Vuornan Ketunkehrä

♡ KTK-III & SLA-I

♡ 21.12.2015 - 2.5.2018

Virallinen nimi: Vuornan Ketunkehrä, "Kerttu" Syntynyt: 21.12.2015 (4v. 21.01.2016)
Rek.nro: VH16-018-0715 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 160 cm Väritys: Tummanpunarautias
Kasvattaja: Vuorna Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Koulu, Helppo A Saavutukset: KTK-III, SLA-I

Tiger looked around and gave a purr. And then a growl. What did that mean?
The man could not tell.

Ketunkehrä sai nimensä äänekään persoonansa ansiosta; varsana suloinen pieni pörinä nostatti hymyn ihmisten huulille, mutta vanhempana tamman kirkuna ei enää paljoa naurata. Varsa-ajan viattomuudesta ei muutoinkaan ole hirmuisesti jäljellä, vaan Kertusta kasvoi määrätietoinen ja itsevarma persoona. Kertun syntymävuotena meille syntyi Vuornaan ensimmäistä kertaa useampi suomenhevoskasvatti ja täytyy kyllä sanoa että usko oli koetuksella etenkin tämän tamman kohdalla. Paju oli hulluna huolesta että tällaisiako näistä sitten tulee ja oli jo heittämässä hanskat tiskiin. Melko vaikeiden nuoruusvuosien jälken Kertustakin on kouliintunut kelvollinen urheiluhevonen - se vain haastaa käsittelijänsä fiksulla pääkopallaan eikä hevillä luovuta!

Yleisen turvallisuuden ja kaikkien mukavuuden vuoksi kannattaa Kerttu sitoa karsinassa kiinni. Vaikka taluttaessa tamma käyttäytyykin oikein nätisti ja reippaasti, löytyy sillä hoitotoimenpiteiden ajaksi varsin hermojaraastavia tapoja. Kertun mielestä ehdottomasti best tapa raivostuttaa hoitajaa on kavioita puhdistettaessa jalan täydellinen jumittaminen. Tamma ei suostu hievahtamaankaan ja hiessä äheltävä hoitaja saa Kertun onnensa kukkuloille. Tavaroiden heittely, ympäriinsä pyöriminen ja pään nostaminen katonrajaan suitsia laitettaessa ovat nekin tamman bravuureita. Onneksi Kerttu on osoittautunut melkoisen siistiksi ja ehkä jopa hiukan diivamaiseksi persoonaksi, joten koskaan tamma ei ole niin kuran peitossa että sen sukimisessa menisi ihan älyttömästi aikaa.

Ratsuna Kerttu onnistuu yllättämään positiivisesti; tamman voisi luulla puskevan ja kaahottavan eteen kuin mikäkin luupää, mutta kunnon lämmittelyjen jälkeen Kerttu toimii ratsailta itseasiassa lähes moitteetta. Tamma nauttii hurjasti saadessaan pähkäiltävää ja se kaipaakin säännöllisesti työtä myös aivonystyröilleen. Kerttu on melko nopeaoppinen ja treenit on hyvä pitää monipuolisena jotta tamman mielenkiinto pysyy yllä loppuun saakka. Koulutreenissä haasteena onkin ujuttaa tunnin sisälle mahdollisimman monipuolisesti erilaisia tehtäviä, mutta pyrkiä silti hiomaan tiettyjä liikkeitä. Mielikuvituksella ja ripauksella huumoria pääsee kuitenkin Kertun kanssa treenatessakin jo pitkälle!

Esteratsua Kertusta ei koskaan varsinaisesti haaveiltu tulevan; vaikka emätamma onkin hyppääjänä vailla vertaa, niin viihtyy Kerttu isänsä tavoin huomattavasti paremmin tasaisella maalla. Hyppäämistä harrastetaan tietysti kotioloissa säännöllisesti, mutta lähinnä hyvin yksinkertaisilla ja melko matalilla radoilla. Kerttu kuuntelee ratsastajaansa hyvin, mutta se vaatii todella paljon huomiota ja apua hyppyjen suorittamiseen. Kertulla menee pasmat melko helposti sekaisin ja se kieltää pienimmästäkin epävarmuustekijästä, mutta rauhallisella ja varmalla ohjauksella esteet ylittyvät hienosti!

Kouluratsastus on ehdottomasti sitä Kertun ominta alaa ja tällä saralla se ei juuri epävarmuutta tunne. Tamma liikkuu ryhdikkäästi ja kauniisti eteen, sen askeleet ovat melko haastavat istua mutta ulkopuolisen silmiin sitäkin näyttävämmät. Kerttu kokoaa itsensä melkein pelkällä ajatuksen voimalla ja handlaa kylmän rauhallisesti tasoaan haastavampiakin liikkeitä. Ratsastajaltaan Kerttu arvostaa rauhallista, tasaista ja ahkeraa asennetta, lempeää kättä ja tietysti runsaita kehuja. Kehut ovat aivan uskomaton motivaattori Kertulle ja aina onnistumisen jälkeen tammasta oikein hohkaa tyytyväisyys. Ihana ratsu omanlaisellaan persoonalla ja tavalla toimia!

i. Klaus-Henrik
SH, 159 cm, klm
KTK-III, KRJ-II, VSN Champion
ii. Klaus-Helmer
SH, 161 cm, m
iii. Klaus
iie. Tiamantti
ie. Iltarusko
SH, 154 cm, prt
iei. Eevert
iee. Ivalan Ruska
e. Revonheinä
SH, 158 cm, rt
KTK-III, SLA-I, ERJ-I, YLA1, KRJ-I, Jälk. C
ei. Ketunhäntä
SH, 155 cm, rt
eii. Ovela Repo
eie. Hillevi
ee. Heinililja
SH, 156 cm, vrt
eei. Neponen
eee. Amaryllis

Jälkeläisinfo

Ketunkehrä on käytettävissä rajoitetusti jalostukseen noin yksipolvisille suomenhevosoreille. Koulupainotteinen tamma periyttänee hyvää ratsastettavuuttaan ja mahdollisesti päättäväistä luonnettaan.

 

♡ 20.4.2016 o. Vuornan Sokrates SLA-I, KV-II (i. Solmunen)
♡ 22.11.2017 t. Vuornan Ketunvala (i. Vuornan Kajas)

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

21.12.2015 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Ehdittiin jo jännittämään että pitääkö jouluaattokin viettää tänä vuonna tallissa päivystäen meidän Reetta-tamman varsomista, mutta kaikkien onneksi hurjan suloinen pikkutamma putkahtikin maailmaan meitä riemastuttamaan juuri muutama päivä aattoa ennen! Varsan isä on Seljasaaren omistama upea Klaus-Henrik josta varsaa olen jo pidemmän aikaa hamuillutkin. Varsominen oli Reettan ensimmäinen joten oltiin Pajun kanssa molemmat kyllä ihan superjännittyneitä - ja lopulta sitten helpottuneita kun kaikki sujuikin niin hyvin! Olin jo alustavasti miettinyt sopivaa nimeä varsalle, mutta aivan vielä ei mitään täysin sopivaa ole päähän pälkähtänyt. Ja eiköhän raudikko tammavarsa malta muutaman päivän odotella niin saadaan neidille juuri hänelle se sopivin nimi! Tammavarsa vaikuttaa oikein täpäkältä ja topakalta pakkaukselta pitkillä kintuillaan pitkin karsinaa hoippuessaan. Päättäväisesti varsa kammetsi itsensä ylös kerta toisensa jälkeen ja väsynyt emätamma joutui pitämään varsaa herkeämättä silmällä vielä pitkän aikaa ennen kuin kaksikko nuupahti unilleen. Ollaan kyllä niin innoissaan tästä pikku-varsasta ja etenkin siitä että aletaan saamaan Vuornan suokkikasvatukseenkin jo vähän vauhtia! Enää täytyy toivoa että nuori varsa sitten hamassa tulevaisuudessa osoittaa yhtä kovaa kapasiteettia ja intoa kisakentille kuin vanhempansakin! Reettan ensimmäisenä jälkeläisenä varsalla on edessään melkoinen näytönpaikka, kun taas isäorin aiemmat jälkeläiset ovat jo kukin oman osaamisensa koulukentillä todistaneet. Enkä jaksa uskoa että tämäkään varsa "sisaruksiaan" yhtään huonommin pärjäisi vaan varmasti tullaan keräämään roimasti mitaleja ja sijoituksia tulevaisuudessa. Paju on jo vitsaillut että jos toisin käy niin sitten täytyy kyllä pistää kasvatusrotu vaihtoon!

28.12.2015 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Nimeämisprosessi tämän varsan kanssa on kyllä ollut yllättävän hankala, kunnes parin päivän ajan ollaan saatu tutustua varsan varsin sympaattiseen ominaisuuteen; pieni tamma on oppinut päästämään huulillaan jotain hörinän ja päristelyn välimaastossa risteilevää ääntä, jota kuuluu kaksikon karsinasta huvittavan usein. Selkeästi tammasta on kasvamassa varsin äänekäs persoona ja vaikka ääntely ei kehräystä laisinkaan muistutakaan, valikoitui varsan nimeksi tänään Ketunkehrä. Lempinimekseen varsa sai aika äkkiä Kerttu. Annettiin tallin pikkuväen pitää varsalle leikkimieliset nimiäisjuhlat, joiden aikana Kerttu sai olla maneesissa emänsä rinnalla kaiken huomion keskipisteenä. Kerttu on oikein reippaan ja rohkean tuntuinen persoona, joka uskalsi käydä tekemässä läheisempää tuttavuutta yllättävän monen tallilaisen luona - emänsä suojista tietenkin. Täytyy toivoa että Reetta ehtii tartuttamaan varsan kasvun aikana mahdollisimman paljon hyviä luonteenpiirteitään Kerttuun. Isäori Klaus-Henrik taas on sellainen tulisieluinen kaahottaja ja dramatisoija, että sen luonteenpiirteitä varsaan voisi toivoa huomattavasti rajatummin.

5.2.2016 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Huoh. Kertun ollessa varsa, kaikki pitivät sen tapaa hörähdellä ja pörähdellä vallan herttaisena ja suloisena ominaisuutena. Sitten tamma kasvoi ja kasvoi ja ääntelykin vain sitä mukaa voimistui. Nykyään Kertun hurja huutaminen käy lähinnä hermoille, mutta ollaan tultu siihen tulokseen että jos on asiaa niin antaa huutaa. Muuta tallin hevoset ovat onneksi jo tottuneet Kertun ulinaan eivätkä enää sille korvaansa lotkaukta, mutta täytyy myöntää että aina uusien hevosten muuttaessa, aiheuttaa Kerttu turhaa hermostuneisuutta ja jännitystä kimakalla ääntelyllään. Uusien hevosten muuttaessa ollaankin katsottu ihan järkeväksi viedä Kerttu aina tarhaan mikäli vaan mahdollista. Ja tarhasta tullessaan Kerttu on yleensä urheillutkin itsekseen niin reippaasti ettei huutelulle enää jää paljon energiaa. Äänekkyydestään huolimatta ollaan päästy aloittamaan tamman ratsukoulutus oikein hienosti. Vaikka alkujaan luultiinkin että kaikki on varmasti tuntikausien ähellyksen ja hikoilun takana, niin päästiinkin Kertun kanssa jotenkin melko helpolla. Tamma on todella fiksu ja se sisäistää nopeasti oppimansa. Ja mikä parasta; se haluaa oppia! Kerttu nauttii ihan älyttömän paljon aina päästessään töihin kiinni ja etenkin kun siltä pyydetään ruumiillisen työskentelyn lisäksi myös aivotyötä. Paju ei Kertun selkään ole vielä uskaltanut hypätä vaikka hän onkin ratsastajana hurjasti edistynyt. No, ehkä onkin ihan hyvä saada Kerttu viilattua pois kaikesta pahanteosta ja istuttaa Paju vasta sitten tamman selkään. Harmiksemme on huomattu että esteratsastus ei ole lähtenyt liikkeelle aivan niin hyvin kuin toivoa voisi, mutta saa nähdä vielä myöhemmin jos sekin tammalle aukenisi.

24.2.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Eila (Liia)
Tänään valmensin ensimmäistä kertaa Vuornan suomenhevoskasvattia Ketunkehrää, josta kaavaillaan kovaa tahtia tulevaa kouluratsua. Alkutunti meni melko hyvällä fiiliksellä, joskin vauhtia tammasta löytyi kuin pikajuoksijasta ja alkuverkkoihin käytettiinkin reilusti aikaa. Kehotin ratsastajaa tekemään reilusti voltteja ja pysähdyksiä sekä siirtymisiä käynnistä raviin ja takaisin käytiin, jotta saatiin tammaa paremmin kuulolle. Onneksi Kerttu alkoi pikkuhiljaa lämmetä työnteolle ja saatettiin aloittaa valmennus helpoilla perustehtävillä. Alkuunsa keskityttiin pysähdykseen, peruutukseen ja kulmien sekä reittien ratsastukseen. Pysähdykset sujuivat yllättävän hyvin ja tamma asetti jalkansa kauniisti, vaikutelma oli siisti sekä levollinen. Liikkeellelähtö sujui sekin oikein nätisti ja tahdikkaasti. Peruutuksissa tamman takapää lähti viettämään toistuvasti uran sisäpuolelle, kehotin Liiaa voimistamaan myös sisäapua ja istumaan suoremmassa - tämä korjasi ongelman melko nopeasti ja Kerttu peruutteli kuin mikäkin vanha tekijä! Kulmat, voltit ja ympyrät sujuivat melko ok, asetusta olisi voinut vielä hiukan voimistaa etenkin kulmissa jotta oltaisiin saatu nätimpi lopputulos. Ravityöskentelyssä Kerttu liikkui todella nätisti eteen, Liia sai pidettyä hyvän tahdin eikä tamma puskenut eteen. Laukoilla Kerttu kuumui aluksi, mutta sen jälkeen ratsastaja sai oikein työstämällä työstää jotta laukka pysyisi yllä. Teimme yksinkertaista pääty-ympyrää ja molempiin suuntiin ja keksityimme lähinnä vauhdinsäätelyyn sekä asettamiseen ja hiukan kokoamiseenkin. Valmennus sujui kaikinpuolin yllättävän hyvin alkutuntiin nähden - ja varmasti työskentelemällä ahkerasti tästä ihan hyvä kouluratsu tuleekin! Päästin kaksikon loppuverkoille ja Kerttu liikkui eteen rennosti kaula pitkällä tyytyväisyyttään puhisten.

16.6.2016 - Kouluvalmennus, valmentajana Eila (Liia)
Kertun edellisestä valmennuskerrasta on vierähtänyt jo ihan reilusti aikaa ja minua kiinnostaakin ihan hurjasti että miten tamman kanssa on edetty. Kisakentillä tamma on näkynyt muutamaan otteeseen, mutta vielä ei olla ihan täyteen tällinkiin kuulopuheiden mukaan päästy. Liia oli lämmitellyt ratsuaan itsenäisesti ja kun saavuin paikalle, ravaili kentällä oikein keskittyneen oloinen ratsukko. Kerttu toimi hienosti ja oli vastaanottavainen apujen suhteen. Vauhtia oli juuri sopivasti, eikä edelliskerran pikujuoksusta ollut kaikkien onneksi tällä kertaa tietoakaan. Harjoiteltiin alkuunsa väistöjä jotka sujuivat käynnissä moitteetta, mutta ravissa tuli hiukan ongelmia. Kerttu tiputti vauhdin niin matalaksi että ravia tuskin erotti ja kehotin Liiaa ajamaan reippaammin eteen, jonka jälkeen taas itse väistö katosi lähes kokonaan. Aikamme venkslattua apujen kanssa Kerttu sai vihdoin kiinni harjoitteesta ja raviväistö rupesi sujumaan, huh! Ennen laukkatyöskentelyä teimme kolmikaarista kiemurauraa ravissa ja käynnissä. Suoristus tultiin aina käynnissä ja keskivaiheilla tehtiin viiden askeleen peruutus. Harjoitus sujui hienosti! Laukkatyöskentelyssä tultiin kokorata leikkaata ja lisättiin, kulmat ratsastettiin koottua ja lyhyellä sivulla tehtiin laukkavoltit. Muutaman kierroksen jälkeen Kerttu alkoi taas junnaamaan laukkaa ja volteissa putosi välillä raviin. Kun laukkatyöskentely saadaan vielä sujumaan yhtä hyvin kuin ravi, niin voidaan tammasta olla jo todella tyytyväisiä ja alkaa odottelemaan niitä luokkavoittojakin! Kaikinpuolin kuitenkin muuten todella näyttävä ja korea kouluratsu eikä ole mikään ihme että kisamenestystä on jo saatu.

9.4.2017 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Valmensin tänään meidän Kerttua ja ylläri plläri Pajua! Pitkän suostuttelun päätteeksi saatiin mies taivuteltua Kertun selkään ja vieläpä koulutreeniin. Pajusta on kehkeytynyt oikein taitava ratsastaja ja Kerttukin pistää nykyään vaan parastaan, joten eiköhän tästä hyvä tunti tule. Alkuunsa keskityttiin ratsukon yhteistyöhön ja viestinnän vahvistamiseen - Pajulla oli Kertun makuun turhan höllät painoavut ja kättä liikaa, joten ohjeistin Pajua istuntaan ja pelkkien painoapujen läpiviemiseen. Harjoitusta jatkettiin yksinkertaisten ympyröiden, volttien ja kiemuraurien kautta, tehtiin reippaasti pysähdyksiä ja siirtymisiä, sekä lisäyksiä ja kokoamista. Kaksikko alkoi pikkuhiljaa toimimaan yhä paremmin yhteen ja Kerttu otti hienosti avut vastaan, joskin pysähdyksissä Paju sai valmistella melko tarkkaan. Tamma pysyi hienosti aloillaan ja lähti liikkeelle vasta Pajun käskystä. Kokoamisissa tamman liike oli ryhdikäs, hyvä ja liikkeet näyttäviä. Alkuunsa lisäyksissä ryhti hiukan murtui ja Kerttu pääsi juoksemaan liiankin huoletta, mutta Paju vei paremmin apunsa läpi ja ongelma korjautui sillä. Ravityöskentelyn päätteeksi kokeiltiin laukkaa alkuunsa molempiin suuntiin pitkin uraa. Laukka sujui hienosti, Kerttu ei tänään himmaillut vaan liikkui hyvin eteen. Molempiin suuntiin laukattuamme siirryttiin pääty-ympyröille, joilla oli tarkoituksena koota parin kierroksen verran, siirtyä takaisin uralle ja lisätä pitkillä sivuilla. Harjoitus sujui loistavasti ja ratsukko pelasi hienosti yhteen. Olin hyvin ylpeä Pajusta ja Kertusta - tämä kaksikkohan olisi kisoissakin hyvä pari! Loppuverkoilla kumpikin vaikutti yhtä iloiselta ja rennolta, eikä Pajuakaan varmasti valmennus näin jälkikäteen kaduttanut - ehkä otetaan vielä uusiksikin!

27.1.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Kertulle on tähän mennessä syntynyt kaksi jälkeläistä; ori Sokrates ja tamma Ketunvala. Meillä asuva Sokrates on kerännyt hurjaa menestystä kouluradoilla ja se selvitti tiensä myös suomenhevosten SISU Battlen koulumestariksi edellisvuonna! Sokrateksen isä, Solmunen, on kisannut hiukan hintsummin, mutta siltä löytyy sijoja niin koulusta, esteeltä kuin kenttäratsastuksestakin. Ketunvalan isä taas on meidän ensimmäinen kasvattamamme suomenhevonen Vuornan Kajas, joten tämä varsa onkin pullollaan meidän heppoja. Ketunvala asuu Tiusassa ja nuori tamma vasta aloittelee kisauraansa. Kertulle olisi suunnitteilla tulevaisuudessa vielä ainakin yksi jälkeläinen joka voitaisiin koittaa lykäte tallin ulkopuolelle maailmanvalloituspuuhiin. Kantakirjauskin Kertulla olisi vielä edessä, samaten laatuarvostelut mutta ne eivät vielä tämänpäivän murhe ole. Tänään pidettiin Kertun kanssa rentoilupäivää maastoilun merkeissä! Sää oli hiukan tuulinen, mutta Kerttu kulki reippaasti eteen eikä antanut havisevien oksien häiritä menoa. Ravailtiin melko runsaasti kun energiaa tuntui hyvin löytyvän ja uskalsin antaa tammalle hiukan ohjaakin niin heppa sai kaulaansa mukavasti venytettyä. Meno oli ihanan rentoa ja leppoisaa ja hiukan harmitti kun lopulta täytyi alkaa palailemaan takaisin tallia kohti. Onneksi näihin maastolenkkeihin Kertun kanssa on nykyään enemmän aikaa kun ei tarvitse enää vehdata kisajuttujen kanssa. Tallille takaisin päästyämme otin Kertun vielä kunno harjaukseen ja suin oritammasta ta viimeisenkin pölypallon mikä sen karvassa oli. Harjan selvitin huolellisesti ja kaviotkin pyyhin oikein sienellä, ulkona oli mukavasti pieni pakkanen joten ravassa tamma ei olisi ihan heti ainakaan tänään. Kun olin saanut Kertun puunattua ja vein harjat paikalleen, päätti tamma sillä välin hinkata harjansa karsinan pielukseen ja piehtaroida itsensä jälleen pölyiseksi. Oi näitä hevosen omistamisen iloja.

Kilpailumenestys (42 sijoitusta KRJ)

17.03.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/30
16.04.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 04/60
18.04.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/60
20.05.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 08/100
21.05.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 08/100
23.05.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 09/100
27.11.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 02/40
28.11.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/40
14.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/30
18.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 01/30
20.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/30
11.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 03/30
11.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 01/30
12.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 02/30
25.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/50
02.01.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 02/30
05.01.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 03/30
08.01.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/30
11.02.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 02/30
15.02.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 02/30
11.02.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 06/40
24.05.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 04/100
30.05.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 04/100
14.08.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 06/50
22.08.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 03/50
24.10.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 04/40
25.10.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 01/40
31.10.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 01/30
01.11.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 02/30
13.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/30
14.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 01/30
16.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 02/30
17.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/30
17.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 03/30
19.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 01/30
20.12.2016 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/30
11.01.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 03/30
14.01.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 01/30
18.01.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 01/30
19.01.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 02/30
18.02.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 05/30
24.02.2017 KRJ Kouluratsastus kutsu Helppo A - 03/30

Näyttelymenestys
19.9.2016 NJ Eelinniemi Suomenhevostammat - 07/12, sertin arvoinen
31.5.2017 NJ Turmeltaja Suomen(pien)hevostammat - 07/12, sertin arvoinen
1.9.2017 VSN Ratsutalli Lilja Suomenhevostammat - 03/12, RCH

VSR-Cupien sijoitukset
31.10.2016 VSR-Cup Kouluratsastus Susiraja Helppo A - 09/154
30.04.2017 VSR-Cup Kouluratsastus Susiraja Vaativa B - 08/100

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.3.2018
Kantakirjattu maaliskuun 2018 tilaisuudessa kolmannella
palkinnolla pistein 16 + 16 + 17 + 16 = 65p. KTK-III

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.3.2018
Ketunkehrä palkittiin Suomenhevosten laatuarvostelun maaliskuun tilaisuudessa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 11 + 21 + 25 + 22 + 20 = 99p., SLA-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015