Sulonuoteet

KTK-III, SLA-I, KRJ-I & ERJ-I

Virallinen nimi: Sulonuoteet, "Nuppi" Syntynyt: 1.4.2017 (8v. 1.5.2018)
Rek.nro: VH17-018-0964 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, ori
Säkäkorkeus: 150 cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: VRL-11124 Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo A, re 100 cm Saavutukset: KTK-III, ERJ-I, SLA-I, KRJ-I

"Veisaa joukko tuonelainen, Nuoteet lähtee liikkehille.
Sua seuraan, armahainen! – Pois sun vienkin vihkimille.

Nuppia - eli meille kotiin jäävää Riemun ensimmäistä jälkeläistä - oli sumplittu ja suunniteltu jo vaikka kuinka pitkään, kun sitten vihdoin sopiva emätamma löytyi. Tästä omaan silmään ja mieleen lähes täydellisestä yhdistelmästä syntyi huhtikuussa 2017 terve ja terhakka oripoika, joka onnistui hurmaamaan omistajansa ihan 6-0. Nuppi ohitti korkeudessa isäorinsa Riemun melko nopeasti, kavuten yli pienhevosmittojen ihan tosta noin vaan! Muilta osin Nuppi muistuttaa ulkoisesti huomattavasti enemmän sporttista isäänsä kuin möhkälemäistä ruunikkoa emäänsä. Luonteensa puolesta Nuppi onnistuu varmasti tekemään molemmat vanhempansa oikein tyytyväisiksi, sillä yksikään tämän perheen jäsenistä ei ole luonteeltaan varsinaisesti mikään pyhimys.

Meidän yhteinen alkutaival tämän niskojaan nakkelevan mutruturvan kanssa alkoi heti melkoisessa väännössä. Melko nopeasti vieroituksen jälkeen Vuornaan saapunut Nuppi ei olisi halunnut ensinkään tehdä yhteistyötä ihmisen (ainakaan minun) kanssa, eikä sen puoleen oikeastaan minkään muunkaan elävän olennon kanssa. Ehdittiin jo nähdä kauhukuvia siitä, kuinka ori pitää tarhata yksinään monen kilometrin päähän muista hevosista, mutta kärsivällisellä totuttelulla ja kotiuduttuaan Nuppi hyväksyi lopulta ympärilleen muutamia nuoria oreja ja jopa ihmisiä. Näihin aikoihin ei vielä ymmärretty, että ori on erityisen herkkä muutokselle, mutta myöhemmässä vaiheessa ollaan opittu tämä kantapään kautta esimerkiksi kisapaikoilla. Nupin kanssa kisatlanteita täytyi ihan tosissaan treenata ja harjoitella, samoin kuin kaikkea muutakin uutta ja ruutinista poikkeavaa. Kun Nupin saa lopulta hyväksymään uudetkin asiat, muuttuu sen kanssa työskentely huomattavasti helpommaksi ja iänikuisilta taisteluilta vältytään yhä useammin.

Ihmisen kanssa Nuppi tulee parhaiten toimeen kun se on saanut rauhassa totuttautua uuteen tuttavuuteen. Pääsääntöisesti oria käsittelevät vain sille tutut ja samat henkilöt, mutta toisinaan joku uusikin saatetaan karsinaan laskea. Nupin kanssa täytyy muistaa rauhallisuus ja kärsivällisyys; turha hätiköinti ja kiirehtiminen vain saavat orin hermostumaan, joten käsittelijän täytyy osata sysätä kiireet sivummalle tämän hevosen kanssa työskennellessään. Kun käsittelijän ja hevosen kemiat kohtaavat, on Nuppi mukava käsiteltävä.

Nuppi on myös siitä erityinen hevonen meidän tallissa, että sen kanssa käydään silloin tällöin naapurin raviradalla juoksemassa. Nuppi ei todellakaan ole mikään mestarinopea juoksija, eivätkä sen hermot kestä useaa hevosta samaan aikaan radalla, mutta se nauttii satunnaisista treeneistä ja seuraavina päivinä se on huomattavasti pehmeämpi ratsastettavakin. Ajettaessa Nuppi on rauhallinen menijä ja nautiskelija, sen mielestä tuntuu olevan mukava vaan körötellä menemään. Muista jälkeenjääminen tosin harmittaa sitä aina niin kovasti, että laukka nousee ihan takuuvarmasti jos välimatka venähtää sen silmissä liian pitkäksi.

Ratsuna Nuppi on kevyt, se myötää ja liikkuu juuri sopivalla temmolla eteen. Koulukentällä se on helposti koottavissa ja tutut liikkeet sujuvat tasaisen varmasti. Toki uuden ratsastajan kanssa asiat sujuvat hiukan nihkeämmin, mutta uutteralla työnteolla ja hevosta kuuntelemalla työskentely alkaa sujua yllättävän nopeasti. Nuppi on melko herkkä ratsu, jolle uudet liikkeet täytyy opettaa kuin kädestäpitäen. Ori työskentelee juuri tasan ratsastajan kuvaamalla tavalla, joten suoritus on merkittävästi kiinni myös ratsastajan taidoista ja mielentilasta. Tässä on hevonen joka ei ennakoi tai arvuuttele, vaan peilaa täydellisesti ratsastajansa liikkeitä ja Nupin kanssa omia heikkouksia ja vahvuuksia onkin oiva päästä testaamaan.

Nuorempana ei ikipäivänä oltaisi uskonut että Nuppi alkaisi kilpailemaan rataesteitä peräti metrin luokissa! Tallilla kiersi myös veto, jonka mukaan orin tulevaa koulutustasoa veikkailtiin. Metriä veikkasi tasan yksi tallilainen, meidän tallimestari, joka näemmä oli jälleen kerran oikeassa. Kun nuoruusvuosien turhat vauhkoamiset ja dramaattisuus saatin selätettyä, tottui Nuppi nopeasti ajatukseen, että esteiden yli kuuli hypätä - ja melellään vielä ilman kolahduksia. Nykyään Nuppi on innokas hyppääjä, jonka kanssa kyllä edelleenkin saa työskennellä, mutta puhtaita ratoja ihan satelee kunhan ratsukon yhteistyö toimii! Esteillä Nuppi on siitä ihana, ettei se hosu tai ryntäile, vaan kuuntelee edelleen ratsastajansa apuja ja myötää niitä aina parhaan osaamisensa mukaan!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Ventoksen Riemu
Suomenpienhevonen, 146 cm, rt
KTK-II, SLA-I*, ERJ-I, KRJ-I & Jälk. C
ii. VSN Ch Hattuvaaran Möhköfantti
Suomenpienhevonen, 148 cm, vkko
KTK-II, KRJ-II, ERJ-I, KERJ-III, SLA-II
iii. Saariston Hopeaharja
iie. Hattuvaaran Mirabella
ie. Aikaalan Ilopilleri
Suomenhevonen, 149 cm, m
YLA1
iei. Aikaalan Hupsista Keikkaa
iee. Aikaalan Iloitseva Aurinko
e. Ch Anopinkauhu
Suomenhevonen, 154 cm, vrn
KTK-II, SLA-I, ERJ-I, YLA1, KRJ-II
ei. VIR MVA Ch Marrasmieli
Suomenhevonen, 169 cm, rt
KTK-II, KERJ-I
eii. Marrashovi
eie. Tuskantuuli
ee. Leskenlempi
Suomenhevonen, 152 cm, prn
SLA-I, KRJ-II, KERJ-II, Jälk. C
eei. Lemmentyö
eee. Sulhonsurma

Jälkeläisinfo

Sulonuoteet on yleispainotteisesti koulua ja esteitä kilpaileva kantakirjattu suomenhevosori, joka on harkitusti käytettävissä jalostukseen.  

20.11.2017 t. Ch Vuornan Sulostui KTK-I & VSN Ch
12.6.2018 t. Vuornan Säihkyturpa

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

15.4.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Oi että, tänään vihdoin päästiin katsomaan meidän ihanaakin ihanamman Riemun ensimmäistä Vuornaan jäävää jälkeläistä! Varsan emäksi valikoitui (pitkän) etsinnäin jälkeen aivan mielettömän hieno tamma Anopinkauhu eli "Nero". Neroa olen aiemminkin jo useaan otteeseen ihastellut joten tämän kyseisen varsan syntymästä olen kyllä aivan ekstrainnoissani! Emän omistaja oli jo aiemmin kertonut meille että orivarsa oli tullut ja terve rautias pikkuherra meitä paikan päällä odottelikin. Nero vilkuili minua ja Pajua melko epäileväisesti kun rynnättiin sydämenkuvat silmissä kaksikkoa kohti, enkä ollenkaan ihmettele ettei tamma alkuunsa ollut päästää meitä lähellekään kallisarvoista varsaansa. Omistajan rauhoittelun myötä Nerokin ymmärsi ettei me olla mitään ihan älyttömiä barbaareja vaan ihan ok ja pääsin tekemään ensituttavuutta pienen orivarsan kanssa. Rakastuin tietysti heti. Varsassa oli jotain riemumaista pilkettä ja meininkiä, enkä ollut saada siitä silmiäni irti. Nimeä oltiin Pajun kanssa ahkerasti mietitty, mutta kuten aina tällaisten "spessuhevosten" kanssa, mikään ei tunnu tarpeeksi hyvältä. Sulonuoteet oli ensimmäinen vaihtoehto jolle kumpikin ponnekkaasti nyökyteltiin ja tämä nimi sopi onneksi myös kasvattajallekin! Niin sitten sai Nuppi nimensä ja ensikosketuksensa kaoottiseen tulevaan kotiinsa ja omistajiinsa!

28.5.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Nupin kanssa on totisesti saatu huomata että asioihin totuttelu voi viedä useammankin läpimenon. Orin kanssa on saatu treenata ja vääntää kaikkea uutta, mutta en jaksa kyllä olla yhtään pahoillani, sillä ori on opettanut minullekin aivan valtavasti hevosten käsittelystä! Eilen treenattiin Naupin kanssa lastaamista, saatiin koko homma päätettyä ihan positiivisin mielin, mutta vielä riittää kyllä treenattavaa jotta saataisiin hevonen kärryyn ilman hurjaa taistelua ja mahdollisimman rentona. Kun eilinen oli ollut Nupinkin mielestä varmasti tosi jännä päivä, niin tänään otin orin ihan vaan liinaan ja kentälle purkamaan energiaa. Nuppi vaikutti aika kiitolliselta puuhasta, jossa ei tarvinnut paljoa päätään vaivata, vaan saattoi vaan pistää kipitellen menemään. Orilla on tosi kivannäköinen ravi ja se liikkuu ryhdikkäästi eteen. Laukassa Nuppi on eteenpäinpyrkivä ja se koittaa mielellään hiukan revitellä, mutta pysyy silti hyvin kuulolla liinassakin. Odotan kyllä hurjasti miten tämän hevosen kanssa tullaan edistymään ja millaiseksi meidän tuleva kisaura muodostuu. Ainakin tällä hetkellä olen kyllä kovin luottavaisin mielin, sillä kaikista eriskummallisuuksistaan huolimatta Nupista on kasvanut aivan upea suomenhevonen!

8.7.2017 - Kouluvalmennus, valmentajana Venla (Liia)
Ensimmäiset koulukisat Nupin kanssa oliva ja menivät, menestys oli niinkin vaatimatonta että heti ensimmäisestä startista Liia ja Nuppi kääräisivät kasaan luokkavoiton! Tästä tietysti ylpistyneinä seuraavat startit sujuivat hiukan heikommin (vaikka sijoituksille asti päästiinkin), joten pieni pilvilinnoista takaisin maankamaralle palauttelu tekee ihan terää. Ratsukolla oli hyvä pöhinä jo päällä kentälle saapuessani, joten pistettiin heti hommat käyntiin. Aluksi treenattiin perusasioita kuten pysähdystä, siirtymisiä ja asettamista. Kulmat ja reitit ratsastettiin huolella, jopa hiukan liioitellen ja siirtymisiä tehtiin aina pyynnöstäni muiden harjoitusten lomassa. Kokoamisia ja lisäyksiä treenatessamme huomattiin, että vastapäivään laukatessa Nupilla oli kokoamisen suhteen hiukan hankaluuksia, mutta huolellinen valistelu näyttäisi tässäkin asiassa olevan kaiken a ja o. Laukkatyöskentelyssä muutoin ei ollut hankaluuksia, ravi on orilla tunnetusti vahvaa ja näyttävää, joten sekin sujui hienosti. Kunhan vaan saadaan lisää varmuutta suoritukseen niin varmasti kaksikko tulee jatkossakin pärjäämään urallaan aivan loistavasti! Ja parhaitenhan sitä varmuutta saa tietenkin vaan ahkerasti kisaamalla ja treenaamalla, eipä ole oikotietä onneen tässäkään asiassa.

13.10.2017 - Estevalmennus, valmentajana Eliel (Liia)
Pitkästä aikaa saavuin valmentamaan vuornalaisia hevosia ja tänään ensimmäisenä eteen lykättiin suomenhevosori Sulonuoteet. Liia näytti selvästi olevan hyvin ihastunut oriin ja esitteli sitä kuin mitäkin kultakimpaletta - ja kyllähän oikein komea hevonen kyseessä olikin. Valmennuksen alettua kelailin mielessäni että "jaa, tässä sitä taas mennään". Nupilla oli sata lasissa heti alusta saakka ja Liialla työ ja tuska saada innosta soikeana hypähtelevä ori pidettyä aisoissa. Kunnon lämmittelyt vaan alle ja reilusti erilaisia siirtymisiä ja tehtäviä niin kyllä se siitä sitten alkoi vihdoin rullaamaan. Aloiteltiin ihan pelkillä puomi- ja kavalettiharjoituksilla kuultuani että Nupin kanssa on keskitytty lähinnä koulutreeniin viimeaikoina. Reilusti kisanneena ja hienosti koulutettuna ratsuna nämä harjoitteet olivat tietysti kaksikolla helppoja kuin mikä, mutta perusasioita kannattaa silti aina tasaisin väliajoin kahlata. Ensimmäiset esteet Nuppi hyppäsi hienosti, vauhti nyt meinasi nousta välillä turhan kiihkeäksi mutta aina lopulta ori kuunteli ratsastajaansa - aina täytyi ilmeisesti kuitenkin saada hiukan kokeilla että josko nyt saisin vaan rynnätä kaikkien läpi täysillä. Radan koottuani jätettiin esteet reilusti alle metrin, radassa korostuivat oikeat lähestymiset ja vauhdin säätely sekä tarkka valmistelu. Tarkkuutta vaativat radat eivät välttämättä olleet sitä Nupin ihan ominta alaa, mutta tästäkin huolimatta kaikki lähti rullaamaan odotettua paremmin. Yhtään pudotusta tai virhettä ei tullut ja kaksikko toisti radan uudestaan ja uudestaan yhtä hienosti. Nostettiin esteet orin omalle tasolle ja tällöin alkoi jo näkyä yritystä ja hikikarpaloita ratsastajan otsalla, mutta yhä edelleen radat sujuivat oikein hienosti. Varmasti kaksikko tulee pärjäämään hienosti loppuvuodesta kun orin olisi määrä alkaa kisauraansa lopettelemaan viimeisten kisojen myötä.

9.4.2018 - Kouluvalmennus, valmentajana Venla (Liia)
Saavuin pitkästä aikaa pitämään kouluvalmennusta Nupille, joka jo innokkaana tarpoi menemään pitkin uraa. Ohjat löysällä aloiteltiin rennoin ottein alkulämpöjä, tehtiin runsaasti siirtymisiä ja voltteja, lähinnä painoavuin ja pohkeella ohjaten. Nuppi on ihanan herkkä ratsu sille päälle sattuessaan ja tänään oli selkeästi työmoraali jo melko korkealla. Meno näytti mukavan kevyeltä ja helpolta, Nuppi taipui ja venyi ja ratsastajakin oli kuin hymyssäsuin! Avot ja sulut eivät sitten enää sujuneetkaan kuin kädenheilauksesta vain, vaan Liia joutui tarttumaan ihan tosissaan työhön saadakseen Nupista aikaan parhaan mahdollisen suorituksen. Pientä kankeutta näkyi näisttä liikkeissä olevan, treeniä on varmasti jätetty kisauran jälkeen vähemmälle, joten noottia kyllä sateli. Jos kaksikko aikoo tähdätä vielä tulevaisuudessa koululaatikseen, täytyy ehdottomasti vielä tsempata valmentautumisen suhteen! Väistöt ja laukanvaihdot sujuivat tutulla varmuudella, Nuppi liikkui nätisti ja laukka oli pyöreää. Ratsastajaa huomautin myötäämään hiukan lisää, jotta Nuppi saisi kaulan ja pään parempaan asentoon. Valmennus sujui kyllä tosi mahtavasti, pakko myöntää että edistystä on tapahtunut hurjasti, vaikka treenin laiminlyönti ja laiskottelukin välillä kuulsi läpi. Omana neuvona kehotin (tietysti treenamisen lisäksi) jatkamaan ehdottomasti raviajoa, sillä se tuntuu rentouttaneen Nuppia aivan hurjasti! Ratsastajalta lisää herkkyyttä myödätä ratsuaan, ajoitusten ja reittien suhteen tietty tarkkaavaisuus sekä ratsun lihaskunnon parantaminen. Nyt ei olisi aikaa jäädä eläkeläislöhöilylle jos laatiksiin aiotaan suunnata! Onneksi kyseessä on kuitenkin osaava ja toisilleen tuttu ratsukko, joten asiat saa varmasti melko helpolla kuntoon!

12.6.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Nupin toinen jälkeläinen meidän oman kasvatin Kipinäkirsun kanssa syntyi tänään! Kipinäkirsun kantoaikana mieleen kulkeutui sellainen ajatus, että toki olisi voinut varmaankin vähän tarkemmin etukäteen miettiä vanhempien luonteita heitä parittaessaan. Tämä varsa on lähes sataprosenttisesti suunniteltu sukutaulun perusteella ja odotetaan tietysti kauhulla millainen hurjimus siitä tulee. Tammavarsa vaikuttaa ainakin jo nyt melkoisen päättäväiseltä ja rohkealta persoonalta, Kipinäkirsulta se varmasti oppii matkanvarrella paljon "hyödyllisiä" käytöstapoja ja varmasti myös Nupin piirteitä eksyy varsan matkaan. Nuppi valmistautuu täysillä tuleviin estelaatiksiin, joita varten ollaankin jo treenattu ja puunattu. Luotto alkaa olla melkoisen korkealla, vaikka eihän tämän vatipään kanssa koskaan voi tietää mitä päivä tuo tullessaan. Tänään Nuppi päätti säikytellä meidän nuoria oreja omasta tarhastaan. Nuorison edustajat olivat tyytyväisenä matkalla kesäksi orilaitumelle, kun Nuppi rynni omassa tarhassaan aidan viereen huutamaan ja kiroamaan. Nuoret oripojat tietysti villiintyivät ja loppumatkan niitä sai taluttaa kyllä kieli keskellä suuta ja parasta toivoen. Kunhan oli saatu orit laitumelleen, oli Nupin vuoro kuulla kunniansa. Ori käyskenteli omassa tarhassaan aivan kuin ei mitään, esitti mokomakin viatonta, mutta joutuipa se silti tulemaan mukaani talliin ja illaksi vielä pikaiseen valmennukseen. Valmennus sujui hyvin, kyseessä oli siis lähinnä ratsastajan istunta-, tasapaino ja apujenkäyttöön keskittyvä valmennus, joten Nupilla oli melko helpot oltavat. Vaan kylläpä herra silti tuntui väsähtävän ja lepäili loppuillan raukeana tarhassaan.

Kilpailumenestys (42 sijoitsta KRJ)

20.06.2017 Cadogan Helppo A - 01/30
22.06.2017 Cadogan Helppo A - 02/30
30.06.2017 Cadogan Helppo A - 05/30
19.09.2017 Mörkövaara Helppo A - 02/30
02.09.2017 Escorant Helppo A - 03/30
03.09.2017 Escorant Helppo A - 03/30
04.09.2017 Escorant Helppo A - 01/30
06.09.2017 Escorant Helppo A - 04/30
11.09.2017 Escorant Helppo A - 05/30
16.09.2017 Escorant Helppo A - 03/30
16.09.2017 Escorant Helppo A - 05/30
28.09.2017 Reiter Helppo A - 03/30
11.09.2017 Vuorna Helppo A - 03/30
11.09.2017 Vuorna Helppo A - 03/30
12.09.2017 Vuorna Helppo A - 03/30
03.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 06/40
04.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 06/40
26.09.2017 Vuorna Helppo A - 01/40
09.10.2017 Vuorna Helppo A - 01/30
10.10.2017 Vuorna Helppo A - 01/30
11.10.2017 Vuorna Helppo A - 05/30
15.09.2017 Mörkövaara Helppo A - 02/30
16.09.2017 Mörkövaara Helppo A - 01/30
17.09.2017 Mörkövaara Helppo A - 02/30
18.09.2017 Mörkövaara Helppo A - 04/30
17.09.2017 Escorant Helppo A - 03/30
18.09.2017 Escorant Helppo A - 05/30
21.09.2017 Escorant Helppo A - 01/30
23.09.2017 Escorant Helppo A - 03/30
28.09.2017 Escorant Helppo A - 02/30
28.09.2017 Escorant Helppo A - 04/30
20.09.2017 Maana Helppo A - 04/30
25.09.2017 Maana Helppo A - 02/30
27.09.2017 Maana Helppo A - 05/30
11.10.2017 Maana Helppo A - 01/30
07.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 03/40
09.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 04/40
15.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 04/40
28.09.2017 Vuorna Helppo A - 06/40
11.10.2017 Vuorna Helppo A - 01/30
12.10.2017 Vuorna Helppo A - 01/30
12.10.2017 Vuorna Helppo A - 03/30

Kilpailumenestys (46 sijoitsta ERJ)

01.06.2017 Hortensia 100 cm - 06/40
03.06.2017 Hortensia 100 cm - 03/40
04.06.2017 Hortensia 100 cm - 06/40
07.06.2017 Hortensia 100 cm - 02/40
20.06.2017 Cadogan 100 cm - 02/30
08.08.2017 Prime 100 cm - 04/30
21.08.2017 Raate 100 cm - 03/30
23.08.2017 Raate 100 cm - 03/30
26.09.2017 Reiter 100 cm - 03/30
23.09.2017 Vähäpelto 100 cm - 05/30
23.09.2017 Vuorna 100 cm - 05/30
26.09.2017 Vuorna 100 cm - 04/30
02.10.2017 Vuorna 100 cm - 04/30
01.10.2017 Roscoff 100 cm - 03/30
06.10.2017 Roscoff 100 cm - 04/30
06.10.2017 Roscoff 100 cm - 04/30
21.10.2017 Vuorna 100 cm - 05/30
21.10.2017 Vuorna 100 cm - 05/30
22.10.2017 Vuorna 100 cm - 04/30
17.11.2017 Teilikorpi 100 cm - 06/40
18.11.2017 Teilikorpi 100 cm - 06/40
19.11.2017 Teilikorpi 100 cm - 05/40
01.11.2017 Brunnby 100 cm - 03/30
23.10.2017 Moana 100 cm - 04/37
25.05.2017 Vaaranmaa 100 cm - 02/39
27.05.2017 Vaaranmaa 100 cm - 04/39
28.05.2017 Vaaranmaa 100 cm - 03/39
02.06.2017 Vaaranmaa 100 cm - 03/39
03.06.2017 Vaaranmaa 100 cm - 04/39
11.06.2017 Ros Cirein 100 cm - 03/30
09.08.2017 Prime 100 cm - 01/30
14.08.2017 Prime 100 cm - 02/30
03.09.2017 Vuorna 100 cm - 01/30
05.09.2017 Vuorna 100 cm - 05/30
07.09.2017 Vuorna 100 cm - 04/30
24.09.2017 Vähäpelto 100 cm - 05/30
28.09.2017 Vähäpelto 100 cm - 01/30
06.10.2017 Vuorna 100 cm - 05/30
07.10.2017 Roscoff 100 cm - 04/30
07.10.2017 Roscoff 100 cm - 03/30
08.10.2017 Roscoff 100 cm - 05/30
24.10.2017 Vuorna 100 cm - 04/30
26.10.2017 Vuorna 100 cm - 02/30
05.11.2017 Brunnby 100 cm - 04/30
04.11.2017 Mörkövaara 100 cm - 05/30
08.11.2017 Mörkövaara 100 cm - 02/30
10.11.2017 Mörkövaara 100 cm - 02/30
27.10.2017 Team J&K 100 cm - 02/38

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.7.2017
Kantakirjattu Suomenhevosten kantakirjatilaisuudessa heinäkuussa 2017
kolmannella palkinnolla pistein 16 + 16 + 17 + 17 = 66p., KTK-III

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.7.2018
Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa heinäkuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 6 + 40 + 25 + 20 + 15 = 106p., ERJ-I

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.8.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelussa elokuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 12 + 21 + 25 + 20 + 20 = 98p., SLA-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.10.2018
Nuppi palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa lokakuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 5 + 40 + 25 + 20 + 15 = 105 p., KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - muu © Vuorna 2015