Jängän Helmi

KRJ-I, SLA-II, ERJ-II & Jälkeläisluokka C

♡ 25.10.2013 - 14.11.2017

Virallinen nimi: Jängän Helmi Syntynyt: 25.10.2013 (4v. 25.11.2013) 8v. 25.10.2015
Rek.nro: VH13-018-1437 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevonen, tamma
Säkäkorkeus: 145 cm Väritys: Rautias
Tuoja: farga Omistaja: Liia VRL-11284 & Vuorna
Painotus ja taso: Yleis, Helppo B & 90 cm Saavutukset: KRJ-I, SLA-II, ERJ-II, Jälk. C

Marraskuun pimeys ja masennus - mikä ihana tekosyy ostaa lisää hevosia! Helmin muutto meille Vuornaan ei välttämättä ollut täysin loppuunasti ajateltu idea, mutten ole sitä todellakaan joutunut jälkikäteen katumaan. Helmistä koko suomenhevosinnostus oikeastaan lähti aivan uuteen nousuun - tai ainakin oivallukseni siitä että poneihin hurahtanut ihminen voi änkeä tallin täyteen myös ponikokoisia suomenhevosia! Vaikka Helmi onkin samaa koko luokkaa meillä pyörineiden ja kaikessa sähläävien ponien kanssa, täytyy myöntää että luonteeltaan tamma on kuin suuri ja järkevä hevosrouva.

Nuorempana Helmin kanssa jouduttiin vääntämään kaiken uuden suhteen; tammalla kesti melko kauan kotiutua meille Vuornaan ja etenkin tästä syystä kaikki uusi ja yllättävä saivat ponin helposti varuilleen. Huomasin Helmin kaipaavan paljon tukea ja rauhallista johtajuutta käsittelijältään ja kun luottamus allkoi välillemme pikkuhiljaa syntyä, saattoi Helmikin huokaista helpotuksesta ja ottaa elämän tuomat yllätykset huomattavasti rennommin. Nykyään Helmin kanssa pärjää loistavasti kuka tahansa! Toki tamma on edelleen melko leimaantuvaa sorttia ja seurailee parhaiten tuntemiaan ihmisiä kuin hai laivaa, mutta luottaa melko hyvin myös tuntemattomampiin käsittelijöihin. Karsinassa tamma seisoo rauhallisesti paikallaan harjauksen ajan, antaa varustaa itsensä ilman mitään vastaväitteitä ja köpsöttelee taluttaessakin varsin esimerkillisesti taluttajansa rinnalla. Ihana Helmi, jonka kanssa on kuljettu hurjan pitä matka näin luottavaiseksi ja rennoksi hevoseksi!

Varsinaisena moniosaajana Helmi on loistava ratsu sekä kouluun että esteille! Pienestä koostaan (ja melko pyöreästä ulkomuodostaan) johtuen tamma ylittää rataesteitä pomminvarmasti alle metriin, mutta kyllä neidin kanssa kotioloissa on korkeampiakin ratoja hypätty. Helmillä on esteillä tosi kiva meininki; se liikkuu eteen hyvällä tahdilla ilman että sitä tarvitsisi jatkuvasti herätellä ja on varsin innoissaan päästessään hyppäämään. Innostaan huolimatta poni pysyy ratsastajan käsissä ilman suurempia ongelmia ja radat ylittyvät vaivattomasti. Toki ratsastajaltakin jotain vaaditaan, eikä Helmi ole sentään automaattinen robottiratsu joka yksin tekisi kaiken työn. Huomattuaan että ratsastaja vain istuu selässä eikä sano juuta eikä jaata mihinkään, alkaa Helmikin menettää mielenkiintonsa.

Kauniit askellajit yhdistettynä tarkkaan työskentelyyn ovat ehdottomasti Helmin valttikortteja koulukentällä. Tässä lajissa tamma vaatii ratsastajaltaan jo huomattavasti enemmän osallistumista, sillä tamma ei juurikaan jaksa keskenään ravailla pitkin uraa ilman ratsastajan panostusta. Nopeaoppisena ja fiksuna ratsuna Helmi kyllä useimmiten tietää mitä siltä halutaan, mutta jos avut jäävät puolitiehen tai ratsastajan keskittyminen muuten vain poukkoilee, pistää Helmi jarrut päälle. Jos ratsastaja on ahkera ja tekee parhaansa suorituksen eteen, saa Helmistä loistavan kouluratsun itselleen!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Kurkiniemen Kasanova
153 cm, rtkm
ii. Hengenvaara AS
153 cm, km
iii. Divaanin Vaara
iie. Hermione AS
ie. Nurmelan Nomini
152 cm, vrt
iei. Nuutti
iee. Nurmelan Jalokivi
e. Jängän Helinä
144 cm, vprt
ei. Kuuran Hessu
146 cm, vprt
eii. Heittomerkki
eie. Karan Kuuramieli
ee. Tammiston Hertta
151 cm, rn
eei. Tammiston Ässä
eee. Tammiston Hilda

ISÄ ♡ Kurkiniemen Kasanova on 153 cm korkea suomenhevosori, joka kilpailee omistajansa kanssa yleispainotteisesti niin koulu- kuin esteratsunakin. Näyttävästä ja voimakkaasta hyppytyylistään tunnettu Kasanova hyppää ratana 110 cm, mutta pärjää kouluratsunakin loistavasti jopa Vaativa B -tasolle saakka! Tasaisen ja rauhallisen luonteen omaava oriherra, joka ratsuna vaatii käsittelijältään kuitenkin hiukan enemmän kokemusta. Kasanova kilpailee edelleen ja sillä on yhteensä kuusi jälkeläistä, jotka kaikki ovat kilpailukäytössä; Helmi näistä nuorimmaisena.

EMÄ ♡ Jängän Helinä on vaalenapunarautias pienhevostamma, jolta säkäkorkeutta löytyy 144 cm. Helinä on luonteeltaan ystävällinen ja reipas tamma, joka nauttii huomiosta kaikissa sen muodoissa. Oikein herttainen ja mukava tamma, jonka kanssa kaikki tulevat toimeen. Rataesteitä tamma kilpailee 80 cm tasolla ja kouluratsastuksessa Helppo B -tasolle saakka. Huolellinen ja kärsivällinen ratsu, joka kuuntelee loistavasti ratsastajaansa. Helmi on tamman ensimmäinen jälkeläinen.

II ♡ Hengenvaara AS syntyi sekä isänsä että emänsä ensimmäisenä jälkeläisenä ja vastoin villeimpiäkin odotuksia se keräsi elämänsä aikana suurta menestystä niin kisakentillä kuin näyttelykehissä. Luonteeltaan melko voimakastahtoinen mutta päästään terävä ori, joka työskentelee motivoituneesti kunhan kemiat käsittelijän kanssa vain natsaavat. Kouluradoilla varma ja näyttävä suorittaja, esteillä vaatii ratsastajaltaan hiukan enemmän taitoa ja osallistumista mutta kunnolla tuettuna pärjää erinomaisesti! Henkka kanatakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla ja se on ehdottomasti yksi aikansa suosituimpia siitosoreja.

IE ♡ Nurmelan Nomini on 152 cm korkea vaaleanrautias tamma, joka on viettänyt jo useamman vuoden rauhallista eläkettään omistajansa luona. Nomi on luonteeltaan rauhallinen ja varma ratsu, apujen suhteen ehkä turhankin herkkä, mutta pehmeällä ratsastajalla toimii todella kauniisti. Tamma on kisannut nuorempana etenkin kouluratsastuksessa Helppo A tasolla. Kisauransa jälkeen Nomi siirtyi jalostuskäyttöön ja varsoi yhteensä viisi upeaa varsaa, joista Jängän Helinä jäi ainoaksi tammaksi.

EI ♡ Kuuran Hessu on melko tuntemattomasta suvusta polveutuva 146 cm korkea pienhevosori, joka omistajansa kanssa kilpaili niin kouluratsuna kuin valjakossakin. Vaatimattomasta suvustaan huolimatta Hessu keräsi hyvää menestystä etenkin koulukentillä ja sitä käytettiinkin myöhemmin ahkerasti jalostukseen. Nöyrä ja rauhallinen luonne ovat periytyneet useille sen jälkeläisille kauniin värityksen kera!

EE ♡ Tammiston Hertta edustaa vanhaa ja tunnettua suomenhevoskasvattajaa, jonka hevoset ovat tunnetusti aina pärjänneet hienosti kisakentillä. Hertta on kantakirjattu toisella palkinnolla ja sen palkintokaappi pursuaa palkintoja este- ja koulukentiltä. 151 cm korkea ruunikko omaa loistavan hyppytyylin ja koulukentillä se jaksaa hioa samojakin liikkeitä niin pitkään kuin tarvis. Todella hieno urheiluhevonen jonka suku vain lisää loistokkuutta!

Jälkeläisinfo

Jängän Helmi on käytettävissä jalostukseen tuontisukuisille suomenhevosoreille. Periyttänee lempeää luonnettaan sekä ratsastettavuutta niin kouluun kuin esteille.

 

11.11.2014 o. Vuornan Kajas SLA-II (i. Ahomaan Kuutti)
27.07.2015 o. Vuornan Taaro SV-II, EV-II (i. Pinellan Touko)
10.06.2016 t. Vuornan Helle (i. Vienolan Priimus)
♡ 09.09.2017 o. Vuornan Rustiikki KTK-III (i. Mahonki)

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

25.11.2013 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Ensilumen mukana Vuornaan tuli pakkasen ja kylmän viiman lisäksi myös valloittavan ihana suomenpienhevostamma Jängän Helmi! Helmi on mukava ja persoonallinen, juuri nelivuotispäiväänsä viettävä yleismopo, jonka vanhemmat ovat osoittaneet taituruutta niin esteiden kuin kouluratsastuksenkin parissa. Hiukan jännittynyt ja hölmistynyt Helmi suhtautui uuteen kotiinsa valtavalla uteliaisuudella; jokainen nurkka ja neliömetri oli tutkittava tarkkaan ja hartaasti. Ruokaansa tamma ei vielä tänään malttanut koskea, mutta varmasti hiukan kotiuduttuaan pöperötkin alkavat paremmin maittaa. Kunhan päästään alkukankeuden vaivoista eroon, niin aloitetaan tamman kanssa tutstuminen hiljakseen ja jatketaan koulutusta tavoitteellisesti kisauralle tähdäten. Vanhempiensa tavoin Helmistäkin toivotaan osaavaa ja monipuolista kisaratsua niin esteille kuin kouluunkin - saa nähdä miten meidän tämän ponin kanssa lopulta käy!

7.1.2014 - Estevalmennus, valmentajana Eliel (Liia)
Valmennettavakseni saapui tänään nuori pienhevostamma Helmi Liia selässään. Liia vaikutti melko hermostuneelta, joten aloiteltiin melko rennosti ja alkuverkoilla keskityttiinkin lähinnä ratsukon yhteispelin vahvistamiseen ja kontaktin luomiseen. Helmi liikkui todella energisesti eteen eikä meno kyllä alkuunsa mitenkään silmiä hivellyt, mutta pikkuhiljaa neiti alkoi asettumaan ja yhteinen rytmikin löytyi. Tänään ei vielä tultaisi varsinaisesti hyppäämään, mutta puomien ja kavalettien avulla treenataan lähestymisiä ja linjoja sekä askelten sovittamista. Puomeilla Helmi toimi kärsivällisesti ja rauhallisesti, se kuunteli hienosti apuja ja teki työnsä parhaansa mukaan - hieno alku! Heti ensimmäiselle kavaletille ohjautuessamme tamma kuitenkin terävöityi ja virkistyi melkolailla ja ensimmäiset kavaletit ylitettiin kummallisin harppauksin. Liia pidätti ratsuaan parhaansa mukaan ja käänsipä hän tepastelevan tamman muutaman kerran voltillekin kun meno oli yltyä liiaksi. Onneksi saatiin tämäkin ylienergisyys purettua harjoittein ja lopulta Helmi ylitti kavaletitkin ilman turhia krumeluureja. Selvästi tammassa on vielä esillä nuoruuden tuomaa yli-innokkuutta, mutta eiköhän sekin aivan takuulla tasaannu kunhan saadaan ikää ja kokemusta alle! Lupaavan oloinen ratsu kaikinpuolin.

11.4.2014 - Estevalmennus, valmentajana Liia
Radalla odottelevat esteet saivat Helmin hereille jo alkutunnista lähtien, eikä tammaa tarvinnut kyllä lainkaan ajaa eteen koko valmennuksen aikana - mukavaa vaihtelua toki tämäkin! Alkutunnin puomiharjoitukset sujuivat hienosti ja siirryttiinkin radan pariin jo melko pian lämmittelyjen jälkeen. Tänään treenattiin melko tiukkoja reittejä ja lähestymisiä, joissa Helmillä on hiukan petrattavaa. Tamma hyppää hyvin, mutta tiukat käännökset ovat sille hiukan haasteellisia. Valmennuksen alku oli aika epätoivoinen, kun Helmi pudotti aina käännöksissä raviin ja tarvittiin monta uusimisyritystä ennen kuin ensimmäinenkään rata saatiin kokonaan suoritettua. Ratsastajaa kannustin pitämään tamman kunnolla tuntumassa ja tekemään rohkeasti paljon pidätteitä jotta avut menivät kunnolla läpi. Välillä laukattiin vain suoraa, jotta saatiin kunnon tempo alle. Useiden yritysten jälkeen saimme vihdoin ensimmäisen puhtaan suorituksen, josta ratsukosta kumpikin selvästi hoksasi jotain, sillä sen jälkeen rata alkoi sujua huomattavasti paremmin! Ylimääräisiä askeleita pääsi välillä mukaan, mutta niihin ei puututtu vielä sen emepää; tärkeintä oli että hankala rata saatiin läpi puhtaasti. Kehuin ratsukkoa ja päästin heidät loppuverkoilleen.

22.6.2014 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Helmi tallusti ratsastajineen pitkin uraa valsin haluttoman näköisenä. Poni on vahvasti osoittanut mieltään vähän kaikkea kohtaan, eikä siitä totisesti ole helppo saada hyvää suoritusta irti. Alkuverkoilla teimme reilusti siirtymisiä ja ympyröitä, jotka sujuivat alkuunsa melko tahmeasti. Kannustin ratsastajaa kaikki sympatiat hänen puolellaan ja pikkuhiljaa Helmikin alkoi heräilemään työnteolle; toki tähän kaikkeen vaadittiin ratsastajalta hyvin rautaista otetta. Ryhdyimme treenaamaan asetuksia kolmikaarisella kiemurauralla, jonka lisäksi suoristuksen yhteydessä tehtiin pysähdys ja peruutus. Peruutuksissa Helmi pisti hanttiin todella raivokkaasti, eikä se mukamas alkuunsakaan tiennyt mitä siltä odotettiin. Ratsastaja sai käyttää kaiken tahdonvoimansa ponin kurinpalautukseen, mutta lopulta Helmi heltyi ja ymmärsi ettei tämän ratsastajan kanssa nyt kannattanut isommin pelleillä. Kun peruutukset sujuivat, teimme samaa harjoitusta ravissa, mutta peruutusten sijaan otimme suoristukseen lyhyen laukan. Laukka nousi hyvin, mutta oli melko tahmeaa, joten neuvoin ratsastajaa istumaan syvempään ja puolipidätteiden lisäksi pitämään jatkuvan pohjetuntuman poniin. Tämä tepsi ja laukastakin tuli melko hyvää. Laukkaympyröillä päästiin vielä paremmin hiomaan tempoa ja laukan pyöreyttä, sekä pientä kokoamistakin. Kaikenkaikkiaan lopputunnista Helmi toimi huomattavasti paremmin kuin alkuunsa, joten saatettiin hyvillä mielin lopetella tältä päivää.

14.8.2014 - Kouluvalmennus, valmentajana Liia
Ollaan nyt ahkerasti treenattu Helmin kanssa kouluratsastuksen saralla ja pikkuhiljaa on tammasta alkanut oikean ratsastajan kanssa kuoriutua oikein oivallinen ratsu! Aloittelijaa ei Helmin selkään henno päästää vaikka tamma kiltti onkin; minkäänlaista yhteistyötä on vain turha odottaa kun Helmi huomaa ettei ratsastajan auktoriteetti ja osaaminen ole kyllin riittävää. Ratsukko oli jo lämpännyt kentälle päästyäni ja Helmi liikkui mukavasti eteen. Ravi oli rentoa, joskin vauhtia pyysin hiukan enemmän niin liikkeet pääsivät irtonaisemmiksi. Aloitettiin valmennus väistöillä pitkällä sivuilla ja lyhyille sivuille palattaessa tehtiin temmon lisäystä. Käynnissä tehtävä sujui lähes moitteetta, mutta ravissa väsitöjen aikana ratsastaja toppuutteli tamman menoa liiaksikin saakka ja Helmi pudotti lähes heti käyntiin. Neuvoin apujen kanssa ja ratsastajaa käyttämään reilummin pohjetta ohjasapujen sijaan. Muutaman harjoituskerran jälkeen väistöt sujuivat myös ravissa. Ravissa lisäykset sujuivat hienosti heti alusta saakka, mahtavaa! Laukkatyöskentelyssä tehtiin myös temmon vaihtelua ja treenattiin myös vastalaukkaa. Laukka oli alkuunsa melko tahmeaa, mutta jälleen paremmilla pohjeavuilla saatiin lisää potkua. Vastalaukka ei ole koskaan ollut Helmille ongelma, eikä myöskään tänään, vaan harjoitus sujui oikein nätisti. Olen kyllä hurjan tyytyväinen Helmiin ja meidän ratsastajiin, sillä tamma ei todellakaan ole ollut mikään maailman helpoin koulutettava vaikka potentiaalia siinä onkin reilusti!

28.10.2014 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Helmin kanssa ollaan päästy jo ihan hurjan pitkälle valmennuksissa! Tamma toimii hienosti niin koulu- kuin estekentilläkin, eikä nuoruusvuosien tahmaisuutta ole enää jäljellä nimeksikään! Toki on paljon hienosäätämistä vielä jäljellä ja työtä tehtävänä, mutta oikein lupaavalta alkaa jo näyttää. Tänään pidettiin tamman kanssa vähän rennompaa päivää ja hyvillä mielin lähdin hakemaan Helmiä tarhasta mielessäni kunnon puunaus ja mahdollisesti kevyt lenkki läheiselle rannalle. Helmin nähdessäni järvenranta kuulosti entistä paremmalta, sillä tamma oli onnistunut kuraamaan itsensä niin pahasti ettei puhdasta läikkääkään meinannut erottua sen kovettuneesta karvasta. Naurahdellen talutin Helmin heti aluksi harjattavaksi ja sen jälkeen pakkasin satulalaukkuun ja reppuun muutamia tarvikkeita pikaista pesuoperaatiota varten. Onneksi Helmi nauttii uimisesta, eikä ollut temppu eikä mikään saada sitä järveen kastamaan itseään. Aikansa leikittyään sidoin tamman rannalla nököttävään kuuseen kiinni ja aloin ahkeroimaan mutapaakkujen kimpussa. Tovi ehti vierähtää ennen kuin kaiken lian keskeltä alkoi erottua kaunis ja suloinen hevostamma. Urakasta hiukan uupuneena lähdimme tallustamaan takaisin kohti tallia rauhallista tahtia - Helmi kun on omanlaisensa superponi, joka tuntuu osaavan vaistota mielentilanikin ilman erityistä ohjeistusta!

KRJ:n alaisissa kouluratsastuskisoissa 48 sijoitusta

30.09.2014 KRJ-CUP kutsu Helppo B - 24/258
12.09.2015 KRJ kutsu Helppo B - 01/30
20.09.2015 KRJ kutsu Helppo B - 02/50
21.09.2015 KRJ kutsu Helppo B - 02/50
17.11.2015 KRJ kutsu Helppo B - 01/50
19.11.2015 KRJ kutsu Helppo B - 01/30
18.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/30
19.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/30
24.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/30
28.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
29.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/30
30.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/30
04.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
16.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
28.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/40
29.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/40
29.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/40
30.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 03/40
02.02.2016 KRJ kutsu Helppo B - 03/40
03.02.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/40
27.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/70
31.01.2016 KRJ kutsu Helppo B - 03/70
03.02.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/70
30.03.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
29.02.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/40
11.03.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/30
12.03.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
20.03.2016 KRJ kutsu Helppo B - 03/30
01.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/43
02.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 06/43
02.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/43
03.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/30
04.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/30
05.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 03/30
02.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 03/30
04.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
06.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/30
09.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/30
18.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/60
23.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/60
24.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/60
24.04.2016 KRJ kutsu Helppo B - 02/60
22.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/30
23.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 05/30
02.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 04/54
04.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 07/54
07.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 01/54
09.05.2016 KRJ kutsu Helppo B - 03/54

ERJ:n alaisissa esteratsastuskisoissa 44 sijoitusta

04.07.2014 ERJ kutsu 90 cm - 01/50
25.02.2014 ERJ kutsu 80 cm - 03/40
13.06.2014 ERJ kutsu 80 cm - 05/50
05.07.2014 ERJ kutsu 90 cm - 01/30
08.07.2014 ERJ kutsu 90 cm - 03/30
18.09.2014 ERJ kutsu 90 cm - 02/50
23.10.2014 ERJ kutsu 90 cm - 02/32
05.12.2014 ERJ kutsu 90 cm - 03/26
06.12.2014 ERJ kutsu 90 cm - 05/26
06.12.2014 ERJ kutsu 90 cm - 05/26
15.08.2015 ERJ kutsu 90 cm - 02/40
16.08.2015 ERJ kutsu 80 cm - 02/40
10.09.2015 ERJ kutsu 90 cm - 03/30
04.10.2015 ERJ kutsu 90 cm - 03/40
11.11.2015 ERJ kutsu 80 cm - 05/35
11.11.2015 ERJ kutsu 90 cm - 01/39
17.11.2015 ERJ kutsu 90 cm - 05/39
19.11.2015 ERJ kutsu 80 cm - 04/35
20.11.2015 ERJ kutsu 80 cm - 01/35
29.11.2015 ERJ kutsu 90 cm - 04/30
30.11.2015 ERJ kutsu 90 cm - 05/30
02.12.2015 ERJ kutsu 90 cm - 02/30
07.12.2015 ERJ kutsu 90 cm - 02/30
07.12.2015 ERJ kutsu 90 cm - 05/30
28.12.2015 ERJ kutsu 80 cm - 01/40
02.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 03/30
06.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 02/30
08.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 04/30
09.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 05/30
08.03.2016 ERJ kutsu 80 cm - 03/30
05.03.2016 ERJ kutsu 80 cm - 02/30
01.04.2016 ERJ kutsu 90 cm - 02/40
02.04.2016 ERJ kutsu 90 cm - 05/40
03.04.2016 ERJ kutsu 90 cm - 06/40
06.04.2016 ERJ kutsu 90 cm - 05/40
06.04.2016 ERJ kutsu 90 cm - 03/40
13.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 03/40
13.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 06/40
14.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 04/40
17.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 04/40
19.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 06/40
26.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 05/40
27.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 03/40
28.03.2016 ERJ kutsu 90 cm - 06/40

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 30.7.2017
Helmi palkittiin heinäkuussa 2017 Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla
pistein 6,5 + 40 + 17 + 20 + 15 = 98,50p., ERJ-II

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.10.2017
Lokakuun 2017 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa Helmi palkittiin ensimmäisellä
palkinnolla pistein 6,5 + 41 + 18 + 20 + 15 = 100,5 p., KRJ-I

Suomenhevosten laatuarvostelun juhlatilaisuus 30.10.2017
Lokakuun 2017 Suomenhevosten laatuarvostelussa palkittiin toisella
palkinnolla pistein 12 + 21 + 17 + 20 + 17 = 87p. SLA-II

Suomenhevosten Jalostusarvostelussa myönnetty Jälkeläisluokka C 10.1.2018

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - muu © Vuorna 2015