Vuornan Sokrates

SLA-I, KRJ-I, YLA1, KV-II & SISU BATTLE KOULUMESTARI 2017

Virallinen nimi: Vuornan Sokrates, "Remu" Syntynyt: 20.04.2016 (8v. 20.05.2017)
Rek.nro: VH16-018-1184 Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, ori
Säkäkorkeus: 160 cm Väritys: Vaaleanpunarautias
Kasvattaja: Vuorna Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Koulu, vaativa B Saavutukset: SLA-I, KRJ-I, YLA1 & KV-II

Rambo-style is so much fun!

Jos jostain kuuluu epämääräistä kilinää ja kolinaa tai hoitajien tuskastuneita huutoja, voi lähestulkoon aina olettaa Remun olevan paikan päällä. Vanhemmiltaan kosolti temperamenttia ja nokkeluutta ammentanut oripoika ei ole mikään yksinkertaisin persoona, mutta ratsuna todella hieno! Remu on oikeastaan hevonen jonka kanssa pärjää vain roimalla annoksella itsevarmuutta ja päättäväisyyttä. Ori ottaa aivan mielellään johtoaseman missä tahansa luomassaan ihmissuhteessa, eikä se tunne siitä edes huonoa omaatuntoa. Kun orille osoittaa olevansa ihan kunnioituksen arvoinen tyyppi, voi alkaa hitaasti mutta varmasti rakentaa turvallista suhdetta hevoseen.

Remu pitää huomiota itsestäänselvänä etuutena, johon se on oikeutettu mielestään jatkuvasti. Tästä syystä oripojan pää pilkistääkin karsinasta aina sen kuullessa askeleita. Orin ollessa hellyydenkipeimmillään, se ottaa käyttöönsä taktisen hurmausvaihteen. Jos se kutsuvalla hörinällään ei saa huomiota osakseen, niin se ottaa rajummat konstit käyttöön ja vaikka sitten pelkällä seinien potkimisella vaatii huomion itseensä. Näinä hetkinä Remu on ehdottomasti kaikkein ärsyttävimmillään, mutta käsittelijän pitkät pinnat ja rauhallisuus palkitaan pitkässä juoksussa.

Tutun käsitelijän känssä Remu toimii oikein kivasti; se odottaa kuuliaisesti karsinassa hoitotoimenpiteiden ja varustamisen ajan, eikä se hermostu pidemmästäkään harjailusta. Karsinan ulkopuolella orilla on yleensä hiukan kaoottisempi meininki ja esimerkiksi taluttaessa täytyy olla todella tarkkana. Tammat saavat Remun pasmat sekaisin oltiin sitten kotona tai kisapaikalla, joten ori on luonnollisestikin pidettävä hyvän välimatkan päässä vastakkaisesta sukupuolesta. Varsinaista kisasuoritusta ei hevostammojen läsnäolo rokota, vaan Remu osaa keskittyä olennaiseen.

Nuorena orilla koitettiin tutustua hiukan rataesteisiin, mutta tuloksena oli vauhkona juokseva hevonen ja tuhoutunut esterata. Tämän jälkeen ollaan tietysti huvin vuoksi koulutettu oria todella helpoille radoille, mutta se kuumuu aivan liikaa jotta sitä voisi koskaan harkitakaan vievänsä estekisoihin. Toki Remulta ehdottomasti löytyy pomppua sekä iloa hypätä ja vaikka ori onkin energinen ja hiukan hätäinen, saa sen kunnon lämmittelyllä toimimaan ihan hyvin jopa esteillä. Orilla on näyttävät ja irtonaiset liikkeet (joissa istuminen on tietysti ihan oma hommansa) ja se kykenee hallitsemaan hyppynsä melko kauniisti. Ainakin välillä.

Remun kanssa treenattavista lajeista nousi heti nuorena ykköseksi kouluratsastus. Kun muut lajit jätettiin lopulta turvallisuussyistä pelkän harrastuksen varaan, ei oikeastaan edes harmittanut; Remu on todella hieno kouluratsu oikean ratsastajan kanssa ja kuten alusta lähtei uumoiltiin, pääsi se urallaan pitkälle. Alkuvaiheessa Remun kanssa tuotti ongelmia ratsastajan vaihtaminen. Ori tottui yhteen ratsastajaan ja toisen kanssa se ei taas yhtäkkiä tiennytkään miten pitäisi toimia. Apujen kanssa ori on todella tarkka ja se vaatii täsmälliset ohjeet toimiakseen. Kun ratsastajalla ja ratsulla saadaan homma pelittämään, hoitaa Remu oman osuutensa mukisematta ja täysillä. Ori keskittyy hommaansa upeasti, kuuntelee apuja herkeämättä ja sen liikkeet ovat kauniita sekä hallittuja. Tähän lopputulokseen päästäkseen täytyy toki tehdä kosolti töitä, mutta jokainen hetki maksaa itsensä takuulla takaisin!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Solmunen
Suomenhevonen, 160 cm, tprt
ii. Kultimo
Suomenhevonen, 156 cm, trt
KRJ-II, YLA2
iii. Aikamieli
iie. Rekiina
ie. Saili
Suomenhevonen, 154 cm, rt
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA3
iei. Raineri
iee. Auran Senneri
e. Vuornan Ketunkehrä
Suomenhevonen, 160 cm, rt
KTK-III, SLA-I
ei. Klaus-Henrik
Suomenhevonen, 159 cm, klm
KTK-III, KRJ-II, VSN Ch
eii. Klaus-Helmer
eie. Iltarusko
ee. Revonheinä
Suomenhevonen, 158 cm, rt
KTK-III, SLA-I, ERJ-I, KRJ-I, YLA1, Jälk. C
eei. Ketunhäntä
eee. Heinililja

♡ III Aikamieli (159 cm, prt) oli menestyksekkäästi kouluratsuna kilpaillut suomenhevosori, joka oli tunnettu rauhallisesta ja järkevästä luonteestaan. Myös jalostusorina suosittu AIkamieli ei kerännyt näyttelykehässä mainittavaa menestystä, mutta orin jälkeläiset ovat pärjänneet loistavasti kisakentillä ja osa niistä on perinyt isäorinsa lempeää luonnettakin. Jo eläkepäiviään viettävä Aikamieli tunnetaan yhä kautta maan upeana suomenhevosorina.
♡ IIE Rekiina (150 cm, trt), pieni mutta melko jykevä suomenhevostamma oli kouluratsu vailla vertaa! Tamma kisasi hyvällä menestyksellä helpoissa luokissa ollen hurja ylpeydenaihe omistajalleen. Luonteeltaan Rekiina on ihana rauhallinen ja tasainen hevonen, haaveiluun taipuvainen mutta innokas työntekijä. Ensimmäisen varsansa saanut Rekiina on yhä hiljakseen rennolla kisakäytöllä.

♡ III Raineri (159 cm, rt) on ravisukuinen kuumapää, joka osoitti jo hyvin nuorella iällä kapasiteettia ravikenttien sijaa ratsuna. Ori kilpaili alkuunsa harvakseltaan helpoissa koululuokissa, mutta eteni aina Helppo A-tasolle saakka keräten hyvää menestystä. Luonteeltaan haastava mutta päättäväinen ja todella osaava oikean ratsastajan kanssa. Raineri viettää eläkettään omistajansa luona ja se on yhä harvakseltaan jalostuskäytössä; joskin todella harkitusti vain menestyneille tammoille.
♡ IIE Auran Senneri on vaaleanpunarautias 155 cm korkea hevostamma joka on kilpaillut lukuisia startteja kouluratsastuksessa helppo A -tasolla hienolla menestyksellä. Luonteeltaan Senneri on yksikseen viihtyvä, hiukan pidättyväinen tamma, jonka luottamuksen eteen täytyy nähdä hiukan enemmän vaivaa. Potentiaalinen kouluratsu joka tutun ratsastajan kanssa toimii todella hyvin ja on nöyrä sekä kuuliainen. Tammalla on yhteensä kuusi jälkeläistä jotka myös ovat pärjänneet koulukentillä erinomaisesti!

♡ EII Suurta suosiota jalostusorina saavuttanut Klaus-Helmer (161 cm, m) kilpaili aktiivisesti kouluratsastuksessa. Luonteeltaan sen tiedettiin olevan hieman epäolennaisiin asioihin keskittyvä. Mitäpä tummalta ja tuliselta orilta muuta voisi odottakkaan, etenkin kaikki julkiset tapahtumat olivat Helmerille arjen kohokohtia. Mitä enemmän ihmisiä on paikalla, sitä todennäköisimmin tämä ori laittaa shown pystyyn. Se on luonteikas mutta rodulleen ominaisesti myös hyvin älykäs ja nöyrä omalle ihmiselleen. Kantakirjassa kehuttiin etenkin Klaus-Helmerin ryhtiä ja orileimaa, näitä kumpaakin se on periyttänyt paljon myös jälkeläisilleen.
♡ EIE Iltarusko (154 cm, prt) on hyvin siro tamma joka näyttää varmasti jokaisen mielestä kokoaan pienemmältä. Selkään noustessa saa huomata, että kyllä siltä jopa kokoa löytyy. Upean punainen tamma on startannut kilpakentillä niin kouluratsastuksessa kuin valjakkoajossa. Iltarusko tulee hyvin värikkäästä suvusta, jossa on paljon niin koulu-, este- kuin kenttähevosiakin. Iltarusko itse on hyvin monipuolinen ratsu ja näyttänyt osaamisensa jokaisessa lajissa. Sen kevyt rakenne ja kuuliainen luonne ovat omiaan näihin kahteen lajiin joissa se on myös pärjännyt hyvin. Iltarusko on opettanut monet valjakkoajon maailmaan, sillä se on omistajansakin mukaan mitä helpoin tamma ajaa. EII & EIE skuselvitys © Kiiskinen

♡ III Ketunhäntä on etenkin kouluratsastuksen saralla kunnostautunut 155 cm korkea rautias suomenhevosori, jolta Reetta on suurin osin perinyt ulkonäkönsä. Ketunhäntä periytyy kasvattajalleen tärkeästä orista Ovelasta Revosta, joten ori on ollut omistajalleen hyvin tärkeässä asemassa koko elämänsä ajan. Luonteeltaan Ketunhäntä on todella energinen ja tätä myöten myöskin hiukan hankala käsiteltävä. Ratsuna ori tarvitsee paljon monipuolista treeniä jotta pahimmasta häseltämisestä päästään yli. Koulukentillä Ketunhäntä on niittänyt oikein hyvää menestystä ja lisäksi se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Orille on syntynyt kolme jälkeläistä.
♡ IIE Heinililja on vaaleanrautias 156 cm korkea, jo eläkeikään ennättänyt suomenhevostamma, jonka viimeiseksi jälkeläiseksi Reetta jäi. Yhteensä viisi kertaa varsonut tamma kilpaili nuorempana koulu- ja esteratsastuksessa, molemmissa keräten oikein hyvää menestystä. Esteillä tamman vahvuutena pidettiin etenkin sen rohkeutta ja pitkää kestävyyttä, mutta molemmissa lajeissa se on saanut kiitosta myös kauniista liikkeistään. Heinililja on todella kiltti hevonen joka toimii hyvin vähin avuin ja herkästi. Tätä nykyä tamma saa viettää ansaitsemiansa eläkepäiviä omistajansa luona paijattavana ja lellittävänä.

Jälkeläiset

♡ 18.9.2016 t. Ketolan Sokeriheinä KTK-III, SV-II, KV-II (e. Tuulen Venla) omistaa Ketola
♡ 5.10.2016 o. Tuulenpesän Pythagoras KV-II (e. Kaunon Haavekuva) omistaa Tuulenpesä
♡ 6.2.2017 o. Villahaan Hermias KTK-II (e. Mäkisuon Hilppa) omistaa Vuorna

23.4.2016 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Tämän vuoden kevät on kyllä ollut oikeaa varsojen aikaa! Muutama viikko sitten meidän oma kasvatti, Ketunkehrä, varsoi terveen oripojan, josta uumoillaan kasvavan vanhempiensa kaltainen jättiläinen. Aluksi varsa kantoi nimeä "Sopunen", mutta varsin nopeasti kävi ilmi ettei ori millään tavalla täytä nimensä kuvaamia ominaisuuksia; vanhempiensa tavoin varsa on todella omapäinen ja temperamenttinen yksilö, jota ei niin vain määräillä. Nimi vaihtui Sokrateeksi ja lempinimensä Remu nuori ori sai riehakkaan luonteensa ansiosta. Laitumella Remu ei koskaan jätä väliin kunnon laukkoja ja leikkejä muiden hevosten kanssa, mutta ihmisten kanssa työhön lähtiessä täytyy aina toisinaan näyttää tuimaa naamaa. Onneksi ruoka on toiminut aina tämänkin mörököllin kanssa hyvänä motivaattorina ja vaikka ilman herkkujakin Remun saa toimintakuntoon, niin toisinaan on mukavempi vaan lahjoa se porkkanoilla ja omenoilla. Tai ainakin helpompi ja nopeampi. Ehkä sitä vaan täytyy alkaa panostaa tämänkin nuorison edustajan kanssa siihen paljon puhuttuun tapakoulutukseen. Huoh.

17.6.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Tänään otettiin valmennus-syyniin nuori oriherramme Remu. Alkutunti meni osittain ihan hyvässä lämmittelyvireessä, osin taas nuoruusvimmaisessa kuninkuustaistelussa orin ja ratsastajan kesken. Minä kentän keskellä olin herralle selkeästi jonkinlainen kimmoke toimia edes suhteellisen hyvin, mutta aina kun välimatkamme kasvoi, alkoi Remu poukkaroida ratsastajaansa vastaan. Kun kaksikko oli lämpännyt aikansa Remu kuunteli jo ratsastajaansa ja kaikki sujui muutenkin melko mallikkaasti. Remua selkeästi kiinnosti lähinnä vapaa hengailu, sillä heti ensimmäisen väistöharjoituksen aikana se veti itsensä ihmeelliselle mutkalle ja teki kaikkensa jotta ratsastaja joutuisi ihan tosissaan vääntämään ja vielä hiki hatussa. Tsemppasin urheaa ratsastajaa kentän keskeltä ja huutelin neuvoja ja pikkuhiljaa alkoi Remukin jo suostua yhteistyöhön. Muutaman uuden yrityksen jälkeen väsitöt sujuivat hyvin, samoin asetukset ympyrällä molempiin suuntiin. Orilla on tapana testailla itselleen uusia ratsastajia, vaikka vanhojen tuttujen kanssa se käyttäytyykin jo oikein hienosti. Kaksikko nosti vielä muutaman laukan molempiin suuntiin ja treenattiin nostoja niin käynnistä kuin suoraan pysähdyksestäkin. Laukkatyöskentely sai orilta paljon innokkaamman vastaanoton, eikä se juurikaan malttanut niskoitella vastaan, vaan teki mielellään juuri sen mitä ratsastaja pyysi. Loppu valmennus oli sujunut niin hienosti, että annoin kaksikolle luvan siirtyä loppuverkoille. Huomenna jatkettaisiin ratsukon kanssa, joten sitäkin varten oli hyvä hiukan energiaa säästellä.

18.6.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Eilisen valmennuksen jälkeen lähdimme uutta energiaa ja intoa puhkuen taluttamaan Remua maneesiin. Orilla taisi itselläänkin olla varsin tuoreessa muistissa sen eiliset temput, sillä samaa yritettiin lähes ensiaskeleilla; kun koitettiin ensimmäisiä väistöjä, väänsi ori jälleen itsensä mutkalle ja ryhtyi sotaan ratsastajaansa vastaan. Vaan eipä auttanut tällä kertaa ja pian Remu jo luovuttikin temppuilunsa suhteen. Valmennus jatkui tästä eteenpäin oikein lupaavasti; asettamiset olivat nättejä ja täytyy myöntää, että väsitötkin lopulta lähes moitteettomia! Jatkoimme laukkatyöskentelyyn, teimme kahdeksikkoa ja kiemura-uraa reilusti asettaen. Remu kulki oikein kivasti eteen, muutaman kerran hiukan turhankin hyvin, mutta kuunteli aina lopulta ratsastajansa toppuuttelua. Laukkojen jälkeen tehtiin vielä ravitreeniä temmon vaihteluiden parissa. Kokoaminen sujui oikein hyvin ja Remu liikkui komeasti ja ryhdikkäästi eteen. Lisäyksissäkään ei ollut juurikaan valittamisen varaa, kunhan ratsastaja muisti antaa orille tarpeeksi tilaa käyttää kaulaansa ja kroppaansa tarpeeksi vapaasti. Tosi ylpeänä omistajana taputtelin oria ja päästin kaksikon jäähdyttelemään näin onnistuneen valmennuksen jälkeen; kyllä me varmasti tästäkin nuoresta ratsusta vielä kelvollinen kisakaveri leivotaan!

26.6.2016 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Tänään oli Remulla kyllä jännät paikat edessään kun meidän kengittäjä vieraili tallilla ja vuoli samalla myös Remun töppöset. Tallimestarilta olimme saaneet kuulla että kaikesta totuttelusta huolimatta Remu suhtautu kavioidensa renklaamiseen yhä hiukan epäilevästi, ja tämän saimme todellakin huomata käytännössä tänään itsekin. Alkuunsa Remu suostui seisomaan ihan nätisti, mutta kengittäjän alkaessa vuolla herran kavioita, alkoi Remu puolestaan vuolla kengittäjän takamusta. Muutama napakka komennus kengittäjän suusta saivat orin kuitenkin taas hetkeksi aloilleen - kunnes siirryttiin seuraavaan jalkaan. Välillä minua nolotti niin, etten tohtinut vilkaistakaan orin touhuilua saati kehdannut mennä pitelemään kiinni orin venkoilevasta päästä. Kengittäjä sai hommansa kuitenkin hyvin tehtyä ja hiestä märkä mies-rukka antoi kaiken päätteeksi huvittuneesti naureskellen Remulle suuren porkkanapalan ja jotenkin minusta tuntui, että tästä kokemuksesta alkoi uusi ja omituinen ystävyys.

1.7.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Remun kanssa ollaan kovaa häkää alettu valmistautumaan tulevaa kouluratsun varten ja ori onkin osoittautunut oikein potentiaaliseksi hevoseksi. Tänään valmensin Juliaa ja Remua ja hommat aloiteltiin kartioita apuna käyttäen. Käynnissä tehtävä sujui huolellisesti ja varmasti, eikä huomautettavaa juuri ollut. Ravissa sama tehtävä tuotti hiukan enemmän ongelmaa ja kehotinkin Juliaa huolellisempaan valmisteluun ennen käännöksiä - muutaman kerran avut tulivat liian myöhään, jolloin reitit eivät aivan pysyneet koossa. Kun pujottelukin alkoi sujua, siirryttiin treenaamaan kahdeksikkoa ravissa sekä laukassa. Toiselle ympyrälle siirryttäessä tehtiin viiden sekunnin pysähdys kun ratsukko oli ehtinyt suoristua. Ympyröillä Remu koetti alkuunsa oikoa, mutta Julia oli tarkkana. Suoristus sujui hyvin, mutta pysähdys ei ottanut onnistuakseen ihan ensimmäisillä avuilla, vaan Julia sai toistaa pyyntönsä, ennen kuin Remu pudotti käyntiin ja siitäkin vasta useamman askeleen jälkeen pysähtyi. Pyysin ratsukkoa aloittamaan koko homman alusta ja käynnissä. Käynnissä tehtävä sujui ok, mutta ravissa Remu vitkasteli taas pysähtymistään, joskin se sujui jo paljon paremmin. Seuraavalla kerralla Julia oli selvästi kerännyt aimo annoksen itseluottamusta ja alkoi valmistelemaan pysähdystä jo hyvillä ajoin ja onnistui vihdoin saamaan orin aloilleen vaadituksi ajaksi ja vieläpä oikein nätisti. Kehuin hurjasti ratsastajaa ja tästä eteen päin tehtävä alkoikin sujua hienosti - tiesin kyllä itsekin, että pysähdykset ovat Remun kanssa välillä hiukan hankalia, mutta huolellisuudella ja periksiantamattomuudella asiat alkavat kyllä rullata. Laukassa tehtävään vaihdettiin pysähdyksen sijaa laukanvaihto, joka sujui alusta alkaen nätisti. Laukkatyöskentely on ehdottomasti yksi Remun bravuureista jolloin meno on mukavaa niin ratsastajalle kuin katsojallekin.

22.9.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Remu on aloittanut kouluratsun uransa oikein hyvällä tahdilla ja sijoituksiakin on rapissut oikein kivasti muutamien luokkavoittojen lisäksi! Tietysti nuoren orin kanssa on vielä paljon viilattavaa, joten päätettiin ottaa tänään yllätystreeniin Remu ja Birgitta. Remu tuntui jo tunnin alussa erityisen hyvältä ja rennolta, enkä ollenkaan ihmetellyt kun se lähti hyvillä mielin tekemään työtä käskettyä. Keskityimme alussa hiomaan siirtymisiä ja asetuksia ja ori toimi edelleen oikein hyvin. Edellisellä kerralla pysähdyksestä raviin siirtymisessä oli ollut ongelmia, mutta nyt ori selvästi petrasi! Ajattelin uskaltaa testata mitä mieltä herra olisi tänään pohkeenväistöstä. Käynnissä hommat sujuivat hyvin, mutta ravi (laukasta puhumattakaan) tuotti taas päänvaivaa. Ori kaarsi kaulansa omituiselle sykkyrälle ja oli kuin mikäkin sirkushevonen puskiessaan menemään lapa edellä. Mutta tämähän oli jo tuttu juttu, joten ei kun uusiksi vaan! Seuraavalla kerralla meni jo paremmin ja kolmannella erinomaisesti; ori kyllä osaa nämä hommat mutta etenkin kotioloissa sen kanssa saa usein jäädä vääntämään näitä sille hiukan hankalampia liikkeitä. Hyvästä kisamenestyksestä huolimatta varmuutta näihin liikkeisiin täytyy siis vielä saada, jotta varsinaisessa suoritustilanteessa ei sitten tule eteen ongelmia. Laukassa Remu pysyi hienosti muodossa ja jaksoi innostaan huolimatta keskittyä täydellisesti.

26.12.2016 Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Olen kyllä ihan mielettömän ylpeä meidän nallekarhu-Remusta, joka vaan porhaltaa täysillä eteen ja onnistuu jatkuvasti paremmin ja paremmin hommissaan! Ihanaa huomata näinkin suurta kehityssä pienessä ajassa (ja ärhäkässä orissa) ja toivottavasti jo kohta puoleen aletaan olla valmiita laatuarvosteluihinkin. Tänään puuhailtiin Remun kanssa kuitenkin hiukan rennommissa merkeissä. Pieni auringonhäivä on pyrkinyt paistelemaan jo muutaman päivän ajan täällä meillä pohjoisessakin ja vihdoin tänän aamuna taivas paljastui ihanan sinisenä. Tästä riemastuneena lähdimme Remun kanssa hiukan maastoilemaan kärryjen kanssa. Köpöttelimme ihan kaikessa rauhassa käynnissä ja ravissa eteen, hiekkatiellä oli tietysti nostettava pienet laukat ja hiukan päästeltävä menemään, mutta muuten retki sujui rauhallisesti. Tallille palattuamme saatoin pysyä suunnitelmassani pestä hiukan Remun mudasta laikkuuntunutta olemusta, joka ei niinkään ollut herran mieleen. Remu mulkoili minua pahasti jättäessäni sen loimi päälle lämpimään talliin ja veikkaampa, että hevonen olisi paljon mielummin kieriskelly ulkona kurakoissa kavereidensa kanssa.

30.1.2017 Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Me ollaan Remun kanssa paljon jo koulua koko kesä ja syksy treenailtukin ja tänään päästiin taas hienosäätämään kaikkea opittua. Itse olin valmentajan asemassa tänään oikuttelevan ranteeni vuoksi, mutta oli ilo nähdä ori liikkumassa ulkopuolisen silmin. Alkuverkoilta lähtien ratsukolla oli hyvä vauhti päällä ja lämmiteltiinkin oikein kunnolla. Kun ori vääntyi ja kääntyi jos jonkinlaiselle mutkalle ilman nirinää ja narinaa, voitiin varsinainen treeni aloittaa. Ensin keskityttiin ratsastajan istunnan ja reittien lisäksi pysähdykseen sekä peruutukseen. Perusjutut eivät tuottaneet ongelmaa ratsukolle varsinkin kun Remun kanssa on pysähdyksiä kyllä harjoiteltu! Temmonvaihtelut sujuivat hyvin, ravissa pyysin ratsastajaa hiukan pitämään parempaa tuntumaa oriin ja lopulta vain ajamaan rohkeasti hiukan eteen jotta askel pitenisi. Hienostihan se liike sieltä korjaantui ja ratukkoa oli oikein mukava katsella. Muutamien laukkakahdeksikkojen jälkeen ryhdyttiin jälleen hommiin väistöjen parissa. Ravissa Remu suorittaa väistöt hienosti ja kyse on enää oikeastaan pelkistä tyylipisteistä. Tänään harjoitus alkoikin kuitenkin erinomaisesti, joten lähinnä paneuduttiin reitteihin, tempoon ja ratsukon ryhtiin muutenkin. Ratsastajalla oli muutamia asentovirheitä joista huomautin, mutta Remulla sujui hienosti. Laukkaväistöt tuottivat jälleen hiukan päänvaivaa kun ori tahtoi jatkuvasti tipauttaa raviin. Haettiin alkuunsa hyvä tuntuma ja tempo sekä varmistettiin liike oli hyvin valmisteltu ennen suoritusta ja niinpä alkoi tämäkin lopulta rullata, jes! Laukkaväistöön haettiin tällä treenillä lähinnä varmuutta ja sujuvuutta.

Kilpailumenestys (44 sijoitusta KRJ)

01.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/30
03.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 04/30
06.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/30
10.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/30
11.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/30
13.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/30
25.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/30
03.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 04/40
06.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 04/40
08.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 03/40
09.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/40
17.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/40
07.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 06/40
15.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/40
17.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/40
01.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/30
02.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 03/30
05.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/30
09.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/30
13.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/30
14.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/30
06.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/30
09.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 03/30
14.08.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 04/30
23.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/50
06.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/40
07.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/40
09.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/40
20.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/40
22.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 03/40
22.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/40
25.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 03/40
27.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/40
28.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/40
15.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/40
17.09.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 04/40
10.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 03/30
02.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 05/40
03.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 01/40
08.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/60
19.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/60
20.10.2016 KRJ kutsu Vaativa B - 02/60
06.12.2017 KRJ kutsu Vaativa B - 01/100
31.08.2016 KRJ-Cup kutsu Vaativa B - 27/300

XIII nuorten kouluhevosten laatuarvostelu 20.08.2016
Palkittu 4-vuotiaana vuoden 2016 elokuun Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa toisella palkinnolla KV-II pistein
Rakenne: 7 Käynti: 5 Ravi: 4 Laukka: 2 Lisäpisteet: 2 Ratsastettavuus: 5 Luonne: 0 Suku: 2,5 - Yhteensä: 27,5 p.

SISU Battle - Suomenhevosten koulumestaruus Jukolassa 6.12.2017
Sokrates on vuoden 2017 kouluratsastuksen SISU -mestari Vaatia B-tasolta!

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.4.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelussa huhtikuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 15 + 20 + 21 + 20 + 20 = 96p., SLA-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.5.2018
Sokrates palkittiin Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelun toukokuun tilaisuudessa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 5 + 41 + 19,75 + 20 + 15 = 100,75 p., KRJ-I

Virtuaalinen Yleislaatuarvostelu 30.7.2018
Sokrates palkittiin Yleislaatuarvostelun heinäkuun tilaisuudessa
ensimmäisellä palkinnolla pistein 33 (18+15) - 29 (20+9) - 17 - 16 - 7 = 102p., YLA1

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015