Koistilan Surupulla


Koistilan Surupulla "Suru" VH17-018-0548

∘ Suomenhevonen, tamma
∘ 149cm, tummanrautias
∘ Syntynyt Suomessa 9.1.2017, 20-vuotias
∘ Kasvattaja Koistilan Suomenhevoset
∘ Omistaja VRL-11284, Vuorna

Koulu- ja estepainotus
Osaaminen Helppo A & re: 90cm

KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I


I like crying. I like eating buns.

Ihana pikku-Suru! Juuri ja juuri piekkarin mitat ylittävä tammaneiti muutti meille kasvattajansa luota Koistilasta helmikuussa 2017. Suru onkin hurjan kiva jatkaja meidän kahdelle aiemmalle koistilalaiselle Muistolle ja Venlalle jotka jo viettelevät rentoja eläkepäiviään. Kasvattaja lykkäsi meille haastavan toimen tammavarsan nimeämiselle ja täytyy kyllä myöntää että tämän typpin nimeä pyöriteltiin ympäriinsä ja pitkään! Lopulta tamman melkoisen huolestunut ilme ja rakkaus ruokaa kohtaan ratkaisivat asian - Surupulla! Nuorena tamma oli helposti motivoitavissa erinäisillä herkkupaloilla ja sama kikka toimii aivan loistavasti aikuispäivilläkin. Surua voi ilman omantunnontuskia kuvata äärettömän ahneeksi persoonaksi ja toisinaan tuntuu että sekin on vielä vähättelyä.

Äärettömän kilttinä persoonallisuutena Suru on juuri se hevonen jonka voi kaikessa rauhassa pitää irti käytävällä ja luottaa siihen että se pysyy hievahtamatta aloillaan. Suru on sopiva ja sointuisa opettaja, mutta myös taitava ratsu kokeneemmalle ratsastajalle, mikäli ei erityisemmin kaipaa haastetta tai jännitystä. Tamman ainaiseen ja täydelliseen toimintakykyyn ei kannata kuitenkaan täysin upottautua, sillä huonoja päiviä sattuu kaikille. Toisinaan Suru saattaa murjottaa korvat kevyesti luimulla ja käyttäytyä tahmeasti ja innottomasti, mutta silloinkin se nöyrtyy suhteellisen nopeasti käsittelijänsä tahtoon.

Hoidettaessa Suru on simppeli ja rauhallinen nököttäjä ja se jaksaa kärsivällisesti odottaa loppuun hoitajansa toimenpiteet ilman vastaväitteitä. Varustaminen hoituu aivan yhtä mutkattomasti, joskin tamman satulavyö on syytä tarkistaa huolellisesti. Vakaa hevostamma, jota eivät havisevat oksat tai leijailevat muovipussit hetkauta. Taluttaessa kannattaa aina kesän tullen olla tamman kanssa tarkkana, sillä herkulliset ruohomättäät saattavat houkutella aivan ylitsepääsemättömällä voimalla. Tällöin auttaa yleensä topakka kielto. Jos jää hissukseen roikkumaan kiinni riimunnarun päähän saa olla varma, että hetken kuluttua löytää itsensä ojanpientareelta.

Selästä käsin Suru on hevonen jota täytyy ihan oikeastikin ratsastaa. Pelkkä pohkeilla huitelu ja ohjaksista vetely ei riitä, vaan ratsastajan on oltava jatkuvasti tosissaan mukana ja jämptinä. Kouluratsuna Suru on todella miellyttävä; sen selässä istuu kuin pehmeällä pilvenhattaralla. Tamma liikkuu nätisti eteen ja harvoin sitä joutuu kunnolla tuuppimaan jos yhteistyö on jo muilta osin saatu toimimaan. Kunnon verkkojen jälkeen Suru liikkuu oikein kivannäköisesti, kokoaa itsensä hyvin ja on herkkä pohjeavuille; jos vauhti alkaa hyytymään, pienellä muistutuksella tamman saa jälleen mukaan liikkeeseen. Ravityöskentely on ehkä sitä Surun vahvinta alaa, vaikka se liikkuu kauniisti laukassakin. Parhaiten tamma toimii ratsastajalla joka hallitsee istuntansa ja käyttää reippaasti paino- sekä pohjeapuja - turha ohjista nykiminen vain hermostuttaa tammaa.

Vaikka kaikenmaailman erikoisesteet saavatkin Surun pälyilemään epäluuloisesti ympärilleen, hyppää se useimmiten urheasti yli. Suru on siitä erikoinen ratsu, että toisin kuin useimpien muiden meidän hevosten vauhti tuntuu lisääntyvät esteradalla, käy Surulle päinvastoin. Ratsastajan on siis pidettävä tarkkaa huolta vauhdista ja tamman vireestä. Kisoissa tamman kanssa on hypätty hienolla menestyksellä alle metrisiä ratoja, mutta kotioloissa tamma toki pomppaa korkeammallekin - tällöin kyllä täytyy jo ratsastajan lisäksi taivaankappaleiden olla oikeissa asemissa, sillä mikään sporttisin yksilö Suru ei kuitenkaan ole.

i. Hämyinen
Suomenhevonen, 151 cm, rt
KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, SLA-II
ii. Hämyilevä
Suomenhevonen, 155 cm, mkm
iii. Hämysielu
iie. Lumennos
ie. Vonnikka
Suomenpienhevonen, 146 cm, prt
iei. Huurre
iee. Vennetär
e. Suvirna
Suomenpienhevonen, 147 cm, hprn
KTK-III
ei. Huima
Suomenhevonen, 151 cm, hprn
eii. Huntavainen
eie. Lupsakka
ee. Sinikko
Suomenpienhevonen, 140 cm, tprt
eei. Vikuri
eee. Seireeni

Jälkeläisinfo

Surupulla on yleispainotteisesti koulua ja valjakkoa kilpaileva suomenhevostamma, joka on harkitusti käytettävissä jalostukseen. Suru periyttää hyvää ratsastettavuutta sekä mahdollisesti äärimmäisen ystävällistä luonnettaan.  

6.11.2017 o. Vuornan Surusoturi KTK-III
23.11.2017 t. Vuornan Surusoitto
28.2.2018 o. Vuornan Tšaikovski VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
12.5.2019 t. Vuornan Kuupulla KTK-II

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

21.1.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Koistilasta meillä on ollut jo kaksi upeaa suomenhevosta Muisto ja Venla, jotka kumpainenkin lukeutuvat ehdottomasti suosikkihevosteni joukkoon. Eipä siis ollut mikään ihme, että uutta Koistilan kasvattia odotettiin kuin kesää. Kun vihdoin pienen Surupullan muuttopäivä koitti, olin jo niin täpinöissäni että Pajua ihan hirvitti päästää minua edes puheväleihin kasvattajan kanssa. Surupullan vanhemmat kilpailevat kumpikin yleispainotteisesti eri lajeissa. Isäori Hämyinen on hevoskokoinen, 151 cm korkea raudikko ori, kun taas emätamma Suvirna on hilkulleen jäänyt pienhevoskokoiseksi. Surupullasta odotetaan melko pienikokoista vanhempiensa tavoin, mutta nähtäväksi vielä jää saadaanko uusi piekkari talliin vai kiriikö tamma hevosmittoihin saakka. Luonteeltaan surusilmäinen nuori tamma vaikuttaa ihanan sympaattiselta ja lempeältä, joskin kasvattaja jo varoitteli että joinain päivinä ei vähempää voisi esimerkiksi tarhasta lähteminen ja liikkuminen kiinnostaa, mutta Surupulla on silti kuulemma helposti motivoitavissa muutamalla herkkupalalla. Surupulla sai karsinapaikan meidän vanhemman Myssy -tamman vierestä, joka varmasti rauhallisella olemuksellaan helpottaa myös Surun kotiutumista.

18.2.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Aamulla pakkanen paukkui siihen malliin, että kaikki turha ulkosalla oleilu saa tänään kyllä jäädä välistä. Talutettiin meidän uusi nuorison edustaja Surupulla maneesiin, jossa oli tarkoituksena varusteiden kera treenata liinassa. Suru oli tosi innokas päivän puuhaa kohtaan ja alkuunsa sitä sai jarrutella ihan reippaastikin kun tuntui että vauhti hipoi käynnissäkin jo pikakävelyn maailmanennätystä. Kun Suru saatiin hyvin kuulolle, pistettiin vähän vauhtia töppösiin ja tamma sai ravata ja laukata höyryjä pihalle. Ihailtavalla tarmolla innokas tamma kuunteli kyllä jatkuvasti ja hidasti kun niin pyydettiin. Satula ja suitset ovat tammalle jo ihan tuttu juttu, tänään ajattelin taas kavuta selkään kun meno näytti niin hyvältä. Paju sai jatkaa liinan päässä ja selkään päästyäni oli Suru aivan yhtä rauhallinen kuin edelliselläkin kerralla; hiukan se käänsi päätään sivulle ja kuikuili että mitäs sinä siellä taas teet, mutta lähti nätisti liikkeelle ja köpötti rentoa käyntiä. Ravia ei olla vielä tamman kanssa kokeiltu, mutta nyt tuntui ihan sopivalta hetkeltä koettaa. Alkuunsa Suru kummeksi ravinnostoa kun minä olin selässä ja ensimmäiset ravipätkätkin olivat hyvin lyhyitä, mutta lopulta Suru sopeutui tähänkin uuteen omituisuuteen ja vaikutti lopulta oikein tyytyväiseltä ja iloiselta tähän uuteen käänteeseen! Ravailtiin hetki molempiin suuntiin ja lopeteltiin taas tältä päivää; Suru on kyllä niin fiksu ja sympaattinen tapaus ettei toista!

15.5.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Otettiin varaslähtö kesälaitsan suhteen ja hevoset päästettiin jo tänään eteläiselle niitylle, joka on kuivunut jo poikkeuksellisen aikaisin! Ruohokin kasvaa jo vhereänä ja muutaman viikon päästä saadaan muut laitumet käyttöön, joten miksipä ei pistettäisi osaa tammoista jo aikaistetulle viheriölomalle. Suru ei valitettavasti pääse relailemaan laitumelle kuin viikonlopun yli, sillä tammalla on tihein kisakausi aluillaan muutaman viikon kuluttua ja hyvässä kunnossa täytyy siihen mennessä olla. Alkuunsa Suru ei oikein tiennyt että miten pitäisi suhtautua kun kaikki vanhemmat tammat ratkeilivat liitoksistaan heti tajutessaan minne ollaan matkalla. Ilo tarttui lopulta Suruunkin, vaikkei se oikein tiennyt että mitä tässä karkeloidaan. Kun oltiin talutettu kaikki hevoset turvallisesti sisään tarhaan, suljettu portti ja irrotettu riimunnarut, alkoi Surullekin valjeta mitä tässä tapahtuu. Päästettiin hevoset irti ja kaikki kirmasivat sillä sekunilla mahdollisimman kauas meistä. Suru pääsi heti hyvin mukaan muiden meininkeihin ja pisti kyllä parastaan painellessaan menemään ympäri tarhaa!

24.5.2017 - Kouluvalmennus, valmentajana Eila (Liia)
Tänään valmensin Surua, jonka kisaura jatkuu kohta melkoisella rutistuksella. Alkutunti meni melko hyvällä fiiliksellä, joskin vauhtia tammasta löytyi kuin pikajuoksijasta ja alkuverkkoihin käytettiinkin reilusti aikaa. Kehotin ratsastajaa tekemään reilusti voltteja ja pysähdyksiä sekä siirtymisiä käynnistä raviin ja takaisin käytiin, jotta saatiin tammaa paremmin kuulolle. Onneksi Suru alkoi pikkuhiljaa lämmetä työnteolle ja saatettiin aloittaa valmennus helpoilla perustehtävillä. Alkuunsa keskityttiin pysähdykseen, peruutukseen ja kulmien sekä reittien ratsastukseen. Pysähdykset sujuivat yllättävän hyvin ja tamma asetti jalkansa kauniisti, vaikutelma oli siisti sekä levollinen. Liikkeellelähtö sujui sekin oikein nätisti ja tahdikkaasti. Peruutuksissa tamman takapää lähti viettämään toistuvasti uran sisäpuolelle, kehotin Liiaa voimistamaan myös sisäapua ja istumaan suoremmassa - tämä korjasi ongelman melko nopeasti ja Suru peruutteli kuin mikäkin vanha tekijä! Kulmat, voltit ja ympyrät sujuivat melko ok, asetusta olisi voinut vielä hiukan voimistaa etenkin kulmissa jotta oltaisiin saatu nätimpi lopputulos. Ravityöskentelyssä Suru liikkui todella nätisti eteen, Liia sai pidettyä hyvän tahdin eikä tamma puskenut eteen. Laukoilla Suru kuumui aluksi, mutta sen jälkeen ratsastaja sai oikein työstämällä työstää jotta laukka pysyisi yllä. Teimme yksinkertaista pääty-ympyrää ja molempiin suuntiin ja keksityimme lähinnä vauhdinsäätelyyn sekä asettamiseen ja hiukan kokoamiseenkin. Valmennus sujui kaikinpuolin yllättävän hyvin alkutuntiin nähden - ja varmasti työskentelemällä ahkerasti tästä ihan hyvä kouluratsu tuleekin! Päästin kaksikon loppuverkoille ja Suru liikkui eteen rennosti kaula pitkällä tyytyväisyyttään puhisten.

25.5.2017 - Kouluvalmennus, valmentajana Eila (Liia)
Eilisen valmennuksen jälkeen jatketaan tänään taas Surun kanssa koulutreenillä. Liia oli lämmitellyt ratsuaan itsenäisesti ja kun saavuin paikalle, ravaili kentällä oikein keskittyneen oloinen ratsukko. Suru toimi hienosti ja oli vastaanottavainen apujen suhteen. Vauhtia oli juuri sopivasti, eikä edelliskerran pikujuoksusta ollut kaikkien onneksi tällä kertaa tietoakaan. Harjoiteltiin alkuunsa väistöjä jotka sujuivat käynnissä moitteetta, mutta ravissa tuli hiukan ongelmia. Suru tiputti vauhdin niin matalaksi että ravia tuskin erotti ja kehotin Liiaa ajamaan reippaammin eteen, jonka jälkeen taas itse väistö katosi lähes kokonaan. Aikamme venkslattua apujen kanssa Suru sai vihdoin kiinni harjoitteesta ja raviväistö rupesi sujumaan, huh! Ennen laukkatyöskentelyä teimme kolmikaarista kiemurauraa ravissa ja käynnissä. Suoristus tultiin aina käynnissä ja keskivaiheilla tehtiin viiden askeleen peruutus. Harjoitus sujui hienosti! Laukkatyöskentelyssä tultiin kokorata leikkaata ja lisättiin, kulmat ratsastettiin koottua ja lyhyellä sivulla tehtiin laukkavoltit. Muutaman kierroksen jälkeen Suru alkoi taas junnaamaan laukkaa ja volteissa putosi välillä raviin. Kun laukkatyöskentely saadaan vielä sujumaan yhtä hyvin kuin ravi, niin voidaan tammasta olla jo todella tyytyväisiä ja alkaa odottelemaan niitä luokkavoittojakin! Kaikinpuolin kuitenkin muuten todella näyttävä ja korea kouluratsu eikä ole mikään ihme että kisamenestystä on jo saatu.

9.8.2017 - Estevalmennus, valmentajana Liia
Valmensin tänään meidän Surua ja ylläri plläri Pajua! Pitkän suostuttelun päätteeksi saatiin mies taivuteltua Surun selkään ja vieläpä estetreeniin. Pajusta on kehkeytynyt oikein taitava ratsastaja ja Surukin pistää nykyään vaan parastaan, joten eiköhän tästä hyvä tunti tule. Alkuunsa keskityttiin ratsukon yhteistyöhön ja viestinnän vahvistamiseen - Pajulla oli Surun makuun turhan höllät painoavut ja kättä liikaa, joten ohjeistin Pajua istuntaan ja pelkkien painoapujen läpiviemiseen. Harjoitusta jatkettiin yksinkertaisten ympyröiden, volttien ja kiemuraurien kautta, tehtiin reippaasti pysähdyksiä ja siirtymisiä, sekä lisäyksiä ja kokoamista. Kaksikko alkoi pikkuhiljaa toimimaan yhä paremmin yhteen ja Suru otti hienosti avut vastaan, joskin pysähdyksissä Paju sai valmistella melko tarkkaan. Tamma pysyi hienosti aloillaan ja lähti liikkeelle vasta Pajun käskystä. Kokoamisissa tamman liike oli ryhdikäs, hyvä ja liikkeet näyttäviä. Nostettiin vielä laukat molempiin suuntiin, jonka jälkeen alettiin tulemaan helppoja pystyjä, sekä puomeja apuna käyttäen laskettiin askeleita. Ensimmäiset harjoitukset sujuivat hyvin ja Pajukin haltsasi laskemisen paljon paremmin kuin luulikaan. Kokosin ratsukolle yksinkertaisen radan, jolla esteet pysyttelivät Surun koulutustason alapuolella. Radalla ei esiintynyt mitään suurempia ongelmia, joskin Pajulle näytti tulleen yllätyksenä Surun vauhdin putoaminen. Tammalla on tapana rataesteillä unohtaa eteenliikkuminen ja sitä saaattaa joutua ajamaan reippaastikin eteen, jotta esteet ylittyisivät. Muutama puomi jo kolahti kun Paju ei pysynyt tarkkana, mutta kun otettiin suoralla uralla vähän vauhtia ja estittiin sitä sopivaa tempoa, sujui loppuvalmennuskin hyvin. Kaksikko oli ihan hyvin toiminut yhteen, seuraavalla kerralla voitaisiin jo pistää vähän korkeampaakin ylitettävää tarjolle!

19.4.2018 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Surulle on syntynyt jo kolme jälkeläistä, joista ensimmäinen - Surusoturi - asuu meillä Vuornassa. Tamma Surusoitto sai kodin Hupilasta, jossa se on kisannut loistavaa koulu-uraa itselleen. Nuorin varsoista, musta ori Tšaikovski, asuu Kurjenpesässä ja sen kanssa ollaan vasta koulutusvaiheessa, mutta varmasti siitäkin on tulossa todella hieno kisaratsu! Surusta voidaan olla kyllä ihan hurjan ylpeitä ja etenkin esteratsastuksessa tamma on kerännyt loistavaa menestystä! Maaliskuun lopulla käytiin ison hevosjoukon kanssa myös suomenhevosten rotunäyttelyissä, joista Surulle myönnettiin kolmas palkinto. Hiukan petyttiin tämän palkinnon suhteen, mutta päästiinpä tammaa vielä kertaalleen näyttelykehässäkin esittelemään. Tänään pidettiin Surun kanssa rentoilupäivää maastoilun merkeissä! Sää oli hiukan tuulinen, mutta Suru kulki reippaasti eteen eikä antanut havisevien oksien häiritä menoa. Ravailtiin melko runsaasti kun energiaa tuntui hyvin löytyvän ja uskalsin antaa tammalle hiukan ohjaakin niin heppa sai kaulaansa mukavasti venytettyä. Meno oli ihanan rentoa ja leppoisaa ja hiukan harmitti kun lopulta täytyi alkaa palailemaan takaisin tallia kohti. Onneksi näihin maastolenkkeihin Surun kanssa on nykyään enemmän aikaa kun ei tarvitse enää vehdata kisajuttujen kanssa. Tallille takaisin päästyämme otin Surun vielä kunno harjaukseen ja suin tammasta viimeisenkin pölypallon mikä sen karvassa oli. Kun olin saanut Surun puunattua ja vein harjat paikalleen, päätti tamma sillä välin hinkata harjansa karsinan pielukseen ja piehtaroida itsensä jälleen pölyiseksi. Oi näitä hevosen omistamisen iloja.

40 sijoitusta ERJ:n esteratsastuskilpailuissa

19.04.2017 kutsu 80 cm - 04/40
23.04.2017 kutsu 80 cm - 01/40
24.04.2017 kutsu 80 cm - 02/40
02.05.2017 Kärmenniemi 90 cm - 06/54
13.05.2017 Huvitutti 80 cm - 04/50
18.05.2017 Huvitutti 80 cm - 07/50
02.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 03/30
03.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 02/30
09.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 01/30
11.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 03/30
12.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 05/30
11.06.2017 Fiktio 90 cm - 04/30
14.06.2017 Fiktio 90 cm - 05/30
15.06.2017 Fiktio 90 cm - 05/30
19.06.2017 Fiktio 90 cm - 01/30
20.06.2017 Ricota 80 cm - 05/30
21.06.2017 Ricota 80 cm - 03/30
24.06.2017 Ricota 80 cm - 02/30
06.08.2017 Prime 80 cm - 02/30
21.08.2017 Raate 90 cm - 02/30
28.04.2017 kutsu 80 cm - 05/40
29.04.2017 kutsu 80 cm - 01/40
23.05.2017 Huvitutti 80 cm - 05/50
27.05.2017 Huvitutti 80 cm - 07/50
15.06.2017 Ros Cirein 90 cm - 04/30
16.06.2017 Ros Cirein 90 cm - 01/30
13.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 04/30
16.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 01/30
19.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 04/30
20.06.2017 Turmeltaja 90 cm - 01/30
15.06.2017 Cadogan 80 cm - 01/30
19.06.2017 Cadogan 80 cm - 03/30
27.06.2017 Cadogan 80 cm - 01/30
28.06.2017 Cadogan 80 cm - 05/30
29.06.2017 Cadogan 80 cm - 01/30
24.06.2017 Ricota 80 cm - 05/30
25.06.2017 Ricota 80 cm - 01/30
26.06.2017 Ricota 80 cm - 01/30
15.08.2017 Prime 80 cm - 02/30
29.08.2017 Raate 90 cm - 01/30

44 sijoitusta KRJ:n kouluratsastuskilpailuissa

14.06.2017 Fiktio Helppo A - 03/40
20.06.2017 Fiktio Helppo A - 03/40
15.06.2017 Cadogan Helppo A - 05/30
01.09.2017 Escorant Helppo A - 03/30
10.09.2017 Escorant Helppo A - 04/30
15.09.2017 Escorant Helppo A - 01/30
18.09.2017 Escorant Helppo A - 05/30
18.09.2017 Escorant Helppo A - 01/30
28.08.2017 Rósgarður Helppo A - 04/34
31.08.2017 Rósgarður Helppo A - 02/34
02.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 06/40
03.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 01/40
05.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 03/40
06.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 01/40
09.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 02/40
17.10.2017 Vuorna Helppo A - 02/30
20.10.2017 Vuorna Helppo A - 05/30
22.10.2017 Vuorna Helppo A - 01/30
03.11.2017 Teilikorpi Helppo A - 05/30
03.11.2017 Teilikorpi Helppo A - 02/30
26.10.2017 Vuorna Helppo A - 04/30
29.10.2017 Vuorna Helppo A - 02/30
17.06.2017 Cadogan Helppo A - 05/30
24.06.2017 Cadogan Helppo A - 02/30
22.09.2017 Escorant Helppo A - 02/30
22.09.2017 Escorant Helppo A - 03/30
23.09.2017 Escorant Helppo A - 03/30
24.09.2017 Escorant Helppo A - 02/30
25.09.2017 Escorant Helppo A - 02/30
02.10.2017 Vähäpelto Helppo A - 01/30
04.10.2017 Vähäpelto Helppo A - 02/30
08.10.2017 Vähäpelto Helppo A - 02/30
12.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 01/40
13.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 01/40
18.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 03/40
18.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 04/40
19.10.2017 Teilikorpi Helppo A - 06/40
25.10.2017 Vuorna Helppo A - 01/30
30.10.2017 Vuorna Helppo A - 04/30
04.11.2017 Teilikorpi Helppo A - 02/30
06.11.2017 Teilikorpi Helppo A - 03/30
08.11.2017 Teilikorpi Helppo A - 05/30
17.10.2017 Team J&K Helppo A - 02/40
23.10.2017 Team J&K Helppo A - 04/40

Näyttelymenestys
27.2.2018 Tuulenpesä, irtoSERT (pt. Sorel)
31.3.2018 VSR Rotunäyttely, III-palkinto

Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 20.2.2018
Suru kantakirjattiin toisella palkinnolla helmikuun
tilaisuudessa pistein 17 + 17 + 18 + 18 = 70p., KTK-II

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.5.2018
Palkittu Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuudessa toukokuussa 2018 ensimmäisellä
palkinnolla pistein 10 + 20 + 22 + 20 + 20 = 92p., SLA-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.5.2018
Palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuudessa toukokuussa 2018 ensimmäisellä
palkinnolla pistein 6,5 + 40 + 22 + 20 + 15 = 103,5p, ERJ-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.11.2018
Palkittu Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa marraskuussa 2018
ensimmäisellä palkinnolla pistein 7 + 40 + 22 + 20 + 15 = 104 p., KRJ-I

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN
ulkoasu © Cery 2015 - otsikon kuvat © scirlin & Sanna H. (farleighacres1@gmail.com) - piirretty grafiikka © www.amretasgraphics.com
muu © Vuorna 2015