Kermakaneli

VIR MVA Ch, KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, VVJ-I & JÄLKELÄISLUOKKA C

Virallinen nimi: Kermakaneli, "Kermis" Syntynyt: 23.12.2016 (8v. 23.01.2018)
Rek.nro: VH16-018-2804 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 150 cm Väritys: Vaaleanpunarautias
Maahantuoja: Vibaja Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo A, 90 cm, Vaativa Saavutukset: VIR MVA Ch, KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, VVJ-I, Jälk. C

Sugar and spice, and naturally nice!

"Katokatokatokato ai että mikä hevonen! Kunnon hevonen, ei mikään pieni pirpana! Tuommosia niiden kuuluu olla", Paju meuhkasi nojatessaan samalla puuaitaa vasten niin että laudat natisi. Laitumella suuhunsa sapuskaa mätti eittämättä todella kaunis suomenhevostamma, ei kovin korkea, mutta tuntui että sitäkin leveämpi. Paju katseli tammaa haltioissaan ja tiesin jo siinä vaiheessa että varmasti tultaisiin jättämään ostotarjous. Koistilasta lähtiessämme Paju manasi koko paluumatkan että varmasti ei saada sitä tammaa ja että kyllä joku muu sen nyt vie. Odoteltiin muutama päivä, ehdittiin jo siinä välissä pettyäkin, mutta lopulta Koistilasta ilmoitettiin että juuri me oltaisiin Kermakanelin uusia omistajia! Vaikka Kermiksen osto tuntui olevan Pajulle paljon isompi juttu kuin minulle, niin tammasta on ehdottomasti ajan myötä tullut itsellenikin yksi suosikeista. Välillä joudutaan jopa kilpailemaan siitä kumpi saa ottaa tamman minäkin päivänä hoitaakseen, mutta oikeastaan on mukavaakin että meillä on tällainen yhteinen "parisuhdehevonen".

Vaikka Kermiksellä riittääkin massaa niin se ei käsiteltäessä tunnu lainkaan raskaalta. Tamma liikkuu taluttaessa reippaasti ja seuraa ihmistä kiltisti, sitä ei tarvitse repiä ja riuhtoa, vaan ihan kaikessa rauhassa voi vaan näyttää omalla olemuksellaan ja kehonkielellä että mihin suuntaan tässä nyt liikutaan. Välillä kun ollaan tamman kanssa kahdestaan liikenteessä voi sen päästää kulkemaan vapaanakin - Kermis seuraa kuin koira perässä ja pysähtyy silloin kun itsekin pysähtyy. Kermis on ollut upea hevonen opetella luonnollisia hevosmiestaitoja ja ollaankin sen kanssa rakennettu todella vahva luottamus keskemme. Ihana ja vilpittömän ystävällinen tamma, jonka kanssa on ilo puuhata.

Hoitotoimenpiteet sujuvat nekin aivan yhtä hienosti Kermiksen osalta - harjauksesta tamma nauttii ihan suunnattomasti ja sen näkeekin useimmiten seisomassa silmät puoliummessa ja turpa maata viistäen sillä välin kun hoitaja sukii sen karvaa. Tamman paksusta ja pitksätä kuontalosta täytyy pitää ahkeraa huolta ja koska Kermis ei ole hevonen kaikkein siisteimmästä päästä, takkuuntuvat sen jouhetkin useammin kuin niiden soisi. Häntäänsä tamma kyhnyttää jokaiseen mahdolliseen tolppaan tai puuhun ja pahimmillaan tätä räjähtänyttä jouhimöttöä saa siistiä pitkän tovin.

Kuten kunnon yleishevosen kuuluu, toimii Kermis ihanasti lajissa kuin lajissa ja ratsastajan kuin ratsastajan kanssa! Yleensä sitä hiukan kavahtaa kun hevosta kutsutaan sanalla "helppo", mutta Kermiksen kuvailemiseksi on hankala muitakaan adjketiiveja keksiä. Tammalla on todella pehmeä askel ja sen eteneminen tuntuu jotenkin ihanan huolettomalta. Hyvän käsittelijän kanssa Kermis taipuu loistavasti koulukiekuroihin niin selästä kuin kärryiltäkin; huolellinen ja motivoitunut persoona tekee tammasta loistavan työskentelijän. Vaikka Kermistä onkin helppo kuvailla pelkin positiivein ja superlatiivein, täytyy myöntää, että sekin kyllä mielellään lintsaa jos vain saa moiseen aihetta; kokematon ratsastaja saa helposti alleen matelevan ja silmät puoliummessa möngertävän mammutin.

Tasaisen lisäksi Kermis etenee hienosti myös maastossa ja esteillä. Rataesteillä tamma on kilpaillut helpoilla alle metrin radoilla ja ollaanpa sen kanssa kisattu jopa kenttäratsastuksen parissa! Kenttäratsuksi Kermis on eittämättä hyvinkin paljon tavallisesta poikkeava, mutta mamma keräsi runsaasti jopa luokkavoittoja helpoissa luokissa. Tämänkin hevosen kohdalla kyllä täytyy vain todeta että on se suomenhevonen monipuolinen ja uskomaton ratsu. Takuulla ollaan Kermiksen kanssa esteillä ja kentässä rikottu kaikkia mahdollisia painovoimien ja todennäköisyyksien lakeja, mutta niin sitä vaan kerättiin kaikissa neljässä lajissa sijoitukset kasaan!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Mokkakahvi
SH, 153 cm, m
ii. Mokkapala
SH, 157 cm, mrn
iii. Mokka
iie. Tuulihattu
ie. Marenki
SH, 150 cm, prt
iei. Frappe
iee. Mannapuuro
e. Kermaisa
SPH, 145 cm, vrt
ei. Mustikkakukko
SPH, 147 cm, rt
eii. Mustikkamöllö
eie. Appelsiinilotta
ee. Kahvikerma
SPH, 144 cm, vrt
eei. Tryffeli
eee. Kaneli

ISÄ ♡ Mokkakahvi on etenkin kouluratsastuksen saralla kunnostautunut 153 cm korkea musta suomenhevosori, jolta Kermis on suurin osin perinyt massiivisen ulkonäkönsä. Mokkakahvi periytyy kasvattajalleen tärkeästä orista Mokasta, joten se on ollut omistajalleen hyvin tärkeässä asemassa koko elämänsä ajan. Luonteeltaan Mokkakahvi on todella energinen ja tätä myöten myöskin hiukan hankala käsiteltävä. Ratsuna ori tarvitsee paljon monipuolista treeniä jotta pahimmasta häseltämisestä päästään yli. Koulukentillä Mokkakahvi on niittänyt oikein hyvää menestystä ja lisäksi se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Hiukan vanhemmalla iällä Mokkakahvi kilpaili satunnaisesti myös valjakossa, mutta tässä lajissa kisauraan ei aivan yhtälailla panostettu. Kermiksen lisäksi orille on syntynyt kaksi jälkeläistä sen siirryttyä jalostuskäyttöön.

II ♡ Luonteeltaan lempeä ja sympaattinen Mokkapala rakastaa herkkuja yli kaiken, muttei mutrista suutaan koulutreenillekään. Rauhallisena ratsuna se vaatii kunnon herättelyt, jotta treenistä saataisiin jotain irtikin. Kisaurallaan ori keräsi hurjasti ruusukkeita erityisesti koulukentiltä, mutta myös rataesteiltä saavutettiin hyvää menestystä. Kasvattajalleen tärkeästi orilinjasta polveutuva ori oli melko ahkerassa jalostuskäytössä aikanaan ja sillä onkin vajaa kaksikymmentä jälkeläistä, joista iso osa on kilpaillut tavoitteellisesti. Eläkkeelle Mokkapala siirtyi 22-vuotiaana.

IE ♡ Marenki on punarautias hevostamma, joka on kilpaillut lukuisia startteja kouluratsastuksessa helppo A -tasolla hienolla menestyksellä. Luonteeltaan Marenki on yksikseen viihtyvä, hiukan pidättyväinen tamma, jonka luottamuksen eteen täytyy nähdä hiukan enemmän vaivaa. Potentiaalinen kouluratsu, joka tutun ratsastajan kanssa toimii todella hyvin ja on nöyrä sekä kuuliainen. Tammalla on yhteensä kuusi jälkeläistä jotka myös ovat pärjänneet koulukentillä erinomaisesti! Hyppääjänä hiukan varovainen tamma ei juuri säväyttänyt, mutta koulutreenin rinnalla tammalla harrastettiin valjakkoajoa aina eläkepäiville saakka.

EMÄ ♡ Kermaisa on vaaleanrautias 145 cm korkea, jo eläkeikään ennättänyt suomenpienhevostamma, jonka viimeiseksi jälkeläiseksi Kermis jäi. Yhteensä neljä kertaa varsonut tamma kilpaili nuorempana koulu- ja esteratsastuksessa, molemmissa keräten oikein hyvää menestystä. Esteillä tamman vahvuutena pidettiin etenkin sen rohkeutta ja pitkää kestävyyttä, mutta molemmissa lajeissa se on saanut kiitosta myös kauniista liikkeistään. Valjakon edessä Kermaisaa nähtiin myös jokusen startin verran. Kermaisa on todella kiltti hevonen, joka toimii hyvin vähin avuin ja herkästi. Tätä nykyä tamma saa viettää ansaitsemiansa eläkepäiviä omistajansa luona paijattavana ja lellittävänä.

EI ♡ Mustikkakukko on hyvin vahvatahtoinen ja itsenäinen, juuri ja juuri pienhevosen rajoissa oleva ori. 147 cm korkea rautias on todella näyttävä ratsu niin koulu- kuin estekentilläkin, kunhan sen selkään vain istutetaan tarpeeksi taitava ratsastaja. Haastava hevonen, joka osaa asiat kunhan siltä osaa niitä pyytää. Myöskin näyttelykehistä tutuksi tullut Mustikkakukkoo on vanhemmalla iällä tullut suosituksi jalostushevoseksi ja sillä onkin useita jälkeläisiä, joista mainittava osa on nähty myös kisakentillä.

EE ♡ Kahvikerma on vaaleanrautias suomenpienhevostamma, joka kisakenttiä paremmin muistetaan lempeästä luonteestaan ja kauniista ulkomuodostaan. Vaikka tamma ei olekaan suurempia saavutuksia kisakentiltä niittänyt, ovat sen jälkeläiset kuitenkin olleet kaunisrakenteisia ja selväpäisiä käyttöhevosia. Tamma asuu yhä kasvattajansa luona ja on nykyään eläkepäiviensä ratoksi käytettävissä lähinnä perheen pienimpien ratsuna sekä opetushevosena.

Jälkeläisinfo

Kermakanelilla on yhteensä kuusi jälkeläistä joista kaksi oreja ja neljä tammoja. Kermis ei enää ole käytettävissä jalostukseen poikkeustapauksia lukuunottamatta.

 18.1.2017 t. Koistilan Kaneliomena KTK-III
13.8.2017 o. Taika-Muskotti KTK-III
1.9.2017 t. Koistilan Kermawiili KTK-III
13.10.2017 t. Vuornan Hattarakerma KTK-III, KRJ-I
1.12.2017 t. Vuornan Kreta KTK-II
7.3.2018 o. Vuornan Kaneliketku KTK-II

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

11.10.2017 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Tänään treenattiin Kermiksen kanssa kouluradalla ihan huvin ja urheilun vuoksi. Tammalla ei aikoihin olla tehty mitään kovin vaativia koulujuttuja kun kisaurakin on jo taakse jäänyttä elämää. Alkuverkkoihin käytettiin runsaasti aikaa, jotta saatiin mötkäle oikein kunnolla vertymään. Tehtiin runsaasti ympyröitä ja voltteja, joita jatkettiin asetuksilla ja siirtymisillä käynnistä raviin ja aina pysähdyksiin saakka. Tamma asettui hienosti ja kuunteli ratsastajaa hyvin, liikkui nätsit ja ainakin yritti parhaansa olla ratsastajalleen mieliksi. Aina ei keskittyminen ihan riittänyt lisäysten jälkeen hidastamaan ja pysähdyksissä oli vähän ongelmaa, mutta kun pitkään yritettiin ja vain toistettiin niin kyllä se siitä sitten vihdoin alkoi sujua! Kolmikaarisella treenattiin lisää asetuksia ja reittejä, kaaret menivät hyvin, samoin suoristukset. Tehtiin suoristuksissa vielä pysähdyksiä ja viiden askeleen peruutuksia, jotka nekin alkoivat sujua kun isoimmat energiat oli saatu pois alta, mahtavaa! Laukka nousi kuin tykinsuusta ja sitä saatiin alkuunsa kyllä jarrutella ihan kunnollakin. Haettiin sopivaa tahtia ja rytmiä laukkaan, tehtiin muutamia vaihtoja ja paljon ympyröitä. Kermis toimi kyllä vallan hienosti koko tunnin noin niinkuin kisaeläkeläiseksi! Hurjan ylpeitä saadaan kyllä meidän kermapallosta olla! Loppuverkat sujuivat rennosti ja ratsastaja uskalsi jo antaa ohjaakin hevoselle ilman pelkoa että se lähtisi kiskomaan hurjaa vauhtia pitkin kenttää. Kermis ravaili kaula pitkällä ja ihanan rentona, mutta ratsastaja joutui vielä tekemään pienen jumpan tunnin loppuun - täytyy pitää meidän ratsastajatkin hyvässä kunnossa niin pääsevät ahkerasti liikuttamaan meidän heppoja! Tästä valmennuksesta kiitokseksi Kermis kyllä ansaitsee tallilla muutaman ylimääräisen omenapalan!

3.6.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Meidän ihana möhkäleponi Kermis varsoi maaliskuussa (todennäköisesti) viimeisen jälkeläisensä, rautiaan orivarsan joka nimettiin Kaneliketkuksi. Kermis on kyllä niin äärettömän hieno tamma joka tekisi mieli vaan päivä päivänsä perää halata ja pussata piloille. Tänään pidettiin tamman kanssa vähän rennompaa päivää ja hyvillä mielin lähdin hakemaan Kermistä tarhasta mielessäni kunnon puunaus ja mahdollisesti kevyt lenkki läheiselle rannalle. Kermiksen nähdessäni järvenranta kuulosti entistä paremmalta, sillä tamma oli onnistunut kuraamaan itsensä niin pahasti ettei puhdasta läikkääkään meinannut erottua sen kovettuneesta karvasta. Naurahdellen talutin Kermiksen heti aluksi harjattavaksi ja sen jälkeen pakkasin satulalaukkuun ja reppuun muutamia tarvikkeita pikaista pesuoperaatiota varten. Onneksi Kermis nauttii uimisesta, eikä ollut temppu eikä mikään saada sitä järveen kastamaan itseään. Aikansa leikittyään sidoin tamman rannalla nököttävään kuuseen kiinni ja aloin ahkeroimaan mutapaakkujen kimpussa. Tovi ehti vierähtää ennen kuin kaiken lian keskeltä alkoi erottua kaunis ja suloinen hevostamma. Urakasta hiukan uupuneena lähdimme tallustamaan takaisin kohti tallia rauhallista tahtia - Kermis kun on omanlaisensa superponi, joka tuntuu osaavan vaistota mielentilanikin ilman erityistä ohjeistusta!

18.10.2018 - Valjakkovalmennus Ristikalliossa, valmentajana Reibili
Saavuin kentälle jossa Liia ja tammansa Kermakaneli eli Kermis jo odottelivatkin. Päivän viimeinen valmennus olisikin valjakkoajoa, joka ei ehkä kuulunut aivan valmentajan vahvuuksiin, mutta olin mielestäni suunnitellut hyviä tehtäviä tälle kerralle. Alkuverryttelyihin kuului samoja asioita kun mitä usein teetätin kouluvalmennuksissakin, eli siirtymisiä, tällä kertaa käynnissä ja ravissa, sekä pysähdyksiä ja nyt kun hevosella oli kiesit perässään vähän isompia ympyröitä. Tamma liikkui hyvin ja rennosti, vaikka Liia oli kertonut että Kermis osaa myös laiskottelun jalon taidon. Teetätin ensimmäisenä tehtävänä kahdeksikkoa ravissa kentän keskellä. Suoralle linjalle tultaessa tamma hieman meinasi innostua ja nostaa laukan, mutta ennen kuin ehdin huudahtaa pidättämisestä mitään, sai Liia hienosti tiputettua Kermiksen takaisin raviin. Työskentely oli oikeaan kierrokseen paljon parempaa kuin vasempaan. Vasempaan suuntaan työskennellessä jouduin useampaan otteeseen kehottamaan Liiaa huolehtimaan siitä, että tamma saisi riittävän ulko-ohjan tuen käännöksissä. Kohta kuitenkin valjakon työskentely näytti vasempaankin suuntaan koko ajan paremmalta. Kun koulupuolen harjoituksia oltiin hinkattu jo hyvä tovi, otettin valmennuksen loppupuolella vielä hieman tarkkuusajoa. Rata koostui kahdeksasta tötteröstä joiden välit olivat vain hieman kärryjen leveyttä suuremmat, joten tehtävässä todellakin täytyisi olla tarkkana. Ensimmäisellä yrityksellä palloja tipahti muutama, joten kehotin Liiaa ottamaan tehtävän vielä uusiksi. Tällä kertaa työskentely oli tarkempaa, ja vain viimeiseen väliin tultaessa hevonen jäi sen verran vinoksi käännöksen jälkeen, että se jyräsi toisella renkaalla tötterön yli. Muutoin suoritus oli oikein hyvä ja Liia sai syystäkin olla tyytyväinen itseensä ja tammaansa. Loppuverryttelyt Liia ja Kermis sai jäädä suorittamaan itsenäisesti.

1.11.2018 - Kouluvalmennus, kirjoittajana Liia
Kun kuultiin naapurimme Sepon aloittavan säännölliset valmennukset tilallaan Tuutamossa, olin heti salamana varaamassa paikkaa muutamalle ratsukolle. Tänään, valmennuspäivän koitettua, vatsa oli sopivasti täynnä perhosia ja ratsukseni valikoitunut Kermis täynnä räiskyvää energiaa. Eläkeläistamma oli ollut huomattavan vähällä käytöllä ja näytti juuri tänään kostavan minulle verisesti takaisin tylsät iltapäivänsä. Kelit olivat juuri sopivasti alkaneet kylmetä, joten energiaa tuntui olevan riittämiin muidenkin ratsuilla. Seppo on tunnetusti tarkkaavainen ja vaativa valmentaja, eikä nytkään kukaan päässyt helpolla - heti alkuverkoilta asti ratsut pistettiin ruotuun ja kulkemaan niin hyvin kuin suinkin mahdollista! Kun oltiin aikamme lämmitelty ja kuunneltu Sepon saarnaa ryhdikkäästä istunnasta, aloitettiin päivän ensimmäisen tehtävän parissa. Pohkeenväistöjen treenaus tuli todellakin minulle ja Kermikselle tarpeeseen. Käynnissä tamma toimi lähes moitteetta (tai ainakaan Seppo ei huutanut vieressä päätään punaiseksi) ja mieli oli korkealla! Ehkä liiasta ylpistymisestä johtuen Kermiksen ja minun ravipohkeenväistöt menivätkin yllättäen aivan penkin alle, eikä Seppo tietenkään saattanut olla huomaamatta niitä tuhatta virhettä jotka onnistuttiin yhdellä kertaa tekemään. Huolellisemmalla valmistelulla ja noin niinkuin ylipäätään pelkästään keskittymällä hommaan saatiin taas Kermiksen kanssa homma kulkemaan ja Seppo hiljaiseksi. Kun kaikki ratsukot olivat saaneet aikaiseksi kelvolliset väistöt, siirryttiin laukkatyöskentelyyn. Tarkoituksena oli yksinkertainen pääty-ympyrän ratsastaminen ja asetusten hakeminen, sekä suoralla uralla ratsun suoristus. Laukkatyöskentely sujui kaikilta ratsukoilta hienosti ja selvittiin jokainen melko vähin moittein. Kermis liikkui ihanan reippaasti ja varmasti eteen, korvat höröllä ja iloisesti - saatiinkin valmennuksen jälkeen Sepolta kehuja tamman ahkerasta ja motivoituneesta luonteesta!

KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa yhteensä 42 sijoitusta

12.03.2017 KRJ Fiktio, Helppo A - 06/40
13.03.2017 KRJ Fiktio, Helppo A - 03/40
15.03.2017 KRJ Eelinniemi, Helppo A - 06/100
16.03.2017 KRJ Haavelaakso, Helppo A - 03/60
21.03.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 01/40
22.03.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 02/40
22.03.2017 KRJ Hukkapuro, Helppo A - 04/30
22.03.2017 KRJ Hukkapuro, Helppo A - 05/30
22.03.2017 KRJ Kevolehto, Helppo A - 01/50
23.03.2017 KRJ Hukkapuro, Helppo A - 01/30
23.03.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 04/40
25.03.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 04/40
25.03.2017 KRJ Kevolehto, Helppo A - 07/50
26.03.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 01/40
26.03.2017 KRJ Haavelaakso, Helppo A - 04/60
27.03.2017 KRJ Wolf Sporthorses, Helppo A - 02/30
27.03.2017 KRJ Wolf Sporthorses, Helppo A - 04/30
27.03.2017 KRJ Haavelaakso, Helppo A - 01/60
28.03.2017 KRJ Hukkapuro, Helppo A - 05/30
28.03.2017 KRJ Haavelaakso, Helppo A - 01/60
29.03.2017 KRJ Hukkapuro, Helppo A - 03/30
30.03.2017 KRJ Hukkapuro, Helppo A - 01/30
30.03.2017 KRJ Wolf Sporthorses, Helppo A - 01/30
30.03.2017 KRJ Wolf Sporthorses, Helppo A - 02/30
02.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 02/40
02.04.2017 KRJ Kevolehto, Helppo A - 07/50
03.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 05/40
04.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 01/40
05.04.2017 KRJ Kevolehto, Helppo A - 07/50
05.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 01/40
06.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 01/40
07.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 03/40
07.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 04/40
07.04.2017 KRJ Kevolehto, Helppo A - 04/50
09.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 04/40
10.04.2017 KRJ Teilikorpi, Helppo A - 06/40
13.04.2017 KRJ Kevolehto, Helppo A - 03/50
24.04.2017 KRJ Mörkövaara, Helppo A - 05/30
26.04.2017 KRJ Mörkövaara, Helppo A - 04/30
27.04.2017 KRJ Mörkövaara, Helppo A - 05/30
29.04.2017 KRJ Mörkövaara, Helppo A - 02/30
30.04.2017 KRJ Mörkövaara, Helppo A - 05/30

ERJ:n alaisissa esteratsastuskisoissa yhteensä 54 sijoitusta

12.02.2017 ERJ Ventos, 90cm - 02/30
13.02.2017 ERJ Ventos, 90cm - 02/30
18.02.2017 ERJ Ventos, 90cm - 04/30
20.02.2017 ERJ Ventos, 90cm - 02/30
03.03.2017 ERJ Hengenvaara, 90cm - 03/50
09.03.2017 ERJ Hengenvaara, 90cm - 03/50
11.03.2017 ERJ Hengenvaara, 90cm - 03/50
12.03.2017 ERJ Ventos, 90cm - 03/30
12.03.2017 ERJ KK Stewart, 90cm - 10/100
14.03.2017 ERJ Ventos, 90cm - 03/30
14.03.2017 ERJ Hengenvaara, 90cm - 06/50
15.03.2017 ERJ KK Stewart, 90cm - 05/100
16.03.2017 ERJ Ventos, 90cm - 02/30
19.03.2017 ERJ Hengenvaara, 90cm - 05/50
19.03.2017 ERJ Ventos, 80cm - 03/30
21.03.2017 ERJ Hengenvaara, 90cm - 06/50
21.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 04/30
22.03.2017 ERJ KK Stewart, 80cm - 03/30
22.03.2017 ERJ Ventos, 90cm - 03/30
22.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 01/30
23.03.2017 ERJ KK Stewart, 80cm - 01/30
24.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 02/30
24.03.2017 ERJ Ventos, 90cm - 01/30
24.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 02/30
25.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 05/30
25.03.2017 ERJ Hengenvaara, 90cm - 02/50
26.03.2017 ERJ KK Stewart, 90cm - 04/30
26.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 04/30
27.03.2017 ERJ KK Stewart, 80cm - 03/30
27.03.2017 ERJ KK Stewart, 90cm - 02/30
27.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 02/30
27.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 01/30
28.03.2017 ERJ KK Stewart, 80cm - 03/30
28.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 02/30
29.03.2017 ERJ Hengenvaara, 90cm - 01/50
29.03.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 02/30
29.03.2017 ERJ Tuiskula, 90cm - 02/30
30.03.2017 ERJ KK Stewart, 80cm - 05/30
30.03.2017 ERJ KK Stewart, 90cm - 01/30
30.03.2017 ERJ Ventos, 90cm - 01/30
02.04.2017 ERJ Ventos, 90cm - 03/30
06.04.2017 ERJ Ventos, 90cm - 05/30
07.04.2017 ERJ Ventos, 90cm - 02/30
07.04.2017 ERJ Ventos, 90cm - 01/30
08.04.2017 ERJ Ventos, 90cm - 03/30
08.04.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 04/30
09.04.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 01/30
09.04.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 03/30
09.04.2017 ERJ Ventos, 90cm - 04/30
13.04.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 05/30
14.04.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 02/30
15.04.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 03/30
18.04.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 04/30
27.04.2017 ERJ Mörkövaara, 90cm - 01/30

VVJ:n alaisissa valjakkokisoissa yhteensä 44 sijoitusta

16.11.2017 VVJ Mörkövaara Vaativa - 03/30
18.11.2017 VVJ Mörkövaara Vaativa - 05/30
22.11.2017 VVJ Mörkövaara Vaativa - 02/30
23.11.2017 VVJ Mörkövaara Vaativa - 05/30
17.11.2017 VVJ Vuorna Vaativa - 02/19
18.11.2017 VVJ Vuorna Vaativa - 02/19
20.11.2017 VVJ Vuorna Vaativa - 01/19
21.11.2017 VVJ Vuorna Vaativa - 03/19
06.12.2017 VVJ Koistila Vaativa - 04/30
11.12.2017 VVJ Koistila Vaativa - 01/30
12.12.2017 VVJ Koistila Vaativa - 02/30
14.12.2017 VVJ Koistila Vaativa - 02/30
04.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 04/30
07.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 01/30
08.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 02/30
09.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 02/30
13.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 01/30
24.12.2017 VVJ Vuorna Vaativa - 01/21
24.12.2017 VVJ Vuorna Vaativa - 04/22
11.01.2018 VVJ Mörkövaara Vaativa - 3/30
11.01.2018 VVJ Mörkövaara Vaativa - 1/30
12.01.2018 VVJ Mörkövaara Vaativa - 2/30
24.11.2017 VVJ Mörkövaara Vaativa - 05/30
26.11.2017 VVJ Mörkövaara Vaativa - 04/30
27.11.2017 VVJ Mörkövaara Vaativa - 05/30
30.11.2017 VVJ Mörkövaara Vaativa - 01/30
16.11.2017 VVJ Härdelli Vaativa - 03/11
17.11.2017 VVJ Härdelli Vaativa - 01/11
19.11.2017 VVJ Härdelli Vaativa - 03/11
14.12.2017 VVJ Koistila Vaativa - 02/30
23.12.2017 VVJ Koistila Vaativa - 04/30
25.12.2017 VVJ Koistila Vaativa - 05/30
07.12.2017 VVJ Hengenvaara Noviisi - 01/21
18.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 04/30
18.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 03/30
21.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 02/30
26.01.2018 VVJ Koistila Vaativa - 05/30
10.01.2018 VVJ Mörkövaara Vaativa - 02/44
25.12.2017 VVJ Vuorna Vaativa - 04/21
13.01.2018 VVJ Mörkövaara Vaativa - 4/30
17.01.2018 VVJ Mörkövaara Vaativa - 3/30
18.01.2018 VVJ Mörkövaara Vaativa - 2/30
20.01.2018 VVJ Mörkövaara Vaativa - 1/30
30.11.2017 VVJ-Cup Tuiskula Vaativa - 02/34

KERJ:n alaisissa kenttäratsastuskisoissa yhteensä 40 sijoitusta

15.02.2017 KERJ Cadogan Ponies - Tutustumis - 01/40
23.02.2017 KERJ Cadogan Ponies - Tutustumis - 06/40
25.02.2017 KERJ Littleness - Tutustumis - 04/29
26.02.2017 KERJ Cadogan Ponies - Tutustumis - 05/40
10.11.2017 KERJ Helmwald Helppo - 01/30
12.11.2017 KERJ Helmwald Helppo - 04/30
22.11.2017 KERJ Mörkövaara Aloittelija - 01/22
06.12.2017 KERJ Mörkövaara Aloittelija - 01/22
08.12.2017 KERJ Team J&K Helppo - 04/40
22.12.2017 KERJ Littleness Harraste - 03/23
05.01.2018 KERJ Kievarinkuja Helppo - 03/40
12.01.2018 KERJ Turmeltaja Helppo - 02/30
20.01.2018 KERJ Turmeltaja Helppo - 05/30
05.02.2018 KERJ Mörkövaara Helppo - 4/30
17.02.2018 KERJ Mörkövaara Helppo - 1/30
23.01.2018 KERJ Colosseum Helppo - 2/30
03.02.2018 KERJ Turmeltaja Helppo - 1/40
07.02.2018 KERJ Turmeltaja Helppo - 2/40
06.02.2018 KERJ Huvitus Helppo - 5/30
09.02.2018 KERJ Huvitus Helppo - 3/30
28.02.2017 KERJ Littleness - Tutustumis - 03/29
10.03.2017 KERJ Hengenvaara - Tutustumis - 05/37
22.03.2017 KERJ Hengenvaara - Tutustumis - 04/37
25.03.2017 KERJ Hengenvaara - Tutustumis - 03/37
16.11.2017 KERJ Helmwald Helppo - 05/30
17.12.2017 KERJ Mörkövaara Aloittelija - 03/22
27.12.2017 KERJ Mörkövaara Aloittelija - 01/22
07.11.2017 KERJ KK Reiter Harraste - 05/27
13.01.2018 KERJ Vähäpelto Helppo - 04/30
17.01.2018 KERJ Vähäpelto Helppo - 02/30
21.01.2018 KERJ Vähäpelto Helppo - 04/30
25.01.2018 KERJ Vähäpelto Helppo - 05/30
24.01.2018 KERJ Colosseum Helppo - 4/30
28.01.2018 KERJ Colosseum Helppo - 5/30
12.01.2018 KERJ Kototalli Harraste - 1/12
13.01.2018 KERJ Kototalli Harraste - 2/12
20.02.2018 KERJ Huvitus Helppo - 1/30
05.02.2018 KERJ Teilikorpi Helppo - 5/40
14.02.2018 KERJ Teilikorpi Helppo - 3/40
20.02.2018 KERJ Teilikorpi Helppo - 2/40

Näyttelymenestys
2.2.2017 NJ Näyttely Koistila - irtoSERT (pt. Sorel)
2.4.2017 NJ Näyttely Loitsulähde - irtoSERT (pt. Kati)
22.8.2017 NJ Näyttely Ponitila Adina - BIS4, MVA-SERT (pt. Jannica)
15.9.2017 NJ Näyttely Varismäen Tila - BIS2, MVA-SERT (pt. Jannica)
31.3.2018 VSR Rotunäyttely, LKV4 & II-palkinto
30.11.2018 VSR Rotunäyttely, II-palkinto

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.7.2017
Kantakirjattu Suomenhevosten kantakirjatilaisuudessa heinäkuussa 2017
toisella palkinnolla pistein 18 + 17 + 19 + 19 = 73p., KTK-II

Kermakanelille myönnettiin 11.10.2017 VIR MVA Ch -arvonimi!

10.1.2018 Suomenhevosten Jalostusarvostelussa myönnetty Jälkeläisluokka C

Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.11.2018
Kermis palkittiin Suomenhevosten laatuarvostelussa marraskuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 15 + 20 + 18 + 20 + 20 = 93p., SLA-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 31.12.2018
Kermaponi palkittiin Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa joulukuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 8 + 40 + 19 + 20 + 15 = 102p., ERJ-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.5.2019
Kermakaneli palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa huhtikuussa 2019
ensimmäisellä palkinnolla pistein 8 + 40 + 18 + 20 + 15 = 101p., KRJ-I

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelutilaisuus 30.12.2019
Palkittiin joulukuun tilaisuudessa toisella
palkinnolla pistein 9 + 41 + 17 + 20 + 15 = 102p. VVJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - muu © Vuorna 2015