Pirunkorven Tilpehööri

♡ KTK-II, SLA-I, KERJ-I, ERJ-II & YLA2

Virallinen nimi: Pirunkorven Tilpehööri, "Timppa" Syntynyt: 18.03.2014 (8v. 18.04.2015) 18v.
Rek.nro: VH14-018-0419 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevonen, ori
Säkäkorkeus: 142 cm Väritys: Vaaleanrautias
Kasvattaja: Pirunkorpi Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, 110 cm / Helppo A / CIC1 Saavutukset: KTK-II, SLA-I, KERJ-I, YLA2 & ERJ-II

Olin ehtinyt haudata kenttäratsastajan urani syvälle kaapin perukoille hyvissä ajoin ennen kuin äkkäsin Timpan Pirunkorven kasvattimyynnissä. Pienhevosori rikkoi monin tavoin sen hetkisiä mieltymyksiäni rodusta ja nimestä aina painotukseen saakka, mutta jokin minua orissa silti veti puoleensa hurjalla tavalla. Noihin aikoihin suomenhevosia meillä ei vielä kovinkaan paljoa asunut ja lähinnä siitä syystä, ettei tarpeeksi kiinnostavia ja inspiroivia hevosia yksinkertaisesti löytynyt. Timppa sai minut kuitenkin heti esittelykehää pitkin liidellessään pauloihinsa, enkä voinut olla lähtemättä tarjouskisaan mukaan. Onni potkaisi ja kohta olin ylpeydestä lähes halkeava uuden hevosen omistaja! Ja mikä parasta; kenttäpainotteisuudestaan huolimatta Timppa oli jo lähes koko kisauransa suorittanut, huh!

Käytöstavoiltaan ihanan mutkaton ja lempeä Timppa tekee kaikkensa oman ihmisensä puolesta. Tuntemattomampien käsittelijöiden kanssa ori käyttäytyy melko neutraalisti ja pidättyväisesti, mutta tutut saavat joka päivä osakseen aimoannoksen ehdasta Timppa-rakkaudesta! Hoidettaessa ori käyttäytyy hyvin ja maltillisesti, harjauksen aikana se pysyy yleensä hievahtamatta aloillaan ja odottaa kiltisti että hoitaja on saanut kaiken valmiiksi. Varustamisen aikana saattaa alkaa olla jo pientä levottomuutta ilmassa, mutta pienellä komennuksella orin saa kyllä taas kuulolle jos hyörinä meinaa yltyä häiritsevälle tasolle. Taluttaessa Timppa vaatii kokeneemman ihmisen orimaisten käytöstapojensa puitteissa; mahdollisesti vastaantulevat hevoset saavat orissa yleensä aikaan korskean pörhistelijän ja vaikka Timppa ei tällöinkään oli erityisen hankala käsiteltävä, on aina tietenkin hyvä pelata varman päälle.

Timppa on lahjakas ratsu kaikissa osa-alueissa ja sen kanssa kannattaakin treenata niitä kaikkia mahdollisimman monipuolisesti. Ori on miellyttämisenhaluinen ja nöyrä, mutta kaipaa silti vaihtelua ja jännitystä päiviinsä. Liian yksipuolisella treenillä saa alleensa todennäköisesti tylsänä löntystävän muulin tai yliaktiivisesti ympäriinsä pörräävän kaistapään. Koulukentillä orin vahvuuksina ovat huolellisuus, kärsivällisyys ja ehdottomasti kauniit liikeradat. Timppa on helppo ratsastaa muotoon ja pysymään siinä, se tekee juuri mitä siltä pyydetään ja suhtautuu kouluradoilla työskentelyyn muutenkin ihailtavalla vakaudella.

Kentälle kootut tai maastoradalla edessä häämöttävät esteet saavat Timpan aina poikkeuksetta suuren riemun vartaan. Vaikka poni onkin taitava kouluratsu, ovat esteet ehdottomasti sen suosikkeja! Ratsastajalta ei vaadita juuri muuta kuin vauhdinsäätelyä, sillä Timppa osaisi mainiosti hypätä radat itsenäisestikin. Orilla on mieletön ponnistusvoima ja vahva hyppytyyli, jonka ansiosta esteiden yli liidellään varmasti ja tasaisesti. Rohkean luonteensa ansiosta Timppa ei kiellä juuri koskaan, mutta tästä syystä ratsastajan onkin oltava tarkkana ja osattava kääntää poni pois tilanteen niin vaatiessa.

Nopeilla radoilla Timppa on vahva suorittaja, mutta kenttäratsuna ollessaan kestävyyttä vaativat matkat aiheuttivat alkuunsa päänvaivaa ratsastajalle ja valmentajalle. Pulmana oli orin hurja into ja tarve päästä heti alusta alkaen juoksemaan sen minkä jaloistaan pääsi. Innosta suunniltaan oleva Timppa tuntui väsyvän jo suunnattomaan riemuunsa reilusti ennen loppusuoraa, joten treeniä kyllä alkutaipaleella tarvittiin - ja paljon! Lopulta ori saatiin suhtautumaan rauhallisemmin ja huomattavasti kylmäpäisemmin myös maasto-osuuksilla, jonka ansiosta voimien syystelykin helpottui roimasti.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Milkan Kanervo
Suomenpienhevonen, 140 cm, prt
YLA1, SLA-I, KERJ-I, KTK-II, SV-II
ii. Kullervo
Suomenpienhevonen, 141 cm, prt
KTK-III, KERJ-II
iii. Aapeli
iie. Kukkaistyttö
ie. Aino-Kanerva
Suomenpienhevonen, 142 cm, rt
VIR MVA Ch, KTK-III, KERJ-II
iei. Unto
iee. Amppari
e. Joogin Tuuliviiri
Suomenhevonen, 152 cm, km
KTK-III, ERJ-I, KERJ-I
ei. Kahlitun Savumerkki
Suomenpienhevonen, 144 cm, prt
VIR MVA Ch, SLA-I, ERJ-I, KERJ-I, YLA3, KTK-II
eii. Sumun Vakooja
eie. Vaniljainen Jälkivaikutus
ee. Pohjolan Tuuli-Kuiskaus
Suomenhevonen, 157 cm, rtkm
eei. Yhteiskuva
eee. Liki Arvokas

III ♡ Aapeli oli musta, 140 cm korkea pienhevosori joka kantakirjattiin toisella palkinnolla ja jolta löytyy lähes parikymmentä jälkeläistä, jotka ovat perineet isältään tumman värityksen lisäksi myös hyvää rakennetta. Luonteeltaan energinen ja vauhdikas Aapeli hyppäsi yli esteen kuin esteen ja toimi todella hyvin niin maasto- kuin rataesteilläkin. Kouluratsuna ori malttoi hyvin mieltään ja toimi moitteetta tässäkin lajissa!
IIE ♡ Kukkaistyttö on suloinen, vain 137 cm korkea pikkutamma. Kaunis, tummanpunaruunikko väritys ja pyöreä ulkomuoto loivat ekä raukean kuvan, mutta tarvittaessa tammasta löytyy vauhtia ja potkua kisakentille. Ensimmäisellä palkinnolla kantakirjattu tamma on varsonut kadesti, mutta toinen varsoista menehtyi lähes heti synnyttyään.

IEI ♡ Unto oli rautias, 145 cm korkea pienhevosori joka pärjäsi kenttäratsun urallaan mitä loistavimmin; ori on voittanut suomenpienhevosten kenttämestaruuksia ja Suomen kenttäponimaajoukkueen edustuspaikkoja, joiden lisäksi sillä on menestysä SM- ja PM-tasolta. Suosittuna jalostusorina Untolla on kymmenisen jälkeläistä, joista iso osa on myös pärjännyt loistavasti urallaan.
IEE ♡ Amppari oli 138 cm korkea vaaleanrautias tamma, jolla oli aina vauhti päällä. Vilkkaana ja ketteränä urheiuratsuna tamma on palkittu muunmuassa vuoden pienhevosena. Helpoissa luokissa kilpaillut kenttäratsu on kerännyt upeaa menestystä ja periyttää tätä varmasti myös jälkeläisilleen.

EII ♡ Sumun Vakooja oli todella kysytty jalostusori, jolle tammat valittiin kuitenkin vasta tarkan syynäyksen jälkeen. Poikkeuksetta todella hyvälaatuisia näyttely- ja kisahevosia jälkeensä jättänyt Sumun Vakooja periytti varsoilleen myös nöyrää ja motivoitunutta luonnettaan. 148 cm rautias ori kilpaili itse ensin menestyksekkäästi helppo A-luokissa, jonka jälkeen se siirtyi valloittamaan kouluratoja myös vaativa B-tasolla!
EIE ♡ Vaniljainen Jälkivaikutus oli rautias 143 korkea pienhevostamma, äärettömän menestynyt esteratsu, joka kilpaili 110 cm luokissa. Tamman vahvuuksiin luettiin sen kuuliaisen ja aina valmiin luonteen lisäksi myös hyvät liikkeet ja rakenne. Jälkeläisilleen tamma on periyttänyt ulkomuotonsa ja liikkeidensä lisäksi myös karismaattista olemustaan ja potentiaalia kisakentille.

EEI ♡ Yhteiskuva oli kovatasoinen yleisratsu, joka pärjäsi hienosti kenttäurallaan. Kouluratsuna elastinen, liikkuva ja nöyrä ori suoritti esteradat niin kentällä kuin maastossakin järkkymättömällä varmuudella. Tasainen ja kuulainen luonne tekivät Yhteiskuvasta yhden omistajansa suosikkihevosista. Orin jälkeläiset ovat perineet rautiaankimon, 158 korkean orin ulkomuotoa sekä potentiaalia kisakentille.
EEE ♡ Liki Arvokas, 152 cm korkea vaaleanpunarautias tamma, oli luonteeltaan melkoinen arvoitus niin omistajilleen kuin tuntemattomillekin ihmisille. Tammasta ei milloinkaan tiennyt millainen päivä oli luvassa ja toisinaan hevonen tykkäsi vain jurottaa yksin karsinassaan. Kisaratsuna tamma menestyi hyvin helpoilla kenttäradoilla, mutta tuittupäisen luonteensa vuoksi sille ei teetetty kuin vain kaksi varsaa.

Jälkeläisinfo

Pirunkorven Tilpehööri astuu kaksipolvisia suomenhevosjalostukseen soveltuvia tammoja. Periyttänyt jälkeläisilleen rautiasta väriään ja esteratsastukseen tarvittavia ominaisuuksia, kuten ketteryyttä ja energisyyttä.

 

♡ 14.12.2014 t. Pirunkorven Raila (e. Taikakuun Riemu)
♡ 14.8.2015 o. Vuornan Tooa EV-II, SV-III (e. Metsäkartanon Melisa)
♡ 1.7.2017 o. Kuurukatve KTK-II (e. Katvekallas)
♡ 15.1.2018 t. Aittalan Utuna (e. Katvekallas)

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

2.6.2015 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Krumelur Poniesin jälkeen olen jo pidemmän aikaa vältellyt kenttäratsuja ja -ratsastusta kuin ruttoa. Olen selkeästi löytänyt paljon mieluisamman sopen turvallisesti rataesteiden ja kouluratsastuksen parista, mutta tänään jouduin hitusen venymään toiseen suuntaan vakaumukseni saralla. Olen huomannut olevani suomenhevosten suhteen oikea nirppanokka ja siksi olinkin ratketa liitoksistani kun huomasin myynti-tilmoituksen uskomattoman hienosta suomenhevosorista Pirunkorven Tilpehööristä. Tässä yhteydessä orin kenttäratsastushistoriakaan ei paljoa mieltä painanut, vaan tein orista kiireesti tarjouksen ja suureksi ilokseni oriherra muutti meille Vuornaan jo tänään! Ihastuttava Timppa-herra kotiutuu omaan hiukan riehakkaaseen ja orimaiseen tapaansa ja odotankin suurella jännityksellä miten yhteiselo alkaa sujua! Orilla on jo ennästään yksi jälkeläinen, mutta ehdottomasti täytyy alkaa kaavailemaan lisää pikku-Timppoja kunhan oriherra vain saadaan tänne meille kotiutumaan. Kisaurakin on hyvä hoitaa täydelliseen päätöksensä rataesteiden (ja ikävä kyllä kenttäratsastuksenkin) osalta. Onneksi voi istuttaa jonkun toisen ratsastajan orin selkään kenttäkisoja hoitelemaan, enkä enää itse sentään joudu moiseen höykytykseen mukaan!

3.6.2015 - Timpan vanhemmista, kirjoittajana Liia
Milkan Kanervo on Taikakuun kartanossa asuva äärimmäisen hieno suomenpienhevosori, joka on kerännyt elämänsä aikana paljon meriittejä ja arvonimiä erilaisista laatuarvosteluista. Punarautias, 140 cm korkea ori kilpaili kenttäpainotteisesti, mutta sitä nähtiin myös niin koulu-, rataeste-, kuin maastoestekisoissakin. Suhteellisen hyväluonteinen ori, ratsuna hyvin reipas ja energinen. Milkan Kanervolla on yhteensä yhdeksän jälkeläistä.
Joogin Tuuliviiri on uskomattoman kaunis suomenhevostamma, joka asuu Pirunkorvessa. Joogin Suomalaisten kasvattama tamma on kantakirjattu ja palkittu ERJ:n laatuarvostelussa. Rataesteillä ja kentässä kilpaillut tamma omaa aivan loistavan luonteen; rauhallinen ja luotettava Tuuli on osaava ja lahjakas ratsu, joka ylittää esteen kuin esteen näppärästi ja huolellisesti.

14.8.2015 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Kääks miten jännittävää, tänään syntyi meidän oman kasvattajanimen alle Timpan ensimmäinen jälkeläinen, orivarsa nimeltä Vuornan Tooa. Tooan emä on meille Kuuralehdosta lainattu suomenhevostamma Metsäkartanon Melisa, joka kilpailee kouluratsastuksessa. Vaikka vanhempien painotukset eroavatkin, en voinut vastustaa kiusausta valita juuri tämä tamma Timpalle; Melisa on niin hurjan kivasukuinen tamma ettei mitään rajaa ja sopii kuin nakutettu Timpalle! Toivottavasti Tooastakin kasvaa yhtä hieno ja menestyvä kisaratsu kuin vanhemmistaan. Timppa pääsi tänään juhlan kunniaksi kyyditsemään minua (niimpä, minua!) maastoesteille pienoisen painostuksen jälkeen. Pajun mielestä me Timpan kanssa pelataan niin kivasti yhteen, että voisi olla hyvä idea vähän joustaa ja lämmetä myös ajatukselle treena orin kanssa kenttää. Hah, maastoesteille vielä suostun, mutta muut hömpötykset jäävät kyllä minulta välistä! Harjoitus sujui kuitenkin oikein kivasti ja vaikka Timppa olikin aika ylienergisellä tuulella, niin alkuverkkojen jälkeen se suostui mukisematta kuuntelemaankin minua ja avut menivät hienosti läpi. Alkuunsa kyllä aikatavalla jännitti, mutta nopeasti sain huomata että kyseessä on kyllä oikein varmajalkainen ratsu, jota eivät pienet möykyt tai mutkat kaada!

29.10.2015 - Estevalmennus, valmentajana Eliel (Liia)
Timpan selkään istutettu Liia oli selkeästi hiukan jännittynyt valmennuksen alussa, mutta kun laitoin kaksikon alusta saakka kunnolla töihin, alkoi ratsastajakin keskittyä olennaiseen. Timppa on oikein hieno urheiluhevonen, joka eteni tasaisesti ja varmasti alusta saakka. Lämmittelyjen ja puomi- sekä kavalettiharjoitusten jälkeen siirryimme treenaamaan sarjoja. Tehtävässä oli omat haasteensa, sillä orin kanssa on jatkuvasti pidettävä tiukasti silmällä sopivaa vauhtia; esteille ei sovi rynnätä liian kovalla vauhdilla ja Timppa kun on ratsu joka hyppää kunhan vaan lupa annetaan. Ensimmäisellä kerralla vauhtia oli ihan liikaa ja Liia sai ratsunsa käännettyä pois sarjalta juuri ja juuri ennen ensimmäistä ylitystä. Toisella kerralla vauhti oli jo melko ok, mutta viimeinen este ylittyi haparoiden. Kehotin ratsastajaa tuomaan avut läpi vieläkin pontevammin, mutta pitämään silti huolta että liike säilyi tarpeeksi ryhdikkäänä eikä laukka kärsisi. Muutaman toiston jälkeen suoritus meni jo aivan nappiin ja kokosin sarjan lisäksi kentälle muutaman pystyn ja yhden kahden esteen sarjan. Rata sujui ensimmäisellä kerralla oikein hyvin, toisella yrityksellä yksi esteistä putosi kolisten maahan, kun lähestyminen oli turhan tiukka ja Timppa ylitti esteen omituisessa kulmassa. Ratsastaja petrasi jälleen ja saatiin alle puhdas suoritus. Hienoa, ratsu on todella potentiaalinen ja hyvä hyppääjä, mutta kaksikon yhteispeliä täytyy ehdottomasti vielä hioa.

20.11.2015 - Estevalmennus, valmentajana Eliel (Liia)
Tulin toistamiseen valmentamaan Timppaa ja Liiaa, jotka saivat edelliskerralta kotitehtäväksi yhteispelinsä kehittämistä ja tutustumista. Selvästi oltiinkin harjoiteltu paljon, sillä yhteispeli toimi melko saumattomasti alusta lähtien. Lämmittelyjen aikana Timppa kulki melko rauhallisesti eteen, eikä se pyrkinyt edelliskerran tavoin ryntäämään eteen, mikä olikin oikein hyvä. Ratsastaja pääsi heti alkuunsa ihan tosissaan laskemaan askeleita ja arvioimaan etäisyyksiä, mutta homma sujui ihan hyvin. Kokosin kentälle radan joka koostui melko tiukoista lähestymisistä ja jätin alkuunsa esteet alle metriin. Muutaman harjoituskerran jälkeen nostin osan esteistä ratsukon omalle tasolle. Kun haastetta hiukan lisättiin, alkoi hommassa maistua jo yrittämisen meininkikin! Ensimmäisellä yrityksellä kaikki sujui hyvin ja varmasti, mutta vauhtia jäi yllättävää kyllä hiukan puuttumaan. Timppa on kyllä varsin vikkelä jaloistaan, mutta Liia pelasi turhankin paljon varman päälle ja neuvoin häntä hölläämään hiukan ja näytin hyviä kohtia, joissa saisi pelattua askeleen, pari kokonaan poiskin. Neuvot toimivat ja suorituksesta tuli heti paljon nopeampi ja hitusen vaivattomampikin. Tehtiin vielä muutama toisto radalla, jonka jälkeen päästin ratsukon loppuverkoilleen.

7.6.2016 - Estevalmennus, valmentajana Liia
Täytyy sanoa etteivät estevalmennukset oli sitä vahvinta alaani, joten tänään pääsin itsekin samalla treenaamaan kun ratsukko paahtoi reippaasti eteen. Timpalla oli vauhti päällä välittömästi kun se rekisteröi kentällä odottavat puomit ja ratsastajalla oli välillä täysi työ pitää ori kurissa. Lämpöjä otimme perinteisesti tekemällä reippaasti kiemuroita ja voltteja, pysähdyksiä ja siirtymisiä. Näin saatiin poniherraan vähän vetreyttä ja heräämään avuille. Alun ylienerginen honkkelehtiminen alkoi pikkuhiljaa laantua ja kaksikko rupesi näyttämään oikein kivalta yhdessä, joten ryhdyimme treenaamaan aluksi askelten sovittamista puomien kanssa. Tehtävä sujui mainiosti ja Timppa oli innoissaan, mutta malttoi silti fiksuna kuunnella ratsastajaansa. Kun siirryimme laukkapuomeille, ponin peräpää nousi pari kertaa silkasta riemusta. Meno pysyi kuitenkin vauhdin suhteen kohtalaisena, vaikkakin pyysin ratsastajaa hidastamaan menoa hitusen. Kun nostimme esteitä metriin, järjestin ne samalla helpoksi radaksi, jonka aikana ratsukon tehtävänä oli laskea askeleet ja miettiä vauhtia ylipäänsä. Ratsastaja vaikutti hiukan epävarmalta ja ensimmäisellä kerralla askeleet menivätkin aivan päin honkia. Puomit kolisivat ja Timppakin muuttui hiukan hermostuneeksi; olihan orille melko tuntematon juttu jättää jälkeensä sinkoilevia puomeja. Ohjeistin hiukan ratsastajaa ja kehotin samalla ravaamaan uralla hiukan löysemmällä ohjalla, jotta saataisiin Timpan pahin hermostus rapsittua pois. Välitauko toimi ja pian oltiinkin valmiita uuteen yritykseen, joka tuotti heti parempaa tulosta. Muutamien toistojen jälkeen tehtävä alkoi sujua hienosti ja vaihdoin vielä kertaalleen reittiä. Kehuin ratsukkoa reippaasti ja päästin heidät jäähdyttelemään hyvän treenin päätteeksi.

8.8.2016 - Estevalmennus, valmentajana Liia
Valmensin tänään meidän Timppaa ja (yllätysyllätys) Pajua! Paju ei juurikaan ole Timpan kanssa toiminut mutta sitä suuremmalla syyllä oli ihan jännä nähdä miten tunti menee. Timpalla oli vauhti päällä jo alkulämpöjen aikana ja saatiinkin tehdä todella runsaasti voltteja ja ympyröitä jotta saatiin ori hiukan paremmin kuulolle. Hetken kuluttua lisättiin mukaan hiukan pysähdyksiä ja koottiinkin vähän, jonka jälkeen siirryttiin yksinkertaiseen puomiharjoitukseen. Tarkoituksena oli saada poni mahdollisimman suoralla linjalla puomien yli, jonka jälkeen hallittua laukkaa kohti seuraavia puomeja jotka suoritettiin laukassa. Harjoitukset etenivät hyvin, vaikka orilla olikin alkuunsa niin kova vauhti että etenkin laukkapuomit olivat hankalat suorittaa. Pienillä korjauksilla saatiin ratsukko kuitenkin jälleen oikeaan vauhtiin ja rytmiin ja tehtävä sujui mainiosti! Jouduin valmennuksen aikana muutamia kertoja huomauttamaan Pajulle käsistä, jotka nousivat välillä liian korkealle ja vaikuttivat osaltaan myös Timpan työskentelyyn. Puomiharjoitusten jälkeen treenattiin pari kertaa matalia pystyjä ja niiden aikana keskityttiin lähinnä Pajun istuntaan ja käsiin. Valmennuksen loputtua kentällä ravaili tyytyväinen kaksikko, joskin Timppa olisi varmasti toivonut tunnilta hiukan enemmän vauhtia ja haasteita.

12.8.2016 - Estevalmennus, valmentajana Liia
Noniiin, tänään päästiin sitten hiukan "jatkovalmentamaan" Pajua ja Timppaa ja meininki oli aika jännittynyt maneesiin päästessäni. Alkulämpöihin meni hiukan enemmän aikaa kuin yleensä, mutta kun ratsukko oli päässyt alkujännityksestä saatettiin aloitella. Alkuunsa lähdettiin harjoittelemaan päivän lyhyttä rataa pelkkänä reittinä puomien kanssa. Paju sai aluksi itse miettiä mitkä olivat radan hankalimmat kohdat ja miten niihin tulisi valmistautua. Kun juttelimme radasta, oli hän hyvin äkännyt vaativat osuudet ja miten niihin tulisi valmistautua - hienoa! Kun nostin esteet matalaan, noin 80 cm korkeuteen, alkoi Timpalla taas heittää päässä ja se tepasteli kärsimättömänä eteen - pyysin Pajua ensin laukkaamaan muutaman kierroksen ja vasta sen jälkeen ohjaamaan orin ensimmäiselle esteelle. Kun Timppa oli Pajulla kunnolla hallussa, hän käänsi ratsunsa kohti pystyä ja kaksikko ylitti sen kunnon loikalla. Paju joutui jo seuraavalla esteellä jarruttamaan orin menoa melkoisesti, mutta rata ylittyi kokonaisuudessaan ihan hienosti. Toistimme pari kertaa ja nostimme hiukan korkeutta. Edelleen kaksikko pelasi hyvin yhteen, eikä tiputuksia tullut lainkaan. Todella hienosti menneen valmennuksen jälkeen sitä kelpasi hymyillä niin hevoselle kuin ratsastajallekin, jee!

Kilpailumenestys 43 sijoitusta ERJ

30.04.2014 ERJ ERJ Cup - 100cm - 27/494
31.05.2014 ERJ ERJ Cup - 100cm - 21/300
25.05.2014 ERJ Aaveen SH - 100cm - 06/80
02.06.2014 ERJ Muiston SH - 110cm - 01/40
03.06.2014 ERJ Muiston SH - 110cm - 02/40
05.06.2014 ERJ Muiston SH - 110cm - 04/40
05.06.2014 ERJ Muiston SH - 110cm - 06/40
14.06.2014 ERJ Moondance - 100cm - 01/40
14.06.2014 ERJ Moondance - 100cm - 06/40
17.06.2014 ERJ Vennamo - 110cm - 05/50
18.06.2014 ERJ Vennamo - 110cm - 01/50
03.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 03/40
07.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 04/40
08.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 01/40
11.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 06/40
13.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 03/40
13.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 04/40
14.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 01/40
16.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 02/40
16.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 06/40
18.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 02/40
18.08.2014 ERJ Shangri La - 100cm - 01/30
19.08.2014 ERJ Huvitutti - 100cm - 05/40
19.08.2014 ERJ Shangri La - 110cm - 02/30
22.08.2014 ERJ Shangri La - 110cm - 05/30
06.09.2014 ERJ Mörkövaara - 110cm - 01/40
06.09.2014 ERJ Mörkövaara - 110cm - 02/40
09.09.2014 ERJ Mörkövaara - 110cm - 03/40
10.09.2014 ERJ Mörkövaara - 110cm - 03/40
10.09.2014 ERJ Mörkövaara - 100cm - 06/40
12.09.2014 ERJ Saanila - 110cm - 05/30
12.09.2014 ERJ Saanila - 110cm - 02/30
12.09.2014 ERJ Mörkövaara - 110cm - 01/40
12.09.2014 ERJ Mörkövaara - 100cm - 01/40
12.09.2014 ERJ Deathrow Stables - 100cm - 02/40
13.09.2014 ERJ Mörkövaara - 100cm - 04/40
15.09.2014 ERJ Pirunkorpi - 110cm - 03/30
17.09.2014 ERJ Crayon - 100cm - 04/30
18.09.2014 ERJ Pirunkorpi - 110cm - 02/30
19.09.2014 ERJ Saanila - 110cm - 03/30
20.09.2014 ERJ Pirunkorpi - 110cm - 01/30
25.01.2015 ERJ Mörkövaara - 110cm - 05/30
29.01.2015 ERJ Mörkövaara - 110cm - 05/30

Kilpailumenestys 46 sijoitusta KERJ

14.04.2014 KERJ Kärmeniemi - CIC1 - 05/30
15.04.2014 KERJ Kärmeniemi - CIC1 - 04/30
03.06.2014 KERJ Huvitutti - CIC1 - 04/30
07.06.2014 KERJ Special Ring - CIC1 - 06/50
09.06.2014 KERJ Special Ring - CIC1 - 01/50
09.06.2014 KERJ Huvitutti - Helppo - 01/30
05.07.2014 KERJ Special Ring - Helppo - 02/30
05.07.2014 KERJ Mörkövaara - CIC1 - 03/30
09.07.2014 KERJ Bairdon - CIC1 - 04/40
28.07.2014 KERJ KK Reiter - CIC1 - 03/30
30.07.2014 KERJ KERJ Cup - CIC1 - 04/58
02.08.2014 KERJ Huvitutti - Helppo - 01/30
07.08.2014 KERJ Huvitutti - Helppo - 01/30
13.08.2014 KERJ Breawa - CIC1 - 03/30
14.08.2014 KERJ Breawa - CIC1 - 02/30
20.08.2014 KERJ Pirunkorpi - Helppo - 01/30
09.09.2014 KERJ Rasco - Helppo - 02/30
14.09.2014 KERJ Stald Ensom - CIC1 - 02/30
14.09.2014 KERJ Mörkövaara - Helppo - 05/40
05.05.2017 KERJ Hukkapuro - Helppo - 05/30
09.05.2017 KERJ Hukkapuro - Helppo - 02/30
10.05.2017 KERJ Hukkapuro - Helppo - 01/30
19.05.2017 KERJ Hukkapuro - Helppo - 05/30
14.09.2014 KERJ Delmenhorst - CIC1 - 03/30
16.09.2014 KERJ Saanila - Helppo - 01/40
16.09.2014 KERJ Rasco - Helppo - 03/30
17.09.2014 KERJ Rasco - Helppo - 05/30
17.09.2014 KERJ Mörkövaara - Helppo - 04/40
21.09.2014 KERJ Whispering - CIC1 - 01/30
22.09.2014 KERJ Heartland - Helppo - 01/30
25.09.2014 KERJ Saanila - Helppo - 04/40
02.02.2015 KERJ Viisikko - CIC1 - 03/25
13.02.2015 KERJ Kuuralehto - CIC1 - 02/30
14.02.2015 KERJ Diverso Team - CIC1 - 02/29
14.02.2015 KERJ Kuuralehto - CIC1 - 01/30
15.02.2015 KERJ Kuuralehto - CIC1 - 01/30
17.02.2015 KERJ Harley Stud - Helppo - 03/30
20.02.2015 KERJ Susiraja - CIC1 - 01/30
20.02.2015 KERJ Domenica - CIC1 - 01/40
20.02.2015 KERJ Delmenhorst - CIC1 - 02/30
05.03.2015 KERJ Marvel Ponies - CIC1 - 04/40
18.03.2015 KERJ Lamoca - Helppo - 05/30
02.05.2017 KERJ Hukkapuro - Helppo - 05/30
06.05.2017 KERJ Hukkapuro - Helppo - 04/30
13.05.2017 KERJ Hukkapuro - Helppo - 02/30
14.05.2017 KERJ Hukkapuro - Helppo - 03/30

Suomenhevosorien kantakirjatilaisuus 30.11.2016
Kantakirjattu Suomenhevosten kantakirjatilaisuudessa huhtikuussa 2014 toisella palkinnolla 17+18+18+18=71p., KTK-II
"Hyvät tyypit, tiivis sopusuhtainen runko, kaareva kaula, lyhyt jyrkähkö lautanen, nuori."

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.4.2017
Vuoden 2017 huhtikuun Aikuisten suomenhevosten laatuarvostelussa myönnetty ensimmäinen palkinto
pisteillä 13 (3-4-3-3) + 23 + 25 + 20 + 19 = 100 p, SLA-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 30.6.2017
Vuoden 2017 kesäkuun Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa myönnetty kolmas palkinto
pisteillä 6 + 42 + 16,25 + 3,5 + 15 = 82,75p., ERJ-III

Virtuaalinen yleislaatuarvostelu 30.12.2017
Vuoden 2017 joulukuun Yleislaatuarvostelussa myönnetty toinen palkinto
pisteillä 30 (17+13) - 29,5 (20,5+9) - 17 - 0 - 6 = 80,5p., YLA2

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.1.2018
Timppa palkittiin Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa tammikuussa 2018
toisella palkinnolla pistein 7 + 40 + 16,25 + 20 + 15 = 98,25p., ERJ-II

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.3.2018
Timppa palkittiin Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelussa maaliskuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 6,5 + 41 + 25 + 20 + 15 = 107,5p., KERJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015