Sjöjungfru 15

ERJ-I

Virallinen nimi: Sjöjungfru 15, "Ruu" Rekisterinumero: VH17-043-0035
Rotu, sukupuoli: Ruotsalainen puoliverinen, tamma Painotus: Yleispainotteinen
Syntymäaika: 24.8.2017 (8v. 24.9.2018) Koulutustaso: Intermediate I & re 160 cm
Maahantuoja: VRL-13600 Väri & Säkä: Musta & 168 cm
Omistaja: Liia (VRL-11284) Saavutukset: ERJ-I

Pops' Pops' Pops' - Popcorn time!

"Ööö. Just. Niin mikä?" oli kaikki mitä meidä tallimestari suustaan päästi kun seisottiin Pajun kanssa esittelemässä kaunista mustaa tähtipäätä keskellä tallipihaa. Tallimestarimme osaa olla itsepäinen ja tuomitseva junttura, joten pienesti kyllä jännitti sanoa tamman nimi toistamiseen; "S-J-Ö-J-U-N-G-F-R-U", lausuin, varmuudenvuoksi mahdollisimman hitaasti ja suomalaisittain. Tallimestari vain vahtasi silmät pyöreänä eikä varmaan vieläkään tajunnut. Mies loi meihin vielä viimeisen pitkän katseen ja palasi vähin äänin töihinsä. Myöhemmin tallimestari kirjoitti tamman karsinan nimikylttiin kirjaimia sattumanvaraisessa järjestyksessä. Minä lisäsin perään että: "RUU" ja siitä lähtien mies on pysynyt tyytyväisenä.


Sjöjungfru, eli ääntäjiä säästäen ihan vaan Ruu, on hevonen jonka ostamista ei välttämättä tullut ajateltua ihan loppuun saakka. Päälimmäisinä ongelmina nyt vaikka että Ruu on sellainen säntillisen urheiluhevosen alku, jollaista me ei tänne Kuurtolaan ja Naurisahoon todellakaan oltu suunniteltu ottavammme. Kaikessa epäsopivuudessaan Ruu on kuitenkin niin uskomattoman ihana persoona, että ei sitä voinut kaupan hyllyllekään jättää.

Ruu on melko muhku eikä se ulkonäöltään ole ihan klassinen puoliveriratsu, mutta luonteeltaan tamma on hurjan paljon vireämpi kuin mitä pyöreästä ulkomuodosta voisi päätellä. Ja vauhtia sekä ketteryyttäkin piisaa ihan yhtä paljon kuin sirommissakin ratsuissa! Iloisen ja energisen luonteensa takia Ruu on aina yhtä mukavaa ja positiivista seuraa, tamma lähtee innokkaasti tekemään ja sen käytökseen voi aina luottaa. Hoidettaessa tamman voi pitää irrallaan karsinassa eikä sen kanssa tarvitse varoa lainkaan - Ruu on juuri sellainen hevonen jonka ei voisi uskoa tekevän pahaa kärpäsellekään!

Ensimmäisiä kertoja Ruulla ratsastaessani tuntui ihan uskomattomalta että olin juuri sen hevosen selässä. Välillä teki mieli kurkata että olinko sittenkin kavunnut jonkun toisen hevosen selkään, mutta ei. Ruu on ratsuna uskomattoman kevyt ulkomuotoonsa nähden. Tammalla on energinen ja reipas kulku ja treeneihin on sen mielestä aina yhtä mukava jolkottaa! Kouluratsuna Ruu on herkkä ja keskittymiskykyinen, samojen liikkeiden toistaminen saattaa joskus ottaa aivoon niin kovasti että suoritus alkaa pikkuhiljaa hiipua, mutta pitämällä treenin mahdollisimman monipuolisena vältytään isommilta erimielisyyksiltä.

Rataesteet ylittyvät valtavilla harppauksilla ja suurella ilolla! Esteet saavat Ruun syttymään ja tamman etenemistä on mukava seurata kunhan ratsastajana selässä on joku, joka ei vauhtia pelkää. Huolellisesti ratsastettuna tamman kanssa on mahdollista hypätä vaativiakin ratoja ja täytyy kyllä myöntää, että kun Ruun kanssa esteuraa aloiteltiin ihan pohjamudista, niin ei todellakaan oltaisi voitu kuvitella etenevämme lopulta aivan tappiin saakka! Toki Ruun vahvoista ponnuista ja innokkaasta otteesta on ollut hurjasti hyötyä, mutta välillä tuntuu että edetty on ihan vaan onnen ja oikeiden tähtien asentojen saattelemana.

Maastoilu on aina kuulunut hyvin oleellisena osana meidän hevosten (ja ratsastajien) päiviin, eikä meiltä huonoja maastoratsuja löydykään. Ruukin on aivan esimerkillinen ratsu vaihtelevissa olosuhteissa ja sen kanssa kelpaa hypätä vaikka kaatuneiden puunrunkojenkin yli - tamma pysyy takuulla käsissä ja malttaa olla liioittelematta vauhdin kanssa. Johtohevosena Ruu toimii parhaimmillaan, sillä letkan häntäpäässä se alkaa helposti kisailla muiden hevosten kanssa. Ruun käytökseen voi luottaa myös kisapaikoilla, eikä tammaa paljoa huoleta vaikka ratsastaja oliskin kauhusta kankeana ennen suoritusta; Ruu tuntuu luottavan omiin kykyihinsä vaikka mitä eteen tulisi!

i. Herr Nilsson
SWB, 169 cm, rn
ii. Mårran
SWB, 170 cm, rn
iii. Mårte
iie. Chanteussa
ie. Mymlan
SWB, 165 cm, vrt
iei. Brandbuck
iee. Wästros Mymla
e. Filifjonkan
SWB, 165 cm, m
ei. Vifslan 21
SWB, 167 cm, m
eii. Loutano
eie. Miola
ee. Too-Ticki
SWB, 164 cm, trn
eei. Dunnja Echo
eee. Tove

♡ Herr Nilsson on kerrassaan sympaattisen maineen itselleen kerännyt ruotsalainen puoliveriori. Omistajansa kanssa runsaasti koulu- ja estekentillä kiertänyt ori on saanut luokkavoittojen lisäksi julkisuutta äärettömän leppoisalla ja koiramaisella luonteellaan. Nils seuraa omistajaansa lauhkeana kuin lammas, suorittaa kisaradat teräksisellä varmuudella ja suorituksen jälkeen muuttuu taas lempeäksi itsekseen. Hiukan enemmän luokkavoittoja kouluratsastuksen parissa kerännyt ori tekee vaikutuksen etenkin upeilla liikkeillään ja ryhdikkäällä olemuksellaan. Hyppääjänä ori on varma ja tasainen, radat ylittyvät ilman epäröintä ja hyvässä ajassa. Ulkomuotoaan ei Ruu ole isältään perinyt, mutta rauhallista luonnettaan kyllä. Nils kilpailee vielä hiljakseen kummassakin lajissa, mutta siirtyy kohta viettämään eläkepäiviään. Ruun lisäksi orilla on yksi jälkeläinen, Herr Nachtus, joka sekin aloittelee hiljakseen omaa kisauraansa niin rataesteillä kuin koulussakin. Nils itse toimii myös junioreiden opetuskisaratsuna.

♡ Filifjonkan on pääsyyllinen Ruun muhkumaiseen ulkomuotoon. Tamma on suuri ja musta, melkoisesti huomiota herättävä ilmestys, joka kilpailee helpoissa koulu- ja esteluokissa. Kisamenestys on ollut hyvää eritasoisten junioriratsastajien kanssa, mutta ammattilaistasolle tamman kanssa ei tähdätä. Rataesteillä metriset radat ylittyvät hyvin ja varmasti, mutta sporttisen ulkomuodon puute verottaa jonkin verran tamman suoritusta. Kouluratsuna tuittupäinen tamma on melko haasteellinen ratsu, sillä koulukiekuroiden treenaaminen ei kaikkina päivinä millään maittaisi ja jos kisapäivälle sattuu sellainen hetki että motivaatio on pohjalukemissa, ei sitä kovin helpolla saa enää nostettuakaan. Käsiteltäessä Filifjonkan mielialat heittävät yhtä kärrynpyörää ja hetki sitten kuin herran enkeli käyttäytynyt tamma saattaa äkkiarvaamatta muuttua kiukuttelevaksi muuliksi. Ruu on tamman ensimmäinen jälkeläinen, eikä varsinaista jalostuskäyttöä ole edes suunniteltu kuin maksimissaan kahden varsan verran.

II ♡ Mårran syntyi maailmaan hiukan etuajassa, heiveröisenä ja pienikokoisena varsa-parkana. Kasvattajien ja emätamman huolellisella hoivalla nuorukaisesta kasvoi vahva, hyvärakenteinen hevonen, jolta ei aikuisena ainakaan säkäkorkeutta jäänyt puuttumaan! Mårran on ehdottomasti perinyt isänsä Mårten korean ulkomuodon, mutta emänsä Chanteussan lempeän ja hyväntuulisen luonteen. Orin kanssa käytiin satunnaisesti esittäytymässä näyttelykehissä, mutta menestys jäi melko vaatimattomaksi. Ratsuna Mårran sen sijaan toimi upeasti; niin rataesteet kuin kouluratsastuskin sujuivat orilta kuin tanssi ja oikeanlaisen ratsastajan kanssa se kilpaili vaativillakin tasoilla. Hyvän kisauran jälkeen ori oli rajoitetusti käytettävissä jalostukseen, mutta omistaja halusi melko tarkasti valvoa mihin varsat menisivät. Mårran siirtyi kokopäiväiselle eläkkeelle olleseen 24-vuotias ja nukkui pois karsinassaan joitain vuosia myöhemmin.

IE ♡ Mymlan on hevonen, joka on elämänsä aikana kokeillut lähes kaikkea, mitä hevosen kanssa vain voi kokeilla. Tammalla on takanaan menestyksekäs näyttelyura, se on kilpaillut sileällä kouluratsuna, rata- ja maastoesteillä, kenttäratsastuksessä sekä valjakkoajossa. Tamma on toiminut lännenratsuna ja maastomopona, sen kanssa on työskennelty säännöllisesti maastakäsin ja vanhemmiten se toimi terapiaratsuna. Mymlan vietti siis ehdottomasti todella värikästä elämää ja luonteensa puolesta se olikin hevonen, joka tuntui sopivan aivan kaikkeen. Tamma on todella kuulainen, nöyrä ja motivoitunut, eikä sitä koskaan tarvitse kahta kertaa kehottaa mukaansa. Mymlan varsoi kolmesti, Herr Nilssonin jääden tamman viimeiseksi jälkeläiseksi. Nykyään tamma viettää jo rauhallisia eläkepäiviään, mutta pääsee yhä satunnaisesti mukaan maastoon tai lenkille nuorempien ratsujen seurana.

EI ♡ Vifslan 21 on musta tähtipäinen ori, jonka koulutus tähtäsi suvun mukaan nuoresta lähtien kouluratsastukseen. Orin vanhemmat eivät hyppääjinä juuri vakuuttaneet, joten kasvattajakaan ei osannut odottaa millainen hevonen Vifslanista lopulta kuoriutuisi. Kouuratsun ura lähti nihkeästi liikkeelle, eikä oria juurikaan kiinnostanut kentällä pakertaminen. Eräänä pääsiäisenä ori päätti karata omille retkilleen ja hyppäsi tarhansa parimetrisen aidan yli kuin ei mitään. Tästä tempauksesta motivoituneena orin kanssa päätettiin koittaa rataesteitä ja silloin Vifslanin varsinainen oma laji vasta paljastui! Vanhemmistaan poiketen orilla on loistava ja varma hyppytyyli, se on ketterä ja peleton ja kaiken lisäksi rakastaa hyppäämistä! Vifslan kilpaili yhä myös kouluratsuna, sillä sen suoritukset paranivat myös tässä lajissa kun rataesteet otettiin mukaan kuvioon. Esteiltä ori sai loistavaa menestystä ja kisauransa jälkeen se oli melko haluttu jalostusori Euroopassa.

EE ♡ Too-Ticki valikoitui Vifslanin puolisoksi yhden varsan ajaksi tasaisen luonteensa ja raskaan rakenteensa vuoksi; Too-Tickin epäurheilijamaista rakennetta pyrittiin keventämään Vifslanin sporttisella olemuksella. Too-Ticki sai jo nuorena täystyrmäyksen näyttelytuomareilta ulkomuotonsa vuoksi. Vaikka tämä kävelevä lihapulla ei ulkoapäin ihastuttanutkaan, niin luonteeltaan se on aivan loistava hevonen! Too-Ticki kilpaili helpoissa koulu- ja estekisoissa lähinnä junnujen seurana, mutta muutamia startteja myös omistajansa kanssa. Kisauralta ei käsiin jäänyt mainittavia saavutuksia, mutta tamma oli silti aina keskitason suorittaja. Filifjonkan on Too-Tickin ensimmäinen jälkeläinen, mutta se varsoi vielä kertaalleen toisenkin tammavarsan.

Jälkikasvu

Ruu on rajoitetusti käytettävissä jalostukseen tuontisukuisille hevos- ja ponioreille. Periyttänee hyvää ratsastettavuuttaan ja suorituskykyä esteille sekä kouluun.   ♡ 23.2.2018 fwb-t. Kuurtolan Kittycane i. Karkadann

KRJ:n alaiset kouluratsastuskilpailut, 56 sijoitusta

08.01.2018 KRJ Härdelli Helppo C - 02/30
12.01.2018 KRJ Härdelli Helppo C - 02/30
19.01.2018 KRJ Härdelli Helppo C - 03/30
22.01.2018 KRJ Vuorna Helppo C - 4/24
21.3.2018 KRJ Priton Helppo B - 3/30
22.3.2018 KRJ Priton Helppo B - 4/30
23.3.2018 KRJ Priton Helppo B - 1/30
24.3.2018 KRJ Priton Helppo B - 2/30
1.4.2018 KRJ Brunnby Helppo A - 1/40
10.4.2018 KRJ Brunnby Helppo A - 1/40
15.4.2018 KRJ Roscoff Vaativa B - 1/30
2.5.2018 KRJ Yorca WBs Vaativa A - 2/19
2.5.2018 KRJ Yorca WBs Vaativa A - 2/19
3.5.2018 KRJ Yorca WBs Vaativa A - 1/19
27.4.2018 KRJ Supernatural Vaativa A - 5/32
18.4.2018 KRJ Crion Prix St. Georges - 3/16
19.4.2018 KRJ Crion Prix St. Georges - 1/16
21.4.2018 KRJ Crion Prix St. Georges - 2/16
21.4.2018 KRJ Crion Prix St. Georges - 1/16
2.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 3/21
5.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 2/21
5.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 4/21
6.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 2/21
8.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 1/21
10.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 1/21
6.6.2018 KRJ Salpicar Intermediate I - 1/30
7.6.2018 KRJ Salpicar Intermediate I - 4/30
8.6.2018 KRJ Salpicar Intermediate I - 5/30
23.01.2018 KRJ Vuorna Helppo C - 2/24
24.01.2018 KRJ Vuorna Helppo C - 1/24
29.01.2018 KRJ Vuorna Helppo C - 3/24
31.1.2018 KRJ-Cup Runoratsut Helppo C - 1/200
25.3.2018 KRJ Priton Helppo B - 5/30
26.3.2018 KRJ Priton Helppo B - 1/30
29.3.2018 KRJ Priton Helppo B - 4/30
26.3.2018 KRJ Moana part breds Helppo A - 2/40
30.3.2018 KRJ Moana part breds Helppo A - 5/40
16.4.2018 KRJ Roscoff Vaativa B - 5/30
17.4.2018 KRJ Roscoff Vaativa B - 3/30
5.5.2018 KRJ Yorca WBs Vaativa A - 4/19
7.5.2018 KRJ Yorca WBs Vaativa A - 4/19
22.4.2018 KRJ Crion Prix St. Georges - 4/16
22.4.2018 KRJ Crion Prix St. Georges - 2/16
23.4.2018 KRJ Crion Prix St. Georges - 3/16
24.4.2018 KRJ Crion Prix St. Georges - 2/16
12.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 1/21
16.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 4/21
20.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 2/21
23.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 2/21
25.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 3/21
26.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 4/21
27.6.2018 KRJ Oldfinion Intermediate I - 1/21
16.6.2018 KRJ Salpicar Intermediate I - 2/30
18.6.2018 KRJ Salpicar Intermediate I - 4/30
20.6.2018 KRJ Salpicar Intermediate I - 1/30

ERJ:n alaiset esteratsastuskilpailut, 44 sijoitusta

04.01.2018 ERJ Escorant 70 cm - 07/50
11.01.2018 ERJ Vuorna 90 cm - 05/30
24.01.2018 ERJ Vuorna 90 cm - 04/30
11.3.2018 ERJ Rustvalla 90 cm - 1/30
11.3.2018 ERJ Rustvalla 90 cm - 3/30
23.3.2018 ERJ Kuurtola 100 cm - 1/30
26.3.2018 ERJ Kuurtola 100 cm - 2/30
3.4.2018 ERJ Brunnby 110 cm - 4/30
25.4.2018 ERJ Supernatural 120 cm - 2/24
11.4.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 4/25
13.4.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 1/25
15.4.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 3/25
27.5.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 1/21
28.5.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 1/21
28.5.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 1/21
17.5.2018 ERJ Duán Stable 150 cm - 1/42
18.5.2018 ERJ Duán Stable 150 cm - 4/40
21.5.2018 ERJ Duán Stable 150 cm - 4/40
22.5.2018 ERJ Duán Stable 150 cm - 4/40
24.5.2018 ERJ Duán Stable 150 cm - 2/40
1.5.2018 ERJ KK Savioja 150 cm - 3/23
5.5.2018 ERJ KK Savioja 150 cm - 4/23
12.01.2018 ERJ Kototalli 70 cm - 3/30
04.02.2018 ERJ Ratsutalli Lilja 80 cm - 7/50
12.3.2018 ERJ Rustvalla 90 cm - 3/30
13.3.2018 ERJ Rustvalla 90 cm - 3/30
15.3.2018 ERJ Rustvalla 90 cm - 5/30
6.4.2018 ERJ Brunnby 110 cm - 4/30
7.4.2018 ERJ Brunnby 110 cm - 2/30
9.4.2018 ERJ Brunnby 110 cm - 4/30
10.4.2018 ERJ Brunnby 110 cm - 4/30
25.4.2018 ERJ Supernatural 130 cm - 3/37
30.4.2018 ERJ Supernatural 120 cm - 4/24
16.4.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 5/25
20.4.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 5/25
29.5.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 2/21
30.5.2018 ERJ Rêve de Haussea 150 cm - 2/21
3.6.2018 ERJ Raate 160 cm - 2/30
6.6.2018 ERJ Raate 160 cm - 2/30
12.6.2018 ERJ Raate 160 cm - 4/30
14.6.2018 ERJ Raate 160 cm - 5/30
16.6.2018 ERJ Raate 160 cm - 4/30
16.6.2018 ERJ Raate 160 cm - 5/30
2.5.2018 ERJ KK Savioja 150 cm - 3/23

30.11.2018 Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu
Palkittu vuoden 2018 marraskuun Esteratsastusjaoksen laatuarvostelun
tilaisuudessa pistein 6,4 + 40 + 20 + 20 + 15 = 101,5p., ERJ-I

7.1.2017 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia


"Sjöjungfru (merenneito) on taitava sekoitus Peppi Pitkätossua ja Muumeja." Näin sanottiin myyntipuheessa mustan puoliveritamman kuvan vieressä. Tihrustin kuvaa lukulasit huurussa vanhan Mersun hytissä ja hoputin mielessäni Pajua, joka sovitti jalkaansa uusia talvisaappaita lumisilla rappusilla istuen. Kun Paju vihdoin sai itsensä sovitettua autoon, painoin kaasun pohjaan jo ennen kuin ovi oli ehtinyt sulkeutua. "Mikä sua risoo", Paju karjaisi harmissaan ja läimäytin myynti-ilmoituksen hänen polvelleen. "Siellä on myynnissä hevonen missä on Peppiä ja Muumeja", karjaisin takaisin ja painoin nastan lautaan. Paju tiesi olla hiljaa loppu matkan huutokauppaan, eikä edes paikanpäällä uskaltanut vastustaa tahtoani. Jälkikäteen en yhtään edes liioittele sanoessani että Ruun ostopäätös lähti oikeasti liikkeelle pelkästään suvusta ja nimestä. Kukapa ei haluaisi hevosta jonka suvussa ovat itse Viljonkka, Mymmeli, Tuu-tikki ja Tove? Minä ainakin halusin. Ruotsinpuoliveritamma Sjöjungfru muutti meille siis täysin hölmöistä syistä, mutta kaikeksi onneksi tamma on osoittautunut myös luonteeltaan oikein järkeväksi persoonaksi. Ruun vanhemmat kilpailevat koulussa ja esteillä, joten elätellään kovasti toivoa että tammakin pärjäisi kummassakin lajissa.

8.2.2018 Estevalmennus, valmentajana Inari (Liia)


Silmäilin suhteellisen epäilevästi edessäni tallustelevaa ratsukkoa ja melkein jo ehdotin että jospa otettaisiin tuon lihapullan tilalle joku kunnon ratsu. Liia hönki jostain poolopaitansa perukoilta että "odotappa vaan" ja päätin kerrankin mukisematta luottaa ratsastajan sanaan. Kaipa hän sitten tietää millaisia kopukoita talliinsa änkee. Alkulämmöt kestivät kohtuullisen pitkän ajan, mutta pikkuhiljaa Ruuksi kutsuttu tamma alkoi vertyä ja meno muuttui yllättävänkin kepoisaksi. Saatoin vihdoin huokaista helpotuksesta ja kävellä normaaliin paikkaani keskelle kenttää pelkäämättä joutuvani ratsukon jyräämäski. Valmennus aloiteltiin puomien kanssa, joilla treenattiinkin sitten ihan hyvä tovi. Ruu kieltämättä liikkui kevyesti ja helposti ja aloin jo hiukan aprikoida että olikohan siinä kuitenkin ytyä ihan kisaratsuksi saakka. Kun nostettiin muutama yksittäinen pysty lämmittelyitä varten, syntyi suuri riemu tamman silmiin ja täytyy sanoa että sehän kyllä hyppäsi! Ratsukko selvitti esteet todella keveysti, joskin Liialla oli selkeästi työn ja tuskan takana pitää tamma kurissa. Selkeästi tapakoulutusta vaadittaisiin, mutta ehkä ylimääräinen into karisee sitten iän ja kokemuksenkin myötä. Niin ainakin sopii toivoa! Ensimmäinen rata hypättiin maksimissaan 80 cm korkuisilla esteillä ja asettelin esteet suhteellisen yksinkertaisille reiteille jotta vältyttäisiin suurimmilta katastrofeilta jos tamman vauhti jäisinkin päälle. Radan alussa vauhtia oli niin paljon että hiukan jännitti, mutta keskivaiheilla tapahtui jotain ihmeellistä ja Ruu ryhtyi turhan vouhkaamisen sijaan kuuntelemaan ratsastajaansa. Loppurata sujui todella mallikkaasti ja käskin Liian ratsastaa putkeen vielä toistamiseen. Selvästi tässä hevosessa kyllä kaiken alla on ytyä ja tahtoa hypätä, kunhan Liia vain saa minut raahattua heitä kunnolla valmentamaan vielä jatkossakin!

24.2.2018 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia


Eilen syntyi Ruun ensimmäinen varsa, jonka syntymästä on koko talli ollut aivan täpinöissään. Varsan isänä on upea hollantilainen puoliveriori Karo joka kilpailee yksinomaan esteratsastuksessa. Tummanpuhuva tammavarsa sai nimekseen Kittycane ja osoitti kyllä melkoista päättäväisyyttä ja topakkuutta heti näin alkuunsa kampeamalla itsensä pystyyn aivan ennätysajassa. Ensimmäinen yö kaksikolla meni raukeissa ja rauhallisissa merkeissä, mutta jo tänä aamuna oli pikkuveijari niin täynnä elämää ja intoa ettei tosikaan! Ruu koetti lempeällä tavallaan ohjailla varsaa ja oli kaikinpuolin muutenkin aivan esimerkillinen äitihahmo. Tamma saakin nyt varsan myötä jäädä hiukan pidemmällä lomalle kisaamisen suhteen, saa nähdä missä vaiheessa sitten taas jatketaan pokaalijahdissa, mutta varmasti loma tekee terää aina silloin tällöin itse kullekin. Ruu on sitäpaisti edennyt loistavalla tahdilla kisakentillä; etenkin esteratsastuksen suhteen uskalletaan kyllä toivoa että tamman kanssa voidaan päätyä kisaamaan lopulta jopa 160 cm ratoja! Kouluratsastuksen suhteen jännittää hiukan enemmän, vaikka menestystä on silläkin saralla tullut! Eipä oltaisi tamma ostaessamme kyllä todellakaan osattu odottaa näinkin korkeita kisatasoja, mutta niin ne hevoset yhä näemmä yllättävät.

1.8.2018 Estevalmennus, valmentajana Inari (Liia)


En ollut aikapäiviin käynyt Kuurtolaa lähelläkään, mutta nyt kovimpien lämpöjen laskettua ihan siedettäviin lukemiin, oli Liia pyytänyt minua valmentamaan muutamaa ratsua. Näistä ensimmäisenä oli vuorossa Ruu, jota sen koulutuksen alkupuoliskolla olinkin jo käynyt valmentamassa. Oli mielenkiintoista nähdä millainen ratsu möhkäleestä oli saatu leivottua kasaan ja täytyy kyllä sanoa, etten ollut korviani uskoa kun Liia ylpeänä kertoi tamman kisauran päättyneen 160cm ratoihin. "OMG. Tuollainen makkara?" pyörittelin mielessäni ja suorastaan janosin nähdä tamman hyppäävän. Alkuverkat menivät rattoisasti, ratsukkoa ei juuri tarvinnut korjailla ja kaikki sujui kuin rasvattu - ja hyvä näin kun kerran kisaurakin oli jo takanapäin! Aloiteltiin rennoilla hypyillä; matalia esteitä ja melko pitkät lähestymiset, ei mitään haasteellista tai kamalaa. Kunhan vaan keskityttiin lähinnä ratsastajan työskentelyyn. Kun lopulta alettiin nostamaan esteitä, syttyi Ruun silmiin taas se sama innostus kuin aiemmassakin valmennuksessa. Tamma ampaisi ensimmäisellä kerralla vauhdikkaaseen laukkaan, mutta hidasti menoa välittömästi Liian sitä pyydettyä. Hypyt olivat kauniita ja kaarevia, lähestymiset huolellisia ja korjattavaa ei edelleenkään löytynyt. Treenattiin tiukkoja käännöksiä, jotka olivat tammalle hiukan haasteellisia, mutta kaksikko suoriutui näistäkin loistavasti. Nostettiin esteet vielä aivan tappiinsa, sataankuuteenkymppiin, sillä halusin ehdottomasti nähdä Ruun hyppäävän. Ja pakko kai se oli silmiään uskoa, kun möhkäle painovoimaa rikkoen liiteli esteen yli toisensa jälkeen.


Kaikki Ruun varusteet on hankittu Equestrian PRO-varusteliikkeestä.
Web design © Milja (taustakuva & piirretty grafiikka © http://www.amretasidik.com/)
Tämä on virtuaalihevonen - A sim game horse