Vohvelisydän

♡ CH, KTK-II, SLA-I, KRJ-I & VVJ-I

Virallinen nimi: Vohvelisydän, "Symppis" Syntynyt: 1.9.2016 (8v. 1.10.2017)
Rek.nro: VH16-018-2251 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 137 cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Vehkalan Ratsukeskus Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Vaativa B & Vaativa Saavutukset: Ch, KTK-II, SLA-I, VVJ-I, KRJ-I

My Very Own Waffle Dreams!

Parantumattomana ponifanina suomenhevosissakin piekkarit ovat aina saaneet minussa aikaan ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Kun meidän tallimestari sai vihiä että Vehkalan Ratsukeskukseen oli syntynyt syksyllä peräti kolme pienhevosvarsaa, hän (Pajun todennäköisestä tuohtumisesta huolimatta) kirmasi puheilleni. Matkalla Vehkalaan olin jo aika varma että meille löydettäisiin sieltä sopiva poni, mutta en kyllä uskaltanut unelmoidakaan mistään Vohvelisydämen kaltaisesta kultahippusesta!

Symppis on kyllä ihan täydestä sydämestään lempinimensä ansainnut; tätä lempeämpää ja hellyyttävämpää persoonaa saa hakea! Tamma on kaikkien ihmisten ja eläinten sydänystävä, eikä sen kohdalle satu kurjaa päivää oikeastaan koskaan. Laitumella Symppis tarpoo ihmistään vastaan sankankin lumipyryn läpi korvat ainaisessa hörössä ja silmät tuikkien. Karsinakäyttäytymisensä puolesta tamma on kuin etikettioppaasta repäisty, eikä edes varustaminen saati kengittäjä saa sitä hermostumaan. Kesäisin taluttaessa kannattaa toki olla tarkkana herkullisten ruohomättäiden lähettyvillä, mutta yleensä tällöinkin riittää pieni nykäisy riimunnarusta niin tamma jo seuraa nätisti. Symppiksen kanssa on niin helppo tulla toimeen, että sen kanssa puuhastelu tuntuu ihanan makoisalta lomailulta!

Ratsuksi ja valjakkoon koulutettu Symppis on taitava poni kumpaankin lajiin, mutta kaikella rakkaudella on sanottava että esteratsastus ei kyllä todellakaan ole sitä varten. Esteet tuntuvat kaatuvan ja puomit kolisevan jo pelkästään Symppiksen läsnäolosta, joten tammalla hypätään vain kotioloissa harrastemielellä. Yksinkertaisia ja matalia ratoja poni hyppää yritteliääseen tapaansa mutta tällöinkin ratsastaja saa kyllä jatkuvasti olla ohjeistamassa ja huolehtimassa. Kyllä Symppis ainakin hyppäämisestä nauttii jos ei muuta!

Pieni koko ei todellakaan ole hidaste Symppiksen koulusuorituksille - tamma on ihan älyttömän taitava kouluratsu joka ahertaa aina parhaansa mukaan! Tamma on kevyt ja herkkä ratsastaa, paino- ja pohjeapuja kannattaa suosia. Liian kovat ohjasavut eivät Symppistä ilahduta vaan saavat sen pikemminkin ärsyyntymään. Ahkerana ratsuna Symppis jaksaa kyllä treenata eikä se pääse kyllästymään vaikka samoja liikkeitä toistettaisiinkin pitkään. Notkeana ja vetreänä ponina väistöt ovat tammalle se ihan ykkösjuttu ja niissä se loistaakin aivan erinomaisena!

Symppis toimii kärryjen edessä yhtä hyvin kuin kouluradoillakin. Vauhtia tuntuu olevan hiukan enemmän ja välillä tammaa saa ihan toppuutellakin; jos ohjastataja ei ole tarkkana niin Symppiksellä on ikävä tapa juosta menemään kaikki energiansa heti alussa. Symppis on jaloistaan varma ja ketterä, joten maasto-osuudetkin sujuvat oikein hyvin. Tamman notkeudesta on ehdottomasti hyötyä myös tässä lajissa, sillä se mahdollistaa pienet ja tiukat käännökset, joilla tamma voittaa takaisin aikaa jonka se ehkä nopeudellaan saattaa menettää. Maraton on ollut alusta saakka hankalin osa-alue Symppikselle, mutta tiukalla treeniohjelmalla ja epäonnistumisten kautta uudestaan yrittämällä ollaan vihdoin löydetty Symppikselle sopiva tahti, jonka turvin se jaksaa hienosti loppuun asti!

i. Pelimanni
SPH, 143 cm, rn
ii. Tuoresmäen Pepe
SH, 152 cm, prn
iii. Pikantti
iie. Tuoresmäen Kaikula
ie. Mimosa
SPH, 140 cm, rn
iei. Aamos
iee. Kelmiän Minttu
e. Riimisydän
SPH, 134 cm, prt
ei. Hektori
SPH, 139 cm, prt
eii. Hulivili
eie. Pellon Ailiina
ee. Rusinariimi
SPH, 133 cm, rt
eei. Torvotti
eee. Rusinarii

Katsaus Symppiksen vanhempiin ja sukuun

♡ Pelimanni on ruunikko 143 cm korkea pienhevosori joka myytiin kuusivuotiaana nykyisen omistajansa tyttärelle kisaratsuksi. Myös valjakkoon koulutettu ori aloitti kisauransa hyvällä tahdilla ja ratsastajan venähtäessä he jatkoivat yhdessä valjakon parissa. Pelle keräsi hienoa menestystä kummassakin lajissa ja se myös kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Luonteeltaan todella hyväkäytöksinen ja älykäs ori, joka ei turhista hötkyile tai kiukuttele. Tasainen ja varma persoona myös nuorempien käsiteltäväksi! Pellellä on yhteensä kuusi jälkeläistä, jotka kaikki ovat aktiivisessa kisakäytössä. Nykyään ori toimii lähinnä harraste- ja seuraponina ja sen kisaura on jo taaksejäänyttä.

♡ Tuoresmäen Pepe on punaruunikko hevoskokoinen ori, jonka jälkeläisistä ainoastaan Pelimanni on jatkanut isänsä kavionjäljissä kisakentille. Pepe aloitti oman kisauransa ahkerasti kisaten niin koulua kuin valjakkoakin. Rataesteet tulivat mukaan kuivoihin hiukan myöhemmin, mutta ori keräsi hyvää menestystä siinäkin lajissa. Luonteeltaan kärsivällinen ja hyvätapainen Pepe on äärimmäisen miellyttämisenhaluinen, joten kisakentille se sopikin loistavasti. Kisauransa jälkeen Pepe siirtyi jalostuskäyttöön, mutta astui vain viisi tammaa kaudellaan. Eläkepäiviään viettävä ori käy toisinaan rennoilla maastolenkeillä ja nauttii muutenkin elämästään omistajansa luona.

♡ Mimosa on varsasta lähtien ollut yksi kasvattajansa silmäteristä; tamma emä Kelmiän Minttu on palkittu ensimmäisellä palkinnolla niin kantakirjassa kuin muissakin arvioinneissa, joten Mimosaltakin odotettiin kovaa menestystä. Nuorempana tamma oli luonteeltaan melko haastava ja hiukan ilkeäkin, mutta oikeanlaisen käsittelyn avulla ja pitkillä hermoilla Mimosasta kasvoi melko hyvätapainen pikkutamma. Kaunis ruunikko keräsi näytelykehässä erinomaista menestystä, mutta ratsuna tamma ei ollut aivan parhaimmillaan. Kun oikeanlainen ratsastaja vihdoin löydettiin, keräsi Mimosa koulukentiltä kohtalaista menestystä ja jopa muutamia luokkavoittojakin! Pelimanni on Mimosan kolmas ja viimeinen varsa, sillä tamma siirtyi eläkkeelle hiukan aikaistetusti jalkaongelmien vuoksi.

♡ Riimisydän eli Rilli on Vehkalan Ratsukeskuksen omistama ja kasvattama punarautias pienhevostamma. Vain 134 cm korkea poni kilpaili aktiivisesti valjakkoajossa Vaativissa luokissa hienoa menestystä keräten. Vapaa-ajallaan tamma toimii myös opetusratsuna. Todella kiltti ja lempeä poni joka nauttii suuresti saamastaan huomiosta. Vohvelisydän on tamman ensimmäinen ja ainoa jälkeläinen, mutta tulevaisuudessa tamma saatetaan astuttaa vielä toistamiseen ennen eläkepäiviään.

♡ Hektori on omistajansa ensimmäinen oikea valjakkohevonen, jonka vanhemmatkin kisasivat lajissa aktiivisesti ja loistavalla menestyksellä. Pienikokoinen ja vanttera ori sopi kärryjen eteen loistavasti; sillä riitti voimaa ja jaksamista haastavimpiinkin osuuksiin ja siltkin se kykeni selättämään myös tiukat käännökset. Hektorin kisaura aloi vauhdikkaasti ja säilyi yhtenä voittomyrskynä aina loppuun saakka. Kisauransa lopetettuaan siitä pyydettiin astutuksia ympäri Suomen; upean valjakkohevosen maine oli todella kiirinyt ympäriinsä. Luonteensakin puolesta Hektori on täysi kymppi, joten ei ole mikään ihme että sillä on lukuisia jälkeläisiä.

♡ Rusinariimi on pienikokoinen rautias tamma, joka aloitti kisauransa valjakossa melko nuorella iällä. Luonteeltaan jo varsana hyvin rauhallinen ja tasainen Rusina on ihanan miellyttävä hevonen, jonka kanssa tulee toimeen kuka tahansa! Näyttelykehässä Rusina vieraili nuorempana muutamia kertoja, muttei koskaan kerännyt sillä saralla erityistä menestystä. Kun tamma astutettiin ensimmäistä kertaa Hektorilla, esiintyi varsomisen yhetydessä niin pahoja ongelmia, ettei omistaja enää toistamiseen uskaltanut pikkutammaa astuttaa.

Jälkeläisinfo

Vohvelisydän on käytettävissä rajoitetusti jalostukseen tuontisukuisille suomenhevosoreille. Tamma kilpailee kouluratsastuksessa ja valjakossa, joten odotetaan periyttävän kapasiteettia ainakin näihin lajeihin.  

9.4.2017 o. Vuornan Ruisrosmo SV-I, KV-II
11.4.2017 o. Vuornan Wäinänen KTK-II, SLA-I, KRJ-I
26.11.2017 t. Vuornan Hukansydän SV-I, KTK-III, KRJ-II
6.11.2020 o. Vuornan Vohvelisirkus

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

5.10.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Hihii, kävimme jokunen aika sitten tallimestarin kanssa katsastamassa Vehkalan Ratsukeskukseen syntyneet pienhevosvarsat. Asia pidettiin visusti Pajulta salassa aina viimemetreille saakka; Pajun mielestä hevosia - ja etenkin kääpiökokoisia niitä - meiltä löytyy jo aivan riittämiin. Uutisen kertominen vaati minulta toki aikamoisia pehmittelytaitoja, joten keittiössä sain häärätä aikalailla riittämiin valmistamassa Pajulle erilaisia herkkuja ennen kuin uskaltauduin ujuttamaan pienen vihjeen uudesta tulokkaasta. Tai toisinsanoen vain mennä töksäytin että: "Meille tulee muuten uusi pienhevostamma ja se on tosi söpö". Paju ei edes näytellyt yllättynyttä eikä kyllä viitsinyt ruveta murjottamaankaan, kaipa hän on jo hyväksynyt että minun kanssa ollessa talli tulee nyt ja aina pursuamaan kääpiöratsuja. Vohvelisydämen eli Symppiksen muuttopäivä sujui tänään aivan ongelmitta! Pajukin myönsi että on kyllä harvinaisen nätti poni kyseessä ja heltyi silittelemään tamman pörröistä karvaa normaalia pidempään. Symppis oli tietysti pää ihan pyörällä kaikesta uudesta ja jännästä, mutta eipä ponitamma sen pahemmin stressannut; muutama pyörähdys tallipihalla ja kummastunut hirnahdus olivat Symppiksen tapa toivottaa itsensä tervetulleeksi uuteen kotiin. Karsinassaan tamma ei koko iltana vielä heiniin koskenut, mutta ehkä aamulla ruokakin jo maittaa ja päästään yöunien jälkeen tekemään paremmin tuttavuutta tamman kanssa!

13.12.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Symppiksen pitäisi siirtyä keväällä kisakentille ja petrattavaa on vielä yhtä sun toista, mutta täytyy pitää sormet ristissä ja toivoa parasta. Alkuverkoilla Symppis käyttäytyi todella rauhallisesti ja tämä sai tietenkin niskavillani nousemaan pystyyn. Mielessäni pohdin että millaisia konnankoukkuja tammalla on loppuvalmennukseen varattuna, mutta kun aika vaan kului ja nuori tamma yhä käyttäytyi melko asiallisesti, aloin itsekin ratsastajan tavoin rentoutua. Siirtymisissä viilattiin lähinnä ravinnostoa pysähdyksestä, sillä Symppiksellä on edelleenkin tapana väkisin änkeä muutama käyntiaskel nostoon. Nyt ei enää ollut merkkiäkään kyseisestä ongelmasta, vaan siirtymiset sujuivat hienosti kerta kerran jälkeen. Symppis otti avut hyvin vastaan eikä pyrkinyt kaahottamaan pitkin uraa. Väistöissä oli alkuunsa pientä eripuraa kun asetti kaulansa omituiselle mutkalle eikä ollut mukamas yhtään tietävinään mitä siltä odotettiin, mutta aina ratsukkoa kentän keskeltä lähestyessäni alkoi Symppis toimia kuin ihmeen kaupalla juuri ennen kuin olin kosketusetäisyydellä. Ilmeisesti tamman tavoitteena oli saada minutkin liikkeelle kentän keskeltä. Laukkatyöskentelyssä keskityttiin lähinnä vaihtoihin kolmikaarista kiemurauraa sekä kahdeksikkoja apuna käyttäen. Kahdeksikko sujui todella hyvin heti alusta saakka, kiemuralla saatiin hiukan pidemmän aikaa työstää, mutta lopulta sekin sujui oikein hienosti. Kaikinpuolin onnistunut ja hyvä valmennus ja varmasti kaksikko tulee menestymään hyvin myös kisakentillä kunhan saadaan vielä tietynlaista varmuutta mukaan ja kaikki liikkeet sujumaan täysin puhtaasti ja ilman vatvontaa.

5.5.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Voi Symppis sentään! Tamman kanssa on kerätty hienosti sijoituksia etenkin kouluratsastuksen osalta mutta melkoisen pakerruksen takana kyllä on kaikki ollut! Tänään päästiin niin heppatamman kuin minunkin helpotukseksi hiukan hengähtämään kaiken treenin ja valmentautumisen keskellä. Kesän kisakaudella suunnitelmien mukaan Symppis ottaa hiukan rennommin, mutta syksyllä sitten taas alkaa neidillä aktiivisempi kisaus. Synkän harmaa keli ei tänään juuri ilahduttanut, mutta tamma oli kaikesta huolimatta oma iloinen itsensä. Tarhasta haettaessa tuntui energiaa olevan kuin pienessä kylässä ja hiukan alkuunsa jännitti että mitenköhän meidän maastolenkin shettitamma Myssyn kanssa mahtaa luonnistua, mutta kaksikko on aiemminkin toiminut oikein kivasti yhteen pienillä lenkeillä ja tänään tuntuivat kaikki olevan aivan yhtä hyvässä hengessä kuin ennenkin. Maastopoluilla Symppiksen reipas ja varma eteneminen toivat Myssylle pieniä paineita, mutta pikkutamma tepasteli ihailtavalla tarmolla ratsastajineen meidän perässä. Polut olivat paikoin liukkaassa mudassa joten kaatuneet puunrungot ja ojat kierrettiin suosiolla jo kauempaa. Peltopätkällä tosin uskallettiin jo tapamme mukaan hiukan irrotella ja Symppis sekä Myssy kumpikin puhkuivat ilosta jo pelkästään pellon nähtyään. Laukka nousi kaveruksilta niin reippaasti että itsekin jo meinasi vauhtia säikähtää, mutta Symppis pysyi silti hyvin apujen alla eikä yrittänyt mitään omia kepposiaan. Myssy jäi jo heti alussa lyhyiden jalkojensa kanssa reippaasti jälkeen, mutta kyllä silläkin oli vikkelää etenemistä! Maastoretket ovat kyllä aina omiaan piristämään ihan miten harmaata ja mälsää keliä hyvänsä!

18.5.2017 - Valjakkovalmennus, valmentajana Liia
Pitkästä aikaa alkoi olla jo niin suojaisa kevätkeli että päästiin treenaamaan valjakkoheppoja maastoon! Ensimmäisenä otettiin syyniin Symppis, joka puhkuikin intoa pitkän koulurupeaman jälkeen. Ohjastajalla oli täysi työ ja tohina saada tamma pidettyä hyvässä vauhdissa, mutta alkulämpöjen aikana Symppis alkoi vähitellen rauhoittua. Teimme runsaasti siirtymisiä ja paljon ympyröitä joiden avulla hevonen saatiinkin hyvin kuulolle ohjastajansa avuille. Aloittelimme pienellä tarkkuustreenillä ensin kevyiden kartioiden kanssa, joista oli tarkoitus sitten vähitellen lähteä siirtymään suurempiin maastoesteisiin. Kartiot pysyivät hienosti aloillaan kun kärryt viuhahtelivat ohi; ohjastaja sai välillä kyllä olla kieli keskellä suuta kun Symppis olisi mielellään ottanu pari vähän isompaakin riskiä. Hienosti tamma kuitenkin pysyi aisoissa ja jatkettiin isommille maastoesteille. Maasto oli hiukan epätasaista ja se loi omaa jännitettään tehtävään. Eipä Symppistä silti paljon epätasaisuus näyttänyt vaivaavan, vaan meno oli aivan yhtä huoletonta ja helpon näköistä kuin aina ennenkin, hienoa! Kun siirryimme vihdoin maratonin pariin, oli tamma saanut oikein hyvät lämmöt päälle ja turhat energiatkin purettua. Alku lähti valjakolta kuitenkin hiukan turhan reippaassa tahdissa ja hiukan kyllä jännitti miten loppuradan kävisi. Vesieste sai Symppiksen epäilemään pieneksi hetkeksi, mutta rohkeasti hevonen ylitti senkin ohjastajan kannustuksella! Loppusuoran nousussa tamma alkoi hiukan hyytyä, mutta jaksoi silti koko radan moitteetta läpi! Huomautin ohjastajalle vielä vauhdinsäätelystä ja liian reippaasta tahdista radan alussa, mutta muuten suoritus oli ollut oikein mainio.

Kilpailumenestys (40 sijoitusta KRJ)

15.03.2017 Fiktio Vaativa B - 07/71
05.04.2017 Myyränkolo Vaativa B - 05/50
10.04.2017 Myyränkolo Vaativa B - 07/50
03.04.2017 Vähäpelto Vaativa B - 01/40
04.04.2017 Vähäpelto Vaativa B - 04/40
05.04.2017 Vähäpelto Vaativa B - 01/40
09.04.2017 Vähäpelto Vaativa B - 03/40
04.05.2017 Hukkapuro Vaativa B - 05/40
06.05.2017 Hukkapuro Vaativa B - 06/40
16.05.2017 Hukkapuro Vaativa B - 03/40
02.05.2017 Kärmeniemi Vaativa B - 04/72
12.05.2017 Huvitutti Vaativa B - 01/50
15.05.2017 Huvitutti Vaativa B - 06/50
23.05.2017 Huvitutti Vaativa B - 03/50
01.05.2017 Fiktio Vaativa B - 01/40
13.06.2017 Fiktio Vaativa B - 05/40
12.06.2017 Cadogan Vaativa B - 04/30
15.06.2017 Cadogan Vaativa B - 05/30
17.06.2017 Cadogan Vaativa B - 02/30
24.07.2017 Cadogan Vaativa B - 04/30
10.04.2017 Myyränkolo Vaativa B - 04/40
13.04.2017 Myyränkolo Vaativa B - 03/40
16.04.2017 Myyränkolo Vaativa B - 02/40
18.04.2017 Myyränkolo Vaativa B - 02/40
21.04.2017 Elfengård Vaativa B - 04/40
22.04.2017 Elfengård Vaativa B - 05/40
20.05.2017 Hukkapuro Vaativa B - 05/40
21.05.2017 Hukkapuro Vaativa B - 01/40
25.05.2017 Hukkapuro Vaativa B - 03/40
26.05.2017 Hukkapuro Vaativa B - 01/40
05.05.2017 Kärmeniemi Vaativa B - 05/72
24.05.2017 Huvitutti Vaativa B - 03/50
25.05.2017 Huvitutti Vaativa B - 01/50
30.05.2017 Huvitutti Vaativa B - 07/50
05.05.2017 Fiktio Vaativa B - 06/40
17.06.2017 Cadogan Vaativa B - 05/30
26.06.2017 Cadogan Vaativa B - 03/30
27.06.2017 Cadogan Vaativa B - 05/30
30.06.2017 Cadogan Vaativa B - 04/30
28.07.2017 Cadogan Vaativa B - 01/30

Kilpailumenestys (42 sijoitusta VVJ)

11.02.2017 Vähäpelto Vaativa - 03/30
12.02.2017 Vähäpelto Vaativa - 04/30
14.02.2017 Vähäpelto Vaativa - 01/30
18.02.2017 Vähäpelto Vaativa - 03/30
19.02.2017 Vähäpelto Vaativa - 02/30
14.02.2017 Metsovaara Vaativa - 01/40
15.02.2017 Metsovaara Vaativa - 02/40
18.02.2017 Metsovaara Vaativa - 03/40
16.02.2017 Pirunkorpi Vaativa - 05/30
18.02.2017 Pirunkorpi Vaativa - 03/30
19.02.2017 Pirunkorpi Vaativa - 04/30
22.02.2017 Huvitus Vaativa - 02/40
23.02.2017 Huvitus Vaativa - 05/40
21.02.2017 Breandan Vaativa - 01/12
26.02.2017 Huvitus Vaativa - 06/40
01.03.2017 Huvitus Vaativa - 04/40
03.03.2017 Huvitus Vaativa - 01/40
11.03.2017 Fiktio Vaativa - 01/30
21.03.2017 Myyränkolo Vaativa - 01/40
21.03.2017 Myyränkolo Vaativa - 06/40
09.03.2017 Fiktio Vaativa - 04/20
21.12.2016 Vähäpelto Vaativa - 01/17
23.12.2016 Vähäpelto Vaativa - 02/17
27.12.2016 Vähäpelto Vaativa - 01/17
01.03.2017 Iowa Vaativa - 01/30
10.03.2017 Iowa Vaativa - 01/30
24.02.2017 Pirunkorpi Vaativa - 01/30
03.03.2017 Pirunkorpi Vaativa - 04/30
06.03.2017 Pirunkorpi Vaativa - 02/30
07.03.2017 Pirunkorpi Vaativa - 02/30
11.03.2017 Pirunkorpi Vaativa - 01/30
15.03.2017 Pirunkorpi Vaativa - 05/30
18.02.2017 Wild Side Cobs Vaativa - 03/40
10.02.2017 Swildie Vaativa - 07/50
10.02.2017 Swildie Vaativa - 07/50
14.03.2017 Fiktio Vaativa - 03/30
17.03.2017 Fiktio Vaativa - 03/30
20.03.2017 Fiktio Vaativa - 01/30
24.03.2017 Myyränkolo Vaativa - 02/40
28.03.2017 Myyränkolo Vaativa - 03/40
17.03.2017 Wild Side Cobs Vaativa - 04/40
10.03.2017 Fiktio Vaativa - 04/20

VSR-Cup -sijoitukset
31.10.2016 VSR Kouluratsastus Susiraja Vaativa B - 10/112

Keilakunkku 2018
29.8.2018 VVJ Keilakunkku Lorun Suomenratsut Vaativa - 5/90
30.8.2018 VVJ Keilakunkku Lorun Suomenratsut Vaativa - 7/81

Näyttelymenestys
31.5.2017 NJ Turmeltaja, irtoSERT (pt. VP)
2.11.2017 NJ Kaihovaara, irtoSERT (pt. Vibaja)
18.1.2018 NJ Huvitus, irtoSERT (pt. Lissu T.)
31.3.2018 VSR Rotunäyttely, LKV3, II-palkinto

Champion -arvonimi myönnetty 10.1.2018

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.6.2017
Kantakirjattu Suomenhevosten kantakirjatilaisuudessa kesäkuussa 2017
toisella palkinnolla pistein 19 + 18 + 19 + 19 = 75p., KTK-II

Suomenhevosten Rotunäyttely 31.3.2018
Palkittu Suomenhevosten rotunäyttelyissä veteraanitammojen LKV3 & II-palkinto

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.10.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelussa lokakkuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 15 + 21 + 18 + 21 + 15 = 90p. SLA-I

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 30.10.2018
Palkittu Valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa lokakuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 7 + 42 + 20 + 20 + 15 = 104p. VVJ-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.5.2019
Vohvelisydän palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa huhtikuussa 2019
ensimmäisellä palkinnolla pistein 7 + 40 + 18 + 22 + 15 = 102p., KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015