Meiramikujan Puusti

♡ ERJ-I & SLA-II

Virallinen nimi: Meiramikujan Puusti Rekisterinumero: VH17-018-2223
Rotu, sukupuoli: Suomenhevonen, tamma Painotus: Yleispainotteinen
Syntymäaika: 2.9.2017 (15v.) Koulutustaso: Helppo B & re 90 cm
Kasvattaja: Meiramikujan Hevostila Väri & Säkä: Vaaleanpunarautias, 150 cm
Omistaja: Liia (VRL-11284) Saavutukset: ERJ-I & SLA-II

Lil Cinnamon Bun. Is there anything more cute than this?

Naapuritilalta pienen painostuksen siivittämänä meille Kuurtolaan muuttanut Puusti ei ollut alkuunkaan sitä mitä me ensimmäiseltä hevoselta haettiin. Mielessäni olin jo kuvitellut muhkean ja paksun reilusti yli kymmenvuotiaan ruunan tai tamman, sellaisen joka ei kavahda mitään ja joka liikkuu kuin etana. Sen sijaan meille muutti nuori, vielä koulutusvaiheessa oleva rimppakinttu Puusti. Tamma on kyllä hurjan suloinen alati huolestuneen ilmeensä ja vitivalkoisena hohtavan harjansa kanssa, mutta Kuurtolassa menon piti olla rentoa ja rauhallista - ei mitään ratsukoulutukseen ja nuorten hevosten sähellykseen viittaavaakaan. Onneksi Puusti paljastui kuitenkin nopeaoppiseksi ja ystävälliseksi persoonaksi ja vaikka tamman kanssa on rehellisyyden nimissä jouduttu kyllä myös vääntämään, niin ei se onnistunut aiheuttamaan harmaita hiuksia kenellekään.

Puusti on ainakin siinä mielessä perinteinen suomenhevonen että se ei välitä paistaako aurinko vai ryöppyääkö niskaan lunta ja räntää. Kurainen maa ja vesilätäköt tai paukkupakkanen eivät saa tammaa epätoivon partaalle, vaan se tekee hommansa aina yhtä tunnollisesti ja mielellään. Taluttaessa tamma kävelee vierellä kuin lauhkea koiranpentu ja tutumpaa ihmistä se seuraa ilman naruakin. Lauhkeasta luonteestaan huolimatta Puusti ei kuitenkaan ole kokeneemmankaan käsittelijän mielestä mikään tylsimys, vaan tammasta saa aina sitä enemmän irti mitä enemmän osaa pyytää.

Puusti tulee loistavasti toimeen käsittelijän kuin käsittelijän kanssa! Harjattavana Puusti voisi seisoa vaikka maailman tappiin saakka, mutta hoitajan on hyvä muistaa että tamma kutisee kovasti mahan alta harjattaessa. Hiljaisella hipsuttelulla saa houkuteltua Puustin ärtyneemmän puolen esiin, joten harja kannattaa vaihtaa kovempaan ja painaa ihan kunnolla jotta rauha säilyisi maassa. Varustaminen sujuu ilman pienintäkään konfliktia ja Puustin kanssa onkin moni aloitteleva ratsastaja päässyt satulointia ja selkäännousua harjoittelemaan.

Selästä käsin Puusti on ainakin omasta mielestäni ihan hurjan kiva, joskin suomenhevoseksi melko epätavallinen ratsastettava. Tamman askellus tuo mieleen enemmänkin isot ponit kuin hevosen ja ratsuna Puusti liikkuukin hurjan kevyesti ja pehmeästi. Helpoilla kouluradoilla Puusti toimii oikein näppärästi ja nätisti. Vaatimattomasta ulkomuodostaan huolimatta etenkin tamman ravityöskentelyä on kehuttu ja vaikka kaikkein näyttävin ratsu ei olekaan kyseessä, niin kyllä Puusti silti onnistuu katsojaansakin kouluradoilla miellyttämään! Alkuverkat ovat tärkeässä osassa Puustin kanssa treenaamista, sillä niiden aikana on ratsastajalla mahdollisuus saada alleen reippaasti liikkuva ja motivoitunut ratsu tai nahkeasti lyllertävä otus. Jos ratsastaja ei pidä Puustia alusta lähtien hereillä ja aktiivisena työnteolle, alkaa tamma oikein kernaasti ja mielellään lintsaamaan treenistä.

Rataesteet ylittyvät Puustin kanssa rennosti ja reippaasti aina yhdeksäänkymppiin saakka. Kotioloissa tamma on huomattavasti tasaisempi hyppääjä kuin kisapaikoilla, eikä sitä aina oikein aamulla vielä tiedä miten päivän suoritus tulee sujumaan - siitäkään huolimatta että edellisenä päivänä kaikki olisi mennyt täysin nappiin. Vauhtia Puustista löytyy hyvin ja jos edellisestä hyppykerrasta on jo pidempi aika niin silloin tammaa saa jo varmasti pidätelläkin. Kaikinpuolin kuitenkin oikein mukava ja innokas hyppääjä, ei ehkä se teknisesti ottaen kaikkein sulavin ja siistein, mutta kyllä Puustiltakin niitä ykköspalkintoja silti löytyy!

Sukutaulu & sukuselvitys

i. Meiramikujan Peeti
153 cm, vrn
ii. Peksi
152 cm, rn
iii. Vatane
iie. Tuulentuoja
ie. Helmen Neppari
155 cm, vrt
iei. Helmen Tuive
iee. Nappisilmä
e. Meiramikujan Muffinssi
145 cm, vrt
ei. Meiramikujan Herttua
147 cm, rt
eii. Hermeliini
eie. Unilla
ee. Meiramikujan Kermakko
144 cm, vprt
eei. Meiramikujan Iilis
eee. Kermakiekko

ISÄ ♡ Meiramikujan Peeti oli ensimmäisiä asioita mitä näin Meiramikujalla ensikertaa käydessämme. Vaaleanruunikko hevosori oli ihan omiaan varastamaan jokaisen paikallaolijan huomion ravatessaan näyttävästi pitkin tarhaa. Peetin isä on entinen ravuri ja ihan selkeästi voimakas, näyttävä juoksu on periytynyt myös pojalle. Peeti ei ole koskaan kärryjen edessä ollutkaan, mutta koulu- ja estekisoissa sen kanssa käydään yhä melko aktiivisesti. Omistajan tytär on ottanut Peetin kisaratsukseen entisen kisaponin jäätyä turhan pieneksi ja kaksikko onkin pärjännyt kisakentillä oikein kivasti. Rataesteillä energinen ja vahva Peeti on melko haastava ratsu, mutta huolellisella ja vakaalla kädellä ori hyppää oikein hienosti. Koulukentillä orin ulosanti on huomattavasti rauhallisempaa ja hillitympää, tästä syystä Helppo A-tasoinen ratsu onkin kerännyt useita luokkavoittoja. Ulkomuodoltaan Peksi on ihan hurjan komea näky paksun tukkansa ja lihaksikkaan runkonsa ansiosta. Puusti on orin toinen jälkeläinen, joista ensimmäinen, ruunikko ruuna nimeltä Ponteva asuu kasvattajansa luona.

II ♡ Peksi oli ruunikko herasilmäinen ravuri, joka juoksi melko pitkän uran ennen eläkkeelle jäämistään. Nuorempana orista ei ikipäivänä olisi uskonut kisaradoille olevankaan, sillä orin lauhkea ja lempeä luonne tuntuivat alkuunsa hiukan peittoavan kisaviettiä. Orin heräilemisessä radoille kesti melko pitkään, mutta Peksin vihdoin lämmettyä juoksemiselle ei sen päiviin enää juuri muuta tuntunut mahtuvankaan. Kesälaitumella ori nähtiin usein kirmaavan minkä vaan jaloistaan pääsi ja tarhassakin se olisi takuulla pitänyt kunnostaan yhtä hyvää huolta mikäli tila vaan olisi riittänyt. Hyvin ahkera ja innokas treenaaja, joka kisapaikoilla pisti vielä isommankin vaihteen silmään. Ori juoksi todella hyvän uran ja oli myöhemmässä vaiheessa suosittu jalostusori etenkin juoksijalinjaisille hevosille. Toki jälkeläisiin muutama ratsukin mahtuu, mutta suurin osa peri ehdottomasti isänsä kyvyt raviradoille. Peksi lopetettiin vanhuudenvaivoista johtuen 29-vuotiaana.

IE ♡ Helmen Neppari vietti elämänsä ensimmäisen vuosikymmenen erään perheen harrasteratsuna, jossa se toimi terapiahevosena perheen nuorimmalle tyttärelle. Luonteeltaan ihanan rehti ja rauhallinen tamma myytiin lopulta perheen muutettua kaupunkiin läheiselle ratsastuskoululle, jossa tamma ehti asua kolmisen vuotta. Tuntiratsuna Neppari ei aivan päässyt oikeuksiinsa, sillä tamma kaipasi ehdottomasti sitä omaa ja tuttua ihmistä, eikä alati vaihtuvia kasvoja. Tallin omistaja ryhtyi etsimään tammalle vielä kertaalleen sitä juuri oikeaa omaa kotia, joka löytyikin erään senioriratsastajan tätiratsuna. Neppari viihtyi paremmin kuin hyvin ja kaksikko kiersi vielä rennolla otteella muutamia koulukisojakin helpolla tasolla. Neppari varsoi omistajansa luona kaksi varsaa ja sittemmin se on jo saanut jäädä täyspäiväisen eläkeläisen ja seurahevosen virkaa ylläpitämään.

EMÄ ♡ Meiramikujan Muffinssi on ihan hurjan suloinen vaaleanrautias pienhevostamma johon tunnettuna pienhevosfanina ihastuin silmittömästi heti ensitapaamiselta lähtien. Muffinssilta Puusti on perinyt värityksensä lisäksi myös huolestuneen katseensa, mutta muutoin emätamma eroaa varsastaan kuin yö päivästä. Luonteeltaan laiskanpulksea Muffinssi ei todella ole mikään erityinen työmyyrä ja jos se itse saisi päättää, seisoskelisi se päivät pitkät tarhassa heinää mutustaen. Meiramikujalla on kuitenkin pidetty kasvatit tiukassa kurissa ja nuhteessa ja kaikkien vähänkin kykenevien kanssa on kisakentille lähdetty. Hyppääjänä Muffinssi on hiukan energisempi kuin kouluratsuna, mutta kumpaisessakin saa ratsastaja kyllä pitää jatkuvasti huolta että vauhti pysyy yllä. Päättäväinen ja taitava ratsastaja pärjää tamman kanssa hyvin ja ompa Muffinssi saanut rataesteiltä joitakin voittojakin! Puusti on tamman ensimmäinen jälkeläinen, mutta Muffinssi on suunniteltu astuttavan vielä ainakin kertaalleen.

EI ♡ Meiramikujan Herttua polveutuu Meiramikujan kasvattajapariskunnan suurimmasta ylpeydenaiheesta, Hermeliinistä, joka onkin jättänyt omistajilleen kosolti jälkeläisiä. Herttua on takuulla näistä kaikista jälkeläisistä eniten isäorinsa kaltainen ulkoisesti sekä luonteensa puolesta, mutta kisakentillä ei suurempaa menestystä ole koskaan saavutettu. Herttua kilpaili melko pitkään sekä koulussa että esteillä, mutta etenkin estekentillä orin haparoiva ja huoleton tyyli rokottivat kerta toisensa jälkeen kosolti pisteitä. Hyvän luonteensa ja rakenteensa ansiosta oria käytettiin kuitenkin melko ahkerasti erityisesti pienhevosjalostukseen ja osa sen jälkeläisistä on pärjännytkin kisakentillä! Näyttelykehiä Herttuan kanssa kierrettiin nuoremmalla iällä hyvin rennoin mielin, mutta kun orin kisaratsun ura ei lähtenytkään toivottuun nousukiitoon, panostivat omistajat ulkoisiin ominaisuuksiin.

EE ♡ Meiramikujan Kermakko oli hurjan kaunis mutta siroluinen tamma, joka ei varsinaisesti suomenhevosväkeä rakenteellaan hurmannut. Kermakon vahvuudet piilivätkin sen loistavassa luonteessa ja hyvissä ratsunominaisuuksissa. Kisakentillä Kermakko menestyi moitteetta etenkin kouluratsastuksen saralla, mutta rataesteet sujuivat etenkin vanhemmiten vähintäänkin yhtä kiitettävästi. Kermakon selkään saattoi pistää lähes kenet tahansa ja ratsuna siitä pitivätkin kaikki. Tamman kisauran loputtua se astutettiin kertaalleen ja sen jälkeen se on jo saanut siirtyä täyspäiväiselle eläkkeelle.

Jälkeläisinfo

Puusti on koulua ja esteitä kilpaileva hevostamma, joka on harkitusti käytettävissä jalostukseen.   1.9.2018 o. Kuurtolan Pekoni
27.6.2020 o. Riimilän Nuotionappi

KRJ:n alaiset kouluratsastuskilpailut, 41 sijoitusta

01.01.2018 Vuorna Helppo C - 03/30
06.01.2018 HärdelliHelppo C - 03/30
19.01.2018 Härdelli Helppo C - 02/30
03.02.2018 Härdelli Helppo C - 3/30
08.02.2018 Härdelli Helppo C - 4/30
09.02.2018 Härdelli Helppo C - 2/30
28.01.2018 Vuorna Helppo C - 3/24
1.3.2018 Hengenvaara Helppo B - 7/90
2.11.2018 Runoratsut Helppo C - 4/40
11.11.2018 Rushock Bog Helppo C - 3/30
12.11.2018 Rushock Bog Helppo C - 4/30
3.11.2018 Riemunkirjava Helppo B - 1/50
9.11.2018 Riemunkirjava Helppo B - 7/50
8.11.2018 Adina Helppo C - 6/58
8.11.2018 Adina Helppo B - 6/84
25.11.2018 Hiivurin Suomenhevoset Helppo B - 4/30
16.11.2018 Riemunkirjava Helppo B - 2/50
19.11.2018 Riemunkirjava Helppo B - 3/50
19.11.2018 Riemunkirjava Helppo B - 5/50
6.11.2018 Teilikorpi Helppo B - 4/30
11.3.2019 Kuuran Helppo B - 2/40
11.02.2018 Härdelli Helppo C - 2/30
12.02.2018 Härdelli Helppo C - 5/30
13.02.2018 Härdelli Helppo C - 3/30
15.02.2018 Härdelli Helppo C - 4/30
17.02.2018 Härdelli Helppo C - 3/30
29.01.2018 Vuorna Helppo C - 1/24
9.3.2018 Hengenvaara Helppo B - 1/90
9.3.2018 Hengenvaara Helppo B - 4/90
10.11.2018 Ristikallio Helppo B - 7/50
13.11.2018 Ristikallio Helppo B - 1/50
14.11.2018 Ristikallio Helppo B - 4/50
16.11.2018 Ristikallio Helppo B - 7/50
20.11.2018 Ristikallio Helppo B - 5/50
25.11.2018 Hiivurin Suomenhevoset Helppo B - 1/30
17.11.2018 Stall Fernweh Helppo B - 4/40
9.11.2018 Teilikorpi Helppo B - 4/30
9.11.2018 Teilikorpi Helppo B - 4/30
8.12.2018 Stall Fernweh Helppo B - 1/40
9.12.2018 Stall Fernweh Helppo B - 1/40
16.3.2019 Kuuran Helppo B - 1/40
1.3.2019 Hiivurin Helppo B : 4/40

VVJ:n alaiset valjakkoajokilpailut, 11 sijoitusta

16.11.2018 Krooknäs Noviisi - 2/30
18.11.2018 Krooknäs Noviisi - 3/30
7.11.2018 Ristikallio Noviisi - 4/50
14.11.2018 Stall Fernweh Noviisi - 1/27
16.11.2018 Stall Fernweh Noviisi - 1/27
25.11.2018 Half Moon Noviisi - 4/16
22.11.2018 Krooknäs Noviisi - 3/30
24.11.2018 Krooknäs Noviisi - 5/30
19.11.2018 Ristikallio Noviisi - 3/50
17.11.2018 Stall Fernweh Noviisi - 5/27
10.12.2018 Stall Fernweh Noviisi - 4/27

ERJ:n alaiset esteratsastuskilpailut, 40 sijoitusta

03.01.2018 Mörkövaara 50 cm - 01/45
07.01.2018 Mörkövaara 40 cm - 03/32
08.01.2018 Mörkövaara 50 cm - 04/45
14.01.2018 Vuorna 90 cm - 03/30
17.01.2018 Vuorna 90 cm - 04/30
07.01.2018 Escorant 70 cm - 06/50
03.02.2018 Ratsutalli Lilja 80 cm - 6/50
12.01.2018 Kototalli 70 cm - 1/30
12.11.2018 Rushock Bog 90 cm - 2/21
13.11.2018 Rushock Bog 90 cm - 2/20
25.11.2018 Koistila 80 cm - 3/30
26.11.2018 Koistila 80 cm - 4/30
27.11.2018 Koistila 80 cm - 1/30
29.11.2018 Koistila 80 cm - 5/30
27.11.2018 Hiivuri 90 cm - 5/30
17.7.2019 Riemunkirjava 80 cm : 5/30
20.7.2019 Riemunkirjava 80 cm : 3/30
27.7.2019 Riemunkirjava 80 cm : 2/30
30.7.2019 Riemunkirjava 80 cm : 3/30
1.8.2019 Riemunkirjava 80 cm : 2/30
13.01.2018 Kototalli 70 cm - 4/30
15.01.2018 Kototalli 70 cm - 1/30
19.01.2018 Vuorna 90 cm - 03/30
20.01.2018 Vuorna 90 cm - 05/30
22.01.2018 Vuorna 90 cm - 03/30
24.01.2018 Vuorna 90 cm - 03/30
28.01.2018 Vuorna 90 cm - 05/30
2.12.2018 Koistila 80 cm - 5/30
2.12.2018 Koistila 80 cm - 2/30
5.12.2018 Koistila 80 cm - 1/30
7.12.2018 Koistila 80 cm - 1/30
9.12.2018 Koistila 80 cm - 2/30
9.12.2018 Koistila 80 cm - 3/30
28.11.2018 Hiivuri 80 cm - 1/30
23.11.2018 Riemunkirjava 60 cm - 4/36
2.8.2019 Riemunkirjava 80 cm : 2/30
4.8.2019 Riemunkirjava 80 cm : 1/30
16.8.2019 Supernatural 80 cm : 6/51
14.9.2019 Mörkövaara 90 cm : 4/30
18.9.2019 Mörkövaara 80 cm : 2/23

Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.12.2019

Puusti palkittiin joulukuun tilaisuudessa toisella
palkinnolla pistein 10 + 22 + 20 + 20 + 11 = 83p. SLA-II

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 29.2.2020

Puusti palkittiin helmikuun tilaisuudessa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 100,5p. ERJ-I

24.11.2017 - Puustin muuttopäivä, kirjoittajana Liia


Puustin ei ollenkaan eikä alkuunkaan pitänyt muuttaa meille. Naapurissamme sijaitsevan Kuurtolan Hevostilan varsin topakka omistaja-rouva oli tyrkyttänyt nuorta tammaa meille miltei siitä päivästä saakka kun muutettiin Naurisahoon ja ryhdyttiin kunnostamaan Kannelkujan tilaa. Rouva piti meitä tarkasti silmällä ja oli selkeästi tullut siihen tulokseen että me tarvitaan hevonen ja juurikin Puusti. Hevosta oltiin toki katseltu mutta ei todellakaan mitään nuorta ja vasta koulutusvaiheessa olevaa rämäpäätä. Rouvan väsytystaktiikka kuitenkin teki tehtävänsä ja tänään, harmaana ja loskaisena marraskuisena päivänä, asteli meidän uunituoreeseen talliin ensimmäinen asukas. Puusti sai ensimmäisiksi öikseen kasvattajalta lainaan ponikaverin nimeltä Norris ja luojalle kiitos kyseinen tuholainen ei kuulunut kaupanpäällisiksi. Puusti on todella kaunis ja herkkä nuori tamma jolla tuntuu jatkuvasti olevan jokin pieni murhe mukanaan. Sympaattiseksi tamman olemuksen tekee myös perinpohjin ystävällinen ja lempeä luonne! Sormet syyhyten odotellaan tutustumista tämän ihanuuden kanssa!

28.11.2017 - Tutustumishommia, kirjoittajana Liia


Tänään meille tuli varustemyyjä Equestrian PRO-myymälästä (tai oikeastaan he tulivat käymään Puustin kasvattajan luona naapuritilalla, mutta suostuivat poikkeamaan vielä meilläkin). Saatiin ostettua vihdoin Puustille oma satula, päädyin Bridlemanin rungottomaan joka on tietysti takuuvarma valinta ja istui Puustille kuin valettu! Lisäksi täytyi tietysti täyttää Puustin varustekaappia pörröisellä riimulla, erityisesti rungottomalle satullalle suunnitellulla huovalla ja enkkuviltillä. Talviloimi saatiin Puustille mukaan jo kasvattajalta. Saa nähdä miten raaskitaan talvella alkaa jotain suomenhevosta loimittamaan, mutta onhan Puusti kieltämättä melkoisen heppoista tekoa. Ostosten jälkeen lähdettiin ekaa kertaa muuton jälkeen juoksuttamaan tammaa liinassa. Näiden muutaman päivän aikana ollaan lähinnä Puustin kanssa tutustuttu harjailun ja taluttelun merkeissä, mutta tamma on kotiutunut niin hyvää vauhtia että eiköhän pieni juoksutustuokio suju ihan hienosti. Norris roikkuu yhä meidän nurkissa luomassa yleistä pahennusta, mutta onneksi Puustille on jo uusi heppakaveri kiikarissa ja Norris voidaan heivata mahdollisimman pian takaisin naapuriin. Tänään Norris sai tulla tarhaan seuraamaan Puustin juoksutusta ja poni irrotteli hurjaa vauhtia sekin koko juoksutuksen ajan. Puusti liikkui oikein kivasti ja kiltisti, mitään isompia ongelmia ei esiin tullut. Energiaa oli tietysti ihan valtavasti kun kaikki koulutushommat ovat nyt jääneet pienelle tauolle uuden kodin myötä!

16.12.2017 - Estekilpailut Hukkasuossa, kirjoittajana Liia


Lähdettiin Puustin ja Rammuksen kanssa tänään Hukkasuossa järjestettäviin esteratsastuskisoihin ja jännitti ihan älytömästi! Rammus on vanha konkari mitä kisoihin tulee, mutta Puustin kanssa kaikki on ihan uutta ja jännittävää. Koulukisoissa ollaan toki muutamia startteja jo tehty ja sijoituksiakin napattu (jee!) mutta rataesteillä tästä tulee nyt meidän ensinäytös. Puusti vaikutti hiukan hermostuneelta kisapaikalla ja minunkin täytyi oikein hengähtää syvään jotten saisi omalla stressailullani tammalle vielä lisäpaineita aikaiseksi. Verkoilla tamma oli reipas ja sätkähteli hiukan kovia ääniä ja lähellä liikkuvia ratsukoita, mutta pikkuhiljaa se meno alkoi rauhoittua ja oman vuoron odottaminen ei enää tuntunut niin katastrofaaliselta. Kun kuulin nimeni kovaäänisistä, olisi tehnyt mieli kääntyä ja laukata täsillä pois paikalta, mutta ohjasin Puustin päättäväisesti kentälle. Tamma terästäytyi oitis ja sen keskittyminen parani heti kun vierellä ei liihotellut muita hevosia. Radan alku sujui silkassa sumussa, keskivaiheilla aloin jo rentoutua ja tajusin että hurjan hyvin menee! Suorituksen jälkeen olin ihan täpinöissäni, Paju riensi kehumaan ja jäätiin seuraamaan vielä viimeiset suoritukset. Kisakavereista eniten alkuunsa oli hermostuttanut hurjan hieno pienhevosori nimeltä Finansseri, mutta tämän ratsukon suoritus kariutui pariin pudotukseen. Hurjan isokokoinen friisiläistamma suoritui radasta loistavasti, samoin kaksi vuonohevosta. Kisakumppaneista näyttävin, nuori ahaltek pudotti sekin viimeisen esteen. Viimehetken jännityksen jälkeen saatiin tulokset ja iik, selviydyttiin Puustin kanssa voittajina! Ihana tamma sai hurjasti kehuja ja hienon ruusukkeen, viipotettiin kunniakierroksella täysillä letkan kärjessä ja nautittiin jokaisesta hetkestä! Tuomarin upea kommenttikin sai tunnelman yhä vaan nousemaan; "Suloinen suokkitamma suoritti radan virheettä. Ratsukon yhteistyö oli saumatonta ja yksinkertaisen kaunista."

7.3.2018 - Kouluvalmennus, kirjoittajana Liia


Ollaan kertaalleen aiemminkin pyydetty Maraa pitämään kouluvalmennusta Kuurtolassa ja vaikka tästä tilaisuudesta ei kovin postiviisia ajatuksia päässä pyörikään, niin tiedostin silti hyödyn olevan haittaa suurempi. Puusti tarvitsee ehdottomasti lisätreeniä koulussa ja Maraa parempaa valmentajaa saa lähitienoolta hakea! Puusti liikkui tapansa mukaan nihkeästi eteen niin kauan, kuin siltä älysi pyytää enemmän. Onneksi sain tamman hyvään vireeseen ennen Maran saapumista maneesiin, sillä miehen tylytystä edelliseltä kerralta ollut varsinaisesti jäänyt ikävä. Valmennusta aloiteltiin aika rauhallisissa merkeissä; aluksi keskityttiin ihan vaan kulmiin ja sopivan temmon löytämiseen sekä käynnissä että ravissa. Puustin ravi on oikein nättiä, joten siinä liikuttiin Marankin mielestä oikein esimerkillisesti. Käyntityöskentelyyn mies puuttui huomattavasti enemmän, mutta lopulta saatiin siinäkin kehuja. Ravityöskentelyä jatkettiin sekä ympyröillä että kolmikaarisella, Puusti asetti hyvin ja liikkui reippaasti eteen - kerrankin! Laukkatyöskentelyssä jatkettiin myös kolmikaarista sekä pääty-ympyröitä, mutta tässä askellajissa menestys ei ollut aivan niin loistavaa. Mara höykkyytti meitä ensin liian ponnettomasta ja tylsästä laukasta, josta päästiinkin sitten asetusten puutteeseen ja turhan laiskaan nostoon. Petrattiin Puustin kanssa ihan tosissaan ja saatiinkin lopputunnista Maralta lempeä hyväksyntä tällekin tehtävälle. Huh, olipa taas valmennus!

Puustin omat varusteet & palkinnot


Kaikki Puustin varusteet on hankittu Equestrian PRO-varusteliikkeestä!
Web design © Milja (taustakuva & piirretty grafiikka © http://www.amretasidik.com/)
Tämä on virtuaalihevonen - A sim game horse