Ventoksen Riemu

KTK-II, SLA-I* , KRJ-I, ERJ-I, KV-III & JÄLKELÄISLUOKKA C

Virallinen nimi: Ventoksen Riemu Syntynyt: 19.11.2015 (8v. 19.11.2017)
Rek.nro: VH16-018-0928 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevonen, ori
Säkäkorkeus: 146 cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Ventos Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo B, re 90 cm Saavutukset: KTK-II, SLA-I*, KRJ-I, ERJ-I, KV-III & Jälk. C

Soft, cuddly and adorable teddy bear. Right?

Riemu muutti meille oikein mittatilaustyönä. Orin vanhemmat molemmat ovat huolellisen valintani lopputulos, tai no, kai se lopputulos seisoo tarhassaan koivet kurassa ja tukka takussa. Ori onnistuu kuorruttamaan itsenä mutaan ja kokkareisiin vaikka aurinko olisi paahtanut yötä päivää monta viikkoa. Tämä maaginen kyky liata itsensä olosuhteista riippumatta saa useimmat hoitajat huokailemaan masentuneesti, mutta eipä Riemun käytöskään aina ole mitenkään mieltä ylentävää. Uusia käsittelijöitään ori tykkää kovistella ja komentaa, näissä tilanteissa on tärkeää pysyä rauhallisena ja itsevarmana. Riemun saa kyllä ojennukseen kunhan omaa tarpeeksi auktoriteettia orin silmissä eikä hermostu sen pelleilystä. Parhaimmillaan Riemu on mukava ja sujuva käsiteltävä, jonka kanssa ei tarvitse stressata päätään puhki.

Sadessäällä ja syksyisin hoitajan kannattaa jo aamulla alkaa motivoitumaan kunnon harjaus- ja puunaustuokioon. Riemulla on tapana pyöriä tarhan mutaisimmilla neliömetreillä itseään säästelemättä. Orille erityistä mielihyvää tuo kun se pääsee hoitajansa huolellisen harjauksen päätteeksi piehtaroimaan itsensä jälleen tutun mutakerroksen peittoon. Harjauksen aikana Riemu on yleensä melkoinen tättähäärä ja harjat kannattaa pitää orin suun ulottumattomissa. Kaikki mikä Riemun hampaiden väliin vaan sopii, katoaa varmasti paikaltaa ja löytyy sitten milloin mistäkin. Varustaessa Riemu käyttäytyy kiltisti etenkin jos sen sitaisee kiinni karsinannurkkaan tai käytävälle. Yleensä varustaminen kuitenkin tarkoittaa Riemulle päivän kohokohtaa (eli ratsastustuntia) joten mitäpä sitä lähtöä pitkittämään!

Kun Riemun selässä käytiin ensimmäisiä kertoja niin täytyy kyllä myöntää että mielessä pyöri hyvin vahva epäilys siitä, ettei orista ikinä tule mitään kovinkaan hienoa kisaratsua. Kivikkoisen ja karikkoisen alun jälkeen alkoi Riemu kuitenkin näyttää pieniä heltymisen merkkejä ja ihan älyttömän tuskaisan koulutusrupeaman päätteeksi saatiin huokaista helpotuksesta. Vielä nykyäänkin ori vaatii itselleen taitavan ratsastajan, mutta herran työmoraali on nykyään niin korkealla, että se tekee mielellään kaiken mitä siltä pyydetäänkin.

Koulupuksuna Riemu toimii kivasti helppo B -tasolle saakka. Ori on melko malttamaton ja vaikka sen eteneminen etenkin liikkeiden osalta onkin todella näyttävää ja koreaa, niin ratsastajalta vaaditaan melkolailla hevosmiestaitoja sen kaikkein parhaimman esiinsaamiseen. Väistöt ja kokoamiset ovat ravityöskentelyn ohella Riemun vahvinta alaa! Orin heikkouksiin voisi kärsivällisyyden puutteen lisäksi listata käyntityöskentelyn, jonka aikana orin ajatus saattaa lähteä kuljeskelemaan omia teitään. Ratsastajan on jatkuvasti pidettävä Riemu mukana puuhassa. Vaihtelevilla harjoitteilla orista saa eniten irti, pelkää samaa liikettä ei kannata alkaa tuntitolkulla junnaamaan. Tässä kyllästyy itse ratsu ja lopulta ratsastajakin kun Riemu alkaa pelleilemään omiaan.

Vaikka Riemu toimiikin koulukentillä hyvin ratsastettuna oikein hienosti, niin esteratsastus on silti sen ehdoton bravuuri. Ori hyppää todella innoissaan ja mielellään, se tuntuu nauttivan täysinrinnoin jokaisesta hetkestä ja hypystä ja sen voi luottaa aina tekevänsä vähintäänkin parhaansa! Pienestä koostaan huolimatta Riemulla on vahva ponnistus ja tarkka alastulo, eikä se vauhdinsäätelyn ja tiettyjen teknistenpulmien lisäksi juurikaan ratsastajaltaan apua kaipaa. Vauhdikkaan ja energisen luonteensa vuoksi Riemu vaatii esteillekin osaavan käsittelijän ja tällöinkin pitää aina käyttää kunnolla aikaa alkuverkkoihin.

Kun koittaa se suuri ja jännittävä kisapäivä, käyttäytyy Riemu melkolailla täsmälleen samalla habituksella kuin kotonakin. Mitään ylimääräistä häsläystä ei tavanomaisen lisäksi ori onneksi keksi, vaan jälleen kunnollisilla alkuverkoilla ori kykenee mihin tahansa!

i. VSN Ch Hattuvaaran Möhköfantti
Suomenpienhevonen, 148 cm, vkko
KTK-II, KRJ-II, ERJ-I, KERJ-III, SLA-II
ii. Saariston Hopeaharja
Suomenpienhevonen, 148 cm, vrt
iii. Hopeanopea
iie. Arraan Hermiina
ie. Hattuvaaran Mirabella
Suomenpienhevonen, 148 cm, vkko
iei. Pyhäkääpiö
iee. Niityn Mymmeli
e. Aikaalan Ilopilleri
Suomenhevonen, 149 cm, m
YLA1
ei. Aikaalan Hupsista Keikkaa
Suomenpienhevonen, 146 cm, m
eii. Hupsisen Moka
eie. Keikkakulta
ee. Aikaalan Iloitseva Aurinko
Suomenhevonen, 152 cm, rn
eei. Auringon Iltatähti
eee. Aikaalan Ilmapallo

Jälkeläisinfo

Ventoksen Riemu on käytettävissä jalostukseen noin yksipolvisille suomenhevostammoille. Periyttää potentiaalia seka koulu- että esteratsastukseen. Riemun jälkeläiset ovat automaattisesti myös kantakirjakelpoisia.

 

♡ 20.02.2017 t. Vuornan Pikkupulla KTK-II
♡ 01.04.2017 o. Sulonuoteet KTK-III, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

13.1.2016 Nuorten kilpailupäivä Stall Sjöbackassa (FEI sij. 13/13)
Tänään käytiin nuorten ponien kanssa Stall Sjöbackassa järjestettävissä Nuorten kilpailupäivissä! Meidän Riemu oli yksi näistä onnekkaista joita mukaan tapahtumaan raahattiin ja jännitti ihan tolkuttoman paljon, olihan kyseessä energisen piekkariorin ensimmäinen julkinen esiintulo. Ja sitä paisti edellisellä kisakerralla kun olen ollut julkisessa kisasuorituksessa kaikista meidän poneista juuri Timppa käyttäytyi kuin mikäkin muuli ja koko suoritus joutui hylkyyn. Tällä kertaa oli siis ihan oiva tilaisuus tuoda meidän nuoria ratsuja esille ja näyttää että on meilläkin oikeasti hienoja hevosia. Kun Riemun ja minun suoritus alkoi, tuntui heti että nyt ei oikein lähde. Ori teki kyllä mitä siltä pyydettiin ja toimi melko hyvin, mutta ymmärrys tuntui jäävän jotenkin jälkeen ja Riemun ajatuksetkin taisivat harhailla pikemminkin ympärillä pyörivissä tammoissa kuin pohkeenväistössä. Suoritettiin rata jotenkuten, jälkeenpäin ei ollut paljoa hurraamista, mutta olin silti Riemusta ylpeä! Ensimmäinen kisasuoritus voisi mennä miljoona kertaa huonomminkin ja ainakin Riemu teki parhaansa! Tuomarin kommentti suorituksestamme oli; "Riemu vaikutti yritteliäältä nuorelta, joka teki parhaansa, vaikka näyttikin välillä olevan hieman ulalla. Ori kulki minne pyydettiin, mutta jäin kaipaamaan pehmeyttä ja sulavuutta apuihin reagoimisessa. Vaikka Liia ratsasti hyvin, Riemu oli etenkin siirtymisissä hitaan oloinen. Sen lisäksi ratsukolle tuli laukassa rikko raville. Kun Riemun tasapaino lähtee kehittymään, uskon ratsastettavuuteenkin tulevan parannuksia."

27.1.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Tänään otettiin valmennus-syyniin nuori oriherramme Riemu. Alkutunti meni osittain ihan hyvässä lämmittelyvireessä, osin taas nuoruusvimmaisessa kuninkuustaistelussa orin ja ratsastajan kesken. Minä kentän keskellä olin herralle selkeästi jonkinlainen kimmoke toimia edes suhteellisen hyvin, mutta aina kun välimatkamme kasvoi, alkoi Riemu poukkaroida ratsastajaansa vastaan. Kun kaksikko oli lämpännyt aikansa Riemu kuunteli jo ratsastajaansa ja kaikki sujui muutenkin aivan mallikkaasti. Riemua selkeästi kiinnosti lähinnä vapaa hengailu, sillä heti ensimmäisen väistöharjoituksen aikana se veti itsensä ihmeelliselle mutkalle ja teki kaikkensa jotta ratsastaja joutuisi ihan tosissaan vääntämään hiki hatussa. Tsemppasin urheaa ratsastajaa kentän keskeltä ja huutelin neuvoja ja pikkuhiljaa alkoi Riemukin jo suostua yhteistyöhön. Muutaman uuden yrityksen jälkeen väsitöt sujuivat hyvin, samoin asetukset ympyrällä molempiin suuntiin. Orilla on tapana testailla itselleen uusia ratsastajia, vaikka vanhojen tuttujen kanssa se käyttäytyykin oikein hienosti. Kaksikko nosti vielä muutaman laukan molempiin suuntiin ja treenattiin nostoja niin käynnistä kuin suoraan pysähdyksestäkin. Laukkatyöskentely sai orilta paljon innokkaamman vastaanoton, eikä se juurikaan malttanut niskoitella vastaan, vaan teki mielellään juuri sen mitä ratsastaja pyysi. Loppu valmennus oli sujunut niin hienosti, että annoin kaksikolle luvan siirtyä loppuverkoille. Ylihuomenna jatkettaisiin ratsukon kanssa, joten sitäkin varten oli hyvä hiukan energiaa säästellä.

29.1.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Edellispäiväisen valmennuksen jälkeen lähdimme uutta energiaa ja intoa puhkuen taluttamaan Riemua maneesiin. Orilla taisi itselläänkin olla varsin tuoreessa muistissa sen eiliset temput, sillä samaa yritettiin lähes ensiaskeleilla; kun koitettiin ensimmäisiä väistöjä, väänsi ori jälleen itsensä mutkalle ja ryhtyi sotaan ratsastajaansa vastaan. Vaan eipä auttanut tällä kertaa ja pian Riemu jo luovuttikin temppuilunsa suhteen. Valmennus jatkui tästä eteenpäin oikein lupaavasti; asettamiset olivat nättejä ja täytyy myöntää, että väsitötkin lopulta lähes moitteettomia! Jatkoimme laukkatyöskentelyyn, teimme kahdeksikkoa ja kiemura-uraa reilusti asettaen. Riemu kulki oikein kivasti eteen, muutaman kerran hiukan turhankin hyvin, mutta kuunteli aina lopulta ratsastajansa toppuuttelua. Laukkojen jälkeen tehtiin vielä ravitreeniä temmon vaihteluiden parissa. Kokoaminen sujui oikein hyvin ja Riemu liikkui komeasti ja ryhdikkäästi eteen. Lisäyksissäkään ei ollut juurikaan valittamisen varaa, kunhan ratsastaja muisti antaa orille tarpeeksi tilaa käyttää kaulaansa ja kroppaansa tarpeeksi vapaasti. Tosi ylpeänä omistajana taputtelin oria ja päästin kaksikon jäähdyttelemään näin onnistuneen valmennuksen jälkeen; kyllä me varmasti tästäkin nuoresta ratsusta vielä kelvollinen kisakaveri leivotaan!

12.2.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Riemun kanssa ollaan aherrettu ihan todenteolla etenkin kouluratsastuksen parissa ja tänään olikin taas aika valmentaa oria. Selkään hyppäsi tällä kertaa Birgitta, jonka kanssa ori olikin tehnyt jo paljon tuttavuutta aivan nuoresta saakka. Lämmöt hankittiin tekemällä reippaasti ympyröitä ja kiemuroita molempiin suuntiin. Aluksi treenasimme orin kanssa kulmien ratsastamista ja asetuksia - Riemulla kun tuppaa olemaan paha tapa oikoa reiteissä ja ympyröilläkin se tuntuu jo etukäteen lopettavan homman kesken kun ura vain jo häämöttää turvan lähellä. Kulmatkin alkoivat sujua kun Birgitta sai orin hiukan paremmin kuulolle. Energisestä menostaan johtuen Riemua oli tavallista hankalampi saada kuulolle, mutta toistojen jälkeen herra suostui työskentelemään hosumatta loppuun saakka. Seuraavaksi lisäsimme harjoitukseen hiukan asetuksia, joiden jälkeen treenasemme avoja. Aluksi ori kulki aivan vinossa viipottaen vaikka homma olikin sille aivan tuttua ja tuumimmekin sen jo leikkivän kustannuksellamme. Viekas rontti kaipasi selkeäsi vähän irrottelua ja vauhtia treeneihin, joten annoin ratsukolle luvan laukata keskiympyrällä pahimpia höyryjä pois. Riemun saatua hiukan ylimääräisiä energioitaan pois, alkoivat avotkin sujua vihdoin tavalliseen tapaan. Työskentelimme vielä hetken laukkaympyröillä asetusten ja reittien parissa kunnes ratsukko sai luvan alkaa loppuverkkaamaan. Kohtapuoleen aletaan jo olla orin kanssa ihan valmiita kisakentillekin, mahtavaa!

7.4.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Riemun on määrä aloittaa kouluratsun uraansa kuukauden kuluttua, joten vielä on hyvin aikaa treenata ja viilata suoritus täyteen kymppiin! Tänään otettiinkin yllätystreeniin juuri maastoon lähtemistä suunnittelevat Riemu ja Birgitta. Riemu tuntui jo tunnin alussa erityisen hyvältä ja rennolta, enkä ollenkaan ihmetellyt kun se lähti hyvillä mielin tekemään työtä käskettyä. Keskityimme alussa hiomaan siirtymisiä ja asetuksia ja ori toimi edelleen oikein hyvin. Edellisellä kerralla pysähdyksestä raviin siirtymisessä oli ollut ongelmia, mutta nyt ori selvästi petrasi! Hämmennystä loi Riemun käyttäytyminen sen bravuuriksikin tunnistetussa liikkeessä pohkeenväistössä. Käynnissä hommat sujuivat hyvin, mutta ravi (laukasta puhumattakaan) tuotti päänvaivaa. Ori kaarsi kaulansa omituiselle sykkyrälle ja oli kuin mikäkin sirkushevonen puskiessaan menemään lapa edellä. Vaihdoimme Birgitan kanssa kummeksuvat katseet ja lähdettiin tekemään toistoja ja vääntämään pienen keppostelijan kanssa. Seuraavalla kerralla meni jo paremmin ja kolmannella erinomaisesti; ori kyllä osaa nämä hommat mutta etenkin kotioloissa sen kanssa saa toisinaan jäädä vääntämään jos treeni tuntuu muuten turhan yksinkertaiselta. Hyvästä luotosta huolimatta varmuutta näihin liikkeisiin täytyy siis vielä saada, jotta varsinaisessa suoritustilanteessa ei sitten tule eteen ongelmia. Laukassa Riemu pysyi hienosti muodossa ja jaksoi innostaan huolimatta keskittyä täydellisesti.

1.6.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Me ollaan Riemun kanssa paljon jo koulua koko kevät ja alkukesä treenailtukin ja tänään päästiin taas hienosäätämään kaikkea opittua. Itse olin valmentajan asemassa tänään oikuttelevan ranteeni vuoksi, mutta oli ilo nähdä ori liikkumassa ulkopuolisen silmin. Alkuverkoilta lähtien ratsukolla oli hyvä vauhti päällä ja lämmiteltiinkin oikein kunnolla. Kun ori vääntyi ja kääntyi jos jonkinlaiselle mutkalle ilman nirinää ja narinaa, voitiin varsinainen treeni aloittaa. Ensin keskityttiin ratsastajan istunnan ja reittien lisäksi pysähdykseen sekä peruutukseen. Perusjutut eivät tuottaneet ongelmaa ratsukolle varsinkin kun Riemun kanssa on pysähdyksiä kyllä harjoiteltu! Temmonvaihtelut sujuivat hyvin, ravissa pyysin ratsastajaa hiukan pitämään parempaa tuntumaa oriin ja lopulta vain ajamaan rohkeasti hiukan eteen jotta askel pitenisi. Hienostihan se liike sieltä korjaantui ja ratukkoa oli oikein mukava katsella. Muutamien laukkakahdeksikkojen jälkeen ryhdyttiin jälleen hommiin väistöjen parissa. Ravissa Riemu suorittaa väistöt hienosti ja kyse on enää oikeastaan pelkistä tyylipisteistä. Tänään harjoitus alkoi erinomaisesti, joten lähinnä paneuduttiin reitteihin, tempoon ja ratsukon ryhtiin muutenkin. Ratsastajalla oli muutamia asentovirheitä joista huomautin, mutta Riemulla sujui hienosti. Laukkaväistöt tuottivat hiukan päänvaivaa kun ori tahtoi jatkuvasti tipauttaa raviin. Haettiin alkuunsa hyvä tuntuma ja tempo sekä varmistettiin liike oli hyvin valmisteltu ennen suoritusta ja niinpä alkoi tämäkin lopulta rullata, jes! Laukkaväistöön haettiin tällä treenillä lähinnä varmuutta ja sujuvuutta.

1.4.2017 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Tänään Riemulle syntyi meillä Vuornassa ensimmäinen jälkeläinen jonka on määrä jäädä kotiin kasvamaan! Riemun edellinen jälkeläinen, Pikkupulla, asuu onnellisesti Turmeltajassa ja valloittaa maailmaa sieltä käsin. Tänään syntynyt varsa sai nimekseen Sulonuoteet ja sekin vaikuttaa yhtälailla ihanan valloittavalta persoonalta! Toivottavasti Sulostakin kehkeytyy yhtä hieno kisaratsu kuin vanhemmistaan. Riemun päivät muutoin ovat sujuneet suhteellisen rattoisissa merkeissä; ori käy säännöllisesti maastoretkillä ja tietysti välillä paneudutaan myös herran lempipuuhan pariin eli esteratojen ylitykseen! Riemusta eivät kyllä juurikaan vanhenemisen merkit hohkaa, vaan yhtälailla energisenä ja pirteänä mennään edelleenkin! Iän tuomaa viisautta on onneksi kuitenkin tähänkin poniin tarttunut, eikä nuoruusaikojen turha vauhkoaminen ja hääräily enää ole läheskään niin ylitsepursuilevaa kuin aiemmin. Riemulla on nykyään myös uusi ystävä, nimittäin tallikissamme Mopo on ottanut Riemun karsinan vakituiseksi nukkumapaikakseen. Toisinaan kissa pötköttää aivan poniherran jalkojen juuressa ja silloin Riemu liikkuu aina äärimmäisen varovaisesti ellei sitten itsekin vetele hirsiä. Tämä hellyyttävä ystävyys on saanut tallilaistemme parissa paljon huvittuneita, mutta toki myös ihastuneita katseita, eikä tätä parivaljakkoa kyllä voikaan ohittaa ilman leveää hymyä.

19.8.2017 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Tänään teimme Riemun kanssa mukavan uimaretken läheiselle rannalle ja mukana hauskanpidossa olivat myös Birigitta ja Bonbon. Päivä oli kuuma ja Riemukin käyttäytyi tavallista raukeammin kun hain sen tarhasta; edes ohikulkevat tammat eivät saaneet siltä sen suurempaa huomiota kuin muutaman haikean hörähdyksen. Ratsastusretki rannalle taittui hyvissä merkeissä ja perille päästyämme molemmat ratsuistakin innostuivat selkeästi tajutessaan pääsevänsä vilvottelemaan mukavan viileään veteen! Riemu kauhoi vettä aluksi hyvän aikaa jaloillaan, kunnes uskaltautui Bonbonin perässä hiukan syvemmällekin järveen. Pikkuori virkistyi selkeästi uimareissusta, joten palatessamme takaisin kotiinpäin, oli vauhti jo hiukan reippaampaa ja laukkakin kiinnosti! Laukkasimme pienet pätkät pellolla ja Riemu innostui jopa siinä määrin, että takapää lensi muutaman kerran ilmaan. Ponit nauttivat aivan tosissaan olostaan ja takaisin talliin palatessamme Riemu oli virkeä ja hyväntuulinen itsensä. Harjailin Riemua oikein kunnolla ja ajan kanssa, kunnes sen oli aika päästä käsiksi iltakauroihin (joihin heitin palkinnoksi mukavasta päivästä muutaman omenankin).

KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa yhteensä 44 sijoitusta

15.05.2016 KRJ Metsovaara - Helppo B - 01/40
17.05.2016 KRJ Metsovaara - Helppo B - 05/40
19.05.2016 KRJ Metsovaara - Helppo B - 06/40
13.05.2016 KRJ Villahaka - Helppo B - 05/40
14.05.2016 KRJ Villahaka - Helppo B - 04/40
18.08.2016 KRJ Contigit - Helppo B - 01/40
20.10.2016 KRJ Kultahuisku - Helppo B - 03/18
21.10.2016 KRJ Kultahuisku - Helppo B - 02/18
14.10.2016 KRJ Petäjävaara - Helppo B - 02/23
18.10.2016 KRJ Petäjävaara - Helppo B - 04/23
01.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 04/20
01.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 02/20
04.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 01/20
06.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 01/20
15.02.2017 KRJ Metsovaara - Helppo B - 04/40
03.03.2017 KRJ Daelwyn - Helppo B - 05/40
03.03.2017 KRJ Pirunkorpi - Helppo B - 06/40
13.02.2017 KRJ Fiktio - Helppo B - 03/40
18.02.2017 KRJ Fiktio - Helppo B - 01/40
19.02.2017 KRJ Fiktio - Helppo B - 01/40
20.02.2017 KRJ Verner - Helppo B - 04/30
20.02.2017 KRJ Verner - Helppo B - 04/30
15.05.2016 KRJ Villahaka - Helppo B - 05/40
16.05.2016 KRJ Villahaka - Helppo B - 06/40
17.05.2016 KRJ Villahaka - Helppo B - 02/40
21.05.2016 KRJ Villahaka - Helppo B - 06/40
17.05.2016 KRJ Kuuralehto - Helppo B - 04/54
05.11.2016 KRJ Overload - Helppo B - 03/30
07.11.2016 KRJ Overload - Helppo B - 04/30
11.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 05/30
17.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 02/30
08.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 04/20
08.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 03/20
10.12.2016 KRJ Ros Cirein - Helppo B - 03/20
16.02.2017 KRJ Metsovaara - Helppo B - 06/40
07.03.2017 KRJ Pirunkorpi - Helppo B - 04/40
11.03.2017 KRJ Pirunkorpi - Helppo B - 01/40
17.03.2017 KRJ Pirunkorpi - Helppo B - 05/40
23.02.2017 KRJ Verner - Helppo B - 01/30
25.02.2017 KRJ Verner - Helppo B - 02/30
25.02.2017 KRJ Verner - Helppo B - 04/30
27.02.2017 KRJ Verner - Helppo B - 05/30
29.02.2017 KRJ Verner - Helppo B - 02/30
31.08.2016 KRJ-Cup Runoratsut - Helppo B - 27/316

ERJ:n alaisissa esteratsastuskisoissa yhteensä 42 sijoitusta

13.03.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 05/28
29.03.2016 ERJ Hervanta - 90 cm - 01/30
30.03.2016 ERJ Hervanta - 90 cm - 01/30
08.01.2016 ERJ Ketunpolku - 80 cm - 04/30
13.01.2016 ERJ Ketunpolku - 80 cm - 01/30
23.03.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 05/40
24.03.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 05/40
30.03.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 03/40
16.03.2016 ERJ Viisikko - 90 cm - 01/14
18.03.2016 ERJ Viisikko - 90 cm - 02/14
20.03.2016 ERJ Viisikko - 90 cm - 03/14
24.03.2016 ERJ Viisikko - 90 cm - 01/14
21.04.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 03/40
30.04.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 01/40
15.04.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 06/40
15.04.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 04/40
02.04.2016 ERJ Heljävirta - 90 cm - 05/40
03.04.2016 ERJ Heljävirta - 90 cm - 03/40
03.04.2016 ERJ Heljävirta - 90 cm - 05/40
11.04.2016 ERJ Runoratsut - 80 cm - 02/30
13.04.2016 ERJ Runoratsut - 80 cm - 03/30
18.03.2016 ERJ Viehättävä - 80 cm - 05/30
22.03.2016 ERJ Satumaja - 90 cm - 01/30
02.05.2016 ERJ Mörkövaara - 90 cm - 05/30
07.05.2016 ERJ Mörkövaara - 90 cm - 03/30
22.05.2016 ERJ Metsovaara - 90 cm - 02/40
29.05.2016 ERJ Metsovaara -90 cm - 01/40
30.05.2016 ERJ Metsovaara -90 cm - 02/40
13.06.2016 ERJ Metsovaara -90 cm - 05/40
20.06.2016 ERJ Metsovaara -90 cm - 02/40
13.06.2016 ERJ Mörkövaara - 90 cm - 01/30
14.06.2016 ERJ Mörkövaara - 90 cm - 05/30
17.06.2016 ERJ Mörkövaara - 90 cm - 04/30
21.06.2016 ERJ Heljävirta - 90 cm - 04/40
23.06.2016 ERJ Heljävirta - 90 cm - 01/40
23.06.2016 ERJ Heljävirta - 90 cm - 06/40
29.06.2016 ERJ Heljävirta - 90 cm - 06/40
23.06.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 06/40
25.06.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 05/40
25.06.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 04/40
27.06.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 06/40
28.06.2016 ERJ Kuuralehto - 90 cm - 06/40

VSR-Cupien sijoitukset
31.03.2017 VSR-Cup Kouluratsastus Susiraja Helppo C - 11/113
31.03.2017 VSR-Cup Kouluratsastus Susiraja Helppo B - 01/173
30.04.2017 VSR-Cup Kouluratsastus Susiraja Helppo C - 03/79

Näyttelymenestys
31.3.2018 VSR Rotunäyttely - II-palkinto

IX nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.12.2015
Palkittu kolmevuotiaana Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelussa
pistein 7 + 3 + 1 + 4 + 0 + 0.5 = 15.5p., KV-III

Suomenhevosorien kantakirjatilaisuus 30.11.2016
Suomenhevosten kantakirjatilaisuudessa toinen palkinto pistein 19 + 19 + 17 + 20 = 75p., KTK-II

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.12.2017
Riemu palkittiin joulukuun 2017 arvostelutilaisuudessa ensimmäisellä palkinnolla
pistein 14 + 25 + 25 + 23 + 18 = 105p. SLA-I*
"Mahtava, sydäntälämmittävä, realistinen lukukokemus. Kokonaisuudessaan häikäisevän erinomainen hevonen, onnea!"

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.12.2017
Riemu palkittiin joulukuun 2017 arvostelutilaisuudessa ensimmäisellä palkinnolla
pistein 8 + 40 + 22 + 20 + 15 = 105p. ERJ-I

10.1.2018 Suomenhevosten Jalostusarvostelussa myönnetty Jälkeläisluokka C

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.1.2018
Riemu palkittiin tammikuun 2018 arvostelutilaisuudessa ensimmäisellä palkinnolla
pistein 8,5 + 41 + 22 + 20 + 15 = 106,5 p. KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015