokissa, mutta siirtyi lopulta omistajansa lasten harrasteratsuksi. Kaunisrakenteinen Satin kantakirjattiin ja se sai yhteensä kolme varsaa. Tamma menehtyi vanhuuden vaivoihin omistajansa luona vietettyään runsaat eläkevuodet.
Foysters Ransom oli punaruunikko 138 cm korkea ori, joka siirtyi jalostuskäyttöön jalan loukkaantumisen vuoksi jo suhteellisen nuorena. Luonteeltaan energinen ja hiukan omapäinenkin poni, joka vaati käsittelijältään paljon kärsivällisyyttä. Nuorena ori osoitti lahjakkuutta nin kouluun kuin esteille, mutta kisakentille sen kanssa ei ennen loukkaantumista ehditty. Useita jälkeläisiä ja näyttelykehässäkin menestystä saanut ori eli täyttä elämää omistajansa luona kuolemaansa saakka.
Strawberry aloitti uransa tuntiratsuna, mutta sattuman kautta tamman piilevät kyvyt huomattiin ja se päätyi taitavan poniratsastajan kisaratsuksi. Yleispainotteisesti kisannut ponitamma, jonka ainoaksi jälkeläiseksi Satin Squirrel lopulta jäi. Vaaleanrautias, 136 cm korkea tamma oli luonteeltaan todella lempeä ja muktaton käsiteltävä. Tamma kuoli vasta vanhalla iällä nautittuaan rauhallisista eläkepäivistä.

Easthor Josephine on ruunikonpäistärikkö ponitamma, jolta löytyy säkäkorkeutta 139 cm. Josephine kilpailee niin koulussa kuin esteilläkin, mutta koulukentillä huomattavasti menestyneemmin. Tamma on kiertänyt jonkinverran myös näyttelyissä varsin vaihtelevalla menestyksellä; ulkomuodoltaan hiukan jykevä tamma on toisen tuomarin mieleen, mutta seuraava saattaakin olla jo täysin vastakkaista mieltä. Josephine on luonteeltaan rauhallinen käsitellä, ratsuna tarkkaavainen ja miellyttämisenhaluinen. Ophelia on tamman ensimmäinen jälkeläinen.

Ruunikonpäistärikkö Easthor Jonathan oli 146 cm korkea äärettömän komea newforestori, joka kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla. Ori menestyi hyvin myös koulukentillä kisaten helppo B -luokissa, mutta myös matalilla rataesteillä Jonathan oli taitava hyppääjä. Ruotsissa omistajansa luona poni sai yhteensä yksitoista jälkeläistä kunnes se jouduttiin lopettamaan vakavan loukkaantumisen vuoksi. Hyväluonteista ja reipasta ponia jäi ikävöimään koko tallinväki ja sen mukaan nimettiin jopa laidunmaata.
Mustankimo 147 cm korkea kookas poniori Beasty Boy ehti kilpailla esteratsuna muutaman vuoden, kunnes orin kisaura jouduttiin jättämään sikseen sattuneen onnettomuuden tähden. Luonteeltaan loistava poniori, joka kuitenkin säilytti jalostusarvonsa hyvän rakenteensa ansiosta. Näyttelykehässä erittäin hienosti pärjänneellä Beastylla on yhteensä kuusi jälkeläistä, jotka ovat keränneet menestystä isänsä tavoin etenkin näyttelykehässä. Ori lopetettiin 22-vuotiaana vaikean ähkyn seurauksena.
Ruunikonpäistärikkö Jazzmin oli kiltti ja lempeä 142 cm korkea tamma, joka toimi lähinnä opetusratsuna, mutta kilpaili myös satunnaisesti estekentillä. Hyvä ja varma hyppääjä, mutta koulukentillä tamma muuttui varsin tahmeaksi ja hiukan laiskaksikin, joten kisaura painottui vahvasti rataesteille. Hyväsukuinen ja kaunis poni, joka varsoi yhteensä viisi kertaa. Tamma kuoli omistajansa luona ollessaan jo 29-vuotias.

Ruunikko Brooklime Fortune Teller ihastutti etenkin mielettömän suloisella ulkonäöllään ja sympaattisen luottavaisella luonteellaan. Erittäin rauhallinen ja mutkaton ponitamma, jonka kanssa pärjäsivät hyvin perheen pienimmätkin. 136 cm korkea Fortune kilpaili junioreiden kouluratsuna aktiivisesti ja vaikka kisauran alku vaikuttikin täydeltä katastrofilta, onnistuttiin kunnon valmentautumisella tammassa herättämään intohimoa myös kisakentille. Tammalla on yhteensä neljä varsaa, joista kaikki ovat olleet kisakäytössä. Fortune viettää yhä eläkepäiviä omistajansa luona.
Timmy's Golden Nugget oli pienen ja tuntemattoman kasvattajan suurimmaksi ylpeydenaiheeksi kasvanut poniori, joka pärjäsi loistavasti koulukentillä, mutta keräsi menestystä myös näyttelykehissä. 140 cm korkea vaaleanrautias ori oli luonteeltaan hyvin energinen ja valpas, mutta ehdottoman ystävällinen. Pitkän kisauran päätteeksi ori siirtyi jalostuskäyttöön ja suuri osa sen jälkeläisistä nähtiin myöskin kisakentillä.
Rusthill Fortuna oli ruunikko 137 cm korkea ponitamma, joka kilpaili oikein näppärällä menestyksellä helppo B -luokissa. Myös näyttelyissä menestystä kerännyt Fortuna oli luonteeltaan energinen ja innokas, mutta silti suhteellisen helppo käsitellä. Pitkistä eläkevuosistaan huolimatta Brooklime Fortune Teller jäi tamman ainoaksi jälkeläiseksi.

Jälkeläiset

Copperhill's Ophelia on käytettävissä jalostukseen tuontisukuisille newforestoreille. Tamma periyttää ponimaista ulkomuotoaan ja ystävällistä luonnettaan.

♡ 05.02.2012 Nerian Mckingbird KRJ-II, YLA2, NFL-I
♡ 24.03.2013 Nerian King's Shadow
♡ 02.10.2013 Roscoff Oreeo (i. Honeytone Oreo)
♡ 25.04.2014 Roscoff Full Fiction KTK-II
♡ 11.01.2016 Roscoff Sir Candyroo KTK-II, NFL-I, KRJ-I

Kilpailutulokset, 48 KRJ

21.02.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 07/60
21.02.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 07/60
17.02.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/40
25.02.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/40
06.04.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 06/50
08.04.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 02/50
11.04.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/50
21.06.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/50
13.07.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 01/40
06.08.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/40
08.08.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 01/40
12.08.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 02/40
15.08.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/30
14.12.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/40
15.12.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 04/33
22.12.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 01/39
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 04/40
10.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 02/40
12.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 06/40
27.10.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/30
29.10.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/30
01.11.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/30
02.11.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 01/30
06.11.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/30
26.08.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 01/40
27.08.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 06/40
01.09.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/40
04.09.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 04/40
18.09.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/40
06.10.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 06/40
23.10.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 06/40
27.10.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 02/40
07.11.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/40
23.10.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/30
25.10.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/30
19.08.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 03/30
16.12.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 04/40
19.12.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 04/40
30.12.2013 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 06/39
17.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 04/40
22.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 04/40
24.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 01/40
09.02.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 02/40
05.07.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 06/40
20.09.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/30
09.11.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 04/30
12.11.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo B - 05/30
31.12.2013 KRJ-CUP Kouluratsastus kutsu Helppo B - 19/467

Näyttelymenestys

06.06.2016 VSN Március, 11/11 (32p)
23.10.2017 NJ Team J&K, sertin arvoinen
12.3.2018 NJ Koistila, irtoSERT (pt. Vibaja)

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

23.05.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Pöpi
Yllätyinpä kyllä aika tavalla kun kentälle lyllersi sitten sutjakan ja sporttisen ponin sijasta pullukka, jonka ruhossa oli enemmän läskiä kuin lihasta. Tämä Muffin seisoi kuitenkin rauhallisena aloillaan niin kauan, kunnes Heini pyysi sitä eteenpäin. Aloittelimme rennosti kävelemällä muutamia kierroksia käynnissä. Sitten mainitsin tämän valmennuksen pääpainon, laukat. Valmennus alkoi reippaaseen tahtiin kun Muffin siirtyi pyynnöstä raviin pääty-ympyrälle. Lyllertäen se ravasi kuuliaisena ja hyvin hienona ratsastajan apuja kuunnellen. Hetkessä sen vauhti kuitenkin alkoi laskea, ja lopulta se vain möllötti keskellä kenttää. Huokaisin helpotuksesta kun Muffin lähti reippaan raipan avustamana takaisin liikkeelle, ravi nousi tosin paljon kankeammin tällä kerralla. Ympyrän sijasta pyysinkin ratsukkoa ravaamaan pitkään uralla. Ratsu ei ollut mielissään, ja yritti kovasti laiskotella, tosin raippa ja reippaat avut saivat ylläpidettyä lyllertävän ravin. Tamma väsyi helposti, ja koska en sentään halunnut viedä kaikkia energioita ponista, sai ratsukko huilia hetken pitkin ohjin käynnissä. Hetken kuluttua kun Muffinin energia tuntui palautuneen, sai ratsukko vihdoin siirtyä sinne pääty-ympyrälle. Laukannostot tosin eivät sujuneet sitten yhtään. Tamma yritti koko ajan hidastella eikä suostunut sitten millään nostamaan laukkaa. Kun edes raippa ei auttanut, tulin viereen huitomaan raipalla, ja lopulta juoksin tamman vierellä kunnes laukka nousi. Sen ylläpitäminen taisi käydä työstä ratsastajan ilmeestä päätellen. Kun laukkakin alkoi pysyä yllä ilman raippaa, he saivat tehdä muutamia laukanvaihtoja. Nyt kun tamma vihdoin pani parastaan vaihdot sujuivat tosi helposti ja sulavasti. Lopettelimme hiukan suunniteltua aikaisemmin, sillä tamman kunnossa ei ollut kehumista, oli tainnut syödä turhan paljon ennen valmennusta. Seuraavalla kerralla aiheena olisivatkin pienet ja tarkat tiet. Hyvin meni!

28.10.2013 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Tänään meille Roscofiin muutti Nerianista kaksi aikuista nyffiä; suloinen ja rauhallinen ponipallero Muffin ja pieni mutta ehdottomasti väkevä poniori Sashmoor Balistar. Reilusti rauhallisemman sisääntulon tehnyt Muffin on ruunikonpäistärikkö suloisuus, joka eroaa ulkomuodollaan räikeästi Roscofin sporttisten ratsuponien jokosta. Pyylevä ponitamma on kiistatta hellyyttävä näky, joskin sen laiskanpulseka ulkomuoto herätti pienoista huvitusta talliporukan keskuudessa. Muffin on luonteeltaan rauhallinen ja luotettava poni, jonka selässä voisi vaikka hyppiä aiheuttamatta tammassa silti minkäänmuotoista järkytystä. Tamma on ehtinyt entisen omistajansa kanssa kilpailemaan jo reilut kaksikymmentä sijoitusta KRJ:n alaisissa, mutta Roscofissa kisaamista tullaan vielä jatkamaan. Muffinilla on lisäksi kaksi suloista jälkeläistä, jotka kumpikin ovat jo aloittaneet kisauransa.

09.03.2014 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Tuulisesta säästä huolimatta kentällä askelsi mukavan verkkaisesti ratsukko, joka selkeästi tunsi toisensa toimintatavat jo pidemmältä ajalta. Lämpöjen jälkeen valmennus alkoi väistöillä, joiden aikana Muffin mittaili hiukan ratsastajansa kärsivällisyyttä kääntämällä kaulaansa jokaiseen ilmansuuntaan mutkalle ja steppailemalla dramaattisesti. Ratsastaja sai nopeasti ponin takaisin ruotuun ja väistöt onnistuivat varsin näppärästi. Apujen eleettömyyteen olisi voinut hiukan paremmin paneutua. Teimme useita voltteja ja kiemurauria, jonka jälkeen kokeilimme samaa laukassa. Muffinilla on hyvin hallittu laukka ja se polkee hyvin alleen. Kiemurauaralla vastalaukkakin tuli hienosti esiin. Ponilla oli selkeästi energiaa kovempaankin vauhtiin, mutta ratsastaja sai sen hienosti pidettyä käsissään. Teimme vielä siirtymisiä keskilaukkaan, joka sujui loistavasti. Ravityöskentelykin sujui hyvin, vaikkakin alkuunsa Muffin oli nostaa aina laukalle kun pyydettiin keskiravia. Teimme vielä muutamia tarkkaavaisuus- ja reagointiharjoituksia, joiden jälkeen kaksikko sai jäädä loppuverkkaamaan.

19.04.2014 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Tänään valmentauduimme Muffinin ja Vienan kanssa ja kuten arvata saattoi, joutui ratsastaja varsin koville jo ennen valmennuksen alkuakaan. Muffin oli hyvin tahmealla tuulella ja alkuverkoilla sitä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa mikään muu kuin pitkin kenttää kaula pitkällä lyllertäminen. Aluksi keskityimme ratsastajan apujen eleettömyyteen ja ylipäätään apujen läpi viemiseen. Teimme runsaasti ympyröitä ja kiemuraratoja käynnissä ja ravissa ja pikkuhiljaa Muffinkin alkoi lämmetä työnteolle. Kaksikko pelasi ihan hyvin yhteen, joten treenasimme pitkillä sivuilla siirtymisiä peruutuksesta raviin ja lyhyillä sivuilla keskikäyntiä. Keskikäynti ei koskaan ole ollut ongelmana Muffinille, kuten ei nytkään. Seuraavaksi treenasimme vastalaukkaa kiemurauralla. Annoimme tamman laukata vapaasti muutaman kierroksen ennen kiemurauralle siirtymistä ja Muffin alkoikin liikkua jo oikein kivasti. Laukka pysyi hyvässä temmossa ja poni kuunteli ratsastajaa moitteettomasti. Onnistumisesta riemastuneina päätimme jättää suuremmat treenailut sikseen ja kaksikko sai lopetella omaan tahtiinsa.

01.05.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Ponit ovat pikkuhiljaa alkaneet kotiutua uuteen ympäristöönsä Roscofissa ja Muffinkin malttaa jo uskoa ihan tosissaan päässeensä kotiin. Tamma nauttii täysin siemauksin nummien tuulista eikä se jaksa kavahtaa sadetta tai tuulta. Tänään kävimme tamman kanssa maastoilemassa pitkin nummia ja Muffin selkeästi oli elementissään ja maastossa jonne se kuuluikin; kaatuneet puunrungot tai mutaiset penkereet eivät rouvaa hätkähdyttäneet vaan se jatkoi etenemistä aivan yhtä varmasti kuin koulukentilläkin. Energiaa tuppasi taas olemaan yllättävän paljon, joten annoin Muffinin laukata vapaasti ja vauhtia oli ponin kokoon nähden huimasti. Tallille päästyämme Muffin oli niin väsynyt ja tyytyväinen, että karsinassa se vain nuokkui harjattavanani ja ainoastaan mehevä porkkananpala sai sen raottamaan hiukan silmäluomiaan.

16.11.2015 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Huh huh, tänään treenattiin Muffinin kanssa koulua oikein hikeen saakka! Tai ainakin ratsastaja oli hiestä läpimärkä, sillä tamma oli todella tahmea heti alusta saakka. Ponilla ei ole hetkeen kunnolla koulua mentykään kun kisaurakin on jo taaksejäänyttä elämää, mutta kyllähän sitä vanhoja taitoja on ihan mukava välillä verestää. Alusta saakka tammaa saatiin siis herätellä ihan kunnolla; teimme paljon siirtymisiä ja ympyröitä sekä voltteja, kulmat ratsastettiin heti alusta saakka aivan loppuun saakka ja kaiken tämän lisäksi ratsastajan täytyi myös pitää huoli hyvästä vauhdista. Kun rupesuimme lisäämään ravia ja sen jälkeen vuoron kokoamaan, alkoi hiki puskea. Muffin oli todella haluton minkäänlaiseen yhteistyöhön ja se vain lyllersi valtavana jyränä eteen ilman minkäänlaista kokoamista lisäämisestä puhumattakaan. Useiden yritysten jälkeen saimme ponitamman suostumaan yhteistyöhön ja saimme aikaan oikein kivan suorituksen - tässä vaiheessa Muffinkin taisi muistaa että kyllähän tää kouluratsastus on ihan kivaa puuhaa, sillä se alkoi suhtautua valmennukseen aivan toisella tavalla. Laukkatyöskentelyssäkin keskityimme oikeaan tempoon, ratsastajan istuntaan ja eleettömään ratsastukseen. Kaksikko rupesi toimimaan oikein hyvin yhteen, eikä enää tuntunut niin kummalta että Muffinilla on joskus kilpailtu hyvinkin aktiivisesti koulussa - sen muistoja vain täytyi hiukan verestää rentojen maastolenkkien ja ratsastustuntien välissä.

02.04.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Muffin on viettänyt oikein rentoja ja lokoisia aikoja viime kuukausina, eikä ponitamman kanssa ole juurikaan mitään kummalista tehty. Yhtäkään jälkeläistä meillä itsellä ei tammasta ole, joten sopivaa oria ollaan rouvalle kyllä katseltu. Muutama viikko sitten muutenkin järkälemäinen poni joutui kyllä kuntokuurille, sillä sen suuri maha tuntuu kasvaneen yhä vain suuremmaksi, eikä se tietenkään ole toivottavaa. Tamman kanssa ollaankin nyt liikuttu hiukan enemmän ja herkut ovat sen kohdalla pannassa. Muffin tosin itse ei tunnu huomanneen juuri mitään muutosta sen elintavoissa, vaan se viettää päiviään yhtä hyväntuulisena kuin aina ennenkin - ja hyvä niin! Kun ollaan saatu tammalta muutama ylimääräinen kilo pois, voidaan alkaa ihan tosissaan miettiä uutta astutustakin!

Web design © Milja (otsikon kuva © Efilpera)
Tämä on virtuaalihevonen