Vuornan Houdini

Virallinen nimi: Vuornan Houdini, "Veikko" Syntynyt: 26.7.2018 (4v. 26.8.2018)
Rek.nro: VH18-018-2129 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, ori
Säkäkorkeus: 152 cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Vuorna Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Koulu, Helppo A Saavutukset: ktk-kelp.

I'm Magical Rainbow Unicorn

Houdini, eli Veikko, saa kyllä historiallaan aikaan sellaisen sympatiaroihun, että sitä on kenenkään vaikea inhota vaikka välillä aihettakin voisi olla. Ori muutti nuorena meiltä pois uudelle omistajalleen, jossa ehti majailla muutaman kuukauden verran. Houdinin omistajalla ei juurikaan ollut laittaa lupaamaansa aikaa nuoren orin kouluttamiseen, vaan Veikko jäi huomiossa taka-alalle. Meille palautuessaan orista oli tullut oikea höyrypää, jonka kanssa joutui kyllä pistämään peliin kaiken tietämyksensä ja osaamisensa.

Vanhemmiten Veikko on rohkaistunut ja rentoutunut huomattavasti mikä on tietenkin loistava juttu. Toki uudet asiat saavat orin vielä varpailleen, mutta rauhallisella olemuksella ja itsevarmoin ottein orin saa kyllä hyvin hallintaan. Nuoruusvuosinaan Veikko tykkäsi myös aivan älyttömästi pukitella! Varsana ori veti tarhassa pukkishowta jota silloin tuli seurattua vedet silmissä hihitellen. Kun ori kasvoi, ei enää juurikaan naurattanut. Varsinkaan kun oli aika kiivetä ensimmäisiä kertoja orin selkään.

Maastapäin käsiteltäessä Veikko on ihan hyvätapainen hevonen, mutta tarkkana herran kanssa saa silti olla; tuulen mukana lentelevät muovipussit ja kaatuvat harjasangot ovat oikein potentiaalisia ärsykkeitä saamaan orin hypähtämään säikähdyksestä. Toisten hevosten läheisyydessä Veikko käyttäytyy hyvin, tammoille täytyy välillä hiukan keimailla ihan tavan vuoksi. Karsinassa oria ei ole tarvetta sitoa kiinni ja se väistää hyvin ihmistä. Jalatkin nousevat tosi nätisti jo ihan pienelläkin pyynnöllä. Varustaminen oli varsana Veikon mielestä aivan kammostuttavaa puuhaa, eikä ori meinannut sitten niin millään tottua ajatukseen satulasta selässään. Onneksi todella sinnikkään totuttelun ansiosta satulointikin sujuu nykyään ihan muitta mutkitta.

Valitettavasti Veikko ei ole isänsä estetaitoja perinyt, vaan ori on lähinnä sympaattinen hyppääjä. Matalia luokkia orin kanssa hypätään kotioloissa mutta aina silloinkin varsin vaihtelevalla menestyksellä. Veikolla riittää kyllä ihailtavaa vauhtia ja potkua esteradoille, mutta tyylipisteissä jääkin sitten uupumaan ja reilusti! Reppana ei aina oikein tiedä että miten ne jalat hypyn aikana tai sen jälkeen asettaisi ja puomit kyllä kolisevat aika tiuhaan tahtiin - ja sehän taas osaltaan saa orin suunniltaan. Orilla kannattaa lähinnä hypätä tarpeeksi helppoja ratoja joista se varmasti suoriutuu, näin jää hyvä mieli kaikille, eikä Veikko joudu säikähtelemään kolisevia esteitä.

Estekentillä esiintyvän kaoottisuuden Veikko onnistuu kyllä ehdottomasti korvaamaan kun se pääsee näyttämään taitojaan kouluratsun osassa. Ori liikkuu hyvällä vauhdilla eteen ryhdikkäästi ja varmasti, se kuuntelee ratsastajansa apuja ja tekee aina parhaansa. Koulutuksessa nuorena huomattiin Veikon olevan haka etenkin ravityöskentelyssä ja tähän onkin satsattu aikuisiällä paljonkin - ja kiitosta on tuomareilta sadellut! Laukassa Veikkoa saattaa joutua alkuunsa hiukan ajamaan jopa eteen jotta takaosa pääsee kunnolla alle, mutta rytmin löydyttyä sujuu tämäkin oikein mallikkaasti!

i. Huvin Hubertus
SH, 154 cm, prt
KTK-II
ii. Taikakuun Hugo
SPH, 148 cm, rtkm
iii. Kärmeniemen Colorado
SLA-I, KERJ-I
iie. Nuoskaan Nukkunut
KTK-III
ie. Viehättävän Lumilla
SH, 158 cm, prt
KTK-II, ERJ-II
iei. Koston Pata-Ässä
KTK-II, SLA-I, KRJ-III
iee. Ch Rentun Lumimarja
KTK-II, YLA1, KRJ-II
e. Tuulenpesän Uinu
SPH, 147 cm, rt
KTK-III
ei. Koistilan Pyörre
SH, 156 cm, trt
KTK-III, KRJ-II
eii. Pyryttäjä
KTK-III, KRJ-I
eie. VIR MVA Ch Ellenin Hyasintti
KTK-II, KRJ-II
ee. Ch Mäkisuon Unikuu
SPH, 142 cm, hprn
KTK-II
eei. Mäkisuon Hurma
KTK-II
eee. Viehättävän Unessa
KTK-III

isälinja: Huvin Hubertus - Taikuun Hugo - Kärmeniemen Colorado - Malvin (4)
emälinja: Tuulenpesän Uinu - Mäkisuon Unikuu - Viehättävän Unessa - Lakean Kastelma (4)

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

19.11.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Meiltä tilausvarsana maailmalle lähtenyt Houdini ehti olla omistajallaan joitain kuukausia ennen kuin ori palautui meille takaisin. Uudella omistajalla ei ollutkaan tarjota orille tarpeeksi aikaa ja koulutuskin oli jäänyt hiukan retuperälle. Meille muuttaessaan Houdini oli melkoinen tuulimylly, jonka seuraavasta aivoituksesta ei todellakaan tahtonut pysyä kärryllä. Muuttopäivä meni melkoisessa kahakassa kun ori kummeksui kaikkea uutta ja tuntui yrittävän kaikkensa jotta jouduttiin Pajun kanssa mahdollisimman koville. Ei oikein muuta voinut kuin todeta ettei ori nyt oikein tehnyt kunniaa vanhemmilleen saati meidän kasvateille, mutta eiköhän elämä ala tämänkin juntturan kanssa hymyillä kunhan päästään tutustumaan ja treenaamaan käytöstapoja. Sukunsa puolesta Houdini on niin kiva pakkaus, ettei varmaankaan sitä malteta enää uudestaan mynntiin laittaa, vaan koitetaan saada sen upeus hyödynnettyä meidän omassa käytössä; jo olikin aika vihdoin saada vauhtia hiukan pidempisukuisten suomenhevosten jalostamiseen meillä Vuornassakin!

KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa 14 sijoitusta

3.12.2018 Cliché Baroque Helppo A : 5/30
6.12.2018 Cliché Baroque Helppo A : 1/30
17.1.2019 Haavelaakso Helppo A : 5/30
19.1.2019 Haavelaakso Helppo A : 1/30
21.1.2019 Haavelaakso Helppo A : 4/30
14.12.2018 Ruskavaara Helppo A : 4/30
15.12.2018 Ruskavaara Helppo A : 5/30
16.12.2018 Ruskavaara Helppo A : 1/30
17.12.2018 Ruskavaara Helppo A : 2/30
7.1.2019 Stall Fernweh Helppo A : 6/40
8.1.2019 Stall Fernweh Helppo A : 6/40
10.1.2019 Stall Fernweh Helppo A : 3/40
11.1.2019 Stall Fernweh Helppo A : 3/40
16.1.2019 Stall Fernweh Helppo A : 2/40

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015