Vuornan Hattaramyrsky

KTK-II, SLA-I, KRJ-I & ERJ-II

Virallinen nimi: Vuornan Hattaramyrsky, "Myytti" Syntynyt: 2.1.2018 (8v. 1.2.2019)
Rek.nro: VH18-018-0199 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 152 cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Vuorna Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo A & 90 cm Saavutukset: KTK-II, SLA-I, ERJ-II, KRJ-I

Swirls in a Sea of Cotton Candy!

"Myytti kuuluu meidän hattaraponien linjaan, johon tuntuu syntyvän pelkästään ihania ja makoisia hevosia. Isältään ulkomuodon ja purevan charmin napannut tamma on ehdottomasti yksi niistä hevosista, joista kilpaillaan tallityttöjen keskuudessa."

Myytin kasvaessa seurasin suurella mielenkiinnolla millainen persoona tammasta kehittyisi. Emätamman lempeä ja ystävällinen luonne yhdistettynä isän omapäiseen persoonaan saattoi olla joko suuri menestys - tai kamala floppi. Ainakin se oli jo varsasta saakka selvä homma, että Myytti on hyvin itsevarma hevonen ja tietää todellakin olevansa varsin hurmaava ilmestys. Toisinaan tuntuu, että tamma ihan tarkoituksella viehkeilee ympäriinsä saadakseen enemmän huomiota ja huokailua osakseen. Luonteensa puolesta tamma on vanhemmiten paljastunut nätisti kuvailtuna "hiukan blondiksi". Myytille täytyy huolellisesti kertoa mitä siltä odotetaan ja uusien asioiden oppimiseen on aina kulunut tovi jos toinenkin. On päiviä, joina Myytti tuntuu olevan aivan erityisen hidasjärkinen höntti; joskus se säikähtää omaa varjoaankin eikä vielä tänäkään päivänä olla ihan varmoja ymmärtääkö Myytti miten juoma-automaattia käytetään...

Vaikkei Myytti älynlahjoillaan pääsekään loistamaan kaikkein kirkkaiten, on se kuitenkin ystävällinen ja herttainen luonteeltaan. Toki tamman kanssa saa olla erityisen valppaana esimerkiksi tuulisilla keleillä, muttei se ole siltikään mikään pahantahtoinen hurjapää. Varustaessa täytyy aina tuoda aikeensa selkeästi ilmi, sillä Myytillä on tapana säikähtää kovasti jos satulan iskee pahaa-aavistamattoman raukkaparan selkään. Hoitotoimenpiteet sujuvat yleensä tamman kanssa nätsti, oli sitten kyse kengittäjästä tai eläinlääkäristä. Myös traileriin Myytti köpsöttelee sisään hyvillä mielin mikäli lähellä on toinen, rauhallinen hevonen.

Myytin ratsukoulutuksen alku oli melkoista hullunmyllyä. Tamma ei millään ollut ymmärtää miksi ihmeessä ihminen halusikin yhtäkkiä kavuta sen selkään, mutta pitkällisen totuttelun päätteeksi Myytistäkin tuli hyvä ratsu. Tamma on osoittanut ehkä hiukan enemmän potentiaalia koulukentillä, mutta rataesteilläkin se pärjää silti hienosti kunhan esteet pysyvät metrin alapuolella. Korkeampia ratoja yritettäessä Myytti tuo mieleen Bambin liukkaalla jäällä, joten tamman omalla koulutustasolla on varsin suotavaa pysytellä.

Myytin selkään voi koulutuntien ajaksi istuttaa oikeastaan kenet tahansa ja hevonen liikkuu silti takuulla hyvin ja varmasti eteen. Haastavammissa jutuissa tamma toki vaatii ratsastajalta selkeitä ja varmoja apuja, mutta helpot hommat sujuvat vaikka ratsastaja olisikin täysi ummikko. Myytti on saanutkin toimia aloittelijoiden kanssa melko paljon tunneilla, sillä tammalla on mukavan rauhalliset liikkeet ja tasainen ravi, jossa istuminen käy kuin leikistä. Laukka nousee helposti ja Myytti ylläpitää askellajeja kunhan ratsastaja vaan pysyy hommassa mukana eikä ala haaveilla ihan omiaan. Kisaratsuna Myyttiä on kehuttu kauniista liikkeistään sekä varmasta ja rauhallisesta etenemisestä. Tamman mielestä työnteko on aina kivaa, joten treeneihin ja kisoihin lähdetäänkin aina kuin hymyssä suin!

Isäänsä Myytti on tullut siinä, että hyppääjänä se on melko varovainen, eikä ehdottomastikaan mikään varsinainen estetykki. Helpot radat yhdeksäänkymppiin sujuvat kuitenkin hienosti, joten omalla tasollaan tamman voisi kyllä kuvailla olevan taitava ja melko potentiaalinenkin - ainakin oikeanlaisen ratsastajan kanssa. Esteradoilla Myytti ei enää kelpaa aloittelevan ratsastajan alle, vaan nyt käsittelijältä vaaditaan jo huomattavasti enemmän kokemusta ja taitoja. Myytti kaipaa varmoja ja rentoja otteita, jotta sille itselleenkin tulee sellainen olo että nyt mennään eikä jatkuvasti vaan meinata!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Metsäkartanon Sunami
Suomenhevonen, 156 cm, trt
KTK-III, SLA-I, KRJ-I, YLA2
ii. VIR MVA Ch Haltiamieli
158 cm, prt
KTK-II
iii. Talvikylän Teme
iie. Melankoliina
ie. Ch Maanavilja
160 cm, trt
KTK-III
iei. Malja-Markiisi
iee. Venjan Viuna
e. Vuornan Hattarakerma
Suomenhevonen, 150 cm, vkko
KTK-III, KRJ-I, SLA-I, ERJ-I
ei. Herra Hattarainen
142 cm, vkko
KTK-III, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I
eii. Kapteeni Koukku
eie. Hattaraunelma
ee. VIR MVA Ch Kermakaneli
150 cm, vprt
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, Jälk. C
eei. Mokkakahvi
eee. Kermaisa

Jälkeläisinfo

Hattaramyrsky on koulua ja esteitä kilpaileva hevostamma, joka on harkitusti käytettävissä jalostukseen. Periyttänee kaunista ulkomuotoaan ja kapasiteettia erityisesti kouluun.   5.3.2018 o. Vuornan Hattarapyörre
20.11.2018 t. Vuornan Hattarasydän
25.7.2019 o. Vuornan Hattarakelmi

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

28.3.2018 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Tänään pääsin vihdoinkin ensimmäistä kertaa valmentamaan meidän nuorta tammaa Myyttiä. Selkään hyppäsi Penni, joka on ahkerasti tehnyt tamman kanssa tuttavuutta. Lämmöt hankittiin tekemällä reippaasti ympyröitä ja kiemuroita molempiin suuntiin. Aluksi treenasimme Myytin kanssa kulmien ratsastamista ja asetuksia - tammalla kun tuppaa olemaan paha tapa oikoa reiteissä ja ympyröilläkin se tuntuu jo etukäteen lopettavan homman kesken kun ura vain jo häämöttää turvan lähellä. Kulmatkin alkoivat sujua kun Penni sai ratsunsa hiukan paremmin kuulolle. Energisestä tuulestaan johtuen Myytillä oli tavallista hankalampi saada kuulolle, mutta toistojen jälkeen neiti suostui työskentelemään hosumatta loppuun saakka. Seuraavaksi lisäsimme harjoitukseen hiukan asetuksia, joiden jälkeen treenasemme avoja. Aluksi Myytti kulki vinossa viipottaen vaikka homma olikin sille aivan tuttua ja tuumimmekin sen jo leikkivän kustannuksellamme. Viekas rontti kaipasi selkeäsi vähän irrottelua ja vauhtia treeneihin, joten annoin ratsukolle luvan laukata keskiympyrällä pahimpia höyryjä pois. Myytin saatua hiukan ylimääräisiä energioitaan pois, alkoivat avotkin sujua vihdoin tavalliseen tapaan. Työskentelimme vielä hetken laukkaympyröillä asetusten ja reittien parissa, kunnes ratsukko sai luvan alkaa loppuverkkaamaan. Huomenna jatkettaisiin ja silloin Myytilläkin on toivottavasti ajatukset jo hiukan enemmän työnteossa kuin vauhdikkaassa irroittelussa!

29.3.2018 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Eilisen valmennuksen jäljiltä oltiin Pennin kanssa molemmat melko luottavaisin mielin; Myytti tuntuikin jo tunnin alussa erityisen hyvältä ja rennolta, enkä ollenkaan ihmetellyt kun se lähti hyvillä mielin tekemään työtä käskettyä. Keskityimme alussa hiomaan siirtymisiä ja asetuksia ja Myytti toimi edelleen oikein hyvin. Edellisellä kerralla pysähdyksestä raviin siirtymisessä oli ollut ongelmia, mutta nyt tamma selvästi petrasi! Ajattelin testata mitä mieltä se olisi tänään pohkeenväistöstä. Käynnissä hommat sujuivat hyvin, mutta ravi (laukasta puhumattakaan) tuotti päänvaivaa. Myytti kaarsi kaulansa omituiselle sykkyrälle ja oli kuin mikäkin sirkushevonen puskiessaan menemään lapa edellä. Mutta tämähän oli jo tuttu juttu, joten ei kun uusiksi vaan! Onneksi meillä on Myytin kanssa ollut roimasti aikaa tutustua ja tiedän kyllä mistä narusta sen kanssa vetäistä. Seuraavalla kerralla meni jo paremmin ja kolmannella erinomaisesti! Laukassakin Myytti pysyi hienosti muodossa ja jaksoi innostaan huolimatta keskittyä täydellisesti. Näin hyvien treenien jälkeen kyllä jännittää hiukan, mitä seuraavalla kerralla tapahtuu!

4.6.2018 Estevalmennus, valmentajana Liia
Haa, tänään pääsenkin pistämään meidän tammapulla Myyttiin ja sen ratsastajaan Piksiin vähän vauhtia esteradoilla! Tosin, eipä sillä että Myytti mitään erityisiä energiaruiskeita tätä nykyä tarvitsisi. Tänään kaksikko oli ottanut jo hyvän lämmön itsenäisesti, joten saatoin vain arvovaltaisesti talsia kentän keskelle ja aloittaa käskytyksen. Alkuunsa työskenteltiin pelkästään puomeilla; Myytti on tarkka ratsu, jonka maailma tuntuu romahtavan pienestäkin puomin kolauksesta. Harjoitus alkoi kuitenkin hyvin, treenailtiin siinä samalla vähän lähestymisiä kuvitellulle esteelle ja etäisyyksien arviointia. Hetken kuluttua nostin esteet tuttuun ja turvalliseen kuutenkymmeneen senttiin, ja aloimme lähestymään yksittäisiä esteitä. Myytistä muuttui jälleen norsu posliinikaupassa, mutta ratsastaja sai sen hyvin kannustettua eteen. Kun puomit eivät hyökänneet ratsun päälle eivätkä edes kolisseet, alkoi Myytinkin meininki muuttua rennommaksi. Nostin esteitä muutaman pykälän lähes kahdeksaankymmeneen senttiin, joka alkaa olla jo Myytin tasolla. Jälleen pienen alkukankeuden jälkeen homma sujui kuitenkin edelleen hyvin. Tamma porskutti tasaisesti eteen ja hyppäsi rohkeasti - jalat sojottivat tuttuun tapaan mikä minnekin, mutta puomit pysyivät paikoillaan. Kun kokosin pienen 60 cm radan ratsukolle, alkoi jännitys taas nousta pintaan. Radan alku sujui näppärästi; kaksi ensimmäistä pystyä sujui hyvin, kolmas ylittyi hiukan haparoiden ja pienelle sarjalle lähestyttäessä osasin jo odottaa pahinta. Ensimmäisellä esteellä Myytin jalka osui esteeseen kolahduksen saattelemana. Tamman itseluottamus oli mennyttä ja loppu rata sujui pienoisen katastrofin vallassa. Uudella yrityksellä ohjeistin ratsastajaa ihan viimeisen päälle. Myytti lähti rohkeaan uusintaan, selvitti kolmanneen esteen ilman suurempia ongelmia ja lähestyi sarjaa ihan hyvässä tatsissa. Sarja ylittyi - ei puhtaasti - mutta ylittyipä kuitenkin, eivätkä puomit kolisseet maahan! Päätimme, että tämä oli aivan loistava suoritus meidän aloittelijalla, jonka kanssa ratoja täytyy kyllä ehdottomasti treenata lisää positiivisia onnistumia korostaen; mitenpä muutenkaan sitä tammaan saataisiin itseluottamusta valettua!

1.7.2018 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Eilisen estetreenipäivän jälkeen olikin mukava päästä valmentamaan koulussa meidän Myyttiä. Tamma lämppäsi ratsastajineen kentällä sovitusti ja meno näytti ihan hyvältä. Heti ensitöikseni puutuin hiukan ratsastajan turhankin helponnäköiseen meininkiin ja ilmoitin että nyt jatketaan ilman jalustimia. Tuimia katseita sain osakseni viimeistään siinä vaiheessa kun kevennys astui mukaan kuvaan. Tätä (ilmeisen epämiellyttävää) rääkkiä jatkui hetki kahdeksikkojen kera, kunnes annoin luvan laittaa jalustimet takaisin ja siirryttiin kiemurauralle. Asetuksia haettiin alkuunsa hiukan liioitellustikin, suoristettiin aina ennen uudelle kiemurauralle siirtymistä ja haettiin käyntiin hyvää tempoa. Raviin siirryttäessä haettiin hyvä asetus ja edelleen tempo. Kaksikko liikkui hyvin yhteen ja Myytti kuunteli ratsastajaansa lähes moitteetta. Hyvä! Ennen laukkatyöskentelyä tutustuttiin hetki vielä väistöjen ihmeelliseen maailmaan, joka selvästi ei ole Myytille sitä suurinta herkkua. Laukassa teimme pelkkää pääty-ympyrää kunnes homma alkoi sujua ja siirryimme uralle, jolla haimme taas sopivaa tempoa, hyvää asetusta ja hiukan kokoamistakin. Myytti koetti alkuunsa vaivihkaa saada laukkaan vähän turhankin paljon potkua, mutta sinnikkäästi ratsastaja sai tamman pidettyä hallussa. Loppuverkoille kaksikon päästettyäni vaikutti ainakin ratsastaja huojentuneelta.

14.7.2018 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Taas tänään pääsin valmentajan roolissa kiusaamaan Myyttiä kouluratsastuksen parissa. Myyttihän on jo kisauransa päättänyt ja kouluratsuna vanha tekijä, mutta tietysti aina löytyy jotain pientä mitä muistella etteivät taidot pääse ruostumaan ennen laatuarvosteluihin pääsyä. Tämän tamman kanssa eniten hiomista kaivataa edelleen ehkä väsitöjen ja laukkatyöskentelyn saralla. Kunnon lämpöjen jälkeen aloitettiinkin heti väsitöjen jankkaamisella. Käynnissä Myytti toimii jo hyvin ja varmasti, mutta ravissa väistöt tuottavat aina hiukan jännitystä - koskaan ei voi aivan varmasti tietää heittäytyykö ratsu vastakkain ratsastajansa kanssa. Tänään väistöt lähtivät liikkeelle hyvin, joskin hiukan haparoiden. Muutaman toiston jälkeen Myytti alkoi puskea ulkokyljellään ja kaula vääntyi tutulle mutkalle. Neuvoin ratsastajaa apujen suhteen ja liike korjautui. Kun oltiin aikamme väännetty ja käännetty, siirryttiin laukkatyöskentelyyn, jossa etsittiin sopivaa tempoa ja ryhdikästä etenemistä uralla. Myytti osaa liikkua todella nätisti, mutta ratsastajan täytyy olla jatkuvasti tarkkana ettei tamma vajoa pois ryhdistään. Muistutin ratsastajaa tekemään jatkuvasti puolipidätteitä ja istumaan syvällä satulassa, jotta Myytti saadaan pidettyä hyvin mukana työnteossa. Tamma liikkuikin oikein nätisti ja saatiin haettua todella hyvää muotoa ja tempoa työskentelyyn, mahtavaa!

26.9.2018 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Huh huh, tänään treenattiin Myytin kanssa koulua oikein hikeen saakka! Tai ainakin ratsastaja oli hiestä läpimärkä, sillä tamma oli todella tahmea heti alusta saakka. Myytillä ei ole hetkeen kunnolla koulua mentykään kun kisaurakin on jo taaksejäänyttä elämää, ja treenitauko kyllä huokui varsin vahvasti. Alusta saakka tammaa saatiin siis herätellä ihan kunnolla; teimme paljon siirtymisiä ja ympyröitä sekä voltteja, kulmat ratsastettiin heti alusta saakka aivan loppuun saakka ja kaiken tämän lisäksi ratsastajan täytyi myös pitää huoli hyvästä vauhdista. Kun rupesimme lisäämään ravia ja sen jälkeen vuoron kokoamaan, alkoi hiki puskea. Myytti oli todella haluton minkäänlaiseen yhteistyöhön ja se vain lyllersi valtavana jyränä eteen ilman minkäänlaista kokoamista lisäämisestä puhumattakaan. Useiden yritysten jälkeen saimme hevostamman suostumaan yhteistyöhön ja aikaan oikein kivan suorituksen - tässä vaiheessa Myyttikin taisi muistaa että kyllähän tää kouluratsastus on ihan kivaa puuhaa, sillä se alkoi suhtautua valmennukseen aivan toisella tavalla. Laukkatyöskentelyssäkin keskityimme oikeaan tempoon, ratsastajan istuntaan ja eleettömään ratsastukseen. Kaksikko rupesi toimimaan oikein hyvin yhteen, eikä enää tuntunut niin kummalta että Myytillä on joskus kilpailtu hyvinkin aktiivisesti koulussa - sen muistoja vain täytyi hiukan verestää rentojen maastolenkkien ja ratsastustuntien välissä. Loppuverkoille siirryttäessä kiusasin vielä uupunutta ratsukkoa ihan pikkiriikkisen. Myytti sai ravata pitkin uraa ohjat löysällä ja kaula pitkällä, mutta ratsastaja joutui vielä pieneen syyniin ilman jalustimia. Alkuunsa kevennettiin ja lopulta harjoitusravissa tehtiin pientä jumppaa ja venyttelyä. Vaikka ratsastaja ei puhkunut riemua ja intoa, niin veikkaampa että huomenna takamus ja reidet kiittävät - niin kovasti hän joutui niitä tänään Myyttiin kuitenkin käyttämään!

5.11.2018 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Marraskuinen hämärä tuntuu saaneen koko talliväen vaipumaan jonkintasoiseen horrokseen. Hevosia treenatessa tuntuu että niidenkin energiatasot ovat aivan nollissa. Onneksi minulla oli yksi mahdolinen piristysruiske harmauden keskelle! Myytillä ei ole vielä koskaan huonoa päivää löytynyt, joten luotin vakaasti tamman piristävään seuraan kävellessäni kohti sen tarhausta. Myytti lähti riemuissaan mukaani sisälle ("jee, jee kohta tehdään jotain kivaa jee!") ja malttoi juuri ja juuri seistä aloillaan varustamisen ajan. Alkuunsa suunnitelmani oli lähteä ilman satulaa maastoon jollain pyöreäselkäisellä möhköllä (kuten Kermis), mutta Myytillä ei ole pyöreää selkää saati minulla luottoa siihen, että retki sujuisi ilman pieniä välikohtauksia. Kun lähdimme tallin pihasta kohti metsän rajaa, vaikutti Myytti siltä että kohta se halkeaa iloon ja riemuun ja kaikkiin mahdollisiin tuntemuksiin; tunsin tamman jännittyneet lihakset allani, se harppoi eteen energisesti korvat höröllä ja sieraimet suurina. Onneksi se ei keksinyt mitään suurempia kohtauksia, vaan matka sujui hyvin. Ravailimme vähän metsäpoluilla joilla maasto ei ollut liian rosoinen, mutta laukkaa tamma sai odotella retken loppupuoliskolle saakka. Myytti loikkasi todella halukkaasti eteen, vauhti oli suht kova alkuunsa, mutta se kuunteli esimerkillisesti kuitenkin apujani ja malttoi hidastaakin. Kehuin paljon tammaa ja huomasin sen kanssa viettämäni ajan tuoneen aivan uudenlaista energiaa alkavaan talveen ja pimeyteen! Köpsöteltiin takaisin tallille ilatpäivän jo hämärtyessä ja Myytti sai palkkioksi mukavasta päivästä pitkän harjauksen ja kasana herkullisia porkkanoita.

KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa 45 sijoitusta

15.3.2018 Huhtala Helppo A - 1/30
20.3.2018 Huhtala Helppo A - 3/30
4.3.2018 Hengenvaara Helppo A - 7/100
3.3.2018 Roscoff Helppo A - 1/30
4.3.2018 Roscoff Helppo A - 2/30
6.3.2018 Roscoff Helppo A - 1/30
10.3.2018 Roscoff Helppo A - 3/30
14.3.2018 Raate Helppo A - 4/30
15.3.2018 Rustvalla Helppo A - 4/30
15.3.2018 Rustvalla Helppo A - 4/30
17.3.2018 Edelsten Ponies Helppo A - 6/40
23.3.2018 Edelsten Ponies Helppo A - 6/40
11.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 2/40
13.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 3/40
16.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 2/40
19.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 2/40
25.3.2018 Kuurtola Helppo A - 1/30
30.3.2018 Kuurtola Helppo A - 4/30
21.3.2018 Vuorna Helppo A - 3/30
25.3.2018 Vuorna Helppo A - 2/30
16.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 3/40
16.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 3/40
20.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 4/40
14.02.2018 Raate Helppo A - 1/30
14.02.2018 Raate Helppo A - 4/30
17.02.2018 Raate Helppo A - 4/30
16.3.2018 Raate Helppo A - 3/30
17.3.2018 Raate Helppo A - 5/30
24.3.2018 Raate Helppo A - 5/30
27.3.2018 Raate Helppo A - 3/30
21.3.2018 Rustvalla Helppo A - 3/30
22.3.2018 Rustvalla Helppo A - 4/30
20.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 5/40
12.3.2018 Rumour Ponies Helppo A - 2/40
16.3.2018 Rumour Ponies Helppo A - 3/40
17.3.2018 Rumour Ponies Helppo A - 2/40
12.3.2018 Priton Helppo A - 2/40
16.3.2018 Priton Helppo A - 6/40
6.4.2018 Runoratsut Helppo A - 5/50
21.3.2018 Elohilja Helppo A - 1/30
24.3.2018 Elohilja Helppo A - 5/30
26.3.2018 Vuorna Helppo A - 3/30
29.3.2018 Vuorna Helppo A - 3/30
21.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 5/40
24.3.2018 Shamrock Hill Helppo A - 5/40

ERJ:n alaisissa esteratsastuskisoissa 42 sijoitusta

8.3.2018 Hengenvaara 90 cm - 4/93
6.3.2018 Turmeltaja 90 cm - 4/40
8.3.2018 Turmeltaja 90 cm - 6/40
1.3.2018 Ratsutalli Lilja 90 cm - 4/30
8.3.2018 Ratsutalli Lilja 90 cm - 5/30
5.4.2018 Ratsutalli Lilja 90 cm - 3/30
6.4.2018 Ratsutalli Lilja 90 cm - 4/30
7.4.2018 Ratsutalli Lilja 90 cm - 1/30
3.4.2018 Rustvalla 90 cm - 2/30
25.4.2018 Supernatural 80 cm - 6/50
26.4.2018 Supernatural 90 cm - 6/50
1.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 2/28
2.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 3/28
12.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 3/28
13.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 5/28
11.5.2018 Huvitus 90 cm - 4/30
20.5.2018 Huvitus 90 cm - 2/30
22.5.2018 Huvitus 90 cm - 2/30
22.5.2018 Huvitus 90 cm - 4/30
23.5.2018 Huvitus 90 cm - 2/30
24.5.2018 Huvitus 90 cm - 5/30
9.3.2018 Turmeltaja 90 cm - 3/40
23.3.2018 Turmeltaja 90 cm - 4/40
9.3.2018 Ratsutalli Lilja 90 cm - 2/30
16.3.2018 Ratsutalli Lilja 90 cm - 5/30
5.3.2018 Runoratsut 80 cm - 3/30
4.4.2018 Rustvalla 90 cm - 4/30
6.4.2018 Rustvalla 90 cm - 5/30
7.4.2018 Rustvalla 90 cm - 5/30
10.4.2018 Rustvalla 90 cm - 1/30
14.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 2/28
15.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 4/28
20.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 5/28
20.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 2/28
26.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 4/28
26.5.2018 Erkinheimot 90 cm - 4/28
1.5.2018 Elohilja 90 cm - 5/50
15.5.2018 Huvitus 90 cm - 1/30
17.5.2018 Huvitus 90 cm - 5/30
20.5.2018 Huvitus 90 cm - 4/30
21.5.2018 Huvitus 90 cm - 3/30
26.5.2018 Huvitus 90 cm - 4/30

Näyttelymenestys
7.5.2018 NJ Einfall, irtoSERT (pt. Welby)

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.7.2018
Myytti kantakirjattiin suomenhevosten omassa tilaisuudessa
toiselle palkinnolle pistein 18 + 18 + 18 + 18 = 72p., KTK-II

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.10.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelussa kesäkuussa 2019
ensimmäisellä palkinnolla pistein 14 + 21 + 25 + 20 + 17 = 97p. SLA-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 30.6.2019
Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa kesäkuussa 2019
toisella palkinnolla pistein 7 + 40 + 12 + 20 + 15 = 94p. ERJ-II

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.8.2019
Palkittu Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa elokuussa 2019
ensimmäisellä palkinnolla pistein 7,5 + 40 + 25 + 20 + 15 = 107,5p. , KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015